Gratis bibliografi og sitasjonsverktøy på nettet støtter alle typer skriving.  Disse appene sparer også tiden din med automatiske siteringer.

5 automatiske siteringsapper som gjør bibliografier lettere å skrive

Annonse Skrive leksene eller forskningsoppgaven? Styr unna isfjellet som kalles plagiering. En bibliografi eller en enkel referanseliste kan være livredderen. Det er ikke bare akademisk skriving, men alle skrifter som kan dra nytte av riktig sitering av kilder. Ulike sitasjonsstiler som MLA, APA og Chicago løser ett problem bare for å åpne et annet. Du

Annonse

Skrive leksene eller forskningsoppgaven? Styr unna isfjellet som kalles plagiering. En bibliografi eller en enkel referanseliste kan være livredderen. Det er ikke bare akademisk skriving, men alle skrifter som kan dra nytte av riktig sitering av kilder. Ulike sitasjonsstiler som MLA, APA og Chicago løser ett problem bare for å åpne et annet.

Du må være presis når du bruker dem, fordi hver sitasjonsstil har et annet format. Men igjen kan gratis online siteringsverktøy spare deg for noen få bøtter med svette. Her er fem automatiske sitasjonsapper for å skrive nøyaktige bibliografier.

1. Citationsy (Web, Chrome, Mac)

Administrer sitatene dine med citationsy

Citationsy er et nytt rent verktøy for å lage sitasjoner, referanselister og bibliografier. Utvikleren bygde dette som et alternativ da CiteThisForMe kjøpte den populære RefMe. Tanken var å kombinere sistnevntes letthet med mer automatiske referanseadministrasjonsfunksjoner. Bruk dette kraftfulle gratisverktøyet til å lage en bibliografi i en av over 9000 stiler - APA, Harvard, DIN, Chicago og mange flere.

Du må bare gå forbi en lenke, og Citationsy vil finne all informasjonen som er nødvendig for å sitere den. Chrome-utvidelsen gjør det også enkelt med et klikk på ikonet. Vil du sitere en bok? Det er en database med alle publiserte bøker bak motoren. Så skriv inn navnet for å hente referansen. Arkiver eventuelle lenker du har sitert.

Arkiver linkene du har sitert, slik at de blir bevart for alltid. Og last dem ned i et format du ønsker, for eksempel Microsoft Word, EndNote, BibTeX, RefWorks eller CSL.

Last ned: Citationsy for iOS (gratis)

Last ned: Citationsy for macOS (gratis)

Last ned: Citationsy for Chrome (gratis)

2. Citeshare (Chrome)

Sitat på et nettsted med APA eller MLA på riktig måte

Citeshare er et av de raskeste siteringsverktøyene for netteartikler du kan finne hvor som helst. Chrome-utvidelsen støtter imidlertid bare APA eller MLA. Men du må bare laste den elektroniske artikkelen i nettleseren din og sitere den med et klikk på utvidelsen.

Chrome-utvidelsen er ment å raskt sitere og dele artikler for referanse. For eksempel kan du bruke utvidelsen når du vil dele et tilbud fra en online artikkel. Det er en problemfri rute for ikke-akademikere som vil sitere fra en ressurs.

Last ned: Citeshare for Chrome [Ikke lenger tilgjengelig]

3. Formatisk (nett)

Instant Citation verktøy

Å bruke siteringsverktøy kan bli kjedelig. Derfor gjør Instant Citation Manager fra Formatically to ting bra. Det presenterer et vakkert grensesnitt og gjør deretter hele prosessen rask. Den har en manuell sitasjonsveiviser, men når du prøver å fullføre et papir i en fart, foretrekker du det automatiske verktøyet.

Formalt sier det kan hjelpe deg med å lage hele bibliografien på under 11 sekunder . Den støtter sitater fra MLA, APA, Chicago, Harvard for bøker, nettsteder, lyd, video, kunstverk, ordbokoppføringer og mer.

Denne paraplyen over det store innholdet du finner på nettet er den viktigste fordelen med Instant Citation Manager.

4. JabRef (Windows, Linux og macOS)

En referanseansvarlig for åpen kildekode

JabRef er en Open Source bibliografi referansesjef. Programvaren kjører på Java VM og bruker LaTeX bibliografiformat. Hvis du jobber mye med BibTex-filer, vil du sette pris på denne redaktøren. Ja, formatet og verktøyet er designet for vitenskapelige forskere, men det er nyttig å ha så få sitasjonsverktøy som fungerer med dette formatet.

Du kan søke og laste ned fra kilder som arXiv, CiteseerX, Google Scholar, Medline, GVK, IEEEXplore og Springer. Du kan deretter generere sitatene og også formatere dem i andre stiler.

Et Firefox-tillegg gjør det lettere å importere bibliografisk informasjon fra nettet også.

5. Mendeley (Windows, Android, iOS)

Lag bibliografier med Mendeley

Mendeley kan hjelpe deg med å formatere bibliografier, men det er også mer enn det. Det er et dokumenthåndteringsprogramvare også. Det er et kraftig verktøy for elever på videregående skole De 20 beste appene for studenter å komme seg gjennom en skoledag De 20 beste appene for studenter å få gjennom en skoledag Enten du er på videregående skole eller høyskole, skal disse fantastiske appene være øverst på oppgavelisten din fra skolen! Les mer og forskere på alle felt. Du kan bruke det i tre trinn:

Legg papirer til Mendeley fra nettleseren, skrivebordet eller mobilen i stedet for å spre dem rundt.

Bruk Reference Manager til å organisere forskningen din og samarbeide med andre med notatene og merknadene.

Bruk deretter Citation-plugin til å generere sitasjoner og bibliografier i Microsoft Word, LibreOffice og LaTeX. Programvaren støtter mer enn 8000 siteringsstiler . Den nesten plattformsstøtten gjør det lettere å gjøre jobben din hvor som helst.

Citation-pluginen kan brukes med Microsoft Word (Windows, Mac) eller Libre Office (Alle plattformer).

Last ned: Mendeley for Windows, macOS, Linux (gratis)

Last ned: Mendeley for iOS | Android (gratis)

Gjør bibliografier enkle

Disse bibliografiverktøyene sparer deg for mye tid og hodepine. De gjør prosessen enkel og automatisk. Men det er også viktig å lære nyansene fra siteringsstiler. Hvordan sitere kildene: sitater og referanser forklart Lær hva du skal referere, hvordan du siterer et nettsted og andre publikasjoner, og hvordan du oppretter en APA- eller MLA-sitasjon. Les mer på egenhånd slik at du kan oppdage feil en programvare kan gjøre. Husk at du kanskje slipper unna med en dårlig sitering i en blogg eller en skoleoppgave. Men akademisk arbeid krever nøyaktighet.

Utforsk mer om: Kule webapper, utdanningsteknologi, studietips, skrivetips.