Annonse Vår dom av Gladius Mini: Gladius Mini er en rimelig, funksjonell og morsom undervannsdrone. Men sørg for å vurdere forholdene du bruker det før du investerer i en.810Nevnelsen av droner tryller øyeblikkelig frem bilder med quadcopters som svever på himmelen over oss.

Utforske dybden, med The Gladius Mini 4K Underwater Drone

Annonse Vår dom av Gladius Mini : Gladius Mini er en rimelig, funksjonell og morsom undervannsdrone. Men sørg for å vurdere forholdene du bruker det før du investerer i en.8 10 Omtalen av droner tryller øyeblikkelig frem bilder med quadcopters som svever på himmelen over oss. Men hva om det var en lignende enhet som kunne tillate oss å utforske under vann, snarere enn himmelen? CHASI

Annonse Vår dom av Gladius Mini :
Gladius Mini er en rimelig, funksjonell og morsom undervannsdrone. Men sørg for å vurdere forholdene du bruker det før du investerer i en.8 10

Omtalen av droner tryller øyeblikkelig frem bilder med quadcopters som svever på himmelen over oss. Men hva om det var en lignende enhet som kunne tillate oss å utforske under vann, snarere enn himmelen?

CHASINGs undervannsdrone Gladius Mini har som mål å gjøre nettopp det. Gladius Mini er liten nok til å reise med, og kunne forvandle hvordan du ser på undervannsverdenen. Eller som i vårt tilfelle, det kan bare vise deg at den nærliggende innsjøen er så skitten som du trodde.

Les videre for å finne ut hva vi trodde om Gladius Mini, og på slutten av denne anmeldelsen gir vi testmodellen bort til en heldig leser!

spesifikasjoner

 • Størrelse : 385x286x138mm
 • Batteri : 5000mAh
 • Batterilevetid :
  • Drone : To timer
  • Basestasjon : Seks timer
  • Kontrollør : Fem timer
 • Vekt : 2, 5 kg
 • Maksimal dybde : 100m / 330ft
 • Maksimal hastighet : 2m / s
 • Betjening : Fjernkontroll, smarttelefon-app
 • Oppløsning : 4K UHD / 12MP
 • Synsfelt : 95 grader
 • Lagring : 64 GB
 • Pris : 1.499 dollar
  • Ryggsekk tilgjengelig for ytterligere 199 dollar

Design

Gladius Mini Drone Fra Side

Mange luftfødte droner har lignende design med quadcopter-stil. En undervannsdrone krever imidlertid en helt annen tilnærming. Gladius Mini har fem thrustere som driver den gjennom vannet. De to bakre propellene driver horisontal bevegelse, mens de tre propellene på dronens kropp skaper vertikal skyvekraft.

Enheten er strømlinjeformet for å minimere motstanden mens den er i bevegelse, til og med å gå så langt som å innlemme gjeller i sidene av dronen. Den knallgule finishen minner om andre undervannsapparater og hjelper dronen med å skille seg ut mens du er i vannet.

Gladius Mini-kamera

Hoveddroneenheten er fronttung for å tillate den å ferdes effektivt gjennom vannet. På ansiktet til enheten finner du 4K UHD-kameraet, som er klemt inn mellom to ultrabratte LED-er, som gir lys i mørkere vann.

Hovedenheten er bare en del av Gladius Mini-oppsettet. Det er to andre integrerte komponenter; basestasjonen og fjernkontrollen. Dronen kobles til basestasjonen via den medfølgende tether-kabelen. Dronen kan komme ned til en dybde på 100 m, men fjærringen er bare 50 m — 100 m kanten selges separat.

Gladius Mini bak propell

Basestasjonen er knutepunktet for alle Gladius Mini aktiviteter, og fungerer nesten som en miniatyrruter. Vanligvis kobles en fjernkontroll direkte til enheten, men i dette tilfellet er det litt mer komplisert enn det.

Basestasjonen sender sitt eget Wi-Fi-nettverk. Du må koble smarttelefonen til det nettverket, slå på telefonens Bluetooth, laste ned IF.Dive- appen (du er ikke alene; jeg får ikke det navnet heller), og koble deretter fjernkontrollen via Bluetooth til telefonen din, og med fullmektig, basestasjonen.

Setup

Gladius Mini er ikke en plug-and-play-enhet; det krever litt oppsett. Som for mange importerte enheter, er instruksjonene minimale og ikke alltid enkle å følge. Etter litt eksperimentering var det mulig å få dronen i gang.

Fjernkontrollen kommer med en smarttelefonmontering som du trenger å koble til, slik at du kan se live videostrømmen og kontrollere dronen. Hvis du vil laste ned appen, skanner du QR-koden i instruksjonene til Gladius Mini, så blir du henvist til den aktuelle butikken.

Instruksjonene sier for å lade de forskjellige enhetene før bruk. Imidlertid, som jeg er sikker på at mange av oss gjør, ignorerte jeg det rådet og forsøkte å sette opp Gladius Mini, men ble frustrert da jeg ikke kunne koble appen til dronen. Det er ingen feilsøking eller vanlige spørsmål (ytterligere en liten svikt), så det var ikke klart hva problemet var.

Til slutt viste det seg at selv om baseenheten og fjernkontrollen hadde nok lading til å fungere, gjorde ikke dronen, og det ville ikke starte. Det er ingen indikatorer noe sted på dronen, så det var ikke umiddelbart åpenbart at det var tilfelle.

Basestasjonen har fire LED-statuslamper. En grønn LED indikerer at basestasjonens strøm er på, det er to blå LED-er for Wi-Fi-nettverket (2, 4 GHz og 5 GHz), og en endelig blå LED for tilkobling til dronen. For korrekt bruk må alle fire lysdioder være tent kontinuerlig og ikke blinke.

Operasjon

Gladius Mini Waterside

Når du har gjort det aktuelle oppsettet, er det på tide å begynne å starte opp enheten og gjøre den klar til å gå i vann. Koble koblingen til basestasjonen og dronen, og på undersiden av basestasjonen, trykk på strømbryteren. Du må deretter koble til Gladius Mini sitt Wi-Fi-nettverk. Merk deg imidlertid at dette ikke vil fungere riktig hvis du har en VPN som kjører.

Derfra åpner du IF.Dive-appen og slår på fjernkontrollen. Mens fjernkontrollen kobles til telefonen din via Bluetooth, husker den ikke forbindelsen forbi den nåværende økten. Så hver gang du skal bruke Gladius Mini, må du velge kontrollen fra hurtigmenyen som åpnes.

Gladius Mini basestasjon

Basestasjonen er hjernen i oppsettet, men du samhandler ikke med den mens du bruker dronen. Når du har satt enheten i vannet, vil alt du gjør være via smarttelefonappen og fjernkontrollen.

Appen viser video i sanntid fra dronen og legger over en rekke alternativer. Det viktigste er det lille opplåsingsikonet nederst på skjermen. Dette slår i hovedsak av sikkerhetslåsen for dronens propeller. Når du er ferdig med økten, må du trykke på låseikonet igjen for å slå dem av.

Appen beskrives best som funksjonell, snarere enn attraktiv eller minimalistisk. Det er mange ikoner som svever over levende opptak, og bare noen av dem er merket. Det er en stor innspillingsknapp på høyre side, som starter eller stopper et videoopptak eller tar et bilde. Du kan veksle mellom foto- og videomodus ved å trykke på ikonet rett over opptaksknappen.

Opptreden

Gladius Mini On Grass Verge

Når telefonen, kontrolleren, basestasjonen og dronen er tilkoblet, bringer et trykk på låseikonet opp dronen. Selv om det ikke er noen skade å starte propellene på land, var den enkleste måten å plassere dronen først i vannet.

Uten noen innspill flyter Gladius Mini heldigvis oppå vannet før du starter den. Denne oppdrift er en hendig funksjon hvis noe skulle gå galt mens det er i bruk. Kontrollene er intuitive og enkle å bli vant til. Den venstre joysticken styrer retning, mens høyre justerer tonehøyde.

Det er andre knapper på kontrolleren - opptakskontroller, lås opp / lås og stabiliserings- eller dybdemodus - men jeg fant vanligvis at det var lettere å justere disse innstillingene på appen i stedet. Så kontrolleren ble bare brukt til å dirigere dronen rundt. Selv om de appbaserte kontrollene ikke var merket eller selvforklarende, er de enkle å bruke når du har blitt vant til det.

Gladius Mini Smartphone Controller Skjermbilde

Den angitte batterilevetiden virket omtrent også riktig, selv om en gjennomsnittlig varighet er vanskelig å forutsi, ettersom det avhenger av bruken din. Den begrensende faktoren er dronens batteri, som skal vare rundt to timer.

For å teste Gladius Mini tok jeg den til en innsjø i London sentrum. Denne innsjøen i byen er rimelig grumsete og har også søppel som flyter rundt. Jeg brukte dette stedet da det fungerte som et worst-case test scenario.

Gladius Mini London Lake Photograph-prøve

Dessverre viste mørket i innsjøen for mye for kameraet, og det meste av opptakene, selv på en strålende solskinnsdag, kom dårlig ut. Selv lyset ombord på 100 prosent kunne ikke redde opptakene.

Gladius Mini landbasert fotoeksempel

Imidlertid viste opptak fra vann at kameraet er i stand, men du bør være på vakt mot å kjøpe en undersjøisk drone hvis du sannsynligvis vil bruke den under lignende forhold.

Laster ned media

Når du er ferdig med undersøket under vann og har fått enheten tilbake i hendene, vil du se på noen av opptakene som dronen din har spilt inn. Dette skal være en enkel prosess, men den er i utgangspunktet fyldig.

Gladius Mini Base Station Ports

Basestasjonen har et microSD-spor. Det virker naturlig å anta at du må sette inn et microSD-kort for å registrere opptakene dine på. Så det var med en viss overraskelse at kortet var tomt første gang jeg prøvde ut dette.

Jeg lurte på om dette var fordi jeg ikke spilte inn det ordentlig gjennom appen. Et annet forsøk viste seg å være like fruktløst. Appen viser din tilgjengelige lagring som totalt 56 GB, men gitt den manglende klarheten med de fleste etiketter og instruksjoner, trodde jeg ikke noe på det.

Det viser seg at Gladius Mini har intern lagring der media er spilt inn. Den interne lagringen er oppført som 64 GB, så noen GB brukes sannsynligvis til et internt operativsystem. Det er ikke klart hva, hvis noe, microSD-sporet på basestasjonen faktisk er til.

Gladius Mini Media Nettgrensesnitt

For å få tilgang til media, kan du bruke appen og laste ned videoer og bilder til enheten din. Men hvis du ikke tilfeldigvis har ekstra 56 GB på telefonen, vil du ta turen til en datamaskin. Naviger til URL 192.168.1.88 i nettleseren mens du er koblet til Gladius Mini sitt Wi-Fi-nettverk, og du får et grunnleggende nettgrensesnitt for nedlasting av medier.

I den store tingenes ordning er dette bare en mindre klage. Imidlertid vil klare instruksjoner, eller i det minste litt veiledning, gjøre Gladius Mini mye mer intuitiv og brukervennlig.

Bør du kjøpe Gladius Mini?

Sperre eventuelle lovlige begrensninger Hvordan få en FAA-dronelisens så raskt som mulig Hvordan få en FAA-dronelisens så raskt som mulig Vil du fly den nye dronen din lovlig? I USA trenger du lisens. Slik søker du om en FAA-dronelisens. Les mer, en luftbåren drone kan brukes nesten hvor som helst. Det samme er ikke tilfelle med en undersjøisk enhet. Med mindre du har en spesifikk bruk for det eller en stor mengde vann i nærheten, kan det hende at du ikke får mye bruk av Gladius Mini - eller noen undervannsenhet for den saks skyld.

Manglende instruksjoner til side, CHASINGs Gladius Mini er et overraskende rimelig, funksjonelt og til og med morsomt apparat. Hvis du bruker det til nyheten med opptak i vann, kan det hende du blir lei av det. For innspilling av dykking økter, vedlikehold av sjøen eller utforske under overflaten, er det imidlertid den perfekte følgesvennen.

Delta i konkurransen!

Gladius Mini 4K Underwater Drone Giveaway

Utforsk mer om: 4K, Drone Technology, MakeUseOf Giveaway, Spill inn video.