Er det bedre å kjøpe en eldre modell flaggskipstelefon eller et helt nytt budsjettapparat?  Vi tar en titt på fordeler og ulemper ved hver enkelt.

Ny budsjettelefon vs. gammelt flaggskip: Hvilke tilbyr mer verdi?

Annonse Topptelefoner har blitt astronomisk dyre. Men ingen telefoner varer evig, og når en etterfølger ankommer, kan du få det eldre flaggskipet med rabatt. På den andre siden av mynten er budsjettapparater, som også slipper regelmessig. Hvis du er i markedet etter en ny telefon, hvordan kan en eldre premiumenhet sammenlignes med en helt ny budsjettelefon? Vi

Annonse

Topptelefoner har blitt astronomisk dyre. Men ingen telefoner varer evig, og når en etterfølger ankommer, kan du få det eldre flaggskipet med rabatt. På den andre siden av mynten er budsjettapparater, som også slipper regelmessig.

Hvis du er i markedet etter en ny telefon, hvordan kan en eldre premiumenhet sammenlignes med en helt ny budsjettelefon? Vi finner ut i denne detaljerte sammenligningen.

Fordeler med gamle flaggskip-telefoner

La oss først se på noen fordeler med å kjøpe en smarttelefon med premiummodell fra i fjor eller året før.

1. Bedre kameraer

Smarttelefonkamera

Selv om kameraene på rimeligere telefoner har kommet langt, har fremdeles flaggskip et mye bedre sett med maskinvare fra kameraet. På premium-enheter har du tilgang til linser og sensorer med høyere ende, noe som muliggjør rikere fotografering i nesten alle scenarier.

I tillegg kommer budsjetttelefoner på programvarefronten og har vanligvis færre alternativer enn de dyrere kollegene. Kameraer på flaggskipstelefoner er allsidige, med flere kameraer foran og bak.

Når det er sagt, i ideelle dagslyssituasjoner er resultatene på begge sider stort sett sammenlignbare, spesielt hvis du bare planlegger å legge ut på sosiale medier. Dette punktet avhenger dermed av hvor aktivt du bruker kameraene på telefonene dine.

2. Vanntetting

Vanntetting er en stor fordel som fremdeles ikke har slynget seg ned til budsjett-telefonsegmentet. Noen, som Motorola, tilbyr et sprutbestandig ytre, men det er ganske begrenset. Dette sikrer ikke at telefonen din vil unngå mindre vannskader.

På den annen side kan du bruke overordnede telefoner fra selskaper som Samsung og Apple i regn eller til og med for å spille inn raske videoer under vann.

Det er verdt å merke seg at ingen telefoner har en garantipolicy som dekker vannskader. Så det er alltid en risiko å bruke telefonen i miljøer med vann, uansett hvor mye de koster.

3. Lengre programvaresupport

Pixel 2 programvaresupport

Det eldste generasjons flaggskip du følger med, følger sannsynligvis med utdatert programvare. Men sjansen er stor for at produsenten vil støtte den i en lengre periode enn budsjetserien.

Siden premiumtelefoner koster mye, forventer folk å eie dem i en lengre periode. Og for å sikre at de ikke får problemer et år eller to nedover veien, presser OEM-er flere oppdateringer til dem. I tillegg får en flaggskipstelefon relativt konsistente sikkerhetsoppdateringer sammenlignet med en rimelig telefon.

Vi har sett på de beste smarttelefonprodusentene for programvareoppdateringer Hvilke smarttelefonprodusenter er best for Android-oppdateringer? Hvilke smarttelefonprodusenter er best for Android-oppdateringer? Android-telefoner er ikke alltid garantert oppdatert, så hvordan vet du hvilken produsent de skal gå etter? Les mer hvis du er nysgjerrig.

4. Unike og overlegne design

For å klippe hjørnene bruker ikke telefonprodusenter like mye på forskning når de bygger en budsjettelefon; de har en tendens til å følge en mal. Designet er der du vil merke dette mest, da billigere produkter generelt har et blitt eksteriør.

Derimot har flaggskip unike og overlegne design laget av materialer av høyere kvalitet. Vær imidlertid oppmerksom på at fordi budsjetttelefoner ofte har et polykarbonatskall, er de mer robuste og dermed bedre rustet til å motstå fall.

5. Skarpere skjermer

Til tross for at den ble utgitt for en tid tilbake, vil en flaggskiptelefon sannsynligvis fortsatt ha en skarpere skjerm enn en budsjettmodell. Flertallet av toppnivå-enhetene har et Quad HD-panel i stedet for 1080p-oppløsningen som er tilgjengelig på rimeligere telefoner.

På toppen av det pakker premiumprodukter en rekke tilleggsfunksjoner som HDR10-kompatibilitet og et tøffere lag beskyttelse. En annen spesifikasjon som bare finnes på high-end telefoner er en OLED-skjerm, som tilbyr dypere svarte og bedre fargekontraster enn LCD.

6. Raskere og trådløs lading

Tilsvarende er hurtiglading ikke så utbredt i mellomdistansesegmentene. For det må du investere i en high-end telefon.

Selv om det er til stede på et visst nivå på budsjettenheter, har flaggskip mye raskere batterihastighet. Det samme gjelder trådløs lading, som i skrivende stund ikke er tilgjengelig på noen low-end-telefon.

7. Eldre prosessor vs. Mid-Tier Chip

Budsjetttelefonen du vurderer kan ha den nyeste mellomtonerprosessoren. Med mindre flaggskipet er år gammelt, vil brikken den kjører fortsatt være mer kapabel når det gjelder rå ytelse.

Så hvis du ønsker å spille avanserte spill eller gjøre andre ressurskrevende oppgaver, er en eldre, men kraftigere CPU veien å gå.

Fordeler med nye budsjetttelefoner

Nå som vi har gjennomgått fordelene ved et eldre flaggskip, la oss se på de beste grunnene til å få et helt nytt budsjettapparat.

1. Større batterier

Siden budsjetttelefoner generelt er tykkere og har mer plass til internt, pakker de ofte større batterier.

OEM-er prøver å gjøre premium-tilbudene så tynne som mulig, og etterlater lite rom for komponenter. Fordi budsjettenheter kjører på et mindre krevende brikkesett og ikke har sportsoppløsninger med høy oppløsning, kan de vare lenger på en enkelt lading.

2. Bedre kundestøtte for nye produkter

Nye produkter foretrekkes når det kommer til kundesupport. Det betyr ikke at flaggskipstelefonen du tenker på vil bli forsømt, spesielt hvis den fremdeles er i garanti.

Men for å sikre at den nye telefonen deres selger bra, trenger OEMs å opprettholde et godt omdømme. Et forsinket svar eller reparasjon vil ikke hjelpe det.

3. Siste programvare ut av boksen

moto g6 lek

Mens en premiumtelefon sannsynligvis vil motta støtte i en lengre periode, leveres typisk nye lanseringer med den nyeste programvaren utenfor boksen.

Dette betyr at du ikke trenger å vente på en oppdatering for å prøve ut funksjoner. Disse attributtene varierer imidlertid over hele markedet og stemmer kanskje ikke i noen tilfeller.

4. Mer lagring og minne

På en budsjetttelefon kan du få mer lagringsplass og minne uten å bruke mye. Selv om basevarianten ikke har nok, kan du oppgradere ved å avskalde litt ekstra.

Xiaomis Poco F1, for eksempel, kommer med 6 GB RAM for $ 300. Til sammenligning har Google Pixel 4 GB RAM og starter på 799 dollar.

Funksjoner du må vurdere før du kjøper en ny telefon

Vi håper du nå har en bedre forståelse av forskjellene mellom en ny budsjettelefon og et datert flaggskip.

Men jobben din er ikke ferdig ennå - du må bestemme hvilken telefon du vil kjøpe. Og det vil ikke være nok å gå gjennom de viktigste spesifikasjonene. Gå gjennom funksjonene du bør huske på mens du kjøper en telefon Kjøper du en ny smarttelefon? 11 funksjoner du ikke bør hoppe over når du kjøper en ny smarttelefon? 11 funksjoner du ikke bør hoppe ut med å kjøpe en ny smarttelefon? Vet du hvilke funksjoner du trenger? Sjekk disse funksjonene for å sikre at din neste telefon er perfekt for deg. Les mer .

Utforsk mer om: Kjøpstips, Smarttelefonkamera.