Google Chrome vil ikke at du skal bruke Adobe Flash Player. Slik aktiverer du Flash i Chrome i tilfelle du trenger det.

5 trinn for å aktivere Flash i Chrome

Annonse Av de mange grunnene til å forlate Flash så snart som mulig, er det store antallet sikkerhetssårbarheter det viktigste. Og HTML5 er bedre på nesten alle måter! Derfor er Flash deaktivert som standard på Google Chrome, selv om Google Chrome leveres med innebygd Flash. Dette har ganske mye gjort Flash foreldet på nettet - men mange nettsteder henger etter, og kanskje du trenger tilgang til et av disse nettstedene. Slik

Annonse

Av de mange grunnene til å forlate Flash så snart som mulig, er det store antallet sikkerhetssårbarheter det viktigste. Og HTML5 er bedre på nesten alle måter!

Derfor er Flash deaktivert som standard på Google Chrome, selv om Google Chrome leveres med innebygd Flash. Dette har ganske mye gjort Flash foreldet på nettet - men mange nettsteder henger etter, og kanskje du trenger tilgang til et av disse nettstedene.

Slik kan du aktivere Adobe Flash Player i Chrome, og enda bedre, hvordan du holder Flash deaktivert til du klikker på den for å spille. Dette forhindrer at Flash spilles automatisk når nettsteder lastes inn, og reduserer sjansen for kjøring av ondsinnet kode før du kan stoppe den.

Slik aktiverer du Flash Player i Google Chrome

aktiver flash i Google Chrome-innstillingsfanen

Slik aktiverer du Flash Player i Chrome:

 1. Åpne trepunktsmenyen og velg Innstillinger .
 2. Bla til bunnen og klikk Avansert .
 3. Under Personvern og sikkerhet, klikk Nettstedets innstillinger .
 4. Klikk på Flash under Tillatelser.
 5. Aktiver innstillingen slik at etiketten leser Spør først (anbefalt) .
 6. Lukk innstillingsfanen. Du er ferdig!

Slik spiller du Flash-innhold i Google Chrome

Klikk for å spille av flashinnhold i Google Chrome

Når Flash er aktivert i Chrome, må du klikke på Flash-spilleren for at den skal starte når du besøker en webside med Flash-innhold. Dette kan være en plage hvis du må takle mange Flash-medier hver dag, men ellers er det et trygt skritt å ta - hvis du stoler på nettstedet!

Når du klikker, får du et varsel som spør om du vil tillate eller blokkere Flash for det gjeldende nettstedet. Hvis du vil kjøre det, klikker du på Tillat . Siden vil oppdateres og Flash-innholdet starter som det skal.

Hvordan endre Flash-tillatelser i Google Chrome

La oss si at du ved et uhell blokkerte Flash-innhold på et bestemt nettsted, eller enda verre, at du ved en tilfeldighet tillot Flash-innhold når du mente å blokkere det! Det er to måter å tilbakekalle eller endre Flash-tillatelser for et nettsted i Chrome.

Metode 1: Bruk hengelåsen

endre flash-tillatelser i Google Chrome-hengelås

Slik endrer du Flash-tillatelser for et enkelt nettsted:

 1. Besøk nettstedet med Flash-innhold.
 2. Klikk på hengelåsen til venstre for adressefeltet.
 3. Klikk på rullegardinmenyen for Flash.
 4. Velg tillatelsen du ønsker for nettstedet.
 5. Klikk på Last inn på nytt for å oppdatere nettstedet.

Metode 2: Bruk fanen Innstillinger

endre flash-tillatelser i Google Chrome-innstillinger

Slik endrer du Flash-tillatelser ved å bruke Chrome Settings-fanen:

 1. Åpne trepunktsmenyen og velg Innstillinger .
 2. Bla til bunnen og klikk Avansert .
 3. Under Personvern og sikkerhet, klikk Nettstedets innstillinger .
 4. Klikk på Flash under Tillatelser.
 5. Under seksjonen Blokker eller Tillat, finn nettstedet du vil endre Flash-tillatelser for, og klikk deretter på søppelikonet for å fjerne det fra listen.
 6. Lukk innstillingsfanen. Du er ferdig!

Enda mer sikkerhet for Google Chrome

Flash er ikke den eneste sikkerhetsrisikoen på nettet. På toppen av malware og hackere, må du også bekymre deg for passordbeskyttelse og datasikkerhet. Sjekk artiklene våre om viktige personverninnstillinger for Google Chrome 7 Viktige personverninnstillinger for Chrome OS og Google Chrome 7 Viktige personverninnstillinger for Chrome OS og Google Chrome Bruker du en Chromebook, men bekymret for personvern? Gjør disse 7 innstillingene i Chrome-nettleseren på Chrome OS for å holde deg sikker online. Les mer og de beste sikkerhetsutvidelsene for Google Chrome 13 Beste sikkerhet Google Chrome-utvidelser du trenger å installere nå 13 Beste sikkerhet Google Chrome-utvidelser du trenger å installere nå Det kan være tøft å holde seg sikker på nettet. Her er flere Chrome-sikkerhetsutvidelser som du bør vurdere å legge til. Les mer .

Utforsk mer om: Adobe Flash, surfetips, Google Chrome, .