Bruker Ubuntu og føler at utviklerne mister interessen?  Her er flere grunner til å holde seg til Ubuntu som Linux-bruker.

8 grunner til at du bør holde deg med Ubuntu Linux

Annonse Canonicals Ubuntu-operativsystem er fortsatt den mest populære versjonen av desktop Linux. Men når selskapet sluttet å utvikle sitt eget Unity-grensesnitt, flyttet fokuset et annet sted. Canonicals øyne er nå satt mer på skyen enn enheten du leser dette på. Lås opp juksearket "Essential Linux Commands" nå! Dette v

Annonse

Canonicals Ubuntu-operativsystem er fortsatt den mest populære versjonen av desktop Linux. Men når selskapet sluttet å utvikle sitt eget Unity-grensesnitt, flyttet fokuset et annet sted. Canonicals øyne er nå satt mer på skyen enn enheten du leser dette på.

Lås opp juksearket "Essential Linux Commands" nå!

Dette vil registrere deg på vårt nyhetsbrev

Skriv inn låsen for e-post

Hvis Canonical ikke lenger ser ut til å bry seg så mye om Ubuntu-skrivebordet, hvorfor skal du gjøre det? Det viser seg at det er mange grunner til å holde seg til akkurat denne versjonen av Linux.

1. Ubuntu fikk et nytt tema

Ubuntu 18.10 desktop med nytt tema

Ubuntu har sett den samme ut lenge. Skrivebordets svarte, brune, oransje og lilla Ambiance-tema debuterte i 2010. Unity-brukergrensesnittet dukket opp senere samme år.

Disse to komponentene definerte Ubuntu utseende til 2017, da Ubuntu byttet fra Unity til GNOME What Switching to GNOME Means for Ubuntu What Switching Back to GNOME Means for Ubuntu Canonical har kunngjort slutten på Unity desktop. Fra Ubuntu 18.04 blir GNOME-skrivebordet gjenopprettet. Hva betyr dette for Ubuntu, og forholdet til Linux-brukere? Les mer . Men selv etter den overgangen forble temaet det samme.

Nå har Ubuntu desktop windows og appikoner et nytt tema. Det nye skrivebordet og ikontemaene, kalt henholdsvis “Yaru” og “Suru”, kommer fra Ubuntu-samfunnet. De gir utseendet og følelsen av Ubuntu-telefoner. Er dette slutten for Ubuntu Touch? Er dette slutten for Ubuntu Touch? Ubuntu Touch-prosjektet er offisielt over, men det betyr ikke at Ubuntu-telefonen din er død ennå. Her er hva avbestillingen betyr for deg og hva du bør gjøre videre. Les mer og det utgåtte Unity 8-grensesnittet 5 Prosjekter som beviser enhet er langt fra døde 5 Prosjekter som beviser enhet er langt fra døde Sliter med å komme til enighet med Unitys brå slutt? Du har flaks. Disse prosjektene vil hjelpe deg å få mest mulig ut av Canonicals forlatte skrivebordsmiljø i årene som kommer! Les mer på Ubuntu-skrivebordet.

2. Ubuntu har fremdeles den beste programvarestøtten

Last ned lenker på Skype-nettstedet

Når det gjelder tradisjonelle desktop-applikasjoner, mangler Linux mangfoldet som finnes i kommersielle operativsystemer. Med så mange forskjellige skrivebordsgrensesnitt. De 12 beste Linux-skrivebordsmiljøene De 12 beste Linux-skrivebordsmiljøene Det kan være vanskelig å velge et Linux-skrivebordsmiljø. Her er de beste desktop-miljøene du kan vurdere. Les mer, emballasjeformater Hvordan installere programvare på Linux: Pakkeformater forklart Hvordan installere programvare på Linux: Pakkeformater forklart Du har byttet til Linux og vil installere programvare. Men pakkeadministratorene er forskjellige avhengig av distroen din. Så hvilke apper kan du laste ned og installere? Det hele ligger i forkortelsene. Les mer og back-end komponenter Bruker du Linux With Wayland? Her er hva du bør vite om du bruker Linux med Wayland? Her er hva du burde vite Du har kanskje hørt om Wayland-skjermserveren, men hva er det? Hvordan påvirker det deg og din Linux-datamaskin? Her er hva du trenger å vite. Les mer, mange utviklere ser jobben som for mye arbeid for for lite gevinst. De som gjør en innsats har en tendens til å målrette mot den største aktøren i byen. Når det gjelder skrivebordet, forblir det Ubuntu.

For eksempel tilbyr Skype for tiden nedlastinger i både Ubuntu's DEB- og SNAP-pakkeformat (selv om Fedoras RPM-format også er tilgjengelig).

SNAP-pakker har også gjort det enklere å laste ned oppdaterte versjoner av apper. Dette er spesielt nyttig hvis du bestemmer deg for å følge en langsiktig støtteutgivelse.

3. Ubuntu har flest spill

GOG-nettstedet viser spill tilgjengelig på Linux

Ubuntu programvarestøtte slutter ikke med applikasjoner. Spillutviklere porter ofte titlene sine med Ubuntu i tankene. Steam-nettstedet tilbyr en Linux-klient rettet mot Ubuntu. GOG.com støtter bare Ubuntu (og Ubuntu-baserte Linux Mint) offisielt.

Disse nettstedene og spillene de distribuerer er ikke begrenset til Ubuntu. Du kan finne måter å kjøre dem på andre Linux-baserte operativsystemer. Noen gjør til og med Linux-spill til en enkel jobb 5 Beste Linux-operativsystemer for spill 5 Beste Linux-operativsystemer for spill Linux er ikke ideelt for spill, men det er absolutt mulig! Her er fem Linux-distribusjoner laget spesielt for spill. Les mer .

Men hvis ting går galt, er Ubuntu-versjonen den du der du kan forvente å motta hjelp fra spilldistributører eller utviklere. Andre steder må du henvende deg til det større samfunnet og krysse fingrene for at fikser eksisterer.

4. Mange alternativer er basert på Ubuntu

ElementaryOS-skrivebordet

Ubuntu er ikke bare et stasjonært Linux-basert operativsystem, det er grunnlaget for mange andre. Linux Mint, et av de mest populære alternativene 10 grunner til å forelske seg i Linux Mint 10 grunner til å forelske seg i Linux Mint Er du usikker på hvilken versjon av Linux du skal prøve ut først? Linux Mint er et populært alternativ, og en av de vennligste og mest allsidige versjonene av Linux tilgjengelig. Les mer, er overveiende Ubuntu når du ser under panseret. Det samme kan sies for elementært OS (over).

Ubuntu-baserte operativsystemer kan gi et annet grensesnitt, men de kan vanligvis kjøre mange av de samme appene, og de bruker ofte mange av de samme systemverktøyene. Så hvis du blir komfortabel med å bruke Ubuntu-apper og -verktøy, er det et bredt økosystem der ute du kan utforske uten å måtte gi opp disse tingene.

5. Vil du utvikle skyen?

Ubuntu-skrivebordet er veldig populært, men til tross for Canonicals forskjellige innsats for eksperimentering, var det ikke lønnsomt. Dette har vært et spørsmål å jagse Linux i flere tiår. Hvordan kan du tjene penger på å tilby et open source-skrivebord Hvorfor Linux er gratis: Hvordan Open Source World tjener penger Hvorfor Linux er gratis: Hvordan Open Source World tjener penger. Hvorfor er Linux og open source-programvare gratis? Er det trygt å stole på gratis programvare? Hva får utviklerne ut av det, og hvordan tjener de penger for å fortsette utviklingen? Les mer ?

Mens Canonical tapte penger på skrivebordet, tjente det penger på å støtte Ubuntu på serveren. Derav endringen i fokus. Ubuntu har blitt en mye brukt komponent i forskjellige skytjenester og internet of Things-enheter. Du kan forberede deg på ansettelse i disse områdene ved å bli kjent med hvordan Ubuntu fungerer.

6. Ubuntu har fortsatt anerkjennelse av navn

Til tross for over et tiår med innsats, brøt Ubuntu aldri helt inn i mainstream. Ikke desto mindre har det blitt populært nok for tekniske brukere av datamaskiner å ha hørt om det. For mange kan ordene Ubuntu og Linux like gjerne byttes ut.

Det er mange flotte Linux-baserte alternativer til Ubuntu. De beste Ubuntu Linux-alternativene og hvorfor du bør bytte de beste Ubuntu Linux-alternativene, og hvorfor du bør bytte Bare fordi Ubuntu er populært, betyr ikke det at det er riktig Linux-operativsystem for deg. Kan en annen smak av Linux være bedre passform? Les mer . Kan de gjøre alt Ubuntu kan? For det meste, ja.

Men de har rett og slett ikke samme navngjenkjenning. Selv om du anser et alternativ for å være bedre, kan du føle deg noe isolerende etter en stund å måtte forklare hva operativsystemet ditt er.

7. Ubuntu er antagelig bedre enn noen gang

Ubuntu desktop som viser aktivitetsoversikten

Desktop Linux har kommet langt siden Ubuntu sine første dager. For det meste er Linux-baserte OS-er enkle å installere, desktop-effekter fungerer uten problemer, og lyden kommer vellykket fra høyttalerne. Selv med en mengde emballasjeformater, er å finne og installere programvare en stort sett grei sak. Borte er dagene da brukere regelmessig måtte bygge applikasjoner ved hjelp av kildefiler.

GNOME-skrivebordet i standardversjonen av Ubuntu GNOME Explained: En titt på en av Linux mest populære stasjonære maskiner GNOME forklart: En titt på en av Linux mest populære stasjonære PCer Du er interessert i Linux, og du har kommet over "GNOME", et akronym for GNU Network Object Model Environment. GNOME er et av de mest populære open source-grensesnittene, men hva betyr det? Read More gir en elegant og moderne opplevelse. Det fungerer så bra at det var liten grunn for Canonical å fortsette å investere ressurser i å bygge et alternativ.

Vi kan fortsatt bruke mange av de samme appene som vi brukte for et tiår siden, men de har blitt bedre med tiden. Og spilllandskapet er enormt bedre enn det pleide å være. Mange eksterne enheter du kjøper fra maskinvarebutikken fungerer ganske enkelt ved å koble dem til. Det er et flott tidspunkt å være Ubuntu-bruker.

8. Canonical blir lønnsomt

Ubuntu OpenStack-klienter

Millionæren Mark Shuttleworth startet Canonical i 2004 med målet om å markedsføre gratis programvare som et levedyktig alternativ til kommersielle operativsystemer. I det meste av Ubuntu-historien har Canonical tapt penger. Det har fått ved å bruke Shuttleworths bunker med kontanter, og etterlatt spørsmål om hva som ville skje med Ubuntu hvis Shuttleworth skulle miste interessen.

I 2017 tjente faktisk Canonical mer penger enn det brukte (selv om det fremdeles hadde en enorm gjeld). Selskapet kansellerte Unity 8 og Ubuntu Touch, og permitterte hundrevis av ansatte i prosessen, som en del av sin prosess for å bli offentlig. Canonical investerer kanskje ikke så mange ressurser i å utvikle sin egen stasjonær programvare, men vedlikehold av Ubuntu-infrastrukturen er fortsatt en viktig del av oppdraget.

Ubuntu nettstedets hjemmeside
Ubuntu-hjemmesiden i slutten av oktober 2018

Canonical trenger dette fundamentet for å fortsette å utvikle skyteknologier og oppmuntre andre til å ta i bruk Ubuntu for et slikt formål. Så på en måte er Ubuntu fortsatt eksistens mer garantert enn den noen gang har vært.

Bruker du fortsatt Ubuntu?

Noen av grunnene til å bruke Ubuntu har endret seg de siste årene.

Dette har vært en tid med overgang, og det kan forståelig nok gjøre folk bekymret. Men hvis du elsker Ubuntu, er dette fortsatt en fin tid å holde seg til.

Når det er sagt, til tross for de nylige justeringene, er det fortsatt mange grunner til å foretrekke å bruke et av de mange Ubuntu-alternativene. Hvorfor bruke et Linux-operativsystem annet enn Ubuntu? Hvorfor bruke et Linux-operativsystem annet enn Ubuntu? Det er hundrevis av Linux-operativsystemer (distribusjoner), men du bruker sannsynligvis Ubuntu. Her er grunnen til at du kanskje vil bytte til et av Ubuntu-alternativene. Les mer i stedet.

Utforsk mer om: Linux Distro, Ubuntu.