Den eneste smarte luftkvalitetsmonitoren på markedet som måler radon. Du finner vakkert presentert data med en app og nettbrett.

Dreper huset ditt deg? Airthings Wave Plus Smart Air Quality Monitor Review!

Annonse Vår dom av Airthings Wave Plus : Spesielt nyttig for radonmålinger, men også med en rekke andre sensorer. Perfekt til å samle inn data på lang sikt for å se trender, eller hvis utbedringshandlinger har hatt noen effekt. Enheten er begrenset i "smarte" evner avhengig av Bluetooth. 8 10

Annonse Vår dom av Airthings Wave Plus :
Spesielt nyttig for radonmålinger, men også med en rekke andre sensorer. Perfekt til å samle inn data på lang sikt for å se trender, eller hvis utbedringshandlinger har hatt noen effekt. Enheten er begrenset i "smarte" evner avhengig av Bluetooth. 8 10

Radon er tilsynelatende den ledende årsaken til lungekreft bak røyking. Det er en usynlig radioaktiv gass gitt av bakken under føttene, og den siver inn i hjemmene våre hele tiden. Testing for skadelige radonnivåer i hjemmet ditt har tidligere vært en lang prosedyre, men Airthings introduserte den første noensinne forbrukerklasse smarte radondetektoren med Wave-enheten. Wave Plus - detaljhandel til $ 269 - er den nyeste modellen, med noen ekstra sensorer for enda mer data.

Hurtigkoblinger

  Enkelte deler av verden har betydelig høyere nivåer av radon, for eksempel Cornwall i Storbritannia. Eldre hus er mer mottakelige, og det er sterkest under jorden. Siden jeg bor i Cornwall, i et hus bygget på 1850-tallet, halvt under jorden, er jeg sannsynligvis det du kan klassifisere som høy risiko.

  Bli med meg når jeg ser nærmere på Airthings Wave Plus med en måned med data - og på slutten av denne anmeldelsen gir vi bort en Airthings Wave Plus til en heldig leser!

  Hva måler Wave Plus?

  Wave Plus er ikke bare for å måle radonnivåer, men det er hovedfunksjonen som skiller den fra andre innendørs luftkvalitetsmonitorer (IAQ). Den måler også:

  • Total Flyktige organiske forbindelser (TVOC) . Dette er en generisk betegnelse gitt til den totale mengden ekle luftbårne kjemikalier, som malingsgasser, parfymer, luftfriskere og aerosoler. Disse kjemikaliene er kjent for å ha både kortsiktige og langsiktige effekter på helsen din, så dette er en å virkelig ta hensyn til. Generelt vil alt som lukter frigjøre en slags organisk forbindelse.

   Dreper huset ditt deg? Airthings Wave Plus Smart Air Quality Monitor Review! tvocs 670x238
   Jeg kan ikke forklare disse piggene i TVOC som skjedde om natten. Dog kan hunden være ganske stinkende.

  • Karbondioksid . Jeg forventer at vi alle vet hva karbondioksid er, men kanskje ikke er klar over at eksponering for høye konsentrasjoner av det kan føre til døsighet, svimmelhet og manglende evne til å konsentrere seg.

   Dreper huset ditt deg? Airthings Wave Plus Smart Air Quality Monitor Review! co2 670x238
   CO2 har en tendens til å toppe om natten, da vi holder oss på samme sted og puster ut det. Det samme gjelder fuktighetsnivået, siden pusten vår har en tendens til å være våtere enn luften.

  • Fuktighet . Overdreven fuktighet kan forårsake muggvekst; ikke nok kan forårsake tørr hud og statisk oppbygging!
  • Temperatur . Antagelig vet vi alle at det er dårlig for deg å være for kald eller for varm.
  • Lufttrykk . Jeg er fremdeles ikke klar over hvordan press kan påvirke helsen min, eller hvordan du kan "fikse" det, gitt det først og fremst er relatert til hvor høyt du er over havet, men uansett: dette måler det.

  Wave Plus kjører på to AA-batterier, og Airthings krever inntil 16 måneders levetid før de må byttes ut.

  Sette opp Wave Plus

  Når du har fjernet batterifanen og opprettet en konto, er det en enkel prosess å legge Wave Plus til Airthings-appen. Det kan hende du trenger 10-15 minutter for en firmwareoppdatering, men det er bare en gang.

  Du finner at en enkelt skrue er inkludert i esken for å montere Wave Plus på en vegg, men det er ikke nødvendig. Hvis du har nattbord eller kommode, er det en ideell høyde for å plassere enheten. Den måler den samme luften du skal puste inn når du sover.

  Wave Plus tar syv dager å kalibrere sensorer, og du bør ikke flytte den i løpet av denne tiden. Hvis du håpet å gå rundt i huset og identifisere problemområder, er det ikke mulig. Wave Plus må plasseres på ett sted og være i fred i minst noen uker for å samle noen meningsfulle og pålitelige trenddata. Etter dette kan du endre stedet hvis du vil, men du bør endre dette i appen slik at sensorene blir kalibrert på nytt.

  Dataene er vakre

  Den virkelige styrken til AirThings Wave Plus er muligheten til å samle data og vise dem på en vakker, lettforståelig måte. Et stort aspekt av dette er fargekodingen. Både på sammendragsskjermen og individuelle trendgrafer vises sensordata i henhold til forhåndsdefinerte anbefalte nivåer.

  Dreper huset ditt deg? Airthings Wave Plus Smart Air Quality Monitor Review! airthings dashbaord 670x406

  Jeg syntes dette var veldig nyttig å se på et øyeblikk hvor problemene var, og nøyaktig når de ble problematiske. Spoiler alert: Det er mest om natten når alt har en tendens til å samle seg til usunne nivåer.

  Dreper huset ditt deg? Airthings Wave Plus Smart Air Quality Monitor Review! enhetsoversiktsskjerm 535x500

  Det er både en mobilapp - som er nødvendig for å få data fra Wave Plus - og et nettpanel der skjermbildene over er tatt fra. Nettpanelet tilbyr mer tilpasning, slik at du kan dra og slippe widgets og endre størrelsen på dem; selv om appen deler nøyaktig samme designstil og datafunksjoner. Du ville ikke gå glipp av mye hvis du ignorerte nettpanelet og bare brukte appen - jeg foretrekker bare å bruke en stor skjerm. Hvis du har mer enn en enhet, vil du også sette pris på muligheten til å dra og slippe widgets fra forskjellige enheter til det samme dashbordet.

  målinger av airthings-enheter på et øyeblikk
  For kald, for våt, for radioaktiv. I det minste lukter det ikke?

  Wave Plus har også en enkel å bruke bølgebest på selve enheten (ja, det er der navnet kommer fra!), Som lyser for å indikere aktuelle radonnivåer i en av tre farger.

  airthings bølgefunksjon

  Dessverre var min rød hele tiden jeg testet den. Det er ingen ytterligere tilpasning for hva denne ringen av LED-skjermer viser, så du kan ikke endre den for å indikere fuktighet, for eksempel.

  Bluetooth, ikke Wi-Fi

  En hovedbegrensning av Airthings Wave Plus er at den opererer via Bluetooth. I tillegg til at det vanligvis forårsaker tilkoblingshodepine for Android-brukere (jeg forventet at det ikke skulle være problemer på iOS, må jeg legge til), begrenser dette alvorlig enhetens kommunikasjonsevne. Spesielt må Airthings-appen være åpen (eller kjøre bakgrunnen), og du må være innenfor enhetens rekkevidde for at data skal kunne lastes opp.

  Generelt sett fant jeg ut at dette ikke var noe problem: Jeg ville sjekke nivåene når jeg våknet, og det vil ha blitt synkronisert med jevne mellomrom når telefonen min ladet over natten.

  Men ved noen få anledninger ville jeg slå av telefonen og så sjekke appen noen dager senere, kanskje fra et annet sted i huset, bare for å finne at jeg ikke hadde noen data de siste dagene fordi den ikke hadde synkronisert i det hele tatt . Selv når jeg synkroniserte til telefonen min, så det ut til å ta en halv times tid før Internett-instrumentbordet ble oppdatert.

  Hvis du planlegger å kjøpe overvåking av flere steder i hjemmet eller virksomheten din, kan det være lurt å følge med på Airthings Hub, som lover å koble Wave Plus-enhetene til "lang rekkevidde kommunikasjon" -funksjoner. Det er ikke tilgjengelig ennå, og ingen priser er gitt, men dette antyder at det er en tilpasset RF-brikke som sitter i Wave Plus og venter på å bli aktivert. Dette ville løse problemet med data som ikke er live, og gi formål med de forskjellige smarte integrasjonene.

  IFTTT og Alexa Support (Men det er ikke så nyttig)

  Selv om Airthings tilbyr en Alexa-ferdighet og støtte for IFTTT-oppskrifter, hindres de også av enhetens avhengighet av Bluetooth. Ingen av dataene er faktisk live, så alle varslingssystemer eller rapporter fra Alexa vil bare være basert på gamle data fra når du tidligere synkroniserte med enheten.

  Dette betyr også at appen ikke kan gi varsler eller varsler når en bestemt måling er høy. Det er mulighet for en radonalarm i appen, men igjen, den fungerer bare når data synkroniseres. For meg var radonnivået alltid for høyt, så jeg gadd ikke å aktivere det.

  Hvis enheten var utstyrt med Wi-Fi, ville den være i stand til å gi sanntidsvarsler, slik noen konkurrerende skjermer for innendørs luftkvalitet gjør. Selv om jeg burde stresse, er Wave Plus det eneste enheten på markedet som faktisk måler radonnivåer.

  Hvis du allerede er hjemme, hele tiden går inn og ut av hva du plasserte Wave Plus, med telefonen på deg, og appen alltid kjører i bakgrunnen, fungerer integrasjonene perfekt. Det er imidlertid mye "hvis". Å velge å ikke bruke Wi-Fi var sannsynligvis en beslutning som ble tatt for å spare strøm.

  Bør du kjøpe Airthings Wave Plus?

  Hvis du er bekymret for luftkvaliteten hjemme, eller hvis du vet at hjemmet ditt har et spesifikt problem og vil se effekten av eventuelle avhjelpende tiltak du tar, tilbyr Airthings Wave Plus en vakker måte å visualisere dataene på . Du kan enkelt se trender på kort eller lang sikt, og raskt identifisere problemer med tydelig fargekoding.

  airthings fuktighetsgraf
  Cornwall er ganske våt

  Avhengig av Bluetooth for å laste opp data via telefonen er en alvorlig begrensning som betyr at dataene ikke er live. Dette begrenser Wave Plus muligheten til å tilby varsler eller varsler. En radonalarmfunksjon er inkludert, men bare når Bluetooth-kommunikasjon har oppstått, og den er bare for radon. Noen monitorer av luftkvalitet vil gi deg live varsler om at en bestemt sensor pigger, slik at du kan ta tiltak umiddelbart eller identifisere nøyaktig hva som kan ha forårsaket problemet.

  Airthings Wave Plus er mer rettet mot langsiktig overvåking av permanente utbedringstiltak enn kortsiktige reaksjonære taktikker som å åpne et vindu.

  Et annet aspekt jeg ville ha satt pris på er handlingsrike råd. Wave Plus er flott for å se at fuktigheten er konstant høy, men forteller deg ikke hva du faktisk skal gjøre med det. Råd finner du på Airthings-siden, men det hadde vært fint å ha dette kondensert og inkludert direkte i appen. Du må selv finne ut avhjelpende tiltak, gjøre noe med det, og deretter sjekke appen en uke senere for å se om det hadde langvarig effekt.

  Det gode:

  • Vakre datavisninger for å identifisere langsiktige og kortsiktige trender.
  • Mobilapp og nettpanel.

  Det dårlige:

  • Ingen handlingsrike råd i appen eller varsler.
  • Bluetooth kan være problematisk, og dataene er ikke live.

  Mine neste trinn?

  Radonnivåer rapporteres av Airthings i Bequerels per kubikkmeter. Alt opp til 100 regnes som "normale", sikre nivåer. 100-200 er på vei inn i farlig territorium. Alt over 200 anbefales å søke ekspertråd.

  Wave Plus oppdaget at radonnivåene på soverommet vårt i gjennomsnitt var på rundt 500 Bq / m3. De toppet seg på 1200.

  Dreper huset ditt deg? Airthings Wave Plus Smart Air Quality Monitor Review! radon 670x247

  Jeg stoler på målingene fra Wave Plus. Jeg tror det var nøyaktig og allerede var klar over den høye radonrisikoen i Cornwall.

  Til tross for at jeg har funnet unormalt høye nivåer av radon i mitt hjem, er jeg fremdeles ikke overbevist om de langsiktige helseeffektene. Det er de "sikre" nivåene som jeg bestrider. Selv om det er mange bevis som viser at veldig høyt nivå av radoneksponering - som for eksempel gruvearbeidere - er ekstremt farlig, ser det ut til å være lite som tyder på at relativt lave nivåer er forholdsmessig farlige. WHOs anbefalte sikre nivåer ser ut til å ha blitt ekstrapolert på en lineær måte fra resultatene med høyere eksponering. Mange forskere er enige i at dette rett og slett ikke er hvordan eksponering for radioaktivitet fungerer.

  En studie fra 1993 om forholdet mellom radonnivåer i Cornwall og forekomsten av lungekreft relatert til radoneksponering viste ingen sammenheng i det hele tatt. Det vil si: til tross for at innbyggere i Cornwall ble utsatt for radonnivåer som er fem til ti ganger så høye som andre deler av Storbritannia, utviklet de tilsynelatende ikke mer lungekreft.

  Du vil finne at utallige selskaper har dukket opp for å tilby sine eksperttjenester for å håndtere det nylig funnet radonproblemet. Å renovere huset ditt for å redusere nivåene kan koste mange tusenvis av dollar. Disse selskapene sponser også eller gir "ekspertuttalelser" til avisartikler, så vær forsiktig når du gjør din egen research.

  Personlig tror jeg bare ikke at jeg trenger enda en ting å stresse over.

  Delta i konkurransen!

  Airthings Wave Plus Smart luftkvalitetsmonitor

  Utforsk mer om: Fitness, helse, MakeUseOf Giveaway, Sleep Health.