Vil du prøve ut de nye Linux Ubuntu-funksjonene? Ta en kopi av Ubuntu 19.04 og stropp deg inn. Her er hva du skal se etter.

10 nye Linux Ubuntu 19.04 funksjoner og hvordan du bruker dem

Annonse To ganger i året slipper Canonical en ny versjon av Ubuntu. Med Ubuntu 19.04 “Disco Dingo” nå tilgjengelig for nedlasting, lurer du kanskje på om du vil oppgradere eller beholde ting som de er. Ti nye nye Linux Ubuntu-funksjoner tilbys. Les videre for å finne ut hva de er og hvordan Ubuntu 19.04 bare

Annonse

To ganger i året slipper Canonical en ny versjon av Ubuntu. Med Ubuntu 19.04 “Disco Dingo” nå tilgjengelig for nedlasting, lurer du kanskje på om du vil oppgradere eller beholde ting som de er.

Ti nye nye Linux Ubuntu-funksjoner tilbys. Les videre for å finne ut hva de er og hvordan Ubuntu 19.04 bare kan overraske deg!

Her er hvorfor du bør oppgradere til Ubuntu 19.04

Ubuntu 19.04 “Disco Dingo” ble utgitt i april 2019. Vi kan fortelle dette fra versjonsnavnet: 19.04. Ubuntu utgis i årets fjerde og tiende måned. Som et resultat ble den forrige versjonen nummerert Ubuntu 18.10.

Før det ga Canonical ut Ubuntu 18.04 LTS. Som en langsiktig støtteutgivelse er Ubuntu 18.04 den versjonen du bør installere hvis du trenger mer pålitelighet. LTS utgivelser blir regelmessig oppdatert for sikkerhet, og det er grunnen til at du allerede skal bruke Ubuntu 18.04 LTS Ubuntu 18.04 LTS: Bør du oppgradere? 8 grunner Ubuntu 18.04 LTS: Bør du oppgradere? 8 grunner Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver er en langsiktig støtteutgivelse. Her er grunnen til at du bør bruke Ubuntu 18.04 LTS til minst 2021. Les mer.

Som om ikke oppdatering for sikkerhets- og stabilitetsformål ikke var nok, har vi 10 grunner til å oppgradere til Ubuntu 19.04. Vi har delt disse i to grupper; fem hovedgrunner, og en kvintett av kule, mindre tweaks.

Først opp, fem viktige forbedringer du finner ved å bruke Ubuntu 19.04 for første gang:

 1. Linux Kernel 5.0
 2. Nytt skrivebordstema
 3. Tillatelseskontroll av smarttelefonstil
 4. Live lapp
 5. Mesa 19 GPU-driver

Hvis det ikke var nok, har vi fem mindre justeringer å dele med deg:

 1. Tabulerterminal
 2. Nattlys granula styrer
 3. Nye lydinnstillinger
 4. Desktop animasjoner
 5. Forbedring av GNOME-søk

La oss bruke noen minutter på å se på hva som er nytt i Ubuntu 19.04.

1. Linux Kernel 5.0 inkludert

Det viktigste er at Ubuntu 19.04 bruker Linux Kernel 5.0. Dette er den siste versjonen av kjernen som er mye brukt og gir overlegen maskinvarestøtte og ytelse.

Funksjoner i Linux Kernel 5.0 inkluderer forbedret grafikkortstøtte, inkludert Nvidia Xavier og AMD Radeon FreeSync. Bærbare PC-drivere for x86 maskiner er oppdatert, og strømstyringen er forbedret. Begge er spesielt nyttige for alle som kjører Ubuntu på en bærbar datamaskin; strømstyring kan være vanskelig for Linux bærbare brukere.

Det finnes også Fscrypt Adiantum for rask datakryptering på avanserte enheter.

Selvfølgelig trenger du ikke å oppdatere til Ubuntu 19.04 “Disco Dingo” for å nyte fordelene med Linux Kernel 5.0. Slik oppgraderer du Linux-kjernen din i Ubuntu Slik oppgraderer du Ubuntu Linux-kjerne med Ukuu enkelt Hvordan oppgraderer du Ubuntu Linux-kjerne med Ukuu Det er ikke lett å oppgradere Linux-kjernen, men hvis du kjører Ubuntu og vil ha den siste kjernen, er det nå et enkelt verktøy du kan bruke til å laste ned oppdateringen: Ukuu. Les mer uten å oppdatere.

2. Nytt tema: Yaru

Forbedringer av Yaru-temaet i Ubuntu 19.04

OK, så det er ikke helt nytt, men i Ubuntu 19.04 har Yaru-temaet bedre støtte enn i Ubuntu 18.10. Det har et overlegen utseende i “Disco Dingo”, med bedre integrasjon for tredjeparts applikasjonsikoner.

Totalt sett er Yaru glatt og moderne, og er i tråd med tidligere Ubuntu-temaer avhengig av det røde fargeskjemaet.

Yaru kjører på skrivebordsmiljøet GNOME 3.32, men husk at GNOME på Ubuntu er sterkt tilpasset. Dette betyr at noen funksjoner i GNOME 3.32 ikke er tilgjengelige i Ubuntu (for eksempel HiDPI-brøkskalering).

3. Tillatelseskontroll av søknad

En funksjon som GNOME 3.32 bringer til Ubuntu 19.04, er imidlertid applikasjonstillatelser for smarttelefonstil. Du har sannsynligvis måttet endre tillatelser på en smarttelefonapp etter installasjonen. Tidligere var slik finjustering bare tilgjengelig på hele systemet, men i Ubuntu 19.04 kan det gjøres per app.

Dette betyr at du for eksempel kan forhindre at en app viser varsler, samt bestemme hvilke filtyper den har tilgang til.

Kontroll av applikasjonstillatelse i GNOME-baserte Linux-distros forventes å bli bedre med påfølgende utgivelser.

4. Live lapp

Oppdater Linux Kernel med Livepatch

Live-lapping i Ubuntu har tidligere vært tilgjengelig for serveradministratorer; Ubuntu 19.04 utvider dette til stasjonære brukere.

En ny Livepatch-fane er nå synlig på skjermen Programvare og oppdateringer. Hvis oppdateringer er tilgjengelige, vil disse bruke kjerneoppdateringer uten å starte datamaskinen på nytt.

Livepatch er gratis å bruke med en Ubuntu One-konto, selv om forretningsbrukere vil måtte betale for tjenesten.

5. Mesa 19 Open Source GPU-driver

Brukere av AMD-grafikk vil finne at Mesa 19 open source GPU-driveren er tilgjengelig i Ubuntu 19.04 “Disco Dingo”.

Mesa er en open source OpenGL-implementering, bestående av maskinvare- og programvaredrivere. Gallium3D-komponenten legger til videoakselerasjon og beregning av støtte. Til slutt, hvis du kjører de nyeste spillene i Linux, eller redigerer video, vil Mesa 19-driveren være et kjærkomment tillegg til Ubuntu-oppsettet ditt.

Igjen er denne funksjonen takket være inkluderingen av Linux Kernel 5.0.

5 kule mindre tweaks i den nye Ubuntu

I tillegg til disse viktige fem utviklingen i den siste Ubuntu-utgivelsen, er ytterligere fem nyttige forbedringer inkludert.

1. Tabulerterminal

Nyt en produktivitetsøkning med terminaler med faner

Å kjøre flere terminale økter kan være vondt, om ikke forvirrende til tider. Ubuntu 19.04 har et nytt terminalgrensesnitt med faner som gjør det enklere å kontrollere forskjellige bash-apper, kommandoer og SSH-økter.

For bashmisbrukere er dette et stort produktivitetsøkning.

2. New Look Audio Settings

Tilsvarende har lydinnstillingene et nytt utseende, med bedre kontroller som er mer egnet for en moderne multimedia-PC. Få tilgang til hvilken lydenhet som er tilkoblet eller konfigurert på systemet ditt, og juster innstillingene etter behov.

3. Forbedringer av skrivebordsanimasjon

GNOME 3.32 bringer noen jevnere animasjoner på skrivebordsvinduene inn i miksen. Disse hjelper til med å forbedre Yaru-skrivebordstemaet. Takket være oppdaterte grafiske drivere ser rulling utmerket i nesten alle oppløsninger.

4. Nattlys Granula-kontroller

Night Light-innstillingene ble forbedret i Ubuntu 19.04

Selv om det ikke er en ny funksjon, har Night Light nye granulære kontroller, som hjelper deg med å stille inn lysstyrken basert på tid. Ulike fargetemperaturer kan stilles inn basert på tidspunktet på dagen, med forhåndsinnstilte solnedgang til soloppgang og manuelle alternativer.

5. Raskere GNOME-søk

Endelig beholdes en annen GNOME-forbedring for Ubuntu 19.04. GNOME-søkefunksjonen er avhengig av forbedret filindeksering, noe som gjør den raskere enn noen gang. Vil dette avslutte den trukket søk etter feillagte filer og mapper? Bare tiden vil vise!

Oppgrader for nye Linux Ubuntu-funksjoner i dag!

Selv om noen nye funksjoner ble introdusert i Ubuntu 18.04 LTS og Ubuntu 18.10, er de forbedret for Ubuntu 19.04. Som sådan er det verdt å sjekke ut den nyeste versjonen, for bare å se om disse funksjonene forbedrer opplevelsen din.

Hvis du ikke allerede bruker Ubuntu, eller du vil installere fra bunnen av, kan du laste ned Ubuntu 19.04 diskbilde.

I mellomtiden, hvis alt dette virker interessant, men du ikke bruker Linux, kan du sjekke Linux-nybegynnerveiledningen Komme i gang med Linux og Ubuntu Komme i gang med Linux og Ubuntu Du er interessert i å bytte til Linux ... men hvor starter du? Er datamaskinen din kompatibel? Vil favorittappene dine fungere? Her er alt du trenger å vite for å komme i gang med Linux. Les mer .

Utforsk mer om: Linux Kernel, Ubuntu.