Hva er Kodi?  Se for deg din egen versjon av Netflix eller Amazon Prime Video, men en som er helt gratis!

Hva er Kodi og hvordan fungerer det?

Annonse Hva er Kodi? Se for deg din egen versjon av Netflix eller Amazon Prime Video, men en som er helt gratis? Høres for godt ut til å være sant, ikke sant? Det er det dessverre, men Kodi kommer nær. Med riktig kunnskap kan du lage et eget tilpasset mediestreamingsoppsett for favorittfilmene og TV-programmene. I

Annonse

Hva er Kodi? Se for deg din egen versjon av Netflix eller Amazon Prime Video, men en som er helt gratis? Høres for godt ut til å være sant, ikke sant?

Det er det dessverre, men Kodi kommer nær. Med riktig kunnskap kan du lage et eget tilpasset mediestreamingsoppsett for favorittfilmene og TV-programmene.

I denne artikkelen forklarer vi hva Kodi er og hvordan Kodi fungerer.

Hva er Kodi?

Kodi: Open Source Streaming Media

Kodi er et program for streaming av medieinnhold. Det er åpen kildekode, noe som betyr at det er gratis, og alle kan bidra til prosjektet. Det begynte livet som Xbox Media Center (XBMC), før han ble Kodi i 2014.

De opprinnelige utviklerne opprettholder fortsatt Kodi, og det er et stort fellesskap av utviklere som bidrar til prosjektet.

For øyeblikket er Kodi tilgjengelig for Windows, Mac, Linux, Android, iOS og Raspberry Pi. Kildekoden er åpen for alle, så det er også måter å sette Kodi på andre enheter som Amazon Fire TV Stick eller smart-TV-en din.

Hvordan fungerer Kodi?

install-KODI-amazon

Kodi kan spille nesten alle typer medier og har et grensesnitt omtrent som en smart-TV. Tjenesten gir ikke noen av sine egne medier. I stedet er det avhengig av lokalt lagrede filer eller kilder fra internett.

Hvis du allerede har en samling medier som er lagret lokalt på en harddisk, kan du bruke Kodi til å organisere den. Alternativt kan du se innhold fra en rekke online tjenester.

Kodi bruker tilleggsprogrammer som kobler programvaren til forskjellige tjenester. Den offisielle Kodi-repoen inneholder tillegg for tjenester som YouTube Slik kan du se YouTube på Kodi Bruke tilleggsprogrammet Hvordan se YouTube på Kodi Bruke tilleggsprogrammet Slik ser du YouTube på Kodi ved hjelp av det offisielle tilleggsprogrammet, pluss noen ekstra tips og triks som vil komme godt med. Les mer, BBC iPlayer, Crackle, SoundCloud, Bravo og Disney Channel. Ved siden av den offisielle repoen kan du installere andre repoer satt sammen av Kodi-brukere som inneholder tilpassede tillegg og alternativt innhold.

Er Kodi lovlig?

Kodi er ganske enkelt en mediaspiller, og derfor er den helt lovlig. Plattformen har et uheldig rykte for piratkopiering, men dette har ingenting med Kodi å gjøre.

Enkelte repos og tilleggsprogrammer gir tilgang til mediekilder kan ha blitt lastet opp ulovlig. Andre kan være i strid med regionlåsing eller tilby live-tv-tjenester som krever abonnementsavgift for å se lovlig.

Hvis du bruker det offisielle settet med tilleggsprogrammer som er gitt i Kodi repo, bør du beskytte deg mot utilsiktet piratkopiering. Det er lite sannsynlig at du vil falle loven uten å prøve, men det er viktig med god kunnskap om hva du kan og ikke kan se på din lokalitet.

Alternativt velger mange brukere å bruke en VPN til å maskere deres beliggenhet for å målrettet omgå regionlåser på innhold. På samme måte som Kodi-tjenesten, er VPN-er ikke ulovlige å bruke med mindre du målbevisst bruker dem for lovbrudd.

Kort sagt, Kodi er like lovlig som du er. Du bestemmer hva den spiller, og er både ansvarlig og ansvarlig for dens lovlighet. Du har blitt advart.

Hvordan få Kodi

Kodi nedlastingsside

Siden Kodi er åpen kildekode, kan du laste ned og bruke den gratis. I de fleste tilfeller er installasjon en enkel prosess. Kodi vil kjøre på mange plattformer, men er lykkeligst på Windows, Mac, Linux og Android.

Siden programvaren vil kjøre på så mange plattformer, er det verdt å bruke litt tid på å tenke på hva du vil bruke Kodi til. I hjemmet kan dedikere en gammel datamaskin eller Raspberry Pi til Kodi gi et permanent tillegg til ditt nåværende TV-oppsett. Hvis du alltid er på farten, fungerer Kodi kanskje best på smarttelefonen eller nettbrettet.

Bruke Kodi på en datamaskin

Å installere Kodi på Windows er en enkel prosess. Nedlastingssiden gir deg muligheten til å bruke Windows Store eller laste ned et frittstående installasjonsprogram. En fordel med Windows Store-produkter er at de oppdateres automatisk.

For Mac-brukere tilbyr Kodi et installasjonsprogram. Installasjonen er litt mer komplisert enn Windows, og det er verdt å følge en guide som viser hvordan du installerer Kodi på macOS Kodi for Mac: Hvordan installere Kodi på macOS Kodi for Mac: Hvordan installere Kodi på macOS Hvis du har en gammel Mac som du ikke bruker lenger, er Kodi en fin måte å puste nytt liv i gammel maskinvare på. Slik installerer du Kodi på Mac. Les mer .

Linux-brukere kan laste ned Kodi fra det offisielle nettstedet, eller installere via terminalen. Det er også en tilpasset Linux-distribusjon kalt Kodibuntu. Dette kan ta hvilken som helst ekstra datamaskin og gjøre den om til en dedikert Kodi-basert HTPC for streaming media.

Last ned : Kodi for Windows | Mac | Linux (gratis)

Bruker Kodi på Android og iOS

Kodi er også tilgjengelig på Android og iOS, men installasjonsprosessen er veldig forskjellig avhengig av plattform.

For Android-brukere er det enkelt. Kodi er tilgjengelig i Google Play-butikken. For de fleste brukere er det den mest praktiske metoden å installere den som du vil på en hvilken som helst annen app. Hvis enheten din ikke har tilgang til Play-butikken, kan APK også lastes ned fra Kodi-nedlastingssiden.

Hvis du bruker iOS, er ikke ting så enkelt. Kodi er tilgjengelig, men du må installere det selv. Dette gjøres enklere hvis du har en jailbroken enhet, men det er måter å installere Kodi uten å sprekke iPad eller iPhone.

Last ned : Kodi for Android | iOS (gratis)

Bruke Kodi på en bringebær Pi

Raspberry Pi er det perfekte apparatet for å kjøre Kodi. Liten, billig og lite strømforsynt, den kan festes til hvilken som helst skjerm. Selv om det har et rykte for å være en hobby-datamaskin for DIY-elektronikk, er det enkelt å bruke en Pi for Kodi.

Det er tre frittstående operativsystemer tilpasset for å bruke Kodi på Pi, eller du kan installere Kodi på Pi sammen med annen programvare. Alle disse alternativene dekkes i guiden vår for å gjøre Raspberry Pi til et hjemmemediesenter Installer Kodi for å gjøre Raspberry Pi til et hjemmemediesenter Installer Kodi for å gjøre Raspberry Pi til et Home Media Center Hvis du har en Raspberry Pi, Du kan gjøre det til et billig, men effektivt hjemmemediesenter bare ved å installere Kodi. Les mer .

Bruker Kodi på en Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick gir allerede tilgang til et vell av strømmetjenester. Til tross for dette er det ikke så nær allsidig som Kodi. Heldigvis er det ikke bare mulig å installere Kodi på en Amazon Fire TV Stick.

Som med alle andre metoder, er det opp til deg å sørge for at det du ser på er lovlig, og selv da kan det være verdt å bruke en VPN. Dette og tre metoder for installasjon er dekket i vår guide som beskriver hvordan du installerer Kodi på en Amazon Fire TV Stick Hvordan installerer Kodi på en Amazon Fire Stick Hvordan installerer Kodi på en Amazon Fire Stick I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du installerer Kodi på en Amazon Fire Stick Kodi på en Fire TV Stick. Det er overraskende enkelt, med flere metoder. Les mer .

Kodi er et kraftig og allsidig verktøy

Å bruke Kodi kan endre måten du tenker på streamingmedier. Det er gratis, i stand til å spille nesten hva som helst fra hvor som helst, og like intuitivt å bruke som hvilken som helst smart-TV. Du kan til og med høre på Spotify på Kodi.

Kodi er utrolig kraftig og allsidig, og kan erstatte mange av standardinnholdsleverandørene dine. Det er raskt og enkelt å komme i gang, og vi har en guide som viser deg hvordan du konfigurerer og bruker Kodi Slik bruker du Kodi: The Complete Setup Guide Slik bruker du Kodi: The Complete Setup Guide Vår nybegynnerguide viser hvordan du installerer Kodi-programvaren, hvordan du navigerer gjennom det første oppsettet, og hvordan du laster tillegg. Les mer som skal være nyttig for nybegynnere.

Utforsk mer om: Kodi, Media Center, Media Streaming, .