Tror hi-tech Tesla-bilutvalget er perfekt?  Tenk igjen!  Disse elbilene er utsatt for flere sikkerhetsproblemer.

Er Teslas sikkert? Hvordan hackere kan angripe tilkoblede biler

Annonse Det virker som om alt er koblet til internett i disse dager, fra vannkoker til dørklokker. Selv biler produseres i økende grad med en viss grad av internettforbindelse. Men ingen biler er like Internett-tilkoblede som Teslas. Generelt sett er Teslas veldig sikre kjøretøy. Men når noen form for enhet er koblet til internett, til og med en bil, vil den imidlertid introdusere noen sikkerhetsproblemer. For

Annonse

Det virker som om alt er koblet til internett i disse dager, fra vannkoker til dørklokker. Selv biler produseres i økende grad med en viss grad av internettforbindelse. Men ingen biler er like Internett-tilkoblede som Teslas.

Generelt sett er Teslas veldig sikre kjøretøy. Men når noen form for enhet er koblet til internett, til og med en bil, vil den imidlertid introdusere noen sikkerhetsproblemer. For å vise deg de forskjellige måtene sikkerhetsproblemer kan påvirke tilkoblede biler, vil vi dele noen eksempler på hvordan folk har prøvd og noen ganger lyktes med å hacke Teslas.

Sårbarheter i Tesla Key Fobs

tesla-modell-s

Av alle måtene kriminelle bruker teknologi for å hacke eller stjele biler 5 måter kriminelle bruker teknologi for å hacke og stjele biler 5 måter kriminelle bruker teknologi for å hacke og stjele biler En million biler blir stjålet hvert år i USA. Her er noen av de vanlige taktikkene du må være klar over for å være trygg og trygg. Les mer, ett sikkerhetsaspekt du kanskje ikke vurderer er en nøkkelbom. Teslas har et nøkkelfritt oppføringssystem. Denne bruker en liten enhet festet til en nøkkelring som du bærer på personen din. Når du nærmer deg Tesla din, oppdager den nøkkelbolten og låser opp dørene for deg.

Kloning angrep på Tesla Key Fobs

Det har vært sikkerhetsproblemer med Tesla-nøkkelordene. I 2018 kunngjorde forskere fra det belgiske universitetet KU Leuven at de kunne kopiere en Tesla-nøkkel fob.

De kunne trådløst lese signaler fra en nærliggende tastefod og deretter klone en kopi av den. Det betydde at det var mulig for hackere å stå i nærheten av Tesla-eiere og kopiere nøklene deres uten at de visste det, for så å stjele bilen. Tesla løste raskt problemet med en ny type nøkkel fob som fjernet sikkerhetsproblemet.

Ett år senere i 2019 oppdaget imidlertid de samme forskerne en annen sikkerhetsfeil i de nye folene. Denne gangen måtte hackeren være nærmere fobben enn tidligere og angrepet tok litt lengre tid. Men det kan fremdeles utføres trådløst uten at målet visste.

Selv om Tesla hadde introdusert mer kryptering i de nye fobs, var dette ikke nok for å forhindre hackingen. Den gode nyheten er at Tesla klarte å løse dette problemet med en programvareoppdatering like etter at nyheten om det nye hacket brøt.

Repeater Attacks on Tesla Key Fobs

Det er verdt å merke seg at så langt vi vet, ingen har noen gang brukt kloningssårbarheten for å faktisk stjele en Tesla. Imidlertid kan hackere også utføre andre angrep på nøkkelbolter, for eksempel et repeaterangrep.

Her henter en hacker tilstedeværelsen av en nøkkelbom fra et hus i en Tesla-eier når bilen deres parkeres utenfor og forsterker den. Dette er metoden som tyver sannsynligvis har brukt i en mye sirkulert video (over) som påstås å vise to personer som stjeler en Tesla i Storbritannia.

Hacking av Teslas autopilotfunksjon

En av de mest uhyggelige ideene folk har når de tenker på sikkerheten til internett-tilkoblede biler. Hvor sikre er Internett-tilkoblede, selvkjørende biler? Hvor sikre er Internett-tilkoblede, selvkjørende biler? Er selvkjørende biler trygge? Kan Internett-tilkoblede biler brukes til å forårsake ulykker, eller til og med myrde dissenter? Google håper ikke, men et fersk eksperiment viser at det fortsatt er en lang vei å gå. Les mer er hva som skjer hvis en hacker tar kontroll over et kjøretøy. Teslas Autopilot-funksjon gjør at bilen kan utføre noen selvkjørende manøvrer som å ri eller bytte kjørefelt på motorveien.

Men i 2019 klarte en gruppe kinesiske hackere å manipulere Autopilot-funksjonen. I et mareritt-scenario for sjåfører klarte hackerne å ta kontroll og lede bilen inn i møtende trafikk.

For å utføre hacket brukte teamet små, fargerike klistremerker festet til veibanen. Dette skapte en "falsk bane" som Teslas systemer leste som en ekte kjørefelt og fulgte. Alt dette foregikk på en testbane, men teoretisk sett kunne det samme systemet brukes i den virkelige verden for å lede en bil inn i møtende trafikkbane.

Trikset her er at dette hacket krever endringer i det ytre miljøet rundt bilen. Den retter seg faktisk ikke mot selve bilen. I tillegg bør sjåførene fortsatt være oppmerksomme når de bruker Autopilot og være klare til å ta kontroll over kjøretøyet fra de automatiserte systemene.

Det betyr at det ikke er veldig sannsynlig å være et problem i de fleste scenarier. Tesla tenkte det også, og la ut en uttalelse som sa at sårbarheten var "ikke en realistisk bekymring."

Hacking av en Teslas underholdningssystem

Er Teslas sikkert? Hvordan hackere kan angripe koblede biler tesla berøringsskjerm

Et mindre alvorlig hack på Teslas ble demonstrert av Team Fluoroacetate på sikkerhetshendelsen Pwn2Own i 2019. Teamet kunne bruke en feil i bilens nettleser for å få tilgang til bilens firmware og kjøre sin egen kode. De var da i stand til å vise en melding på Tesla underholdningssystem.

Dette hacket vil ikke hjelpe noen med å stjele bilen din eller forårsake et brak. Imidlertid viser det hvordan enhver tilsynelatende liten del av bilens programvare kan være en sikkerhetsrisiko, til og med nettleseren. Tesla sier at det jobber med en programvareløsning for dette sikkerhetsproblemet.

Beskytte dataene dine når du selger Tesla

Endelig er det et sikkerhetsproblem med Teslas som ikke skyldes en sårbarhet som sådan.

I stedet skyldes det innsamlingen av data som du kanskje ikke engang tenker på. Hvis du eier en Tesla og senere bestemmer deg for å selge den, bør du være oppmerksom på datamengden du har i bilen. Akkurat som når du selger en gammel PC, bør du huske å tørke harddisken før du overfører den til kjøperen.

Når du selger en tilkoblet bil, må du kvitte seg med private data før du overgir den til noen andre.

I 2019 kjøpte to sikkerhetsforskere en ødelagt Tesla Model 3. De klarte å få tilgang til bilens datamaskin og laste ned all slags informasjon om de tidligere eierne. På datamaskinen fant de telefonbøker med kontaktenummer og e-postadresser, pluss kalenderoppføringer. De var også i stand til å se nylige steder lagt inn i bilens navigasjonssystem. Det var til og med videoopptak registrert av kjøretøyets kameraer.

Det er en måte å slette personlig informasjon fra en Tesla ved å utføre en fabrikkinnstilling. Dette skal være en påminnelse for Tesla-eiere om at hvis bilen deres noen gang er vraket eller solgt, bør de utføre en fabrikkinnstilling før de kvitter seg med bilen. Dette vil forhindre at noen får tilgang til dataene sine.

Tilkoblede biler har sikkerhetsrisiko

Totalt sett er biler i dag tryggere enn noen gang før. Teslas har sikkerhetsfunksjoner som gjør krasjer mindre sannsynlige og beskytter menneskene inne hvis de oppstår. Men det er verdt å tenke på måtene nye teknologier kan skape sikkerhetsrisiko.

For å lære mer om risikoen ved tilkoblede biler, kan du se artikkelen vår om skremmende scenarier som selvkjørende biler gjør det mulig. 7 Skremmende scenarier Selvkjørende biler gjør det mulig. 7 Skremmende scenarier Selvkjørende biler gjør det mulig. Noen av risikoene som følger med selvkjøring biler varierer fra fysisk farlig til moralsk tvilsom. Her er syv potensielle farer som lurer i en selvkjørende fremtid. Les mer .

Utforsk mer om: Bilteknologi, sikkerhetsbrudd, sikkerhetsrisiko, Tesla.