Hva skjer hvis VPN-en din slutter å fungere?  Ukryptert data sendes over internett.  For å forhindre dette, trenger du en VPN-drepebryter.

Hva er en VPN Kill Switch? Her er hvorfor du trenger en

Annonse En VPN holder deg trygg ved å kryptere alle dataene dine før de sendes over internett, og maskerer IP-adressen din for å beskytte ditt privatliv. Dette betyr at ingen er i stand til å se hva du gjør på nettet eller å spore deg så lenge du er koblet til VPN. Noen ganger går imidlertid VPN-serveren du er koblet til, ned og du kobles fra. Resulta

Annonse

En VPN holder deg trygg ved å kryptere alle dataene dine før de sendes over internett, og maskerer IP-adressen din for å beskytte ditt privatliv. Dette betyr at ingen er i stand til å se hva du gjør på nettet eller å spore deg så lenge du er koblet til VPN.

Noen ganger går imidlertid VPN-serveren du er koblet til, ned og du kobles fra. Resultatet: dataene dine sendes over internett, ukryptert.

En drepebryter for VPN vil forhindre at dette skjer ved å blokkere en tilkobling som ikke er sikret av en VPN.

Hva hvis VPN-forbindelsen din går ned?

Hvorfor kan en VPN-tilkobling plutselig falle? Kanskje opplever VPN-serveren du er koblet til mye trafikk. Eller kanskje blir du koblet av fordi internettforbindelsen din er ustabil.

Dette skjer ikke ofte, men når det skjer, blir ikke dataene dine lenger beskyttet.

I et annet tilfelle kan det være lurt å bytte mellom to VPN-servere. Hvis for eksempel serveren du for øyeblikket er koblet til, er treg, kan du velge å koble til en ny, raskere server. I løpet av få sekunder mellom å koble fra den gamle serveren og koble til den nye serveren, kan du overføre data uten kryptering.

Når dette skjer, er kanskje ikke VPN-en din så privat som du tror det er 5 måter VPN-en din ikke er så privat som du tror den er 5 måter VPN-en din ikke er så privat som du tror den er. VPN-en din er ikke så sikker eller privat som du tror det er. Vi forklarer hvorfor du og nettleserloggen din kanskje ikke er anonym. Les mer .

Hva er en VPN Kill Switch?

En drepsbryter beskytter deg i disse situasjonene. Det er en innstilling i VPN-klienten som forteller enheten din å bare sende data over internett når du er koblet til VPN.

Når VPN-en er tilkoblet, kan du surfe på internett som normalt. Men hvis VPN-forbindelsen din går ned, blir ingen data sendt over internett før du kobler deg til VPN på nytt. Du vil ikke kunne laste inn websider, oppdatere e-posten din eller sende eller motta andre data før du kobler deg til igjen.

En VPN-drepsbryter kalles også noen ganger en nettverkslås da den låser deg ut av nettverket når VPN ikke er aktiv.

Hvem trenger en VPN med en Kill Switch?

For de fleste brukere er ikke muligheten til å sende en liten mengde ukryptert data over hjemmenettverket en gang i blant. Men det er noen brukere som dette kan forårsake et alvorlig problem for.

For det første, folk som unngår streng myndighetsovervåking Unngå Internettovervåkning: Den komplette guiden Unngå Internettovervåkning: Den komplette guiden Internettovervåkning fortsetter å være et hett tema, så vi har produsert denne omfattende ressursen om hvorfor det er en så stor sak, hvem som står bak det, om du helt kan unngå det, og mer til. Les Mer må være veldig forsiktig. Hvis du bor et sted der myndighetene overvåker elektronisk kommunikasjon, kan det være farlig for deg å sende ukryptert data. Selv å sende en liten mengde ukryptert data kan være nok for regjeringen å spore dine online aktiviteter.

For det andre kan journalister være lurt å bruke en drepebryter for å beskytte identiteten deres. De må være sikre på at de ikke noen gang utilsiktet avslører informasjon til folk de er i kontakt med. Dette er for å beskytte både seg selv og deres fortrolige kilder.

For det tredje, torrentbrukere bør alltid bruke en VPN med en kill switch. Selv om det ikke er ulovlig å bruke torrenter, så lenge du ikke deler opphavsrettsbeskyttet innhold. Torrentguiden for alle Torrentguiden for alle Denne nybegynnerguiden er en flott introduksjon til peer-to-peer fildeling med BitTorrent. Kom i gang med nedlasting av torrent på en sikker og ansvarlig måte med tipsene våre her. Les mer, mange Internett-leverandører har ingen strenge regler.

Hvis VPN-en din går ned mens du bruker en torrent-klient, kan alle som overvåker nettverket ditt tydelig se at du sender torrent-trafikk. Dette kan føre til at du blir sparket av nettverket.

De forskjellige typene VPN Kill Switch

Det er forskjellige typer kill switch avhengig av hvilken programvare du bruker.

På et skrivebord kan du ha en systemomfattende kill-switch som blokkerer all trafikk når VPN-en går ned. Eller du kan ha en app-spesifikk drapbryter som bare blokkerer trafikk fra bestemte programmer. På en mobilapp må du aktivere kill-bryteren i enhetsinnstillingene.

Slik aktiverer du VPN Kill Switch på en stasjonær app

VPN kill switch desktop client

VPN-er som støtter en kill switch vil ha et alternativ for å aktivere det på sine desktop-klienter.

I ExpressVPN-skrivebordsappen kan du for eksempel finne avmerkingsboksen Aktiver nettverkslås i alternativmenyen. Sjekk dette, og drap-bryteren din blir aktivert.

Slik aktiverer du en appspesifikk VPN Kill Switch

VPN-bryter-app-spesifikk bryter

Noen VPN-klienter har en app-spesifikk kill switch. Dette betyr at du kan velge hvilke spesifikke programmer på datamaskinen din som blir forhindret i å sende data hvis VPN-tilkoblingen går ned.

Dette er spesielt bra for torrentbrukere, siden du kan legge til torrentklienten din i kill switch-listen. Dette vil forhindre deg i å sende uskriftet torrent-trafikk over nettverket ditt.

For eksempel har NordVPN stasjonære klient en App Kill Switch i innstillingsmenyen. Her kan du slå på kill-bryteren og velge hvilke programmer det gjelder.

Slik aktiverer du VPN Kill Switch på en mobilapp

Når det gjelder smarttelefonen din, må du aktivere kill-bryteren via operativsystemet ditt i stedet for via VPN-appen.

I Android 7 er det en systeminnstilling for en VPN kill switch. Gå til Innstillinger- menyen og deretter Tilkoblinger for å aktivere den. Velg Flere tilkoblingsinnstillinger nederst i denne menyen. Velg nå VPN- alternativet.

Dette får opp en liste over VPN-apper som er installert på enheten din. Trykk på tannhjulikonet ved siden av navnet på VPN-appen din. Du vil se en veksling for alltid på VPN . Forsikre deg om at denne vekslingen er . Dette slår på den hele systemet drepebryteren på Android.

På iOS går du til Innstillinger- menyen og deretter til Generelt . Gå nå til VPN og trykk på det blå i ved siden av navnet på VPN-appen din. Finn Connect On Demand for å veksle og snu dette til .

Hvilke VPN-leverandører har drepebrytere?

Ikke alle VPN-leverandører tilbyr en kill switch-funksjon. Så hvis du vil bruke en kill switch, må du sjekke om dette er tilgjengelig før du velger en leverandør.

Her er noen VPN-leverandører som tilbyr en kill switch:

  • ExpressVPN (vår anbefalte VPN)
  • Privat internettilgang
  • NordVPN
  • IPVanish
  • TorGuard

Å bruke en Kill Switch gjør VPN-en din sikrere

Hvis du må være ekstra forsiktig med personvern på nettet, vil du aktivere en VPN-drepsbryter forhindre deg i å utilsiktet sende ukrypterte data over internett. Du kan finne drepebrytere for hele systemet, for bestemte programmer eller for din mobile enhet, avhengig av dine behov.

En kill switch er ikke tilgjengelig fra alle VPN-leverandører, så hvis du vil bruke en, så prøv en av leverandørene som er nevnt over. Og for å se flere anbefalinger for VPN-leverandører, sjekk oversikten over de beste VPN-tjenestene. De beste VPN-tjenestene. De beste VPN-tjenestene. Vi har satt sammen en liste over hva vi anser som de beste VPN-tjenesteleverandørene (Virtual Private Network), gruppert. av premium, gratis og torrent-vennlig. Les mer .

Utforsk mer om: Personvern online, VPN.