Har du popup-annonser på Android?  Lurer du på hvorfor du har annonser på telefonen?  Denne artikkelen dekker hvordan du kan oppdage og fjerne uønskede annonser.

Har du popup-annonser på Android? Hvordan få øye på dem og fjerne dem

Annonse Det dukker stadig opp annonser på telefonen min. Android-enheten min foreslo bare at jeg skulle kjøpe en splitter ny Audi, og vise en popup-reklame på fullskjerm for å overtale meg. Som noen som foretrekker å holde reklamemateriell, sosiale nettverk og skadelig programvare utenfor telefonen, kom dette som en overraskelse. En

Annonse

Det dukker stadig opp annonser på telefonen min. Android-enheten min foreslo bare at jeg skulle kjøpe en splitter ny Audi, og vise en popup-reklame på fullskjerm for å overtale meg.

Som noen som foretrekker å holde reklamemateriell, sosiale nettverk og skadelig programvare utenfor telefonen, kom dette som en overraskelse.

En av appene mine viser annonser. Men hvilken er skadelig programvare? Slik stopper du popup-annonser på Android.

Annonser på Android: The Good Old Days

Det var en tid da annonser på Android var store nyheter. Husker du varslingsannonser? De forårsaket litt storm da det viste seg at kampanjemeldinger snart skulle begynne å vises over toppen av telefonens skjerm, med AirPush og SlingLabs bare to av selskapene som gjorde det mulig for annonser å vises der.

For å bekjempe dette var å velge bort den beste løsningen, selv om du kanskje har foretrukket å følge løsningen vår for å håndtere disse påkjørselene for varslingsområdet. Slik blokkerer du varslingsannonser på Android-telefoner Slik blokkerer du varslingsannonser på Android-telefoner Har du noen gang sett en reklame i Android sitt varslingsområde? Noen apper misbruker varsletillatelsene sine for å vise annonser når du ikke engang bruker dem. Den gode nyheten er at du kan bestemme hvilke apper ... Les mer.

Med Notification Area-annonser (som fremdeles kan påvirke brukere på eldre enheter), er det enkelt å identifisere appen som er ansvarlig takket være ikonet som vises ved siden av annonsen i Android 4.1 og nyere.

Legg merke til at skjermbildene i denne artikkelen inneholder standardapper som ikke serverer adware.

Hvordan stopper du popup-annonser på Android?

Oppdaget at telefonen din viser et unødvendig volum av annonser, enten det er i en app eller på startskjermen? Det er på tide å handle.

Det første du bør gjøre er å lukke alle appene dine. Bruk den vanlige metoden for å tappe på knappen Nyheter og sveip hver app til siden for å forkaste (eller bruk Fjern alt- knappen hvis din versjon av Android støtter den).

Du kan også velge å starte telefonen på nytt, noe som kan være raskere.

Deretter kan du sjekke appene du har installert i det siste, rundt det tidspunktet popupene dukket opp. Dette kan ta litt å gjøre hvis du regelmessig installerer nye apper og spill.

Når du oppdager sannsynlige lovbrytere, kan du gå til Google Play og sjekke anmeldelser av appen. Forholder det seg noen til overraskelsesannonser? I så fall slett den appen. Men ikke stopp der! Sjekk alle appene du nylig har installert.

Måter å oppdage hvilken app som viser popup-annonser

I løpet av mitt arbeid for MakeUseOf installerer jeg apper som jeg vanligvis ikke ville brukt. Jeg er mer kresne enn de fleste; det er imidlertid enhver sjanse for at du bruker apper som viser annonser du legger opp til, kanskje fordi du spiller et gratis spill.

Dette er rettferdig nok, hvis annonsene vises i spillet.

Normale annonser på Android-spill

Men hva hvis annonsene dukker opp på startskjermen uten forvarsel? Å si det enkelt, dette er adware, en form for malware og noe som kan ta litt arbeid å spore.

Som implementeringspolicyene for AdMob-programmet angir:

"Annonser skal ikke plasseres på et sted som dekker eller skjuler noe område som brukere har interesse av å se under typisk samhandling. Annonser skal ikke plasseres i områder der brukere vil tilfeldig klikke eller plassere fingrene på skjermen. "

Videre ser Google ikke vennlig på apper og spill som spam brukeren med annonser:

"Apper der mellomliggende annonser plasseres etter hver brukerhandling, inkludert, men ikke begrenset til, klikk, sveiper osv."

Du har to alternativer for å oppdage popup-annonser.

1. Kontroller varsler om popup-annonser

Nyere versjoner av Android har gjort det lettere å finne ut hva som kjører på enheten din og hvilke tillatelser appen bruker. Når du ser et varsel for en app som du ikke visste at var aktiv, er det et godt tidspunkt å trykke lenge på varselet og trykke på i- knappen.

Dette tar deg med i appens tillatelsesskjerm, der du kan veksle hvilken tilgang den har til telefonens maskinvare og funksjoner (for eksempel kontakter eller mobilnettverket). Flere alternativer finner du via Meny> Alle tillatelser .

Herfra finner du fulle detaljer for appen, som skal avsløre eventuelle assosiasjoner; alternativt kan du oppleve at appen ikke er helt som du trodde den var.

2. Sjekk appene som for øyeblikket er åpne

I tillegg til varslingsområdet, kan du sjekke de åpne appene dine for å se hvilke som serverer popup-vinduene.

Når popup-annonsen vises, trykker du på knappen Oversikt (til høyre for Hjem-knappen). Når de åpne appene blandes inn i et "kortstokk", trykker du lenge på ikonet øverst til venstre i popup-annonsen.

Dette vil føre til at i- knappen vises i øverste høyre hjørne av kortet. Trykk igjen på dette for å få tilgang til apptillatelsene.

Finner du ikke den krenkende appen?

Det kanskje beste alternativet for alle som planlegger å bruke sin telefon eller nettbrett uten å måtte tilbakestille fra fabrikken, er å ansette et anti-adware-verktøy, et verktøy utviklet for å oppdage skadelig programvare fra annonser.

Ad Detect Plugin er sannsynligvis det beste stedet å starte, en gratis app som vil oppdage tilkoblinger til annonsenettverk fra appene dine. Du vil sannsynligvis allerede vite at noen av resultatene viser annonser i appen. Det du leter etter er alt som viser en annonse på startskjermen.

Med denne appen kan du trykke på informasjonsknappen for å se hva slags annonser som vises. Herfra er det enkelt å handle fra appen for å fjerne den krenkende programvaren.

Last ned: Ad Detect Plugin

Hvis du ikke allerede bruker en full mobil sikkerhetsapp på telefonen, er dette den beste løsningen for å håndtere annonsene. Alternativer her inkluderer ESET Mobile Security & Antivirus og Malwarebytes Anti-Malware.

Last ned: ESET Mobile Security & Antivirus | Malwarebytes Anti-Malware

Annonsenettverksdetektorer

Du bør også vurdere å bruke en detektor for annonsenettverk. Disse appene er designet for å oppdage forbindelser mellom telefonen din og kjente annonsenettverk og blokkere dem. Dette bør få slutt på popup-annonser på telefonen.

Flere sterke alternativer er tilgjengelige, men vi mener at du bør ta en titt på AppBrain Ad Detector og Lookout Security & Antivirus (tidligere Ad Network Detector). I tillegg gir Addons Detector deg informasjonen for å undersøke hvilke annonser som vises av hvilke apper, samt hvor de blir vist fra. Dette er kanskje ikke spesielt nyttig, men det er absolutt verdt å være klar over at informasjonen er tilgjengelig.

Last ned: AppBrain Ad Detector | Lookout Security & Antivirus | Addons Detector

Slette apper som serverer annonser

For best resultat, bør du avinstallere appen for å bli kvitt Android popup-annonser for godt.

Dette er vanligvis greit; bare åpne Innstillinger> Programmer og trykk lenge på appen. Velg Avinstaller for å fjerne det.

Alternativt kan du tappe Avinstaller i appinformasjonsskjermen, eller fra startskjermen eller appskuffen, trykk lenge og velg Avinstaller .

Imidlertid foretrekker du kanskje en mer ekstrem løsning. Det første vil være å gjenopprette en sikkerhetskopi av telefonen. Hva er en Nandroid-sikkerhetskopi og hvor nøyaktig fungerer det? Hva er en Nandroid-sikkerhetskopi, og hvor nøyaktig fungerer det? Du trenger den sikkerhetskopien når den er klar. Les mer tatt før den onde annonseproduksjonsprogramvaren ble installert.

Alternativt kan du sette i gang en fabrikkgjenoppretting Håndtere systemproblemer i Android: Sikker modus, tilbakestille fabrikk og gjenopprette sikkerhetskopiering Håndtere systemproblemer i Android: Sikker modus, Tilbakestille fabrikk og gjenopprette sikkerhetskopier Hvis du har fått et problem på Android-telefonen din eller nettbrett, kan denne metoden bare hjelpe deg å lagre den. Les mer for å fjerne alle apper og data fra telefonen din, tørke den og starte fra bunnen av. Dette kan være det foretrukne alternativet for de fleste, spesielt hvis du er spesielt bekymret for annonsene som vises.

Har du hatt Adware på Android?

Pop-up-annonser på Android Slik blokkerer du popup-annonser på Android Slik blokkerer du popup-annonser på Android Ser du irriterende popups på telefonen din? Slik stopper du popup-annonser i Android-telefonleseren, appene og varslingsskjermen. Read More-enheten er irriterende.

De bruker datatillegget ditt (selv om du kanskje bestemmer deg for å bare bruke Wi-Fi 8 Nyttige tips for å redusere bruken av mobildata og spare penger. 8 Nyttige tips for å redusere bruken av mobildata og spare penger Vil du få mest mulig ut av mobildataplanen? Disse appene og triksene kan hjelpe deg med å skvise ut hver siste megabyte. Les mer) og komme i veien når du prøver å bruke telefonen.

Enkelt sagt, popup-adware på Android er malware, og du bør ikke stå for det. Hvis det bare er det siste av mange problemer med telefonen og appene sine, kan du vurdere å installere en tilpasset Android-ROM. Hvordan finne og installere en tilpasset ROM for din Android-enhet Hvordan finne og installere en tilpasset ROM for din Android-enhet Android kan super tilpasses, men for å dra full nytte av det, må du blinke en tilpasset ROM. Slik gjør du det. Les mer .

Utforsk mer om: Android, Anti-Malware, Smarttelefonsikkerhet.