Ansiktsgjenkjenning blir et økende personvernproblem.  Hvordan kan du unngå overvåkning og annonser for ansiktsgjenkjenning?

4 måter å unngå ansiktsgjenkjenning på nettet og i offentligheten

Annonse En opphetet debatt raser fortsatt om lovligheten av programvare for ansiktsgjenkjenning, som i økende grad blir brukt av myndigheter og rettshåndhevelse. For ikke å snakke om antall private selskaper som bruker en slags ansiktsgjenkjenning. Mange mennesker er bekymret for ansiktsgjenkjenningsprogramvare som brukes til å spore bevegelsene deres og trusselen mot borgerlige friheter som denne programvaren utgjør. Men

Annonse

En opphetet debatt raser fortsatt om lovligheten av programvare for ansiktsgjenkjenning, som i økende grad blir brukt av myndigheter og rettshåndhevelse. For ikke å snakke om antall private selskaper som bruker en slags ansiktsgjenkjenning.

Mange mennesker er bekymret for ansiktsgjenkjenningsprogramvare som brukes til å spore bevegelsene deres og trusselen mot borgerlige friheter som denne programvaren utgjør. Mens dette problemet diskuteres, er det trinn du kan ta for å unngå litt ansiktsgjenkjenningsprogramvare, både online og personlig.

Hvorfor er ansiktsgjenkjenning en bekymring?

Unngå ansiktsgjenkjenning - hvorfor ansiktsgjenkjenning er en bekymring

Ansiktsgjenkjenning fungerer ved å analysere bilder fra bilder eller videoer. Programvare kjører gjennom millioner av bilder for å identifisere funksjoner relatert til menneskelige ansikter. Disse funksjonene kan deretter måles, for eksempel avstanden mellom et par øyne. Dette betyr at programvaren blir mer og mer flink til ikke bare å gjenkjenne ansikter generelt, men også å gjenkjenne spesifikke ansikter.

Dette har bekymret mange mennesker som anser det som en invasjon av privatlivet deres for regjeringen eller private selskaper å kunne spore hvor de drar på offentlige steder. I tillegg er det sikkerhetsproblemer om denne informasjonen kan lekke eller misbrukes på en annen måte.

Byen San Francisco har effektivt forbudt bruk av programvare for ansiktsgjenkjenning, inkludert av politiet. Og nå vurderes lignende tiltak også i Storbritannia.

Nøyaktigheten av ansiktsgjenkjenningsprogramvare

Det er også bekymring for nøyaktigheten av ansiktsgjenkjenningsprogramvaren. Ettersom teknologien er ny, kan den fortsatt gjøre feil. Det betyr at du kan bli identifisert som noen andre. Eller du kan finne deg selv anklaget for en forbrytelse som faktisk er begått av en annen person.

Dette er et spesielt problem for mennesker av farger og kvinner. De fleste treningsdataene som er brukt til programvaren til nå, har vært bilder av hvite menn. Så programvaren er mest nøyaktig når det gjelder å gjenkjenne hvite mannlige ansikter.

Ansiktsgjenkjenning er nøyaktig 99% av tiden for hvite menn, men kan være utsatt for feil opptil 35% av tiden for mørkhudede kvinner.

Dette betyr at folk med farger og kvinner har større grunn til å være på vakt mot ansiktsgjenkjenning og å bekymre seg for dets misbruk.

Hvordan unngå ansiktsgjenkjenning på nettet

Unngå ansiktsgjenkjenning - taggede bilder
Det første trinnet for å unngå ansiktsgjenkjenning på nettet er å ta vare på hvor bilder av deg blir lastet opp.

Nettsteder på sosiale medier som Facebook har ansiktsgjenkjenningsalgoritmer som analyserer bilder lastet opp til nettstedet for å komme med forslag til hvem som skal merkes i dem. Når noen merker deg på et bilde, trener de algoritmen for å identifisere ansiktet ditt mer nøyaktig.

Du kan fjerne merking av bilder av deg selv på Facebook, og også be vennene dine om ikke å merke deg. Det er en god idé å lære om innstillinger for Facebook-personvern om Facebook-personverninnstillinger du trenger å vite om Facebook-personverninnstillinger du trenger å vite om Som med alt som angår personvern på Facebook, er det ikke alltid like enkelt å administrere bildene dine for personvern. Les mer for å finne ut hvem som kan se bilder av deg. Det kan også være lurt å gjøre Instagram-kontoen din privat slik at bildene dine ikke blir delt bredt.

1. Deaktivering av ansiktsgjenkjenning på Facebook

Du skal kunne deaktivere automatisk ansiktsgjenkjenning på Facebook.

For å deaktivere funksjonen, gå til Facebook-nettstedet eller -appen og gå til Innstillinger . Kontroller deretter venstermenyen, hvor du skal finne ansiktsgjenkjenning rett under språk .

I denne menyen klikker du på Rediger . Fra alternativet Vil du at Facebook skal kunne gjenkjenne deg i bilder og videoer, velg Nei fra rullegardinmenyen, og trykk deretter Lukk . Dette bør lagre innstillingene dine og forhindre at folk tagger deg.

I følge forbrukerrapporter har imidlertid ikke alle Facebook-brukere tilgang til denne funksjonen. Hvis det ikke er tilgjengelig for deg, må du sende en klage til Facebook-supportteamet.

2. Bruk FaceShield når du laster opp bilder

Det kan være lurt å dele bilder på nettet, men ikke å ha dem synlige for ansiktsgjenkjenningsprogramvaren. I så fall kan du bruke FaceShield-verktøyet.

FaceShield er et filter som du bruker på bildene dine før du laster dem opp til et nettsted. Det gjør bare mindre endringer i bildet for det menneskelige øyet, men utviklerne sier at det gjør ansikter mindre synlige for ansiktsgjenkjenningsprogramvare. Den er foreløpig bare tilgjengelig som et online verktøy, men en app er planlagt lansert snart.

Dette vil beskytte bildene dine mot noen slags ansiktsgjenkjenningsprogramvare, men ikke alle. Det fungerer på programvare som har blitt opplært i offentlig tilgjengelige datasett, som de som selges til forskjellige sikkerhetsselskaper. Men det vil ikke fungere for selskaper som Facebook som bruker egen proprietær programvare.

Likevel er det et nyttig verktøy å måtte avbøte hvor synlige bildene dine er for ansiktsgjenkjenning.

Hvordan du kan unngå ansiktsgjenkjenning personlig

Å unngå ansiktsgjenkjenning på nettet er imidlertid bare halve slaget. Du må også være oppmerksom på alle stedene hvor ansiktsgjenkjenning skjer personlig.

Programvare for ansiktsgjenkjenning brukes ofte for sikkerhet ved store arrangementer. Rettshåndhevelse bruker programvare for å overvåke protester og demonstrasjoner. Det er ofte funnet på flyplasser og andre steder med høy sikkerhet.

Den enkleste måten å unngå ansiktsgjenkjenning personlig er å skjule ansiktet ditt med et skjerf eller en balaclava. Imidlertid kan dette være i strid med loven noen steder, og har også ulempen med å være veldig iøynefallende. Det er få bedre måter å henlede oppmerksomheten til deg selv i en mengde enn å dekke ansiktet ditt.

3. Bruk hår og sminke for å narre ansiktsgjenkjenning

Unngå ansiktsgjenkjenning - blendende CV

En genial måte å unngå ansiktsgjenkjenning er å bruke en teknikk som CV Dazzle. Denne tilnærmingen bruker dristige hår- og sminkeformer som forvirrer programvare for ansiktsgjenkjenning og fungerer som kamuflasje for ansiktet ditt.

Utseendet bruker makeup med høy kontrast, med mørke farger på lys hud og lyse farger på mørk hud. Frisyrene skjuver ofte delvis eller fullstendig nesebregionen mellom øynene, noe som er nøkkelen til ansiktsidentifisering. Utseendet er også asymmetrisk, da programvare for ansiktsgjenkjenning brukes til å symmetri mellom ansiktssiden.

Å bruke disse teknikkene krever dyktighet (for ikke å snakke om en vilje til å sport et uvanlig utseende), så det er ikke for alle. Men hvis du er interessert, kan du laste ned testmønstre fra CV Dazzle nettstedet eller se på online tutorials for å lære hvordan du kan skape effekten.

4. Bruk klær for å distrahere ansiktsgjenkjenning

Unngå ansiktsgjenkjenning - HyperFace

Et annet alternativ er å distrahere programvare ved å overvelde den med bilder som ser ut som ansikter, slik at den ikke kan se ansiktet ditt. Dette er tilnærmingen tatt av HyperFace-prosjektet.

Hyperface bruker utskrifter for klær og andre tekstiler som skaper “falske ansikter”. Programvare ser at disse utskriftene er kamp for å skille det virkelige ansiktet ditt fra de simulerte ansiktene, noe som gjør det vanskeligere å spore deg.

Disse utskriftene er ikke offentlig tilgjengelige ennå, men i fremtiden kan de være et verktøy mot ansiktsgjenkjenning.

Unngå ansiktsgjenkjenning for å beskytte personvernet ditt

Ansiktsgjenkjenningsteknologi er en bekymring for mange mennesker. Ikke bare er det en trussel mot sivile friheter i prinsippet, men det er også en ny og relativt umoden teknologi. Det er ikke helt nøyaktig og pålitelig, så det er fornuftig å være på vakt mot bruken av myndigheter, rettshåndhevelse og private selskaper.

Lær mer om hvordan ansiktsgjenkjenning invaderer personvernet ditt. Hvordan ansiktsgjenkjenningssøk ødelegger personvernet ditt. Hvordan ansiktsgjenkjenningssøk ødelegger personvernet ditt. Er ansiktsgjenkjenning virkelig en del av en overvåkningstilstand og en form for undertrykkelse og kontroll? Eller er det mer nyttig enn det? Les mer og bruk disse tipsene for å unngå det både online og personlig.

Utforsk mer om: Biometri, ansiktsgjenkjenning, personvern online, overvåking.