Her er noen fantastiske nettsteder og apper som forklarer vitenskapelige konsepter i enkle, lettfattelige termer.

Science Made Simple! 5 nettsteder og apper som forklarer komplekse emner

Annonse Vitenskap er fascinerende, men også ofte forvirrende. Det kan også bli litt flaut å spørre noen om grunnleggende vitenskapelige fakta eller ideer som vi antar at alle andre voksne kjenner. Så her er noen få nettsteder og apper som forklarer vitenskapen i enkle termer som alle kan forstå. Unødv

Annonse

Vitenskap er fascinerende, men også ofte forvirrende. Det kan også bli litt flaut å spørre noen om grunnleggende vitenskapelige fakta eller ideer som vi antar at alle andre voksne kjenner. Så her er noen få nettsteder og apper som forklarer vitenskapen i enkle termer som alle kan forstå.

Unødvendig å si, denne listen vil ikke inkludere noen av de mer kjente alternativene som How Stuff Works, Stack Exchange eller andre nettsteder for vitenskapelige spørsmål og svar For The Scientific Spirit: 7 Nettsteder for vitenskap Spørsmål og svar for The Scientific Spirit: 7 Nettsteder for vitenskap Spørsmål og svar Internett er Grand Oracle. Den ser alt og svarer alle. Jeg skulle ønske vi hadde den pedagogiske og selvlærende kanten det gir til dagens generasjon. På et blunk kan du trykke på den for å spørre ... Les mer. Du vet sannsynligvis allerede om disse. I stedet handler denne listen om å lære eller lære om det grunnleggende på en morsom, enkel eller ny måte, noe som ikke får deg til å føle deg stum.

Explain That Stuff (Web): Complex Science Made Easy

Forklar at ting tilbyr enkle forklaringer på kompleks vitenskap

Chris Woodford, forfatter av Atoms Under The Floorboards, har spesialisert seg på å ta komplekse emner og forklare dem på enkle måter. Du trenger ikke å kjøpe boken akkurat nå, men du kan lese 450 av artiklene hans (inkludert bilder og illustrasjoner) gratis online.

Forklar at ting er, av mangel på bedre sammenligning, den enklere versjonen av How Stuff Works eller Wikipedia. Woodfords skrivemåte er mindre komplisert enn det du finner på andre nettsteder, og samtale forklaringene (sammen med de flotte bildene) gjør det mye enklere å forstå emner.

Dessverre oppdateres ikke nettstedet regelmessig; Woodford har bare publisert tre nye artikler i 2018. Når det er sagt, er innholdet på det allerede nok til å holde deg opptatt i flere timer.

Det er greit å være smart (YouTube): Raske og enkle vitenskapsvideoer

Joe Hansons webserie It's Okay To Be Smart er ikke ny, men den har endret seg litt siden vi sist snakket om det i en samling av de beste stedene å se pedagogiske videoer på nettet 10+ Steder å se på morsomme pedagogiske videoer på nettet 10+ steder Å se morsomme pedagogiske videoer på nettet Internett er fullt av gode videoer, hvorav noen kan være ganske lærerike. De vil ikke få deg til å sove som en forelesning. Dette utvalget kombinerer det beste fra moro og læring. Les mer . Hanson har blitt en YouTube-stjerne i seg selv, og det samme har showet, noe som betyr at du får bedre produksjonskvalitet og noen kule gjestestjerner inkludert slike som Al Gore.

Utvalget av fag dekket på It's Okay To Be Smart er det som gjør det spesielt. Hver video har en vitenskapelig bøyning av det, men selve emnet kan variere fra Disney-prinsesser til hvordan DNA ser ut.

Hansons videoer er også blitt litt lengre, med de fleste av de gode klokker et sted mellom syv og ni minutter. Det er ikke så veldig bra, og du vil bli underholdt gjennom hele tiden, men de er ikke så kortfattede som de pleide å være. Men hei, du lærer mer, så slutt å klage!

My Fav Scientist (YouTube): Hurtigprat om de største vitenskapelige tankene

Naturfagprofessorer snakker om sine favoritthår hos My Favorite Scientist

YouTube-stjernen Brady Haran er kjent for sine smarte videokanaler som Numberphile og Periodic Videos. Det du kanskje ikke vet, er at han også lager fantastiske læringskanaler for barn 5 Fantastiske læringskanaler på YouTube Kids 5 Fantastiske læringskanaler på YouTube Barn YouTube Kids er en mobilapp, tilgjengelig for iOS og Android, som kuraterer utdannelses- og underholdningsinnhold for barn og tenåringer. Vi velger de fem beste kanalene du bør ta i dag. Les mer . Fav Scientist har kanskje et jiddisk tema, men det passer for alle aldre.

I denne serien snakker Haran med vitenskapsprofessorer ved Nottingham Trent University om deres favorittforskere. Videoene er tydeligvis iscenesatt, men de er likevel lærerike og morsomme. Fra Michael Faraday til Star Trek's Mister Spock, disse professorene har noen kule valg og rettferdiggjør dem også.

Jeg ønsket spesielt å nevne denne lille kanalen eller minisiten på grunn av hva det gir diskusjonen rundt vitenskap. Som mennesker graviterer vi mot historier, ikke fakta. Du vil lære og huske mye mer om vitenskapelige begreper hvis du kjenner historien til personen som oppdaget eller oppfant noe, og hele prosessen med det.

Nysgjerrighet (Android, iOS): Oppdater gamle vitenskapelige ideer, og lær nye ting

Curiosity.com er et ganske kjent nettsted med stadige oppdateringer om nye funn. Saken er at når det kommer til vitenskap, vil du ikke alltid vite nye funn. Det er like gunstig å få en rask oppdatering av et gammelt konsept, eller lære noe resten av verden allerede vet. Curiosity-appen er faktisk flott for dette.

I appen går du til fanen Oppdag og ser på de mange kategoriene. Velg selvfølgelig først vitenskap og teknologi, men legg gjerne til mer ting du vil vite om. Hver kategori har artikler og videoer for å lære mer, og du kan lagre dem til senere.

Nysgjerrighet serverer også et daglig tema som takler noe aktuelt, og som faktisk gir deg dyp innsikt om det. Disse artiklene er sikkerhetskopiert med vitenskapelige studier, og inkluderer ofte også motpoeng.

Last ned: Nysgjerrighet for Android | iOS (gratis)

Extreme Science (Web): Vitenskap Du visste ikke at du ønsket å vite

Lær om rare og fascinerende vitenskap hos Extreme Science

Vet du hva den dødeligste skapningen i havet er? Nei, det er ikke en stor hvithai. Du kan bli overrasket over å vite at det du burde være mest redd for er Sea Wasp eller Marine Stinger, en type maneter.

For slike detaljer og mer, bør Extreme Science være din destinasjon. Nettstedet har eksistert siden 1998, men på en eller annen måte har det gått under MakeUseOfs radar til nå, og kanskje din også. Men hei, bedre sent enn aldri.

Nettstedet er delt inn i enkle seksjoner å bla gjennom, som dyrerike, jord, hav, ressurser, rom, tid, vær og vitenskapslærere. Gå til hvilken som helst seksjon for å lese de beste artiklene der, alt fra verdens største slange til det hotteste stedet på jorden. Hvert emne blir forklart på enkelt språk, som er en kjærkommen endring fra typen robotdrift på Wikipedia.

Extreme Science har også mange bilder, videoer og annen multimedia for å illustrere temaene de skriver om. Men det er hovedsakelig et tekstnettsted å lese og forstå noe grundig, og så imponere vennene dine med kunnskapen din. Men hva om det bare er tekst? Det er fortsatt like underholdende som noen av de beste science-TV-programmene på Netflix 12 Science TV-show å se på Netflix 12 Science TV-serier å se på Netflix To nye science TV-serier kommer til Netflix i løpet av en nær fremtid, men her er 12+ fantastiske science TV-serier for å holde deg i gang i mellomtiden. Les mer .

Les Science News Without Jargon

Gjennom disse mange nettstedene og appene, bør du kunne oppdatere det grunnleggende om vitenskapelige konsepter, eller lære noe du ikke visste. Men det betyr ikke at du ignorerer noen nye funn.

Ja, akkurat nå er vitenskapsnyheter slags ødelagte. Når du prøver å lese det, er det fylt med sjargong og antar at du vet ganske mye om emnet allerede.

Men ikke bekymre deg, det er steder som forenkler til og med nyhetene du vil lese, og striper alle de kompliserte ordene og begrepene. Her er de beste nettstedene for vitenskapsnyheter som lekmenn kan forstå Science News som lekmenn forstår: 5 Jargon-fri nettsteder og blogger Science News som lekfolk forstår: 5 Jargon-Free nettsteder og blogger Her er noen gode nettsteder og blogger som forenkler vitenskapen nyheter for hverdagslige mennesker. Les mer .

Bildekreditt: Elnur_ / Depositphotos

Utforsk mer om: Cool Web Apps, Geeky Science.