Trenger du å redigere video på et budsjett?  Disse gratis Mac-videoredigerere lar deg utføre viktige videoredigeringsoppgaver uten kostnad.

De 8 beste gratis videoredigeringsprogrammer for Mac

Annonse Apple-datamaskiner har lenge vært rettet mot den kreative profesjonelle, spesielt når det gjelder redigering av foto og video. Dessverre er ikke bransjeledende pakker som Adobe Premiere, After Effects og Apples egen Final Cut Pro billige. Heldigvis finnes det et utvalg av gratis videoredigeringsapper for Mac som du kan tappe tennene i.

Annonse

Apple-datamaskiner har lenge vært rettet mot den kreative profesjonelle, spesielt når det gjelder redigering av foto og video. Dessverre er ikke bransjeledende pakker som Adobe Premiere, After Effects og Apples egen Final Cut Pro billige.

Heldigvis finnes det et utvalg av gratis videoredigeringsapper for Mac som du kan tappe tennene i. Noen er laget for nybegynnere, mens andre vil tilfredsstille erfarne videoredigerere med sine imponerende sett.

Dette er våre favoritt gratis videoredigerere for Mac.

1. iMovie

iMovie for Mac

Sammendrag: En gratis videoredigerer av forbrukerklasse. Den er godt optimalisert for Apple-maskinvare og passer for de fleste personlige prosjekter.

iMovie er gratis for alle som eier en Mac. I tillegg er iOS-versjonen gratis for alle iPhone- og iPad-eiere. Programvaren er rettet mot forbrukere som raskt ønsker å lage videoer med opptak lagret i fotobiblioteket deres. For å lette dette bruker iMovie en forenklet tidslinjeditor som ikke tillater redigering av flere spor.

Til tross for lineær redigering og grunnleggende brukergrensesnitt, er iMovie et svært optimalisert programvare som kan håndtere komposisjonering av 4K-video og grønn skjerm. Den støtter også bilde-i-bilde-video og langsomme bevegelser / fremover-visuelle effekter. iMovie kan generere titler, dra-og-slipp-overganger og bevegelsesgrafikk som 3D-kloder og reisekart.

Appen kommer med innebygd musikk og lydeffekter som er klare til å gå. Den kan generere trailere i Hollywood-stil ved å bruke bilder du leverer. I tillegg lar appen deg eksportere direkte til YouTube og Vimeo med opptil 4K-oppløsning.

Last ned: iMovie (gratis)

2. DaVinci Løs

Sammendrag: En kraftig, videoredigerer i profesjonell klasse som mangler verktøyene for fargeklassifisering utviklerne er kjent for.

Studioversjonen av DaVinci Resolve koster nesten 1000 dollar, men grunnversjonen er helt gratis. Enda bedre er det de samme bildebehandlingsevne av høy kvalitet som den dyrere versjonen. Du får en kraftig videoredigerer, noen av de beste fargekorrigeringsfunksjonene rundt, og til og med støtte for eksterne maskinvarepaneler for å muliggjøre raskere redigering.

Det er selvfølgelig begrensninger. Det viktigste er at Resolve bare kan produsere i SD, HD og Ultra HD, noe som sannsynligvis er mer enn nok for de fleste brukere. Appen setter også grenser for noen av de avanserte graderings- og sporingsverktøyene. Imidlertid er disse begrensningene hovedsakelig på plass for å overbevise profesjonelle brukere om å oppgradere.

Appen kan ha en ganske læringskurve, men DaVinci Resolve er en av de kraftigste videoredigeringssuitene på planeten, og du får mye gratis. Se vår sammenligning av DaVinci Resolve og HitFilm Express HitFilm Express vs. DaVinci Resolve: The Free Video Editor Battle HitFilm Express vs. DaVinci Resolve: The Free Video Editor Battle Vi pit HitFilm Express vs. DaVinci Resolve og sammenlign for å se hvilken som vinner gratis video redaktør kamp. Les mer for mer om hvordan det stabler seg.

Last ned: Da Vinci Resolve (Gratis)

3. OpenShot

Sammendrag: En gratis og åpen kildekode-videoredigerer med en imponerende liste over funksjoner. Grensesnittet er imidlertid utdatert og kan sette noen brukere av.

OpenShot er et open source-verktøy som har eksistert siden 2008. Det er bygget med det formål å tilby en stabil, gratis og tilgjengelig videoredigerer. Prosjektet mottar flere store oppdateringer per år, i tråd med forventningene til et open source-prosjekt med et lite team.

OpenShots funksjonsliste har vokst seg gjennom årene og inkluderer stor støtte for en rekke formater, nøkkelrammer for animasjon og ubegrensede video / lydspor. Den pakker også støtte for overgang og komposisjon, titler og en mengde ekstra funksjoner du kan forvente av en moderne videoredigerer.

Tidligere kritikk har åpnet OpenShots pålitelighet, men det er fortsatt verdt et skudd gratis.

Last ned: OpenShot (gratis)

4. Shotcut

Sammendrag: En dyktig open source editor med et grensesnitt som er overlegent enn OpenShot.

Her er en gratis, open source, videoredigerer på tvers av plattformer. Shotkuts funksjonsliste er like imponerende som OpenShot, men Shotcut har et flott grensesnitt. Det ligner mer på en pro-tier-applikasjon enn en gratis.

Appen støtter et bredt spekter av videofiler og formater, inkludert 4K, ProRes og DNxHD. Shotcut inkluderer også god støtte for å jobbe med lyd, en imponerende liste over videoeffekter (inkludert kompositt og overganger) og et fleksibelt brukergrensesnitt.

Merknad er støtte for avanserte funksjoner som 5.1-surroundlyd, treveis fargekorrigering og et enormt antall video- og lydfilter. Det finnes til og med et komplett sett med offisielle Shotcut-videotutorials du kan se for å få deg oppover med redaktøren.

Last ned: Shotcut (gratis)

5. Blender

blender_video

Sammendrag: Ikke en spesialbygget videoredigerer, men det er et kraftig verktøy gratis.

Blender er en gratis 3D-modellerings- og komposisjonsapp som brukes i noen høyprofilerte produksjoner. Likevel er det mange som ikke er klar over at Blender også er en dyktig ikke-lineær videoredigerer, forutsatt at du er villig til å ta deg tid til å lære.

Du kan bruke Blender til å klippe og spleise video, mikse og synkronisere lyd, eller bruke justeringslag, overganger og filtre. Du vil sannsynligvis ikke redigere en hel film sammen i Blender, men for grunnleggende redigeringsoppgaver kan det være nok.

Blender er ikke det enkleste systemet å lære, men under panseret er en kraftig ikke-lineær videoredigerer. Sjekk ut Daniel Pococks raske guide til redigering av video i Blender og den offisielle Blender-videosekvensanviseren for å lære mer.

Last ned: Blender (gratis)

6. Lysverk

Sammendrag: En kraftig redaktør med mange funksjoner, men noen seriøst restriktive outputalternativer får gratisversjonen til å føles mer som en prøveperiode.

Lightworks er en av de kraftigste appene på denne listen. Jeg vil gjerne anbefale det fremfor alle andre pakker hvis det ikke var så begrensende for den gratis brukeren. Den gratis versjonen inkluderer videoeffekter, multicam-redigering og titling, samt den vanlige flerlags tidslinje-tilnærmingen du kan forvente av en omfattende redaktør.

Dessverre er rendering (eksport av prosjektet ditt) begrenset til 1080p output på Vimeo og 720p output til YouTube. Du kan også gjengi til Lightworks Archives, men du mister eksportalternativer for H.264, MP4 eller DVD.

Så mens verktøysettet er stort, er Lightworks ikke en veldig tiltalende gratis redaktør med mindre du vil prøve det grundig gratis og oppgradere på et senere tidspunkt.

Last ned: Lightworks (gratis, premiumversjon tilgjengelig)

7. Avidemux

Avidemux for macOS

Sammendrag: En dyktig freebie, men mangler polsk og funksjoner.

Avidemux laget vår liste over de beste Linux-videoredigeringsprogrammer. 7 gratis open source-videoredigerere for Linux 7 gratis open source-videoredigerere for Linux. Et godt utvalg av open source-videoredigeringsprogramvare er nå tilgjengelig for Linux-brukere, og vi har syv av de beste for deg å sjekke ut. Les mer . Selv om det er helt grunnleggende, fungerer det bra for enkle redigeringsoppgaver. Appen støtter et bredt utvalg av input- og output-formater. Prosjektet gjennomgår flere oppdateringer i året, med utvikling som fortsetter i jevnt tempo.

Heldigvis opprettholder teamet paritet mellom alle de tre store versjonene, slik at du ikke vil gå glipp av noen funksjoner hvis du velger Mac-pakken.

Avidemux er best forbeholdt enkle oppgaver som å kutte en video ned til størrelse, bruke video- eller lydfiltre og omkoding. Hvis du er villig til å grave litt dypere, vil du finne en dyktig skripteditor for å automatisere mange av disse vanlige oppgavene.

Sørg for å sjekke Avidemux wiki for læringsmateriell, og Avidemux forumet kan hjelpe i tilfelle du blir sittende fast.

Last ned: Avidemux (gratis)

Mac-videoredigering på et budsjett

Så hvilken er den beste videoredigereren for deg? iMovie er sannsynligvis den beste allrounderen. Den er gratis, enkel å bruke og nøye optimalisert for Apple-maskinvare. Det er mange funksjoner i det for å tilfredsstille nybegynnere og mellomledere. Imidlertid mangler den rå kraften til å konkurrere med Final Cut eller Premiere Pro.

Da Vinci Resolve er derimot overraskende innholdsrik. Det tilbyr redigering av flere spor og et stort antall profesjonelle funksjoner å spille med. Blender er åpen kildekode og kraftig, men forfalsket av kompleksitet. Shotcut og Openshot er ganske jevn matchede, så hvorfor ikke prøvekjør dem begge? Og hvis du leter etter noe spesifikt for 4K-videoredigering, kan du sjekke VideoProc.

Hvis du vil ha en enkel videokonvertering-app i stedet for en fullverdig videoredigerer, kan du prøve disse topp macOS-videokonvertere De 7 beste videokonverteringsappene for macOS De 7 beste videokonverteringsappene for macOS Trenger du en Mac-videokonverteringsapp? Her er de beste alternativene for enkelt å konvertere alle slags videoer på macOS. Les mer . Og hvis du trenger å redigere bilder så vel som video, kan du sjekke ut listene våre med gratis og betalte billedredigerere for Mac De 8 beste gratis og betalte bildeditorer for Mac De 8 beste gratis og betalte bildeditorer for Mac Her er de beste gratis og betalte Mac-bilderedaktører, enten du er en profesjonell profesjonell eller amatørlukker. Les mer og gratis Mac-fotoredigerere De 8 beste gratis og betalte bildeditorer for Mac De 8 beste gratis og betalte bilderedigeringsprogrammer for Mac Her er de beste gratis og betalte bildredigeringsprogrammer, enten du er en profesjonell profesjonell eller amatørlukker. Les mer også.

Bildekreditt: Gustavo Devito / Flickr

Utforsk mer om: iMovie, Mac Apps, videoredigering, video editor.