Kan du ikke huske tittelen på en bok?  Du kan finne hvilken som helst bok med bare en vag beskrivelse av plottet med disse tipsene!

Hvordan finne en bok uten å vite tittelen eller forfatteren

Annonse Vil du finne en bok som bruker en vag beskrivelse av plottet? Det er enkelt med de riktige tipsene. Lås opp juksearket "Topp Google Søk-tastatursnarveier" nå! Dette vil registrere deg på vårt nyhetsbrev Skriv inn låsen for e-post Noen ganger husker du en bok du leste av jakken. Noen

Annonse

Vil du finne en bok som bruker en vag beskrivelse av plottet? Det er enkelt med de riktige tipsene.

Lås opp juksearket "Topp Google Søk-tastatursnarveier" nå!

Dette vil registrere deg på vårt nyhetsbrev

Skriv inn låsen for e-post

Noen ganger husker du en bok du leste av jakken. Noen ganger ved handlingene til en uklar karakter. Imidlertid er det tider hvor du ikke kan huske forfatter eller tittel.

Jeg er sikker på at du har tappet hjernen din og prøvde å huske den boken du elsket å lese. Bokmnesi har påvirket oss alle på et eller annet tidspunkt. Hvis du er en bokelsker av noe slag, kan du forvente å se (eller stille) et spørsmål av denne typen en dag:

"Husker du en mysteriebok som hadde noe med en dukkemester som morder?"

Å spore opp den lenge tapte boken er som en skattejakt. I gamle dager kunne du ha spurt bibliotekaren. I dag har søkemotorer som Google bibliotekaren.

Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne en bok uten å vite tittelen eller forfatteren.

Start ditt boksøk med Google

Når du ikke kan (eller til og med hvis du kan) huske navnet på en bok, forfatter eller tegnene i den, bør Google eller en hvilken som helst annen søkemotor være din første anløpsport. Det som er sant for ethvert generisk søk ​​er sant når du prøver å finne en bok uten å vite navnet og forfatteren også ... det handler om nøkkelordene.

Bruk Google til å søke etter en bok

I tilfelle en glemt tittel eller forfatter, må du huske alt du kan bruke fra boken. Det kan være navnet på et tegn, en dialoglinje eller til og med grunnleggende plottpunkter. Jo mer spesifikk uttrykket, desto bedre blir resultatet. Alle regler for et normalt søk gjelder (for eksakte søk, legg det i tilbud). Googles auto-forslag vil også fortelle deg om du er på riktig vei.

Tips: Søket etter en lang mistet bok er en god måte å mestre avanserte ferdigheter i Google-søk 11 Avanserte søk for å bokmerke for å bli Google Power-bruker 11 Avanserte søk for å bokmerke for å bli Google Power-bruker Gjør deg selv til en ekte Google-strømbruker med disse 11 avanserte søk og pro-tips. Dette vil sørge for at du aldri trenger å huske disse søkene, og at de likevel alltid vil være til hånden. Les mer . Du kan for eksempel inkludere eller ekskludere spesifikke nøkkelord, søke med en eksakt frase eller bruke jokertegnoperatøren til å gjette navnet på et tegn.

Nå kan du prøve Google Books Search

Som en ivrig leser, burde du ha hørt om det enorme Google Books Library-prosjektet Søk i enhver bok med Google - den er endelig lovlig! Søk i hvilken som helst bok med Google - den er endelig lovlig! Google Books Library Project gjør det mulig å finne bøker ved å søke gjennom tekst og innhold! Les mer . Det er det største bokkatalogiseringsprosjektet i sitt slag. Google Books Search fungerer akkurat som Google Search.

Forskjellen er at referansesiden som vises for søkeresultatet ditt også inneholder ekstra informasjon som forskjellige omslag, innholdsfortegnelser, vanlige termer og uttrykk og populære passasjer fra boken. Du kan se eksempelsider og sjekke om dette er boken du lette etter. Du kan også søke i en bok.

Bruk den avanserte Google-søkesiden med filtre som emne, utgiver, språk, publiseringsdato, ISBN og ISSN-nummer (du kommer ikke til å huske disse to).

Avansert boksøk for å finne bøker etter en vag beskrivelse

Eksperimenter med nøkkelord og jokertegnoperatører for å få en anelse. Selv om du ikke finner boken du leter etter, kan du komme over en referanse som kan føre deg til svaret.

Andre kataloger du kan bruke til ditt boksøk

Det er noen søkemotorer som er mer spesialiserte for boksøk.

BookFinder

Book Finder Search er nyttig for å finne bøker etter en vag beskrivelse

BookFinder er en avansert søkemotor (Klikk på Vis flere alternativer ) som tapper inn varelager fra over 100 000 bokhandlere over hele verden. Prøv et søkeordsøk, eller, hvis du kan huske det, begrens spørringen innen publiseringsåret.

WorldCat

WorldCat er et annet verktøy for å finne bøker etter en vag beskrivelse

WorldCat er verdens største nettverk av bibliotekinnhold og tjenester. Du kan søke i den verdensomspennende databasen med 72 000 biblioteker i 170 land. Søk etter en bok, og finn den deretter på et bibliotek i nærheten. Medlemskap i biblioteket lar deg sjekke ut varen online. Prøv avansert søk med unike filtre som målgruppe og språk.

Kikk inn i WorldCat Genres (eller Fictional Finder) som hjelper deg å bla gjennom skjønnlitterære sjangre for hundrevis av titler, forfattere, emner, karakterer, lokasjoner og mer, rangert etter popularitet i verdens biblioteker.

Kongressbiblioteket

Library of Congress er nyttig for å finne bøker med en vag beskrivelse

Library of Congress (LOC) er verdens største bibliotek, og i dag er det også en enorm digital samling. Et online boksøk gjennom sin katalog med 167 millioner artikler som inkluderer bøker, serier, manuskripter, kart, musikk, innspillinger, bilder og elektroniske ressurser, bør ikke ta for lang tid. Og for å toppe det hele, har LOC en vennlig Ask A Librarian-form for spørsmål.

Sjekk også National Library Service for det blinde og fysisk utviklingshemmede (NLS) søkeverktøyet, som er et annet Library of Congress-verktøy.

Trykk på Amazon Search

Amazon startet livet som en online bokhandel. Det er fortsatt den ledende kategorien etter salg med millioner av titler på lager når som helst. Hvis Amazon ikke selger boken du leter etter, så er den sannsynligvis ikke lenger tilgjengelig (eller bare et fantasifigur). Den grunnleggende søkefeltet kan komme deg nær boken med et nøkkelord. Men det virkelige spadearbeidet kan gjøres ved Amazons Advanced Book Search.

Amazon Advanced Search for Books kan hjelpe deg med å finne bøker med bare en kort beskrivelse av dem

Amazon har ikke en offisiell liste over avanserte søkeoperatører. Men det viser noen få søketips på siden ovenfor. API-dokumentasjonen viser også noen få kraftsøk du kan prøve ut for boken din. Gå gjennom dokumentasjonen ved å klikke på “Neste”. Eksempelvis kan eksperimentere med søkeordet [title-begins] returnere nære treff.

Trikset er å kutte gjennom rotet i Amazonas søkeresultater. Prøv dette pene Amazon-avanserte søkeverktøyet kalt JungleSearch.net, som kan hjelpe deg med å hente skjulte Amazon-søkeresultater.

Hvis alt mislykkes, kan du gjøre et nettstedssøk med Google. Du kan bare ha flaks. For eksempel:

“Rachel Childs” + journalistside: amazon.com

Søk i boka

Amazon matcher ikke bare nøkkelordene dine med titler og forfattere, men også for alle ord i en bok. Du kan oppdage om dette er den eksakte boken du leter etter ved å klikke på Look Inside- lenken og gå gjennom forhåndsvisningssidene. Bruk feltet Søk i denne boken for å se etter setninger, nøkkeluttrykk og til og med sitater.

Be om hjelp fra online boksamfunn

Ethvert nettsted som hjelper deg med å oppdage din neste bok The Ultimate 50 Ways to Find New Books to Read The Ultimate 50 Ways to Find New Books to Read Det er noen bøker som vi ikke ønsker å legge ned. Takket være de mange tilgjengelige verktøyene i dag, kan ditt neste leseeventyr begynne umiddelbart. Finn det du bør lese videre med denne guiden. Read More vil ha et online fellesskap bak seg. Benytt deg av det kollektive minnet til bokelskere på disse anbefalte bokplattformene.

Goodreads

Goodreads er nyttig for å finne bøker etter en vag beskrivelse

Goodreads er et Amazon-datterselskap. Som sådan kan du forvente at kunnskapsgrunnlaget blir like stort. Dette sosiale nettverket for boknerder har diskusjonsforum om en rekke temaer.

Du kan gå til hvilken som helst sjanger-spesifikk gruppe og be om hjelp. Men det kan være verdt å prøve disse to først:

  • Bokjakt
  • Hva heter den boken

Abe Books: BookSleuth

Abe Books er et nyttig verktøy for å finne bøker etter en vag beskrivelse

Den passende navngitte BookSleuth er en annen god jaktmark for glemte titler. Bruk samfunnsforumet som er organisert etter sjanger, og gi så mange detaljer du kan for at medlemmene kan hjelpe deg.

LibraryThing: Navn den boken

LibraryThing er et flott verktøy siden det kan finne bøker med bare en kort beskrivelse av tekst og fagstoff

LibraryThing er et mindre hipt, mer hjernealternativ til Goodreads. Start et nytt emne for ditt spesifikke søk i denne samfunnsgruppen, og skriv inn alle bokdetaljene du kan huske.

Sist men ikke minst: sosiale nettverk!

Nå burde du ha fått boka eller minnet tilbake. Hvis ikke, har søket sannsynligvis nådd et frustrerende hinder fordi de bokelskende massene ikke har klart å redde deg ennå. Det er på tide å utvide omfanget ditt med en SOS på det valgte sosiale nettverket.

Facebook

Det sosiale nettverket er ikke bare for å finne lange mistede venner. Du kan også oppfordre folkemengdens visdom til å hjelpe deg med å finne den unnvikende boken. Din egen omgangskrets kan være for begrenset, så utvid søket ditt ved å bruke bokklubber.

Mark Zuckerberg startet A Year of Books, og nå har det nærmere 800 000 følgere. Selv mindre offentlige grupper som Books er verdt et forsøk. Du må bare rope over støyen.

Twitter

Start med et Twitter-søk. Hashtags er det som får mikroblogging til å fungere, men en generisk #books eller #bibliophile hashtag kan være for bred. Forsøk å koble den spesifikke sjangeren til et hashtag-søk (f.eks. #DarkFantasy eller #UrbanFantasy) for å begrense resultatene, og / eller når du ber om hjelp.

Quora

Quora kan hjelpe deg med å finne bøker med bare en vag beskrivelse

Spørsmål og svar kan være den største samlingen av "eksperter" utenfor Facebook og Twitter. Det beste med Quora er at du kan forvente deg en kvalitetsrespons. Ta for eksempel svaret på skjermdumpen.

Stack Exchange

Stack Exchange Search for Books hjelper deg med å finne bøker basert på beskrivelser

Stackpourri på 168 spørsmål og svar i samfunnet utgjør Stack Exchange. Stack Overflow er kanskje den mest populære blant programmerere, men det er nisjefellesskap for ebøker og litteratur. Deretter kan du også gå inn i et sjangerspesifikt fellesskap og slippe et spørsmål. Sci-Fi og Fantasy er populært.

Reddit

Du kunne ikke ha tenkt på et bedre navn på en subreddit på bøker enn Tip of My Tongue. Bare skann øynene ned de løste svarene med den grønne taggen for å forstå kraften i det kollektive minnet. Prøv også andre subreddits som What's That Book, Books og printSF når du bare kan huske forsiden.

Kan du nå finne den tapte boken?

Internett stoler på fremmede. Det gode er at bokelskere er overalt og brorskapet er utrolig samarbeidsvillig. Vi kan alltid finne dem sammen i en gruppe eller et samfunn.

Så neste gang du har et minneoppslag, kan du prøve å huske eventuelle vage detaljer i boken.

Gå tilbake i tid for å huske fysiske funksjoner eller illustrasjoner. Prøv å få frem noen tilknyttede minner - hva gjorde du da du leste boken? Hvor gammel var du? Var det en gave eller lånte du den?

Tro meg, hver eneste liten mengde informasjon hjelper. Men det beste tipset jeg kan tilby alle bokelskere er dette - lag en leseliste og hold den organisert!

Hvis du selv er forfatter, kan du ta en titt på disse appene for å hjelpe deg med motivasjon og planlegging. Til slutt Skriv romanen din med disse 5 appene for motivasjon og planlegging. Skriv til slutt romanen din med disse 5 appene for motivasjon og planlegging Skriv den første romanen med ved hjelp av noen få apper som viser deg hvordan du kommer i gang, og holder deg motivert mot målet ditt. Les mer for din neste roman:

Utforsk mer om: Amazon, Bokanbefalinger, Goodreads, Google, Reading.