Kjøpte en ny smarttelefon og la merke til at batteriet virker like kort som det i din gamle telefon?  Her er grunnen.

Hvorfor har telefoner så kort batterilevetid? 5 grunner til hvorfor

Annonse De fleste bruker smarttelefonene sine hele dagen. Selv med lett bruk er det imidlertid svært få telefoner som kan ta deg fra morgen til midnatt på en enkelt lading. Når nåværende flaggskip blir priset til tusen dollar og utover, skulle du tro at produsentene ville finne måter å få smarttelefonen til å vare utover dagen. Imidlert

Annonse

De fleste bruker smarttelefonene sine hele dagen. Selv med lett bruk er det imidlertid svært få telefoner som kan ta deg fra morgen til midnatt på en enkelt lading.

Når nåværende flaggskip blir priset til tusen dollar og utover, skulle du tro at produsentene ville finne måter å få smarttelefonen til å vare utover dagen. Imidlertid har de fleste telefoner samme batterilevetid som deres tidligere iterasjoner.

Her er grunnen til at telefonens batteri ikke kan vare hele dagen uten å måtte lade opp.

1. Mer kraft, mer strømforbruk

Galaxy Note 9 batteri størrelse 4000
Bildekreditt: Samsung / Galaxy Note 9

Du vet kanskje allerede hvordan batterier fungerer. Men hvorfor forbedres ikke batteriets levetid?

Den tydeligste grunnen er ganske enkelt at de bruker mer kraft. Ta for eksempel Samsung Note-serien. Disse telefonene er vanligvis kjent for sin eksepsjonelle batterilevetid. Imidlertid har veldig lite faktisk endret seg siden den første Galaxy Note ble utgitt.

I 2011 ga Samsung ut den originale Galaxy Note med et 2500mAh-batteri. Det kan vare omtrent en dag, avhengig av bruk. Den nyeste versjonen av telefonen, Galaxy Note 9, er utstyrt med et 4000 mAh batteri. Selv om det teoretisk betyr at det kan lagre 60% mer juice, er det ikke sant i praksis.

Galaxy Note 9 er utstyrt med en mye større, lysere AMOLED-skjerm med høyere oppløsning. Den har også en mye raskere prosessor, kraftigere grafikk og mer RAM. Den større skjermen på egenhånd tar en stor mengde på potensiell batterilevetid.

I tillegg kjører telefonene våre flere apper enn noen gang i bakgrunnen. Selv om dette betyr at vi får varslene våre i tide og bildene våre automatisk synkroniseres med skyen, betyr det også at enhetene våre kontinuerlig bruker strøm.

Legg til alle tilleggsformene for tilkobling som kan kjøres på en telefon til enhver tid. 3G, LTE, Wi-Fi, Bluetooth og NFC forbruker alle batterier i løpet av dagen.

Produsenter har lagt til strømsparende funksjoner på telefoner. Noen enheter har justerbare skjermoppløsninger som dypper antall piksler som vises. Det er imidlertid ingen tvil om at jo kraftigere en enhet, desto mer strøm bruker den opp.

2. Tynnere og tynnere telefoner

iPhone XS maksimal tynn størrelse
Bildekreditt: Apple / iPhone XS

Telefonene har også blitt tynnere og tynnere over tid. Den originale iPhone-en som ble utgitt i 2007 var 0, 46 tommer tykk. På den annen side barberer Apples siste flaggskip, iPhone XS, omtrent 40% av det, på 0, 30 inches tykt.

Mens den tynnere formfaktoren gjør moderne telefoner slankere, enklere å holde og mer lommelykt, gir de også mindre plass til internetsiden på en telefon. For å kompensere inkluderer produsenter mindre batterier.

Selv om batteriteknologien blir litt mer kompakt, betyr det lite om selskaper er opptatt av å slanke enhetene sine.

De fleste flaggskip har batterilevetid fra 2800mAh til 4000mAh. Flaggskipss smarttelefonen med den største battericellen som kom ut i 2018 var Huawei Mate 20 Pro, med sitt 4200mAh-batteri. Det er imidlertid viktig å merke seg at Mate 20 Pro var en 6, 5-tommers enhet.

Det er fremdeles telefoner med batterilevetid over 5000 mAh. De beste smarttelefonene for lang batterilevetid De beste smarttelefonene for lang batterilevetid En smarttelefon er bare like god som batteriet. Uten kraft er det bare et pent murstein. De fleste moderne smarttelefoner har anstendig batterilevetid, her er en liste over de lengstlevende telefoner i dag. Les mer . Imidlertid er de generelt tykkere og større enn et typisk flaggskip. I et rom der estetikk kan være veldig viktig for forbrukerne, er sannsynligvis ikke store smarttelefonprodusenter ivrige etter å introdusere tykkere telefoner i miksen.

3. Strømpakker og ladehastigheter

Apple iPhone batteripakke
Bildekreditt: Apple / iPhone XS Smart Battery Pack

En annen grunn til at telefonen din har en kort batterilevetid, er at smarttelefonprodusenter ikke har noe insentiv til å øke den.

Mange enheter i dag tout sine ladehastigheter og trådløs ladefunksjonalitet i stedet for batterikapasitet. Telefoner lader mye raskere nå enn de gjorde før, med flere flaggskipsenheter som har muligheten til å fullføre ladingen på under en time. I tillegg blir trådløs lading også raskere og mer allestedsnærværende i markedet.

Derfor, i stedet for å inkludere større batterier, kan selskaper i stedet skyve på flere enheter som forbedrer ladeopplevelsen. For eksempel kommer ikke Apples hurtigladende kraftmurstein ut av esken og må kjøpes separat. De selger også batterikasser som forlenger iPhone's batterilevetid.

Samsung, derimot, selger trådløse ladepakker som er ment å fungere med deres enhetsoppsett.

4. Forverrer over tid

Telefonlading utelukket koblet til

Hvis du har eid en smarttelefon i mer enn to år, vet du sannsynligvis allerede at litium-ion-batterier etter hvert blir dårligere. Selv om de er oppladbare, beholder de bare sin maksimale kapasitet i et begrenset antall sykluser. Smarttelefonbatterier forblir “friske” alt fra ett til tre år, avhengig av bruk.

Dette hadde en tendens til å være mindre av et problem i tidlige Android-enheter. I eldre telefoner kan brukere enkelt ta av bakpanelet og kjøpe et erstatningsbatteri fra produsenten eller fra en tredjepart. Nå må brukere gå rett til produsenten for å få et batteribytte.

Denne prosessen kan være tidkrevende og kostbar.

5. Batteriutvikling har falt bak

Telefon bakområdet batteri

Batteriteknologi er en langsom prosess. Litium-ion-teknologien som har blitt brukt i flere tiår forbedrer seg, men den er ikke så rask som du ønsker. Det er grunnen til at deres nåværende iterasjoner fremdeles har en tendens til å slite ut over tid. De er også like størrelsesavhengige som forgjengerne.

Med allestedsnærheten til smarttelefoner, så vel som elbiler og bærbare enheter, er det et press for å forbedre batteriteknologien så snart som mulig. Forskere har jobbet med forbedringer og potensielle erstatninger i mange år, mens selskaper har strømmet inn millioner på å prøve å løse dette problemet.

På jakt etter bedre batterilevetid på telefoner

Det er ikke så urealistisk å tro at en radikal forbedring vil komme til batteriteknologi i løpet av en nær fremtid. For nå, før du kjøper en enhet, bør du alltid ta hensyn til batteriets levetid. Du kan gjøre dette ved å sjekke batterikapasiteten eller ved å se batteritester som setter en enhet i bruk mot andre batterier.

For å sammenfatte, her er de fem grunnene til at smarttelefonen din ikke kan vare hele dagen:

  1. Moderne enheter bruker raskere energi
  2. Telefonene blir slankere og har mindre plass til batterier
  3. Produsenter har ikke noe insentiv til å legge til større batterier
  4. Litium-ion-batterier forverres over tid
  5. Batteriteknologi holder ikke følge

Selvfølgelig er det ting du kan gjøre for å få mer bruk av enhetene dine. Hvis du føler at du ikke får nok batteri ut av smarttelefonen din, er her noen måter å forbedre Android-enhetens batterilevetid 10 påviste og testede tips for å forlenge batterilevetiden på Android 10 påviste og testede tips for å forlenge batterilevetiden på Android-lidelse fra dårlig batterilevetid på Android? Følg disse tipsene for å få mer juice ut av Android-enhetens batteri. Les mer og måter å forbedre iPhone-batteriets levetid på.

Utforsk mer om: Batterier, batterilevetid.