Slik kobler du Nintendo Wii-konsollen til internett, og hva du kan gjøre når Nintendo Wii er online.

Slik kobler du din Nintendo Wii-konsoll til Internett

Annonse Nintendo Wii er et av Nintendos mest suksessrike tilbud gjennom tidene. Med nye (for tiden) bevegelseskontroller, bakoverkompatibilitet med GameCube-spill og mange familievennlige spill, er det ikke rart at Wii-konsollen var en bra hit. Spesielt var Wii også Nintendos første hjemmekonsoll med full online support.

Annonse

Nintendo Wii er et av Nintendos mest suksessrike tilbud gjennom tidene. Med nye (for tiden) bevegelseskontroller, bakoverkompatibilitet med GameCube-spill og mange familievennlige spill, er det ikke rart at Wii-konsollen var en bra hit.

Spesielt var Wii også Nintendos første hjemmekonsoll med full online support. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kobler Wii-en til internett, og hva du fremdeles kan gjøre med konsollen online.

Har Wii Wi-Fi?

Før vi starter, kan du lure på om Wii-konsollen kan koble seg til Wi-Fi. Svaret er Ja, Wii har Wi-Fi-støtte . Det eneste unntaket er Wii Mini, en mindre revisjon som Nintendo ga ut i 2012-2013. Denne modellen har ingen online muligheter.

Sjekk bildet nedenfor for å se om du har en Wii Mini; sammenlignet med den opprinnelige modellen, er den både mye mindre og laster inn plater via toppen.

Wii Mini-konsoll

Mens du kan koble Wii til internett, ikke glem at konsollen er mer enn ti år gammel. På grunn av dette er dens online funksjonalitet ganske begrenset.

Wii hadde en gang mange onlinefunksjoner, inkludert sending av meldinger til venner, spill med andre og nedlasting fra Wii Shop Channel. Dessverre har Nintendo trukket seg tilbake de fleste av disse tjenestene. Så mens du kan koble Wii til Wi-Fi, er det dette muligens nokså underveldende nå for tiden.

La oss likevel se på hvordan du kobler Wii-en til Wi-Fi. Vi skal se på hvilke funksjoner som ikke lenger er tilgjengelige etterpå.

Slik kobler du Wii-konsollen til Internett

Behandlingen av å koble en Wii til Wi-Fi er enkel, og bør være kjent for alle som har koblet en bærbar datamaskin, telefon eller annen enhet til Wi-Fi før.

Begynn med å slå på Wii-en. Hvis du ikke har slått på konsollen på en stund, kan det hende du må gjennomgå måtene å koble Wii-en til en TV 6 måter for å koble din Nintendo Wii til en hvilken som helst type TV 6 måter å koble din Nintendo Wii til en hvilken som helst type TV Har du problemer med å koble Nintendo Wii til TVen din? Kan ikke se ut til å finne de riktige portene? Det er enklere enn du tror! Les mer først.

På Wii-menyen velger du Wii- knappen i nedre venstre hjørne av skjermen.

Wii-meny

Velg Wii-innstillinger fra den resulterende menyen.

Wii-innstillinger

Klikk på pilen på høyre side av skjermen for å gå til den andre siden med alternativer. Her velger du Internett .

Wii Internett-innstillinger

Velg Tilkoblingsinnstillinger på den resulterende siden.

Tilkoblingsinnstillinger

Du vil se tre tilkoblinger her merket tilkobling 1, tilkobling 2 og tilkobling 3 . Hvis du aldri har brukt Wiis internettforbindelsesfunksjoner før, vil alle si Ingen . Velg en for å sette opp en ny tilkobling.

Wii-tilkoblingsliste

Hvis du allerede har satt opp tre tilkoblinger, velger du én og velger Tøm innstillinger for å slette den.

Koble til Wii via Ethernet

Wii-nettverkstilkoblingstype

Deretter må du bestemme om du vil koble Wii-en til internett ved hjelp av Wi-Fi eller en kablet tilkobling. Hvis du vil bruke en kablet tilkobling, kobler du til en Ethernet-kabel, velger du Kabelforbindelse, og testen skal fullføres.

Wii har ikke en Ethernet-port innebygd, så du må kjøpe Wii LAN-adapter hvis du vil bruke en kablet tilkobling.

Denne enheten kobles til Wii via USB-porten, slik at du kan koble konsollen til ruteren din via en Ethernet-kabel. Du finner mange billige USB Ethernet-adaptere på markedet, men Nintendo uttaler at tredjepartsenheter kanskje ikke fungerer med Wii.

Du vil sannsynligvis ha lykke til etter en brukt offisiell Wii LAN-adapter på eBay eller lignende nettsted hvis du vil bruke en kablet tilkobling for å få din Wii online.

Koble til Wii via Wi-Fi

Hvis du vil fortsette med en trådløs tilkobling i stedet, velger du Trådløs tilkobling . Velg deretter Søk etter et tilgangspunkt for å se etter Wi-Fi-nettverk i nærheten.

Wii Search Access Point

Etter at skanningen er fullført, velger du OK for å vise alle trådløse nettverk.

Wii List Networks

Velg nettverket ditt fra listen. Du må neste oppgi Wi-Fi-passordet ditt, slik at du kan få Wii-konsollen online. I tillegg må du sørge for at sikkerhetstypen i øverste venstre hjørne er den samme som ruteren din har. Hvis det ikke er det samme, velg Endre sikkerhetsinnstillinger og velg riktig.

Wii Angi sikkerhetsnøkkel

Ikke sikker? Ta en titt på guiden vår til nettverkssikkerhetstyper WEP, WPA eller WPA2: Hvordan kan du vite hvilken sikkerhetstype Wi-Fi-en din er WEP, WPA eller WPA2: Hvordan kan du vite hvilken sikkerhetstype Wi-Fi-en din er den trådløse ruter så sikker som du tror? Slik finner du ut hvilken sikkerhetsprotokoll type Wi-Fi-ruteren din er. Les mer for å finne ut.

Når dette er gjort, velger du OK flere ganger for å lagre innstillingene dine og teste forbindelsen. Hvis du ser at tilkoblingstesten var vellykket, er du ferdig med å koble Wii-en til Wi-Fi. Feilkoder 51330 og 52130 betyr at passordet ditt var feil, så pass på at du skrev det riktig.

Andre Wii-tilkoblingsmetoder

I tillegg til det ovennevnte, tilbød Nintendo også en gang en enhet kalt Nintendo Wi-Fi USB-kontakt. Dette koblet til datamaskinen din via USB, og ved å koble Wii-en trådløs til den, kan du bruke datamaskinens internettforbindelse for å komme deg på nettet. Nintendo avbrøt dette og en etterfølgerenhet, Nintendo Wi-Fi Network Adapter, for år siden.

De var beregnet på brukere som hadde internettforbindelse til datamaskinen sin, men ikke hadde en trådløs ruter. Det gjelder veldig få mennesker i dag, siden Wi-Fi er nær allestedsnærværende. I tillegg er drivere ikke tilgjengelige for Windows 7 eller nyere, så det er ingen grunn til å kjøpe en av disse.

Wii's Graveyard of Online Features

Wii-prognose utgått

Nå som Wii-en din er på nettet, kan du være spent på å se alt det kan gjøre med kraften på internett. Men som nevnt tidligere, det er ikke mye igjen å se. Nintendo har skodd det meste av Wiis online-funksjonalitet, inkludert følgende:

  • Nintendo Wi-Fi Connection: Dette var Nintendos online spilltjeneste som lar deg spille spill som Mario Kart Wii og Super Smash Bros. Brawl med andre online. Det ble lagt ned i 2014, noe som betyr at du ikke kan spille spill online i det hele tatt.
  • WiiConnect24: En alltid online tjeneste som lar deg motta innholdsoppdateringer selv når systemet ditt var i ventemodus. Fordi det ble avviklet i 2013, kan du ikke lenger få tilgang til innhold som Nyhetskanalen, Forecast Channel og Everybody Votes Channel.
  • Videostreaming: TV-streaming-apper for Wii, inkludert Netflix og Hulu, fungerer ikke lenger.
  • Wii Shop Channel: Den siste overføringen av online support for Wii bodde i Wii Shop Channel. Imidlertid trakk Nintendo i januar 2019 endelig kontakten på Wiis digitale butikkfront. Dette betyr at du ikke lenger kan laste ned virtuelle konsolltitler, WiiWare-spill og Wii-kanaler.

Hvis du tidligere har kjøpt spill eller lastet ned kanaler fra Wii Shop Channel, kan du laste dem ned for tiden.

Hva kan Wii gjøre online?

På grunn av Wiis alder er det dessverre ikke mye igjen å gjøre på nettet. På dette tidspunktet er den eneste virkelige fordelen ved å koble Wii-en til Wi-Fi, slik at du kan oppdatere konsollen hvis du ikke allerede har gjort det.

Du vil sannsynligvis se en beskjed om å gjøre dette når du først kobler deg til Internett. Hvis ikke, kan du gå til Wii-innstillingsmenyen igjen og bla over den tredje siden. Velg Wii System Update her og godta meldingen.

Wii-systemoppdatering

Dette vil ikke legge til noen nye spennende funksjoner siden den siste systemoppdateringen var i 2012, men det er verdt å gjøre siden du tok deg tid til å komme deg på nettet.

Hvis du lastet ned Internett-kanalen før, kan du fortsette å bruke denne til å surfe på Internett. Imidlertid er denne nettleseren ekstremt utdatert, så du har bedre tilgang til nettet fra en annen enhet.

Wii Internet Channel

Bortsett fra dette, vil du fremdeles finne to kanaler tilgjengelig på Wii Shop Channel. Man fikser en spillbrytende feil i The Legend of Zelda: Skyward Sword. Det andre er et overføringsverktøy som lar deg overføre Wii-dataene dine til en Wii U.

Endre Wii-en din for fortsatt tilgang

Hvis du er skuffet over at det ikke er noe mer å gjøre med Wii-en din på nettet, kan du vurdere å komme inn på homebrew-scenen. Dette innebærer å modifisere Wii slik at den kan kjøre programvare og handle på måter Nintendo ikke hadde tenkt. For eksempel gir modding deg tilgang til emulatorer på Wii 30+ Great Emulators Du kan kjøre på Nintendo Wii 30+ Great Emulators Du kan kjøre på Nintendo Wii Med disse emulatorene kan du spille praktisk talt alle retro videospill på Nintendo Wii . Her er de beste emulatorene på Wii. Les mer .

Det er litt avansert, så tilfeldige spillere bør nok styre unna. Men hvis du er en Wii-entusiast, kan du sjekke fan-tjenester RiiConnect24 og Wiimmfi. Førstnevnte er en erstatning for WiiConnect24 som gjenoppretter tilgang til flere av de nevnte kanalene, mens sistnevnte lar deg spille spill online igjen.

Koble Wii-en til Wi-Fi: Er det verdt det?

Vi har gått gjennom prosessen med å koble Wii-en til internett. Så lenge du har Wi-Fi hjemme, er det så enkelt som å koble til telefonen eller den bærbare datamaskinen.

Det er synd at Nintendo ikke lenger støtter nesten alle Wii-nettfunksjoner, men ikke glem at Wii lanserte helt tilbake i 2006. Heldigvis er det fremdeles mange gode Wii-titler å glede seg over offline.

I mellomtiden er Nintendo Switch en egen hit. Sjekk ut de beste Nintendo Switch lokale flerspillerspillene 10 Beste Nintendo Switch lokale flerspillerspill 10 Beste Nintendo Switch lokale flerspillerspill Ser du etter de beste Switch flerspillerspillene? Artikkelen vår avrunder de 10 beste Nintendo Switch lokale flerspillertitlene rundt. Les mer for noen gode titler å spille med venner.

Bildekreditt: Carlos Gutierrez / Flickr

Utforsk mer om: Datanettverk, Spiltips, Maskinvaretips, Nintendo Wii, feilsøking.