Det krever mye hardt arbeid å bli en vellykket frilanser.  Unngå disse viktige nybegynnerfeilene og gjør jobben enklere.

Vil du være en frilanser? Unngå disse 6 kritiske feil for nybegynnere

Annonse For noen er det å være frilanser et livsstilsvalg. Kanskje liker du eventyret om å "være din egen sjef" eller spenningen med å ta på deg et nytt prosjekt. For andre er frilansing noe som ble påtvunget dem. Gitt en sjanse, vil de heller gjøre noe annet. Uansett årsaker til at du frilanser, er det mye arbeid som går ut for å være en vellykket. Det er man

Annonse

For noen er det å være frilanser et livsstilsvalg. Kanskje liker du eventyret om å "være din egen sjef" eller spenningen med å ta på deg et nytt prosjekt. For andre er frilansing noe som ble påtvunget dem. Gitt en sjanse, vil de heller gjøre noe annet.

Uansett årsaker til at du frilanser, er det mye arbeid som går ut for å være en vellykket. Det er mange feiltap som også kan skje.

Her er de verste feilene du kan gjøre når du jobber som frilanser.

1. Ikke start uten en plan

Ha en plan for din freelancing-karriere

Freelancing er en blomstrende industri. Fra og med 2018 jobbet over 56 millioner amerikanere en freelancing-konsert. Før du offisielt melder deg inn i frilansrangene, må du imidlertid studere markedet og planlegge hvordan du skal tjene penger.

Du må vite:

  • Hva du selger.
  • Hva kostnadene for produktet eller tjenesten din skal være.
  • Konkurransen din, sammen med svakhetene dine som virksomhet.
  • Dine styrker og dine eiendeler.
  • Hvordan delegere de opprinnelige startkostnadene, og
  • Hva slags markedsføring må du gjøre for å få ordet ut.

Er det mange som jobber i ditt felt, men ikke mye etterspørsel? Er det noen få som jobber, men mye behov for det aktuelle produktet?

Hvis du ikke gjør dette leggarbeidet, vil du bli sittende fast. Verre er det at du kan ende med å tape penger fordi du investerte startkostnadene og tiden din feil. Vær forsiktig med hvordan du nærmer deg fagfeltet ditt og vær logisk.

2. Ikke glem e-postetikett

E-postetikett

Mye freelancing gjøres på nettet. Ikke utelukkende, selvfølgelig, men med fremveksten av e-post som en av våre viktigste kommunikasjonsformer, har riktig online etikette blitt nr. 1-verktøyet i frilansersettet.

Hvis du er en ekstern arbeider som meg selv, er e-post en av måtene du snakker med kundene dine på. Hvis du er en nylig myntet frilanser, tenker du kanskje at du ikke trenger å bekymre deg for kundeserviceferdighetene som følger med det. Dette kan ikke være lenger fra sannheten.

Som frilanser er ditt omdømme og din evne til å få nye jobber veldig avhengig av tre ting:

  • Kvaliteten på arbeidet ditt.
  • Din evne til å treffe tidsfrister.
  • Hvor lett du er å jobbe med.

Hvordan vil folk vite at det er enkelt å jobbe med deg når du ikke er der fysisk? Gjennom e-postene dine, selvfølgelig, og hvordan du kommuniserer.

Hvis du er uhøflig eller ikke svarer når du snakker med kundene eller leverandørene dine, får du ut at du ikke er den beste personen å gjøre forretninger med.

Er du bekymret for å høres ditt beste ut? Slik skriver du den perfekte profesjonelle e-postmeldingen Hvordan skriver du den perfekte profesjonelle e-postadressen (støttet av data) Hvordan skriver du den perfekte profesjonelle e-postadressen (støttet av data) E-post er fortsatt den viktigste formen for kommunikasjon i virksomheten. For å lykkes i det miljøet, bør du lære å komponere effektive profesjonelle e-poster. Vi viser deg 9 enkle triks som har vist seg å fungere. Les mer og gjør et godt førsteinntrykk.

3. Ikke annonser med dårlig webdesign

Ikke lag et dårlig personlig freelancer-nettsted

Det er sant, du trenger ikke en super fancy portefølje for å få ting gjort. Noen ganger er alt du trenger en bioside, et kontaktskjema og kanskje noen få attester.

Hvis du ikke har et grunnleggende nettsted, men - eller verre, en dårlig - kan det virkelig påvirke andres evne til å kontakte deg. Det kan også påvirke din opplevde profesjonalitet i det offentlige.

Hvis du selger digitale tjenester, hvordan skal du overbevise potensielle kunder om at du kjenner til tingene dine når hjemmesiden din ser ut fra Web 1.0-epoken? Hvordan skal du overbevise folk om at du er en god kopieredaktør hvis porteføljen din er full av feil?

Du kan ikke, for å være ærlig. Det eneste alternativet er å gi den nettsiden en ansiktsløftning. Sørg for å få noen tilbakemeldinger på det før det også går i live.

4. Ikke vær vanskelig å kontakte

Ikke vær vanskelig å kontakte som frilanser

Når du er frilanser, må du tenke på hvordan folk skal ansette deg. Spesifikt må du tenke på hvordan de skal nå ut.

Tilbake i de "gamle" dagene på 1990-tallet (vi vet, vi er sammen med oss), kunne frilansere liste opp tjenestene sine via telefonbøker, avisannonser eller visittkort. Disse små utdragene med informasjon inkluderte vanligvis navn, beliggenhet og telefonnummer, slik at potensielle kunder kunne stille dem spesifikke spørsmål før de besøker.

Selv om mye freelancing nå er online, er det fortsatt mange av disse reglene som gjelder. Når du freelancing, må du ha kontaktinformasjonen din kvadrat og sentrum. De bør omfatte:

  • Navnet ditt.
  • Epostadresse.
  • Telefonnummeret ditt (hvis aktuelt).
  • Et slags sosialt håndtak, slik at klienter kan sjekke ut profilen din for å se eksempler på arbeidet ditt.

Ulempen med online freelancing er at det er mer konkurranse: et helvete mye mer. I stedet for å konkurrere på regional skala, konkurrerer du nå globalt.

Hvis du gjør det vanskelig for folk å gi deg pengene sine, vil de umiddelbart slippe deg for noen som kan. Alle leter etter bekvemmelighet.

5. Ikke mist fokus

Hold fokus når du jobber som frilanser

Da du først begynte å jobbe som frilanser, kan det ha vært et punkt hvor du sa “Jeg kan være min egen sjef. Jeg trenger ikke holde meg til en plan eller våkne tidlig fordi jeg jobber hjemmefra! ”

Å gutt, hvor galt det er.

Bare fordi du jobber hjemmefra, betyr ikke det at du kan behandle arbeidsområdet ditt på samme måte som soverommet ditt. Jada, du kan angi timeplanen din slik at du kan starte senere på dagen, og du trenger ikke å pendle, men å jobbe hjemmefra kan gi mye distraksjoner.

Du blir distrahert av gjøremål eller å se på TV. Du blir distrahert av telefonen din eller kjører ærend. Snart slutter du å holde arbeidsplassen din ren.

"Kontoret" og "huset" ditt vil bli det samme fordi hjernen din vil fortelle deg at du ikke er på klokka. Dette er en sikker måte å ødelegge produktiviteten din.

Prøv disse enkle oppgavelisteverktøyene for å holde deg fokusert 8 Super enkle oppgavelisteverktøy for å holde deg fokusert 8 Super enkle oppgavelisteverktøy for å holde deg fokusert En oppgaveliste er det enkleste produktivitetssystemet. Disse åtte minimalistiske oppgavelisteverktøyene er for å spore dine daglige gjøremål uten oppstyr. Les mer og få mer gjort i timene du angir for deg selv.

6. Ikke glem skattene dine

Gjør skattene dine som frilanser

Til slutt, den absolutt verste feilen du kan gjøre når du er frilanser, gjør ikke skattene dine. Seriøst, arkiver skatten din! Vi kan ikke stresse dette nok.

Ingen liker selvfølgelig skattetid, men hvis du sliter med å beregne skattene dine, ansetter du en regnskapsfører. Bruk en skatteinnleveringstjeneste som er lokal i regionen. Vær godt klar over dine lokale økonomiske lover.

Bare fordi du jobber for deg selv, betyr ikke det at det ikke er vanlig "arbeid", med fradrag pakket inn i det. Hvis du ikke gjør skatten din og blir fanget på å holde tilbake penger, kan straffene for det være ekstreme. Det er bedre å være trygg enn å beklage.

Lær av dine frilanserende feil

Dette er noen av feilene du kan gjøre når du frilanser, sammen med noen få tips om hvordan du skal rette dem opp. Hvis du følger disse trinnene, vil du unngå å torpedere karrieren din.

Lurer du på hva annet du må tenke på hvis du vurderer denne jobbveien? Slik bygger du ditt eget nettmerke som frilanser Slik bygger du et nettmerke som frilanser Slik bygger du et nettmerke som frilanser Her er trinnene frilansere må ta i betraktning når du bygger et nettmerke på sosiale medier og andre steder. Les mer .

Utforsk mer om: Karrierer, frilans, jobbsøking, eksternt arbeid.