Ikke bruk musikk i Youtube-videoer fra en opphavsrettsbeskyttet kilde.  I stedet kan du bruke et av disse nettstedene for copyrightfri musikk.

5 nettsteder for å laste ned gratis og copyrightfri musikk for YouTube-videoer

Ikke legg ut en video på YouTube med bakgrunnsmusikk fra en opphavsrettsbeskyttet kilde. Det kommer antagelig til å bli tatt ned. Få i stedet gratis og royaltyfri musikk fra et av disse nettstedene. Vil du oppdage 70+ nyttige YouTube-tips og triks? Last ned vårt GRATIS YouTube-jukseark nå! Det har ikke noe å si om du håper å være en viral sensasjon eller bare legge ut noe som familie og venner kan se. Hvis de

Ikke legg ut en video på YouTube med bakgrunnsmusikk fra en opphavsrettsbeskyttet kilde. Det kommer antagelig til å bli tatt ned. Få i stedet gratis og royaltyfri musikk fra et av disse nettstedene.

Vil du oppdage 70+ nyttige YouTube-tips og triks? Last ned vårt GRATIS YouTube-jukseark nå!

Det har ikke noe å si om du håper å være en viral sensasjon eller bare legge ut noe som familie og venner kan se. Hvis det er gratis for publikum å se, kan copyright-eieren av musikken fremsette krav og fjerne videoen din. Og ja, YouTube er beryktet for å få favorittvideoene dine til å forsvinne. Hvorfor favorittvideoen din bare forsvant fra YouTube Hvorfor favorittvideoen din bare forsvant fra YouTube Vi mistenker at du, som oss, har funnet en av favorittvideoene dine plutselig, og uforklarlig, fjernet fra YouTube. Og det er ekstremt irriterende. Så du kan like godt forstå grunnene bak. Les mer på grunn av dette.

Et bedre alternativ er å bruke copyrightfri eller royaltyfri musikk. Disse nettstedene vil gi deg bakgrunnsvalg som er gratis, så lenge du legger til en lenke til kilden i beskrivelsen.

Tematisk (nett): Gratis spor fra legitartister

Tematisk har gratis musikk fra profesjonelle musikere å bruke på youtube

Tematisk er tjenesten som de fleste YouTube-skapere bør se på for gratis sanger fra etablerte artister og musikere. For å få tilgang, må du bli medlem av Thematic, men du trenger ikke engang et kredittkort for å registrere deg.

Etter at du har blitt medlem, får du se hele katalogen for tematisk musikk, som inkluderer musikk fra flere indie så vel som anstendige populære musikere som Olivia Lane eller Kingdm. Det er riktig, du kan bruke en Olivia Lane-sang uten at VEVO tar ned videoen din.

Det er selvfølgelig noen regler for det. Tematiske medlemmer må følge en bestemt attribusjonslenke og stil for å bruke sangene på YouTube eller Instagram, og det er de eneste to plattformene der du får lov til å vise videoen din. Men så lenge du følger de nødvendige kravene, vil du få en fantastisk, profesjonelt laget sang til videoene dine.

WOWA (Web): Unsplash for Music

WOWA er unsplash for musikk

WOWA har bare rundt 20 spor på nettstedet. De varierer i stil, og du kan laste ned dem alle gratis. Men dette nettstedet er forskjellig fra alle de andre her fordi sporene har en Creative Commons Zero (CC0) lisens.

I tilfelle du ikke vet om Creative Commons-lisenser Hva er Creative Commons, og bør du bruke det? Hva er Creative Commons, og bør du bruke det? Creative Commons er et sett med lisenser som automatisk gir deg tillatelse til å gjøre forskjellige ting, for eksempel gjenbruk og distribusjon av innholdet. La oss finne ut mer om det og hvordan du bruker det. Les mer, med CC0-lisensen kan du bruke noe arbeid gratis, i personlige eller kommersielle årsaker, redigere det slik det passer seg og uten attribusjon. Dette betyr at du kan gjøre hva du vil med musikken på WOWA, og at du ikke trenger å legge til en lenke for den i YouTube-beskrivelsen eller ta den med i noen studiepoeng.

Nye spor legges til WOWA bare en gang i blant. Hvis du vil vite neste gang nytt materiale er tilgjengelig, kan du abonnere på nyhetsbrevet for varsler.

Icons8 Fugue (Web): Bla gjennom temaer, sjangre og humør

Icons8 er en kjent ressurs for gratis aksjeikoner og bilder. 5 nettsteder for å finne gratis arkivfotografier, videoer, lyd og ikoner 5 nettsteder for å finne gratis arkivfotografier, videoer, lyd og ikoner Finn gratis arkivbilder, videoer, lyder, og ikoner. Med disse ressursene trenger du ikke Google lenger. Du kan trygt bruke dem i kreasjonene dine, så lenge du tilskriver den til kilden. Les mer, og de tilbyr nå også et stort utvalg av royaltyfrie musikk- og lydspor. Hvert spor kan lastes ned til stasjonen din som en gratis MP3 av høy kvalitet, eller du kan betale for å låse opp WAV-filen.

Musikksamlingen er delt inn i tre kategorier: temaer, sjangre og stemninger. Hver har sine underkategorier for å avgrense valgene dine ytterligere og raskt finne det du leter etter. Du kan streame hvilken som helst sang i sin helhet før du laster ned den, og få informasjon som runtime, visualizer og så videre.

Selvfølgelig er det også en søkefunksjon. Men du er sannsynligvis bedre med å bruke det store antallet koder på nettstedet for å bla gjennom og finne det du trenger.

TeknoAXE (Web): En musiker, 1500 gratis sanger

TeknoAXE har en stor samling gratis og royaltyfri musikk å laste ned

I ni år har musiker og YouTuber TeknoAXE laget nye sanger og partiturer og latt alle på internett bruke dem gratis. De fleste av disse sporene er elektronisk dansemusikk, rock og metal, men det er nok av tematiske komposisjoner også.

CC 4.0-lisensen betyr bare at du trenger å tilskrive den opprinnelige lenken, og vær oppmerksom på om du har gjort noen endringer. I bytte får du en samling på nesten 1500 sanger fordelt på flere sjangre, og til og med stemninger som komedie, drama, redsel og så videre. Lytt til noen få spor, og du kan tenke: "Hei, jeg har hørt dette før." Det er fordi TeknoAXEs musikk allerede har blitt brukt mye på YouTube.

For hans siste musikk kan du følge TeknoAXEs YouTube-kanal. Han laster vanligvis opp et nytt spor hver uke, og dette er en god måte å finne en ny lyd til videoen din før den blir populær.

CCHound (Web): Håndkuraterte valg av musikere

CCHound har håndplukket avgiftsfri musikk

Internett er fylt med avgiftsfri, Creative Commons-beskyttet musikk, men ikke hver sang er en vinner her. Derfor kom noen få smakprodusenter sammen for å velge favorittene sine og la dem på CCHound.

Samlingen er ikke aktivt oppdatert lenger, men selv med det som finnes, er det en god måte å finne kremen av avlingen i stedet for å tråle gjennom det enorme antallet royaltyfrie spor på nettsteder som Jamendo eller SoundCloud. Du kan bla gjennom tagger, sjangre eller søke etter noe. Og hver sang er tydelig merket om du kan bruke den med attribusjon eller ikke.

Hvis du ikke finner noe på CCHound, kan det hende du må gå til kildene. Denne samlingen av nettsteder med gratis Creative Commons-musikk 14 nettsteder for å finne gratis Creative Commons-musikk 14 nettsteder for å finne gratis Creative Commons-musikk Bruker du Creative Commons i noe online prosjekt? Når det gjelder Creative Commons-musikk - er det absolutt ingen mangel på nettsteder med lyd du kan bruke til enhver anledning. Les mer skal hjelpe deg med å finne et spor som passer din smak.

Du vet copyright, men hva med Copyleft?

Å finne riktig musikk og bruke den lovlig vil sikre at videoen holder seg så lenge du vil. Det er ikke underlagt innfall og varmer om merknader om fjernelse av copyright, eller opphører og avstår brev.

Når det er sagt, er det best å gjøre seg kjent med litt lov om opphavsrett, samt noen av måtene å bruke opphavsrettsbeskyttet materiale på internett. Det første stedet å komme i gang er faktisk de nye begrepene copyleft og copyright Copyleft vs. Copyright: 3 nøkkelbegreper du trenger å vite Copyleft vs. copyright: 3 nøkkelbegreper du trenger å vite Innholdsskapere begynner å omfavne copyleft over copyright . Her er hva det betyr og hvorfor det er viktig, spesielt hvis du selv er skaper. Les mer .

Utforsk mer om: Cool Web Apps, Copyright, YouTube.