Noen gang lurt på hvor din iPhone er laget?  Er det på en Apple-fabrikk i USA?  Eller er iPhone konstruert i Kina?

Hvor lages iPhones?

Annonse IPhone-en er ikke allestedsnærværende - sjansen er stor for at du har mange venner og familie som bruker Android-telefoner. Når det er sagt, det er ikonisk. Færre telefoner liker merkevaregjenkjenningen som en iPhone gjør, fra utseendet til gjenkjennelige ringetoner og teksttoner. Apple skryter ofte stolt av sin historie i California. Det

Annonse

IPhone-en er ikke allestedsnærværende - sjansen er stor for at du har mange venner og familie som bruker Android-telefoner. Når det er sagt, det er ikonisk. Færre telefoner liker merkevaregjenkjenningen som en iPhone gjør, fra utseendet til gjenkjennelige ringetoner og teksttoner.

Apple skryter ofte stolt av sin historie i California. Dette spenner fra navnene på macOS-versjoner til meldingen på baksiden av esken din iPhone kom i: "Designet av Apple i California." Hvor er egentlig iPhones laget selv?

Det korte svaret: iPhones er laget i Kina

Du tror kanskje at svaret kan være rett ved siden av meldingen som forteller deg hvor iPhone er designet. Det står: “Samlet i Kina.” Hva betyr det egentlig?

Sjansen er stor for at Foxconn produserte din iPhone, mest sannsynlig i Kina. Imidlertid er det ikke så enkelt. Ikke bare har Foxconn fabrikker over hele verden i land som Thailand, Sør-Korea, Malaysia, Singapore, Filippinene og Tsjekkia, men det er ikke det eneste selskapet som monterer iPhones.

Pegatron produserer også iPhones og har gjort det i ganske lang tid. Selskapet produserte angivelig 30 prosent av iPhone 6-modellene, ifølge AppleInsider.

Det lange svaret: Det avhenger

Det er et nøkkelbegrep på Apples bokser: samlet. Mens Foxconn og Pegatron monterer iPhones, setter de dem sammen fra deler. Hvor kommer disse delene fra?

iPhone XR farger

Det er ingen steder Apple kommer fra alle delene fra. Avhengig av type del, kan det hende Apple kilder det fra forskjellige produsenter. Dette gjelder spesielt viktige deler av iPhone.

Hvilket Apple-produkt kommer fra hvor?

Apple kommer fra sine deler fra produsenter som er lokalisert over hele verden. Tilbake i 2017 sporet Macworld mange av dem ned. Det er ikke sikkert at vi har listet opp hvert eneste selskap som Apple kilder deler nedenfra, men vi har samlet en god del av dem.

prosessorer

I hjertet av hver iPhone ligger en A-serie prosessor som innehar mye av sin viktigste funksjonalitet. Apple er avhengige av to selskaper for dette. Samsung, med base i Sør-Korea, er et av disse selskapene. TSMC, med base i Taiwan, produserer også A-serie prosessorer. Selskapet har også lokasjoner i Kina, Singapore og USA.

For lydbrikkene er Apple avhengig av Cirrus Logic. Dette selskapet er basert i USA, men har lokasjoner i Kina, Sør-Korea, Taiwan, Japan, Singapore og Storbritannia.

Kamera

iPhone XS-kameraer

Apple er avhengig av noen få forskjellige selskaper for sine kameraer, avhengig av hvilken telefon du bruker. Sony, med base i Japan, har produsert mange av de bakovervendte kameraene. OmniVision, med base i USA, har produsert FaceTime-kameraer, men underleverer mye av dette arbeidet til TSMC. Qualcomm har også levert kameraer for iPhones.

LCD

På grunn av hvor etterspurt de er, henvender Apple seg til minst to selskaper for LCD-skjermene sine. Den ene er LG, som har base i Sør-Korea, men som også har lokasjoner i Polen og Kina.

Den andre LCD-produsenten er Sharp. Dette merket er basert i Japan, men har steder i 13 andre land.

Berøringsskjermkontroller

Berøringsskjermkontrolleren håndterer hvordan du samhandler med telefonen. Broadcom leverer denne maskinvaren til Apple. Selskapet har hovedkontor i USA, men produserer flere andre lokasjoner. Disse inkluderer India, Kina, Taiwan, Singapore og Sør-Korea, så vel som vestlige steder som Israel, Hellas, Belgia, Frankrike, Nederland og Storbritannia.

Trykk på ID

iPhone 6

Flere enheter er avhengige av Face ID nå, men mange bruker fremdeles Touch ID-drevne iPhoner. Denne maskinvaren leveres delvis av TSMC, som ser ut til å gi flere deler til Apple. Xintec er et annet selskap som håndterer Touch ID-maskinvare. Dette selskapet er basert i Taiwan.

Glass

Du er kanskje kjent med begrepet Gorilla Glass, som iPhone bruker sammen med mange populære Android-telefoner. Den amerikanske baserte Corning produserer Gorilla Glass. Dette er et annet selskap med flere lokasjoner, inkludert Australia, Belgia, Brasil, Kina, Sør-Korea, Malaysia, Mexico, Filippinene, Russland, Singapore, Sør-Afrika, Tyrkia, De forente arabiske emirater og andre.

Wi-Fi og mobilnettverk

For basebandcellulær brikke bruker Apple Qualcomm. Dette selskapet har sin hjemmebase i USA. Når det er sagt, outsource den produksjonen til mange andre steder i flere titalls land.

Murata leverer Wi-Fi-brikken. Dette er et annet selskap med base i USA med lokasjoner overalt. Disse inkluderer Japan, Sør-Korea, Thailand, Malaysia, Filippinene, Vietnam, Taiwan, India, Mexico, Brasil, Canada og flere land i Europa.

Oppbevaring

Lagring er et annet viktig aspekt av iPhone, og det er et som Apple er avhengig av to selskaper for. Den ene er Samsung, som også leverer Apples A-serie prosessorer, basert i Sør-Korea,

Den andre flashminneleverandøren er Toshiba. Dette selskapet er basert i Japan, men har lokasjoner i mer enn 50 andre land.

Batteri

Selv om det ikke gir mye kjernefunksjonalitet, er batteriet en av de viktigste delene av telefonen. Uten det har du ingenting.

iPhone SE farger

Dette er en annen del som Samsung leverer, men det selskapet er ikke den eneste leverandøren. Sunwoda Electronic, med base i Kina, produserer også batterier for iPhones.

Apple har hatt problemer med batteriene sine de siste årene, og har bremset iPhones over tid for å lindre symptomer forårsaket av aldrende batterier. Er du bekymret for batteriets levetid? Ta en titt på vår guide til kalibrering av iPhone-batteriet Slik kalibrerer du et iPhone-batteri i 6 enkle trinn Hvordan kalibrerer du et iPhone-batteri i 6 enkle trinn Har du kalibrert iPhone-batteriet i det siste? Tilbakestilling av batteriet kan føre til bedre batterilevetid. Slik gjør du det. Les mer .

Akselerometer, kompass og gyroskop

Akselerometeret avgjør flere faktorer, inkludert om du kjører eller ikke. Bosch Sensortech produsenter denne delen. Bosch har hovedkvarter i Tyskland. Selskapet har også lokasjoner i USA, Kina, Japan, Sør-Korea og Taiwan.

AKM Semiconductor produserer kompasset, som hjelper med navigering. Dette selskapet er basert i Japan, men har lokasjoner i Frankrike, England, Kina, Sør-Korea, Taiwan og USA.

STMicroelectronics leverer gyroskopet. Dette selskapet er basert i Sveits, med lokaliteter i mer enn 30 land.

Vil du forlenge iPhones liv?

Når du ser på listen over, vil du legge merke til at hver iPhone har flere deler fra hele verden. På den gode siden hjelper dette å holde folk ansatt, men det har betydelig geologisk og miljømessig innvirkning. Så det kan være lurt å beholde iPhone litt lenger før du oppgraderer.

Hvis du vil holde telefonen i live så lenge som mulig, må du sørge for å vedlikeholde den regelmessig. Hvis du ikke er sikker på hva det innebærer, kan du sjekke våre iPhone-vedlikeholdstips 10 iPhone-vedlikeholdstips for å holde enheten din kjører problemfri 10 iPhone-vedlikeholdstips for å holde enheten din løpe jevn. Her er viktige tips om maskinvare og programvare. Les mer . Og hvis du planlegger å oppgradere telefonen din, kan du sjekke om den nyeste iPhone er verdt å oppgradere. Skal du oppgradere til iPhone 11? De 5 beste iPhone 11-funksjonene Bør du oppgradere til iPhone 11? De 5 beste iPhone 11-funksjonene Apple har avduket iPhone 11. Er det verdt å oppgradere? La oss ta en titt på de nye enhetene og finne ut av det. Les mer og om du bør kjøpe iPhone 11 eller iPhone 11 Pro iPhone 11 kontra iPhone 11 Pro: Hvilken er riktig for deg? iPhone 11 vs. iPhone 11 Pro: Hvilken er riktig for deg? Her er de viktigste faktorene som skiller mellom Apples iPhone 11 og iPhone 11 Pro for å hjelpe deg med å bestemme hvilken du skal få. Les mer .

Utforsk mer om: iPhone, .