På Twitter kan du nå veksle mellom kronologiske og kuraterte tidslinjer.  Her er alt du trenger å vite ...

Slik bytter du til en kronologisk Twitter-tidslinje

Annonse Apper for sosiale medier finner alltid en måte å gjøre det motsatte av hva alle ønsker, ikke sant? Det er absolutt tilfelle med Twitter, som har vist en kuratert tidslinje for tweets i årevis. Heldigvis kan du imidlertid gå tilbake til en kronologisk tidslinje på Twitter, noe som betyr at du vil se hver tweet fra personene du følger. Slik b

Annonse

Apper for sosiale medier finner alltid en måte å gjøre det motsatte av hva alle ønsker, ikke sant? Det er absolutt tilfelle med Twitter, som har vist en kuratert tidslinje for tweets i årevis.

Heldigvis kan du imidlertid gå tilbake til en kronologisk tidslinje på Twitter, noe som betyr at du vil se hver tweet fra personene du følger. Slik bytter du, og en sammenligning av de to alternativene ...

De forskjellige Twitter-tidslinjene forklart

Hvis du ikke er sikker på hva som skjer, her er en kort gjennomgang. På Twitter følger du kontoer som du er interessert i for å abonnere på innleggene deres. Hjemmesiden din, også kjent som tidslinjen din, samler alle tweets fra de du følger.

Da Twitter var nytt, viste tidslinjen alle tweets i kronologisk rekkefølge. Det betydde at uansett når du åpnet Twitter, kan du være sikker på at du så de nyeste tweets på toppen av feeden din, og de eldre mens du fortsatte å rulle nedover.

Rundt 2016 byttet Twitter alle til en kuratert tidslinje. Dette er avhengig av forskjellige algoritmer for å bestemme tweets du "sannsynligvis vil bry deg mest om" og viser dem først i strømmen din. Dette kastet den kronologiske tidslinjen helt ut til fordel for hva Twitter trodde du vil se.

Twitter pleide å tilby et alternativ merket Vis de beste tweets først som ble aktivert som standard. Selv om du fjerner merket for dette, fjerner du noen av effektene av Twitter-algoritmen på tidslinjen din, var det aldri et sant kronologisk alternativ.

Nå kan du imidlertid veksle mellom å se kronologiske og kuraterte tidslinjer på Twitters mobilapper når du vil. Dette er hvordan…

Slik bytter du mellom tidslinjer på Twitter

Følg disse trinnene for å bytte tidslinjemodus på Twitter-appen for Android eller iOS. Prosessen er identisk på begge plattformene, og fungerer også på den nye Twitter.com Twitter på nettet. Få en makeover Twitter på nettet får en makeover Selv om den ikke er revolusjonerende, ser den nye Twitter.com absolutt pen ut. Les mer

  1. Åpne Twitter-appen og bytt til Hjem- fanen (fuglehuset nede til venstre).
  2. Trykk på Sparkle- ikonet øverst til høyre i appen. Du vil se at Hjem viser deg topp tweets først hvis du bruker den kuraterte tidslinjen.
  3. Trykk på Se de nyeste tweets i stedet, og tidslinjen vil øyeblikkelig bytte til kronologisk modus. Du vil se overskriftsendringen til Siste tweets for å gjenspeile dette.
  4. For å bytte tilbake senere, trykk på det samme gnistikonet og velg Gå tilbake til hjemmet . Deretter vil du være tilbake til å se "topp tweets" først.

Hvis du ikke ser Sparkle- ikonet, er sannsynligvis ikke Twitter-appen din oppdatert. Gå til App Store eller Google Play og last ned den nyeste versjonen, og prøv deretter på nytt.

Hvis du fremdeles ikke ser det, kan du sitte tett i noen dager; den siste versjonen skal snart rulle ut til deg.

Fordeler og ulemper ved hver Twitter-tidslinje

Nå som du vet hvordan du bytter Twitter-tidslinjemodus, hvilken bør du faktisk bruke? Det avhenger av dine preferanser.

Mange tunge Twitter-fans har bedt om tilbakeføring av den kronologiske tidslinjen i noen tid. Men hvis du er en tilfeldig Twitter-bruker, hadde du kanskje ikke en gang visst at du så kuraterte tweets. Så la oss ta en titt på fordeler og ulemper ved hvert alternativ.

Den kronologiske Twitter-tidslinjen

Mange hevder at den kronologiske tidslinjen er den riktige måten å oppleve Twitter på. Tross alt følger du kontoer for å se hva de tweeter, og du vil ikke at en algoritme kommer i veien for det.

Hvis du ser de nyeste tweets først, kan du hjelpe deg med å holde deg oppdatert på hva som skjer. Når du følger nyheter, en live sportsbegivenhet eller lignende, er det å se oppdatert innhold viktig.

Den kronologiske tidslinjen er konsistent. Uansett når du åpner Twitter - om det har gått fem minutter eller fem dager siden du oppdaterte deg - vet du at du vil se det nyeste innholdet først.

Når Twitter fortsetter å bytte den kronologiske tidslinjen til en algoritmisk visning, pic.twitter.com/Pdot8e76G0

- Doctor Popular (@DocPop) 17. januar 2019

Når det gjelder den kronologiske tidslinjen, krever du at du sjekker Twitter regelmessig hvis du vil unngå å gå glipp av noe. Hvis du ikke så en tweet fra favorittkontoen din som er to dager gammel, ville det ta evighet å gå tilbake for å finne det.

En annen potensiell ulempe er at når du ser de nyeste tweets først, er du mer utsatt for overbelastning fra en konto. Hvis noen du følger live-tweeting av en hendelse du ikke bryr deg om, blir det raskt å se nye tweets fra dem hvert 10. sekund.

Den kuraterte Twitter-tidslinjen

Hvorfor vil noen fortsatt ønske å bruke den kuraterte Twitter-tidslinjen når vi endelig har det kronologiske alternativet tilbake? Mens strømbrukere kan virke på det, er det faktisk ikke et forferdelig verktøy for de som bare bruker Twitter tilfeldig. Curation fungerer som en slags "best of" roundup slik at du ikke går glipp av noe fra kontoene du liker mest.

Selvfølgelig er et åpenbart problem med dette at Twitter kan være feil når den gjetter på kontoene du bryr deg om. Selskapet sier at "Topp tweets er de du sannsynligvis vil bry deg om, og vi velger dem basert på kontoer du samhandler med mest, tweets du engasjerer deg med, og mye mer." Hvis du ikke bryr deg om topp tweets, viser deg, så kan du gå glipp av tweets du faktisk vil se.

En annen stor ulempe med den kuraterte tidslinjen er at den tilfører en haug med søppel til fôret ditt. I kronologisk visning vil du stort sett bare se tweets og retweets fra de du følger og promoterte tweets (annonser). Men den algoritmiske tidslinjen viser tweets som andre har likt, i tilfelle du gikk glipp av den, og kontoer som andre i nettverket ditt følger.

Hvis du ikke vil se en haug med tweets fra kontoer du ikke følger (som folk flest ikke), bør du unngå den kuraterte tidslinjen.

Ikke glem lister

Når du vurderer denne beslutningen, bør du huske en løsning som ofte overses: Twitter-lister.

Lister lar deg bygge en tilpasset gruppe av kontoer, selv om du ikke følger dem. Du kan ha en liste for musikere du liker, en annen liste full av nyhetskontoer, og føre en liste over de mest populære Twitter-kontoene, etc. Disse listene er ikke utsatt for noen kuratering.

Twitter-liste

Ved å åpne en liste, kan du bla gjennom alle tweets fra kontoene i den listen. Dette gir deg mer kontroll over tweets du ser, og lar deg skille ut surfing. For eksempel kan du følge med på dine favoritt sportskontoer under et stort spill.

Hvis du oppretter en liste over dine favoritt Twitter-kontoer, kan du bare sjekke tweetsene deres. Med en liten mengde kontoer er det mindre sannsynlig at du går glipp av noe viktig. Sjekk anbefalingene våre om Twitter-verktøy for å administrere strømmen din. Bruk disse flotte Twitter-verktøyene for å administrere strømmen din. Bruk disse flotte Twitterverktøyene for å administrere strømmen din. Hvis du følger hundrevis eller tusenvis av mennesker på Twitter, er det sannsynligvis mye dritt i feeden din. Men med disse fire Twitter-verktøyene kan du få alt ryddet opp på kort tid. Les mer hvis du vil gå lenger.

Velge den beste tidslinjen for deg

Forutsatt at du har lest denne artikkelen ordentlig, bør du nå kjenne til forskjellene mellom Twitter's kuraterte tidslinje og Twitter's kronologiske tidslinje. Hvilken du bruker avhenger av hva du liker best med Twitter.

Hvis du stoler på selskapet til å hente favorittene dine og bare vil se høydepunktene, hold deg ved det algoritmiske alternativet. Men hvis du ikke vil at Twitter skal blande seg med kontoene du har valgt å følge, er den kronologiske tidslinjen best.

Overveldet av all denne diskusjonen? Vi hjelper deg med å få tak i vår komplette guide til bruk av Twitter Slik bruker du Twitter Slik bruker du Twitter Twitter kan være overveldende med det første, men vi er her for å hjelpe deg med å forstå det. Her er en komplett guide til å bruke Twitter og forstå hvordan det fungerer. Les mer .

Utforsk mer om: Feed, Twitter.