Vi er avhengige av Google hver dag, men likevel er det alltid godt å trå med forsiktighet når du utforsker disse sensitive emnene.

6 typer Google-søkeresultater du ikke burde stole blindt på

Annonse Vi er avhengige av Google for å finne fakta og informasjon om ethvert emne. Men siden Google ikke verifiserer alle koblinger, er det ikke alltid lurt å stole på dataene den gir deg. Googles algoritmer som PageRank har blitt bedre til å vurdere kompetanse og pålitelighet på et nettsted. Men feil informasjon kan snike seg inn, eller vi som lesere kan gjøre feil i å tolke søkeresultatene. Noen te

Annonse

Vi er avhengige av Google for å finne fakta og informasjon om ethvert emne. Men siden Google ikke verifiserer alle koblinger, er det ikke alltid lurt å stole på dataene den gir deg.

Googles algoritmer som PageRank har blitt bedre til å vurdere kompetanse og pålitelighet på et nettsted. Men feil informasjon kan snike seg inn, eller vi som lesere kan gjøre feil i å tolke søkeresultatene.

Noen temaer trenger ekspertøyne. Og det er derfor det alltid er bedre å trå med forsiktighet mens du utforsker disse seks sensitive emnene.

1. Medisinsk informasjon

Hvorfor du ikke bør søke etter medisinsk informasjon på Google

Vi trenger ikke å leve i en usikkerhetstilstand når vi ikke har det bra. Google lar oss umiddelbart diagnostisere symptomene våre. Det er imidlertid en grunn bak skiltene "Ikke stol på Google" på legeklinikken.

Medisinske nettsteder har ikke tilgang til registreringene dine. Derfor ender de opp med å foreslå alle mulige årsaker og behandlinger for et symptom - ikke spesifikt for ditt tilfelle.

Så mens feber teknisk sett er et av symptomene på kreft, betyr det ikke at du har det. Du lider mest sannsynlig av forkjølelse.

Derfor bør du gjennomgå en ordentlig kontroll og oppsøke en ekte lege før du kommer til en konklusjon.

2. Finansiell rådgivning

Å ta vare på økonomien din kan være en krevende prosess. Men Google er det siste stedet du bør søke råd fra.

Googles skattekiste av data er i beste fall en tilleggsressurs for din økonomiske forskning. På en søkemotor vil du komme over en rekke meninger og artikler som kan villede eller forkaste din vurdering. En enkel forespørsel om en bestemt investering vil overflate et utall lenker, og det vil være vanskelig å måle hvilken som tilbyr lydveiledning.

Derfor bør du holde deg til mer troverdige plattformer for finansiell forskning og ikke til en søkemotor som Google for å basere de endelige beslutningene dine og forstå markedstrender.

3. Konspirasjonsteorier

Bigfoot konspirasjonsteori på googlesøk

Et annet tema du bør holde deg unna på Google er konspirasjonsteorier. Kontroversielle argumenter pleier å få mest mulig trafikk på nettet. Noen nettsteder utnytter dette ved å snakke om teorier som ville hente flere klikk og stimulere til samtaler.

Google er hjemsted for internettets villeste historier som ofte rangerer høyt bare fordi de er populære. Selv for folklore så absurd som Bigfoot, vil du finne nok bevis til å overbevise noen (eller bare deg selv). Og det er bare i løpet av de første sidene ... du trenger ikke å gå ned i kaninhullet.

For eksempel kan det å søke etter “bigfoot real” på Google lett føre deg til en rekke samlinger av antatt ekte bilder av Bigfoot-observasjoner.

4. Breaking News

stoler på nyheter på google

Feilinformasjon kjører voldsomt på nettet, og i likhet med andre online plattformer har også Google kjempet for å få et grep om spredningen av falske nyheter. Utgavens effekter forstørres under en nyhetshendelse. I slike scenarier er detaljene snaue, noe som gir opphav til rykter og rykter.

Selv om Google har sikkerhetstiltak for å takle feilinformasjon, sparker de ofte ikke inn umiddelbart. Da Google tar en falsk nyhet, er det en god sjanse for at den har blitt lest av millioner.

Så når du fyrer opp Google rett etter at det har kommet et nyhetsvarsel, risikerer du å komme inn i spekulasjonsbasert rapportering. Et bedre alternativ er å direkte bla gjennom bestemte nyhetssider og kilder du stoler på i stedet for Google. Slik unngår du raskt falske nyheter under en krigsutfolding. Slik unngår du raskt falske nyheter under en krigsutfoldelse Neste gang det er en krise, ikke fall for noen hype . Kutt gjennom sosiale svindelene og løgnene for å finne sannheten med disse tipsene. Les mer .

5. Religiøs praksis

Google tilbyr mange ressurser for folk som ønsker å bli mer religiøst informert. Imidlertid er det også i en konstant kamp med rasisk skjevhet og diskriminering. Mens du forsker, vil du møte nettsteder som favoriserer visse religioner. Det er vanskelig å bedømme sannheten på disse websidene når du er ny på emnet.

I sin bok med tittelen “Algorithms of Underression: How Search Engines Reinforce Racism” argumenterer Safiya Umoja Noble for at søkemotorer som Google ikke er ”pålitelige, pålitelige offentlige informasjonsportaler” og sier de er diskriminerende og favoriserer gruppene som designet eller finansierte dem. .

Dette informasjonsmonopolet er en trussel mot demokratiet ...

Siden Googles algoritmer er påvirket av hva flertallet av brukerne søker, ender minoriteter med å bli feilrepresentert.

6. Kjemikalierelaterte spørsmål

Når du arbeider med kjemikalier, kan til og med en mindre feil vise seg dødelig. Derfor, hvis det er en kjemikalierelatert detalj du ikke er sikker på, er det kanskje ikke den beste veien å vende seg til Googles søkemotor. Google er kjent for å være vertskap for en rekke motstridende data og å bestemme hvilken man skal stole på kan være en utfordring.

I likhet med medisinske plattformer har ikke kjemiske nettsteder tilgang til omstendighetene dine og miljøegenskaper som romtemperaturen.

Dette gjelder bruk av kjemikalier i scenarier utenfor laboratoriet. For eksempel har debatten om tilstedeværelsen av klor i svømmebassenger påvirket helsen din, delt internett på flere aldre.

Som et alternativ til Google kan du sjekke ut de offisielle nettstedene til kjemitavler og foreninger.

Ja, ikke stol på fakta fra Wikipedia heller

rediger artikler på Wikipedia

En av de største misforståelsene rundt internett er at informasjonen på Wikipedia alltid er kontrollert og nøyaktig. Det er langt fra sannheten. Det meste av Wikipedia's innhold er publikumskjøpt og kan redigeres av hvem som helst.

I motsetning til hva mange tror, ​​har ikke nettstedet et team av menneskelige kuratorer som faktasjekker alt .

Så mens Wikipedia er ufarlig når det gjelder grunnleggende fakta, bør du bekrefte hva du finner der med andre nettsteder som er mer pålitelige enn Wikipedia. Pålitelige Wikipedia-alternativer for å søke nøyaktig informasjon pålitelig Wikipedia-alternativer for å søke nøyaktig informasjon, selv om Wikipedia er en god ressurs, det er ikke det beste internett har å tilby. Du kan få bedre resultater på forskjellige nettsteder. La oss sjekke noen alternativer til Wikipedia. Les mer .

Bruk Google-filtre for pålitelige søk

Google behandler tusenvis av spørsmål hvert sekund og er en av internettets beste oppfinnelser. Men algoritmer for søkemotorene har også tillatt villedende nettsteder å blomstre. Selv om det er en håndfull andre temaer du ikke bør være avhengig av Google for, kommer de vi diskuterte her til listen.

En av metodene du kan bruke for å begrense til pålitelige kilder, er settet med Googles søkefiltre. Her er de beste Google-tipsene, operatørene og kommandoene du bør kjenne. Det beste Google Search Cheat Sheet: Tips, operatører og kommandoer for å vite det beste Google Search Cheat Sheet: Tips, operatører og kommandoer å vite Disse spesielle Googles søketips, operatører og kommandoer vil hjelpe deg med å begrense søkeresultatene og alltid få de nøyaktige resultatene du leter etter. Les mer for å finne riktig informasjon du trenger.

Utforsk mer om: Google Søk, Nettsøk.