Det er ikke vanskelig å kontrollere nettstedets trafikk med de riktige verktøyene.  Her er flere av de beste nettstedene for trafikkanalyse.

Kontroller nettstedstrafikken med disse 7 toppverktøyene

Annonse Det er ikke vanskelig å kontrollere nettstedets trafikk med de riktige verktøyene. Men å sjekke trafikken til et annet nettsted? Mye vanskeligere. De fleste nettsteder publiserer ikke statistikken for offentlig visning, så det er vanskelig å få nøyaktige trafikktall. I beste fall kan du se etter en "annonseringsside" på et nettsted, som kan inneholde markedsføringsmateriell, demografisk informasjon og ja, månedlige trafikkdata. Men når

Annonse

Det er ikke vanskelig å kontrollere nettstedets trafikk med de riktige verktøyene. Men å sjekke trafikken til et annet nettsted? Mye vanskeligere.

De fleste nettsteder publiserer ikke statistikken for offentlig visning, så det er vanskelig å få nøyaktige trafikktall. I beste fall kan du se etter en "annonseringsside" på et nettsted, som kan inneholde markedsføringsmateriell, demografisk informasjon og ja, månedlige trafikkdata.

Men når det ikke er tilgjengelig, er det eneste alternativet å stole på en estimat for trafikk på nettstedet. Siden disse aldri er 100 prosent nøyaktige, anbefaler vi bare å bruke dem til å sammenligne trafikk på nettsteder i relative termer - og selv da, bør du bare sammenligne estimater fra det samme verktøyet.

1. Sjekk nettstedstrafikk med SimilarWeb

Dette er en skjermdumping av SimilarWeb, en webtrafikkanalysator

SimilarWeb er min estimator for valget når jeg vil se hva slags trafikk et nettsted får.

Den virkelige verdien av SimilarWeb er siden for topp rangering av nettsteder der du kan se topprangeringssidene i henhold til kategori og land (begrenset til topp 50 for gratis brukere), men den lar deg også søke etter et spesifikt domene og se det aktuelle nettstedets statistikk.

Når du ser opp et nettsted, får du tre datapunkter med en gang: global rangering, landsrangering og kategorirangering. Dette er kjempebra for konkurranse på nettstedet på et øyeblikk. Men hvis du blar nedover, kan du se engasjementsstatistikk: månedlig trafikk, gjennomsnittlig besøkstid, sider per besøk og avvisningsrate.

Fortsett å rulle, så ser du en haug med andre detaljer, for eksempel fordeling av trafikkilder, mest henvisende nettsteder, trafikk på sosiale medier, publikumsdemografi og mer. Alt det er tilgjengelig gratis, og styrker dette som det beste verktøyet for estimering av trafikk for nettstedet.

2. De mest nøyaktige nettstedstatistikkene: Quantcast

Dette er en skjermdumping av Quantcast som er en trafikkanalysator

Quantcast er sannsynligvis det mest nøyaktige verktøyet for trafikkvurdering som for tiden er tilgjengelig, men det kommer med to viktige advarsler: For det første er dens nøyaktighet flekkete fra sted til sted, og for det andre er datasettet sterkt begrenset sammenlignet med nettsteder som SimilarWeb eller Alexa.

Dette skyldes hvordan Quantcast fungerer: et nettsted må sette opp Quantcasts datasamlingsfeed, som lar Quantcast begynne å samle inn data og estimere trafikk for det nettstedet. Quantcast kan ikke estimere trafikken nøyaktig for nettsteder som ikke deltar. Derfor vil du ikke finne statistikk for de mest kjente nettsteder på Quantcast.

Når det er sagt, når et nettsted spores, tilbyr Quantcast mange fantastiske data å pore over. Det demografiske oppdelingen er spesielt innsiktsfull, som inkluderer besøkende etnisitet, shoppinginteresser, medieinteresser, yrker og politiske tilknytninger.

3. Den beste nettstedstrafikkkontrollen: Ahrefs

Dette er en skjermdumping av Ahrefs

Ahrefs er et kraftig søkemotoroptimaliseringsverktøy for webansvarlige og brukes hovedsakelig til gruvedrift av alle slags søkstrafikkrelaterte data - både for dine egne nettsteder og for konkurrenters nettsteder.

Ikke bare kan du se nøyaktige målinger av nettstedets månedlige søketrafikk, men du kan se detaljerte oversikt over hvor trafikken kommer fra og hva slags søkeord som fører trafikken. Du kan også se tilbakekoblingsinformasjon, for eksempel hvilke andre nettsteder som lenker til nettstedet, hvor ofte de lenker sammen, og hvordan disse dataene endres over tid.

Dessverre, mens Ahrefs er det kraftigste verktøyet på denne listen, kommer den kraften til en pris. Det er ingen gratis plan, men du kan prøve en syv dager lang restriksjon for $ 7. Etter det koster det minst $ 99 per måned for den laveste planen. Det er dyrt, men dataene er gode.

4. Spor nettstedstrafikk med SEMRush

Dette er en skjermdumping av SEMRush som er et nettsted for trafikkanalyse

SEMRush er først og fremst et verktøy for søkemotoroptimalisering, noe som betyr at du vil bruke det som en eieren av nettstedet for å finne og målrette søkeord som gir deg mer søkemotortrafikk. Som vanlig websurfer kan du imidlertid bruke den til å se hva slags søketrafikk et nettsted får.

Bare for å være tydelig, vil SEMRush ikke gi deg absolutt trafikknummer - hvis det er det du leter etter, kan du slå til SimilarWeb eller Quantcast. SEMRush er best når du bare bryr deg om søketrafikk, og du vil sammenligne søketrafikkmønstre mellom nettsteder. For det har SEMRush en tendens til å være den mest nøyaktige.

SEMRush viser topp søkeord for et gitt nettsted, men på toppen av det kan du se faktiske tall og søkemotorposisjoner for disse søkeordene. Du kan også filtrere statistikken etter land, slik at du kan se søkemønstre på regional basis.

Merk at SEMRush er et freemium-verktøy. Som gratis bruker får du 10 gratis søk per dag og får bare tilgang til en grunnleggende oversikt. Du trenger en betalt plan for å låse opp høyere grenser og mer data, og de starter på $ 100 per måned.

5. Se Grunnleggende nettstedstrafikk med Alexa

Dette er en skjermdumping av Alexa som kan spore nettrafikk

Alexa er sannsynligvis det første verktøyet som dukket opp i tankene da du lette etter et estimat for trafikk på nettstedet. Dessverre har Alexa dummet ned gratisalternativet så mye gjennom årene at det er nesten ubrukelig nå.

Søk etter hvilket som helst nettsted, så ser du Global Alexa Rank og Country Alexa Rank, pluss et enkelt diagram som viser stigning og fall i rangering det siste året. Du vil også se begrenset informasjon om demografi og nøkkelord. Det er ganske gjerrig, men nok hvis du bare vil sammenligne to nettsteder og se hvilken som er mer populær.

Hvis du vil se mer enn de begrensede dataene du får som en gratis Alexa-bruker, må du oppgradere til Insight-planen - og det koster $ 79 per måned. Du kan registrere deg for en prøveperiode på sju dager, men du må oppgi kredittkortopplysningene dine og sørge for at du avbryter før den gratis prøveperioden er slutt.

6. SitePrice

Dette er en skjermdumping av SitePrice en trafikkanalysator på nettstedet

SitePrice er egentlig en kalkulator for nettstedets verdier og ikke en trafikkvurderer, men den inkluderer trafikkestimater i dens verdeberegninger. Når du ser opp et nettsted, blar du bare ned for å se estimert trafikk- og inntektsstatistikk, inkludert daglige sidevisninger, unike besøkende daglig og daglige annonseinntekter.

Du vil merke at disse verdiene er langt fra det du finner på, for eksempel, SimilarWeb eller Quantcast. Det er fordi SitePrice henter dataene fra flere kilder (inkludert SimilarWeb og Quantcast) og gjennomsnitt dem for å få en mer "nøyaktig" lesning. Det er opp til deg om du stoler på det mer eller mindre.

Andre nifty statistikker inkluderer synlighet av søkemotorer, antall tilbakekoblinger, alder for domener og toppkonkurrenter. Husk også at dette verktøyet bare er en estimator, så ikke ta nettstedets verdivurderinger til pålydende.

7. Trafikkvurdering

Dette er en skjermdumping av Traffic Estimate som er en trafikkanalysator

Trafikkestimering er kanskje ikke det beste estimeringsverktøyet, men det tjener formålet i en klype. Estimatgrafikken viser trafikkmønstrene for et nettsted det siste året, og du får en numerisk trafikkverdi de siste 30 dagene. Det er ganske forenklet - kanskje for mye.

Bla nedover og du vil se data om hvilke søkeord som er målrettet mot nettstedet. Dette er nyttig for å utforske hvilke andre nettsteder som er de viktigste konkurrentene for dette nettstedet. Det er ikke mye utover det. For best resultat, bruk Traffic Estimate som et tilleggsverktøy sammen med de andre på denne listen.

Hvor populære er dine favorittnettsteder?

Du vil merke at to ofte anbefalte verktøy mangler fra denne listen: Alexa og konkurrerer.

Hvis du vil se trafikkanslag for nettsteder som bruker Alexa, må du registrere deg for den avanserte planen som koster $ 149 per måned, og det er altfor dyrt når du kan få lignende estimater andre steder gratis. Når det gjelder konkurranse, ble den lagt ned i slutten av 2016.

Nå som du vet hvordan du estimerer trafikken til et nettsted, hvorfor ikke sjekke ut vårt sammendrag av de beste nettstedene på internett De 100+ beste nettstedene på Internett De 100+ beste nettstedene på Internett Her er de beste nettstedene på internett alle dine behov, delt inn i praktiske kategorier for enkel surfing. Les mer og se hvor populære de er?

Bildekreditt: Rawpixel / Depositphotos

Utforsk mer om: Web Analytics, Webutvikling, Web Trends, Webmaster Tools.