CleanMyMac X er et flott verktøy for å stille inn Mac-en og rydde opp søppel.  La oss se hva det kan gjøre for deg.

Hold Macen din i toppform med CleanMyMac X

Dette innlegget ble gjort mulig av MacPaw gjennom kompensasjon. Det faktiske innholdet og meningene er eneste synspunkter fra forfatteren, som opprettholder redaksjonell uavhengighet, selv når et innlegg er sponset. For mer informasjon, vennligst les vår ansvarsfraskrivelse. En Mac-kombinasjon av topp programvare og maskinvare betyr at den bærbare datamaskinen eller skrivebordet skal gi mange års service. Me

Dette innlegget ble gjort mulig av MacPaw gjennom kompensasjon. Det faktiske innholdet og meningene er eneste synspunkter fra forfatteren, som opprettholder redaksjonell uavhengighet, selv når et innlegg er sponset. For mer informasjon, vennligst les vår ansvarsfraskrivelse.

En Mac-kombinasjon av topp programvare og maskinvare betyr at den bærbare datamaskinen eller skrivebordet skal gi mange års service. Men over tid, uansett om du bruker Mac-en din til jobb eller for å spille, akkumulerer datamaskinen digital søppel.

Unødvendige filer tar kostbar lagringsavstand, noe som er spesielt et problem med de mindre SSD-ene som finnes i de fleste MacBook-er. Apple selger fortsatt modeller med en lun 128 GB lokal lagring.

I tillegg kan den generelle systemhastigheten og ytelsen ta en hit av en rekke forskjellige grunner over tid. Og det er alltid trusselen om skadelig programvare.

Hvis du vil holde Macen din i toppform med bare noen få klikk, er det et flott verktøy å se på: CleanMyMac X.

Hva er CleanMyMac X?

CleanMyMac X er en hjelpepakke som kan rydde opp, optimalisere og administrere Mac-en din i fire hovedkategorier. Den finner og sletter unødvendige filer, oppdager og sletter skadelig programvare, optimaliserer og setter fart på systemet ditt og administrerer apper.

Utvikleren MacPaws suite har eksistert i et tiår. Og den nyeste versjonen, CleanMyMac X, er en kraftig måte å rydde opp i systemet ditt. La oss se hva den tilbyr.

Start med Smart Scan

CleanMyMac X Smart Scan

Den beste funksjonen til CleanMyMac X er enkelt å skanne. I stedet for å bruke tid på å se gjennom appen for å utføre alle de forskjellige oppgavene, kan du bare åpne CleanMyMac X og trykke på Scan . Appen vil ta seg av resten.

Skanningen kombinerer tre av hoveddelene av appen - Opprydding, beskyttelse og hastighet - og vil se på hver del av Mac-en. Hvis du bruker Smart Scan for første gang, minimerer du ganske enkelt CleanMyMac X og lar appen gjøre jobben sin mens du går over til andre oppgaver.

Når du er fullført, ser du et varsel og kan åpne appen for å se gjennom skanningsresultatene. Du vil se resultatene gruppert i de tre hovedområdene; Klikk på hver for å se detaljene.

Hvis det er noe i resultatene du ikke er enig i, ikke bekymre deg. Du har full kontroll over hvilke filer du vil slette for ekstra plass, trusler du vil fjerne, eller de foreslåtte trinnene for å få Mac-en din til å kjøre raskere.

Spring Cleaning på Mac-en

CleanMyMac X Cleanup

Slette unødvendige filer er en fin måte å gi nytt liv til en Mac. Etter at jeg første gang hadde brukt Smart Scan på MacBook Pro, fant CleanMyMac X 23 GB filer som trygt kunne slettes. Det utgjør en stor forskjell, spesielt når du bare har 256 GB innebygd lagringsplass.

Noen av de mest typiske filtypene funnet av CleanMyMac X er:

  • Cache og loggfiler fra macOS-systemet og appene.
  • Språkfiler fra macOS og ubrukte applokaliseringer.
  • Hvis du bruker Xcode, kan søppel fra byggeinformasjon og prosjektindeksen.
  • Flere versjoner av dokumenter fra Sketch, Pages, Keynote og Numbers.

Appen skanner også etter unødvendige data fra både Fotobiblioteket og iTunes, som du kan slette uten bekymring.

Alle som mottar store vedlegg fra tid til annen, vil gjerne høre den appen også skanne etter disse dokumentene. Du kan velge filer du ikke trenger eller bruke.

CleanMyMac X tilbyr mye mer

CleanMyMac X-fjerning av skadelig programvare

CleanMyMac X er for mye mer enn bare å frigjøre plass på Mac-en. Appen gjør også en god jobb og hjelper deg med å slette personlig informasjon fra maskinen din, som er velkommen ettersom personvernet blir vanskeligere på internett.

Appen kan utføre en omfattende skanning for alle typer skadelig programvare. Dette spenner fra virus til andre problemer som spyware, adware og elementer som kan kompromittere personvernet og personopplysningene dine. Etter skanningen kan du slette alt det fant med bare et klikk.

I personvern- delen vil appen finne elementer som nettprathistorikk, nettleserhistorikk, informasjonskapsler, nedlastinger og nylige varelister som du kan slette for å gjøre maskinen din enda mer privat.

En annen måte CleanMyMac X forbedrer Mac-en på er i Speed- delen. Den undersøker systemet og gir deg kontroll over nøyaktig hva som kjører. Du vil sikkert finne noe som ikke er nødvendig som vil hjelpe deg med å frigjøre verdifulle ressurser som RAM.

CleanMyMac X tilbyr også en rekke forskjellige vedlikeholdsskript som kan bidra til at Mac-en din kjører raskere.

Dra fordel av romlinsen

CleanMyMac X Space Lens

En av de nyeste tilleggene til CleanMyMac X er Space Lens. Det er en flott måte å hjelpe deg med å visualisere lagringen på Mac-en og manuelt undersøke og slette filer du ikke lenger trenger.

For å starte velger du harddisken du vil skanne (denne funksjonen fungerer også på eksterne stasjoner). Etter at skanningen er fullført, vil du se et unikt kart over stasjonens lagring representert som bobler i forskjellige størrelser. Jo større en fil eller mappe er, desto større er boblen.

Dette gjør er mye lettere å finne store filer du kanskje ikke trenger. Etter å ha sett gjennom Space Lens, kan du ta en siste titt på alle filene du har valgt før du sletter dataene permanent.

Alltid tilgjengelig i menylinjen

CleanMyMac X menylinje

Selv når appen ikke kjører, kan du raskt få tilgang til forskjellige CleanMyMac X-funksjoner gjennom menylinjen.

Bare klikk på ikonet for å åpne en øyeblikkelig statusoppdatering. Det er et flott sted å dra når Mac-en din går litt tregere enn normalt. Med bare et klikk kan du slette papirkurven eller frigjøre RAM.

Når du ikke er koblet til en strømkilde, vil den også vise apper som bruker mye strøm fra batteriet. Du kan avslutte noen av dem med bare et klikk. Dashbordet viser til og med CPU-temperatur og belastning, sammen med lasting og nedlasting av nettverkstrafikk. For mer info, prøv å kjøre en rask test for å se hastigheten på gjeldende internetthastighet.

Hvis du logger deg på en Dropbox-konto, viser menyen også mengden ledig lagring igjen.

Kom i gang med CleanMyMac X

CleanMyMac X-abonnement

Du kan laste ned CleanMyMac X fra MacPaw nå. Selskapet tilbyr to forskjellige måter å kjøpe.

Et års abonnementslisens for en Mac er 34, 95 dollar. I mellomtiden er en to-Mac-lisens 54, 95 dollar. Du kan abonnere på fem Mac-maskiner for $ 79, 95.

Hvis du foretrekker det, kan du i stedet foreta et engangskjøp på 89, 95 dollar for en enkelt Mac. En to-Mac-lisens er 134, 95 dollar, mens fem Mac-er kan bruke appen for alltid for 199, 95 dollar. Alle kjøp har 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Hvis du vil se hvordan appen fungerer, kan du prøve prøveversjonen først.

CleanMyMac X: Et uunnværlig Mac-verktøy

Selv om det ikke er noe du trenger å bruke hver dag, er CleanMyMac X et flott verktøy for alle Mac-eiere. Sammen med å frigjøre plass på harddisken, hjelper verktøyet med å kjøre Mac-en din raskere, uansett alder. Og det er musikk for alle eiere av Mac-eiere.

Utforsk mer om: Vedlikehold av datamaskiner, Mac-apper, lagring, midlertidige filer.