Hvis du ofte går på eventyr utenfor, må du installere disse Android-appene for å hjelpe deg med å navigere, håndtere nødssituasjoner og mer.

7 frakoblede Android-apper for å overleve friluftsliv

Annonse En sentral del av enhver turplanleggingsrutine er å forberede smarttelefonen. Det betyr å installere reise-apper, gjøre offline underholdning klar for flyturen og holde alt sikkerhetskopiert. Men hva hvis du drar til et sted hvor det ikke er noen tilkobling i det hele tatt, som en utendørs utflukt? Ka

Annonse

En sentral del av enhver turplanleggingsrutine er å forberede smarttelefonen. Det betyr å installere reise-apper, gjøre offline underholdning klar for flyturen og holde alt sikkerhetskopiert.

Men hva hvis du drar til et sted hvor det ikke er noen tilkobling i det hele tatt, som en utendørs utflukt? Kan smarttelefonen din spille en pålitelig følgesvenn selv der?

Som det viser seg, ja. Med de riktige appene kan du gjøre smarttelefonen din til et survival kit. Her er Android-appene du trenger for ditt neste utendørseventyr.

1. Offline Survival Manual

Navnet på denne appen taler for seg selv. Offline Survival Manual gir deg en omfattende utendørsguide som overlever til telefonen. Den inneholder håndbøker og artikler om en rekke emner, alt tilgjengelig uten internettforbindelse.

Du kan lære å starte brann uten moderne verktøy, hvilke planter du skal unngå å spise, hvilke viktige ting å ha med og mye mer. Hvis du kommer over en annen plagsom situasjon, kan du selvfølgelig ganske enkelt søke; sjansene er store for at appen har noe for deg.

Offline Survival Manual viser også infografikk og bilder for noen få seksjoner for å gjøre det lettere for deg å følge. I tillegg, hvis du ikke vil risikere at telefonens batteri går tom, har appen et alternativ til å skrive ut info. Når du snakker om dette, kan du vurdere en robust utetelefon hvis du planlegger å oppleve eventyr regelmessig.

Last ned: Offline Survival Manual (gratis)

2. ViewRanger

For mennesker som ofte legger ut på tur- og sykkelturer, er ViewRanger et must. Appen lar deg utforske hundrevis av ruter som er kuratert av brukere og eksperter. Og når du har bestemt deg for hvilken sti du vil følge, kan du ganske enkelt laste den ned for frakoblet bruk.

I tillegg har ViewRanger en fin augmented reality-modus der du kan identifisere severdigheter som fjell og toppene der. Sammen med koordinater tilbyr ViewRanger ruteguider for å forstå en bestemt oppførings intrikate detaljer.

På toppen av det er den kompatibel med Wear OS smartklokker og til og med spesielt optimalisert for noen som Casio PRO TREK. ViewRanger er tilgjengelig i flere land, inkludert Storbritannia, Canada og New Zealand.

Hvis du vil være sikker på at du ikke går tom for telefonen i naturen, kan du sjekke de beste batteri-sikkerhetskopienhetene.

Last ned: ViewRanger (gratis, premiumversjon tilgjengelig)

3. Locus-kart

Locus Map er en annen hendig app du bør vurdere å ta med til utendørsaktiviteter. Den leveres med en omfattende katalog med offline kart som først og fremst er designet for fotturer, sykling og andre lignende utflukter.

Locus lar deg planlegge rutene dine på forhånd og registrere dem senere med en haug med statistikk som tilbakelagt distanse, tempo og høyde. I støttede regioner kan tale- og lydnavigering aktiveres.

Appen bringer en rekke andre verktøy du kan være nyttige. Det er en parkeringsassistent, en innebygd feltnotisjef og grafiske verktøy. Locus Map er tilgjengelig i et stort utvalg av regioner over hele kloden.

Hvis Locus Map føles litt for mye, kan du ta en titt på AlpineQuest som hovedsakelig fokuserer på å la deg få tilgang til detaljerte offline kart.

Last ned: Locus Map (gratis) | Locus Map Pro ($ 11)
Last ned: AlpineQuest Lite (gratis) | AlpineQuest ($ 10)

4. Førstehjelp

Nødsituasjoner kan skje hvor som helst når som helst. Så det er viktig at du er utstyrt med ferdighetene til å håndtere dem. Amerikanske Røde Kors førstehjelps-app er et flott utgangspunkt for dette.

Den inneholder en rekke referanser for å takle uventede helseproblemer mens du er i midten av ingensteds. Du kan henvende deg til det i tilfelle en skade, astmaanfall og mer.

Disse sidene er selvfølgelig synlige uten internettforbindelse. First Aid har også en sykehusfane som viser deg medisinske sentre i nærheten.

Last ned: First Aid (Gratis)

5. Digital kompass

Android-telefonen din kom sannsynligvis med en forhåndsinnlastet kompass-app. Men hvis det ikke gjorde det, bør du laste ned en fra Play Store.

Sammen med offline navigasjonsapper som de nevnte Locus Maps, kan digitale kompasser være en god hjelp. De kan føre deg i riktig retning, selv om telefonen ikke har noen tjeneste. Appen vi har fremhevet her har en minimalistisk estetikk - ideell for situasjoner når du desperat prøver å navigere deg rundt.

Digital kompass viser en håndfull andre detaljer, inkludert graden, nivået og statusen til telefonens sensorer. Det er verdt å huske på at kompassapper ikke fungerer effektivt hvis telefonen ikke har et gyroskop (de fleste moderne enheter burde).

Last ned: Digital Compass (gratis, premiumversjon tilgjengelig)

6. OpenSignal

OpenSignal kan virke som et merkelig valg her, siden det først og fremst er kjent for hastighetstester. Men det er to funksjoner i appen som er passende for utendørs bruk.

OpenSignal-appen lar deg finne det nærmeste stedet der du kan finne et nettverk. Det kan gjengi celletårnkart som du deretter kan følge for å få et anstendig signal. I tillegg har OpenSignal muligheten til å finne de nærmeste Wi-Fi-hotspotene.

Hvis du blir fanget uten signal mens du er på eventyr og trenger å koble deg sammen så snart som mulig, vil OpenSignal vise seg å være verdifull.

Last ned: OpenSignal (gratis)

7. Skannerradio

Scanner Radio er en av de mest unike appene på denne listen; det kan øke planleggingsprosessen betydelig. Appen lar deg stille inn brann- og politiscannere i USA.

Du kan lytte til de i nærheten av destinasjonen din for å få presis innsikt i aspekter som været eller store begivenheter. Scanner Radio har et bibliotek på over 7000 stasjoner. Appen kan til og med sende deg et varsel når en spesifikk skanner har uvanlig høy trafikk.

Last ned: Scanner Radio (Gratis) | Scanner Radio Pro ($ 4)

Bli kjent med naturen som omgir deg

Utendørsaktiviteter, spesielt hvis du er ukjent med dem, kan være farlig. Derfor er det best å være forberedt på alle slags situasjoner, og disse appene gjør det mulig for deg.

Når du er klar for et eventyr, kan du suge inn og bli kjent med naturen som omgir deg med disse Android-appene. 10 Android-apper Hver naturelsker skal installere i dag 10 Android-apper Hver naturelsker skal installere i dag Elsker naturen? Du kan få mer ut av favorittaktivitetene dine utendørs med disse Android-appene. Les mer .

Utforsk mer om: Android-apper, nødsituasjoner, overlevelsesteknologi.