Hva er flymodus?  Og hva gjør flymodus egentlig?  Vi svarer på alle spørsmålene dine om denne viktige Android-funksjonen.

Flymodus på Android: tips og triks du må vite

Annonse Ta tak i en Android-telefon, iPhone, iPad eller til og med en Windows 10-PC, og du vil se en flymodus veksle i hurtigmenyen. Men hva er flymodus, og hva betyr det egentlig? Hvordan kan du bruke det til din fordel på din telefon eller PC? Vi svarer på alle spørsmålene dine om flymodus og mer. Hv

Annonse

Ta tak i en Android-telefon, iPhone, iPad eller til og med en Windows 10-PC, og du vil se en flymodus veksle i hurtigmenyen. Men hva er flymodus, og hva betyr det egentlig? Hvordan kan du bruke det til din fordel på din telefon eller PC?

Vi svarer på alle spørsmålene dine om flymodus og mer.

Hva er flymodus?

Flymodus er en innstilling som er tilgjengelig på nesten alle smarttelefoner, bærbare datamaskiner og lignende enheter. Når du aktiverer flymodus, stopper den all signaloverføring fra enheten din. Du vil se et flyikon i statuslinjen på telefonen når den er på.

Funksjonen er kjent som flymodus fordi mange flyselskaper forbyr trådløse enheter på flyene sine, spesielt når de starter og lander. Det er en viss debatt om telefoner kan forstyrre radioutstyret i fly, men de fleste synes det er best å ta feil på siden av forsiktighet.

Hva gjør flymodus?

Flymodus deaktiverer alle trådløse funksjoner på telefonen eller den bærbare datamaskinen, inkludert:

  • Mobil tilkobling: Du kan ikke ringe, sende tekstmeldinger eller bruke mobildata for å få tilgang til internett.
  • Wi-Fi: Enheten vil koble seg fra eksisterende Wi-Fi-tilkoblinger og kobler ikke til noen nye.
  • Bluetooth: Bluetooth er en kortdistansetilkobling som lar deg koble telefonen til høyttalere, hodetelefoner og mer. Flymodus deaktiverer den.

GPS er litt annerledes. Det overfører ingen radiobølger, så avhengig av telefonen din kan flymodus eller ikke slå av GPS. Mens frakoblede kartapper fungerer uten internettforbindelse, fungerer funksjoner som live trafikk ikke i flymodus.

Slik bytter du flymodus på Android

Følg disse trinnene for å aktivere flymodus på Android-enheten din:

  1. Sveip ned fra toppen av skjermen to ganger for å åpne Hurtiginnstillinger- panelet. Alternativt kan du sveipe ned en gang med to fingre.
  2. Se etter flymodus som veksler i rutenettet. Hvis du ikke ser det, kan det hende du må sveipe til siden for å få tilgang til flere ikoner.
  3. Trykk på den, og telefonen går i flymodus.

Gjenta disse trinnene for å deaktivere flymodus. Merk at det kan ta telefonen et øyeblikk å koble seg til Wi-Fi og mobildata etter at du har forlatt flymodus. Hvis telefonen din ikke har denne snarveien av en eller annen grunn, kan du bytte flymodus under Innstillinger> Nettverk og Internett> Flymodus .

Slik bytter du flymodus på iPhone eller iPad

Hvis du er en iPhone- eller iPad-bruker, kan du se vår guide til flymodus på iPhone og iPad Alt du trenger å vite om flymodus for iPhone og iPad Alt du trenger å vite om flymodus for iPhone og iPad Lader telefonen raskere i Flymodus? Vil alarmen din fortsatt fungere? Kan du bruke Bluetooth? Her er hva du trenger å vite. Les mer .

Slik bytter du flymodus på Windows og Mac

På Windows 10 kan du skifte flymodus gjennom Action Center. Trykk Win + A eller klikk på varselbobleikonet nederst i høyre hjørne av skjermen for å åpne det, og se deretter etter flymodus for å bytte nederst.

Windows 10 flymodus

Som det viser seg, har ikke macOS et dedikert alternativ for flymodus. Vi har sett på hvordan du kan sette MacBook-en din i flymodus. Må du sette MacBook-maskinen din i flymodus? Trenger du å sette MacBook-maskinen din i flymodus? Har MacBook-en din ekte "flymodus"? Trenger du å sette MacBook-maskinen din i flymodus? La oss ta en titt. Les mer, skjønt.

Sparer flymodus batteri?

Ja, flymodus hjelper enheten din definitivt med å spare batterilevetid. De forskjellige radioene på telefonen tar mye strøm. De skyver appvarsler jevnlig over Wi-Fi, kommuniserer med Bluetooth-enheter og celletårn og sjekker plasseringen din.

At alt tapper for mye strøm, så å deaktivere dem på en gang er en fin måte å holde telefonen i live lenger. Fordi telefonen ikke gjør så mye arbeid i flymodus, bør den også lade raskere.

Kan du bruke Wi-Fi i flymodus?

Dette avhenger av enheten din, men de fleste moderne telefoner lar deg bruke Wi-Fi selv når du er i flymodus. Når du aktiverer flymodus, slås Wi-Fi av, men du kan aktivere det igjen manuelt.

Sveip ned fra toppen av skjermen to ganger på Android-enheten din for å åpne Hurtige innstillinger igjen, og trykk deretter på Wi-Fi . Gi det noen sekunder, så ser du at Wi-Fi slår seg på og kobler til (hvis telefonen tillater dette). Åpne Kontrollsenter på en iPhone og trykk på Wi-Fi- vekslingen på samme måte.

Mange flyselskaper tilbyr nå Wi-Fi på flyreise Er det Wi-Fi i flyet verdt det? Hva du skal vite før du kaster bort penger på det, er internettbasert Wi-Fi verdt det? Hva du skal vite før du kaster bort penger på det Flere flyselskaper begynner å tilby internett på internett, men er det verdt slike ublu priser? Her er hva du trenger å vite. Les mer, slik at du kan aktivere denne funksjonen til å glede deg over den hvis relevant. Hvis du ikke er sikker, bør du ta kontakt med en ansatt i flyselskapet før du prøver å koble til. Fly tillater imidlertid bare Wi-Fi over 10.000 fot, så pass på at Wi-Fi er slått av under start og landing.

Fungerer Bluetooth i flymodus?

Dette er et lignende scenario som ovenfor. Aktivering av flymodus deaktiverer Bluetooth, men på de fleste telefoner og bærbare datamaskiner kan du slå den på igjen med snarveisvekslingen. Flyselskaper bryr seg ikke så mye om Bluetooth, fordi rekkevidden er så kort.

Aktivering av Bluetooth lar deg koble Bluetooth-ørepropper, tastatur eller lignende enheter. Selv når du ikke er i et fly, kan du gjøre dette for å spare batteri mens du lytter til musikk uten nett via Bluetooth-hodetelefoner.

Bruker flymodus data?

Nei, fordi aktivering av flymodus forhindrer telefonen i å koble seg til leverandørens mobilnett. Du vil ikke bruke noen data i flymodus.

Hva gjør flymodus for spill?

Hvis du elsker å spille spill på telefonen din, men hater annonsene, kan flymodus hjelpe. Fordi det deaktiverer alle internettforbindelser, vil aktivering av flymodus skjule annonser i mobilspill .

Dette vil imidlertid ikke fungere for spill som alltid er online, så du må prøve det med favorittene dine.

Jobber alarmer i flymodus?

Ja, alarmer høres ut som normalt, selv i flymodus. De stoler ikke på noen form for internettforbindelse. Åpne klokke- appen på enheten din, og bytt til kategorien Alarmer for å stille alarmen din som normalt.

Fungerer Snapchat i flymodus?

Nei. Fordi Snapchat er avhengig av en internettforbindelse, vil den ikke fungere i det hele tatt i flymodus.

Kan du motta samtaler og tekster i flymodus?

Nei, fordi telefonen din ikke har noen forbindelse til mobiltjeneste. Hvis noen ringer deg og telefonen din er i flymodus, kommer de til telefonsvareren din som om telefonen din var slått av. Du vil se tekster du mottok når du var i flymodus når du deaktiverer den.

Slik hører du på musikk i flymodus

Siden du ikke har en internettforbindelse i flymodus, fungerer ikke apper for streaming av musikk som Spotify, Google Play Music og lignende. Dette betyr at du har to alternativer for å lytte til musikk i flymodus.

For det første, hvis du abonnerer på de betalte versjonene av disse tjenestene, som Spotify Premium eller YouTube Music Premium, kan du laste ned musikk til din mobile enhet. Dette lar deg lytte til det selv i flymodus.

Hvis du ikke vil betale for et premium-abonnement, kan du fremdeles høre på lokal musikk du eier. Du må synkronisere musikken din til telefonen Slik synkroniserer du musikk med Android-telefonen eller nettbrettet Slik synkroniserer du musikken med Android-telefonen eller nettbrettet. IPhone-brukere synkroniserer bare med iTunes, men hvordan er en Android-bruker ment å få musikk på telefon? Vel, det er noen måter. Les mer for å gjøre det.

Flyr høyt med flymodus

Vi har svart på noen av de vanligste spørsmålene om flymodus på telefonen eller den bærbare datamaskinen. Kort sagt, det lar deg slå av all trådløs aktivitet på enheten din, noe som kreves på noen flyreiser og praktisk selv på bakken.

Hvis du har en lang flytur som kommer, anbefaler vi at du laster ned media til telefonen din, slik at du ikke er avhengig av internettforbindelse. Og hvis du er interessert i noe vitenskap om dette emnet, kan du sjekke ut hvordan flymodus påvirker søvnen din. Vil du sove bedre med flymodus aktivert på telefonen? Vil du sove bedre med flymodus aktivert på telefonen? Sliter du med å sove om natten? Hvor la du smarttelefonen din? Er den nede, eller ligger under puten? Det kan være telefonen din som forstyrrer deg om natten. Les mer .

Utforsk mer om: Bluetooth, GPS, Mobil surfing, Reise, Wi-Fi.