Hvis du har et enkelt nettsted, trenger du ikke betale for webhotell. Du kan bruke GitHub-sider gratis!

Hvordan arrangere et nettsted gratis ved hjelp av GitHub-sider

Annonse Webhotellplaner kommer i en rekke alternativer og prispoeng. Det er dyrere planer som har kapasitet til å være vert for de største nettstedene i verden, men hva om du bare trenger en enkel hostingløsning for et enkelt nettsted? For et statisk nettsted eller små webapper er det gratis hostingplaner som kan få deg i gang online på et øyeblikk. De kre

Annonse

Webhotellplaner kommer i en rekke alternativer og prispoeng. Det er dyrere planer som har kapasitet til å være vert for de største nettstedene i verden, men hva om du bare trenger en enkel hostingløsning for et enkelt nettsted?

For et statisk nettsted eller små webapper er det gratis hostingplaner som kan få deg i gang online på et øyeblikk. De krever litt mer oppsett enn en betalt vert, men det er en verdig avveining gratis.

GitHub Pages er et slikt alternativ, og i denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan være vert for et enkelt nettsted ved hjelp av GitHub Pages gratis.

Hva er GitHub-sider?

Merk: Hvis du vil være vert for på GitHub-sider, må du ha tilgang til hele nettstedkoden. Vanligvis fungerer dette alternativet best når du koder nettstedet ditt fra bunnen av.

GitHub Pages er en tjeneste laget av GitHub som lar deg publisere et nettsted eller et webapplikasjon ved å lagre det i et gratis GitHub-lager.

Eksempelvisning for GitHub-sider

Du kan være vert for ett komplett nettsted og ubegrensede “prosjektsteder” som kan tenkes som “sider” på et nettsted. Nettstedskode lagres i et utpekt GitHub-lager, som GitHub deretter vil publisere for å vises på hvilken som helst datamaskin eller nettbrett.

Prosessen er ganske enkel, men det er litt å dekke. La oss hoppe i hvordan vi kan oppnå dette.

Grunnleggende om GitHub

GitHub er en populær versjonskontrolltjeneste for dataprogrammerere som bruker Git til å lagre og kontrollere kode. Koden lagres i depoter, som bare er containere på en skyserver som lar deg få tilgang til koden din fra alle datamaskinene dine.

Du kan opprette nye depoter ved å bruke GitHubs nettsted eller gjennom kommandolinjen når du har Git installert. Lagringsplasser er gitt navn, kan være offentlige eller private, og kan lagre kode på alle språk. Når du oppretter depotet ditt, med Git kan du trekke koden fra serveren for å gjøre endringer og deretter laste opp tilbake til GitHub.

Det er enkelt å installere Git på PC- og Mac-datamaskiner ved å gå til Git-nettstedet og følge installasjonstrinnene. Det er mye å gjøre med Git, men du kan lære det grunnleggende om Git og bruke den veldig raskt. Administrer filversjonen din som en programmerer Med Git Administrer filversjonen din som en programmerer Med Git Programmerere opprettet versjonskontrollsystemer (VCS) for å løse filversjonskontroll problemer. La oss se på det grunnleggende om versjonskontroll ved hjelp av toppsystemet i dag, Git. Les mer .

GitHub er allerede et husholdningsnavn i programmering, og GitHub Pages blir veldig nyttig når du allerede vet hvordan du bruker det.

Sette opp nettstedet ditt på GitHub-sider

Prosessen med å være vert for et nettsted ved bruk av GitHub Pages kan forenkles i tre trinn:

 1. Opprett en GitHub-konto
 2. Lag et nytt depot med noen få regler
 3. Rediger koden din og last opp til GitHub for å ta nettstedet ditt live
 4. La oss gå litt mer detaljert på hvordan du får din statiske nettside publisert live på GitHub Pages. Du kommer til å trenge litt HTML-kunnskap, så nå er det et godt tidspunkt å gjøre rede på noen HTML-grunnleggende 5 trinn for å forstå grunnleggende HTML-kode 5 Trinn for å forstå grunnleggende HTML-kode HTML er ryggraden på hver webside. Hvis du er nybegynner, la oss lede deg gjennom de grunnleggende trinnene for å forstå HTML. Les mer .

  Oppretter din GitHub-konto

  Du bør ha Git installert på dette tidspunktet, hvis ikke gå tilbake til grunnleggende GitHub og sørg for at du har den fullstendig installert. Du trenger Git for å kontrollere koden din gjennom GitHub. Gå til GitHubs nettsted for å registrere deg.

  Du må velge et brukernavn og registrere deg med din e-postadresse og passord. Brukernavnet vil være viktig for å få nettstedet ditt i gang. Når du har registrert deg, logger du på hjemmesiden for å starte nettstedet.

  Opprette ditt GitHub-lager

  Fra hjemmesiden til GitHub vil du se et "lagringssted" -del til venstre. Her vil du være en liste over alle depotene dine, i tillegg til en "Ny" knapp som lar deg lage et nytt depot.

  Ny depot skjerm for GitHub

  Klikk på "Ny", så blir du ført til et nytt skjermbilde for å legge inn informasjonen om depotet. Først må du oppgi depotnavnet. Navnet på depotet må være som følger, der [USERNAME] er det ønskede brukernavnet:

   [USERNAME].github.io 

  For eksempel, hvis brukernavnet ditt er Jake, vil depotnavnet ditt være Jake.github.io . Dette er et veldig viktig skritt. Det er slik GitHub Pages identifiserer depotet som et live nettsted kontra en tom beholder du vil kode inn.

  Når du har tastet inn brukernavnet, kan du legge inn en valgfri beskrivelse for å legge til noen detaljer i depotet ditt (dvs. "Min sportswebsite").

  Velg enten "offentlig" eller "privat" for å kontrollere om andre brukere kan endre depotet ditt. Offentlig betyr at hvem som helst kan endre, privat betyr bare at du kan endre.

  Til slutt kan du opprette en README-fil for depotet ditt, som bare er ment å inneholde dokumentasjon for prosjekter. Det er helt valgfritt.

  Nå som du har fylt ut dette, klikker du på "Opprett depot" for å fullføre!

  Redigere og laste opp nettstedet ditt

  Nå som du har depotet ditt live på GitHub, kan du gå til kommandolinjeterminalen. Naviger til stedet du ønsker å lagre prosjektet ditt, og kjør følgende kommando, og sørg for å erstatte [USERNAME] med ditt faktiske brukernavn:

   git clone https://github.com/[USERNAME]/[USERNAME].github.io 

  "Klon" -funksjonen til git lager bare en kopi av depotet ditt på datamaskinen din slik at du kan redigere koden. Eventuelle endringer du gjør i denne koden kan lagres i hovedlageret gjennom kommandolinjen.

  Nå som depotet er lagret i en mappe, navigerer du inn i den mappen ved å bruke terminalen eller bare klikke på mappen på maskinen din. Lag en index.html- fil i denne mappen. Denne HTML-filen inneholder koden din.

  Åpne HTML-filen i teksteditoren din, og legg til en linje ved å skrive inn "Hallo". Dette er ganske enkelt en linje for å vise tekst og sørge for at nettstedet fungerer.

  Gå tilbake til mappen som lagrer koden din ved hjelp av terminalen. Nå kan du lagre endringene dine i depotet ditt ved å kjøre denne git-koden

   git add --all git commit -m "Save changes" git push -u origin master 

  Dette kan være forvirrende hvis du aldri har brukt Git før, men det er veldig enkelt. git add - alle legger til alle endringer du har gjort i en kø som skal lagres. git commit forbereder endringene, med det valgfrie m- flagget som legger til en beskrivelse for hva som endret seg i denne commit. ("Lagre endringer" er et eksempel. Du kan rette hva som helst.) Til slutt avslutter git push endringene og laster inn den nye koden i depotet ditt.

  Visning av nettstedet ditt for GitHub-sider

  Det har vært mye her, men nå er du klar til å se det endelige resultatet. Last opp favorittnettleseren din og naviger til https: // [USERNAME] .github.io der [USERNAME] igjen er erstattet av navnet ditt på depotet.

  Du vil se nettstedet ditt publisert live! Det kan vises i hvilken som helst nettleser på hvilken som helst datamaskin, nettbrett eller telefon. Det er et fullt fungerende nettsted.

  Flere alternativer for gratis webhotell

  Nå som du vet hvordan du lager et nettsted som er gratis arrangert på GitHub Pages, kan du bygge omtrent alle typer statiske nettsteder du ønsker. Det er et flott alternativ for utviklere og enkeltpersoner som bare trenger en liten løsning.

  Trenger du noe kraftigere enn GitHub-sider? Sjekk ut disse fantastiske gratis webhotelltjenestene De beste gratis webvertstjenestene i 2019 De beste gratis webvertstjenestene i 2019 Her er de beste gratis webhotelltjenestene som tilbyr mye og har et bedre omdømme enn de fleste. Les mer .

Utforsk mer om: Kodingsveiledninger, GitHub, webhotell.