Bør du beskytte telefonen din med et fingeravtrykk eller en PIN-kode?  Hvilken er faktisk sikrere?

Bør du bruke et fingeravtrykk eller en PIN-kode for å låse telefonen?

Annonse Når du først setter opp telefonen, kan du ha valget mellom å låse den opp via fingeravtrykk eller en PIN-kode. Utskrifter er unike for deg, og det er umulig for en hacker å gjette hvordan fingrene dine ser ut, men gjør det fingeravtrykk sikrere enn PIN-koder? La oss sammenligne de to og se hvilken som er best for deg. Når

Annonse

Når du først setter opp telefonen, kan du ha valget mellom å låse den opp via fingeravtrykk eller en PIN-kode. Utskrifter er unike for deg, og det er umulig for en hacker å gjette hvordan fingrene dine ser ut, men gjør det fingeravtrykk sikrere enn PIN-koder?

La oss sammenligne de to og se hvilken som er best for deg.

Når skal du låse ved bruk av telefonlåser med fingeravtrykk

Eksempel på identifikasjon av fingeravtrykk på en smarttelefon.
Bildekreditt: Julia_Tim / DepositPhotos

Fingeravtrykkskannere er veldig populære på mobiltelefoner akkurat nå. De føler seg trygge og er praktiske, men de er ikke perfekte.

Fordelene med telefonlåser med fingeravtrykk

Den viktigste fordelen med fingeravtrykksskannere er hvordan de ikke kan lekke "over skulderen." Noen kan raskt se på telefonen mens du skriver inn PIN-koden din og lærer koden din, men de kan ikke gjøre det samme med et fingeravtrykk. Som sådan er fingeravtrykket telefonlåser det beste valget mot nysgjerrige øyne.

Det er også en av de raskeste metodene for autentisering. Hvis du alltid låser opp og låser telefonen, kan det bli irriterende å oppgi PIN-kode. Å bruke en fingeravtrykksskanner er det raskere og enkleste alternativet for kroniske telefonsjekkere.

Fingeravtrykk er også fantastisk for mennesker med dårlige minner. Det er irriterende å glemme en PIN-kode, men det er umulig å plassere fingrene dine. Denne fordelen betyr færre låsninger fra telefonen din og mindre tid på å prøve å hacke deg inn igjen.

Ulempene med telefonlåser for fingeravtrykk

Det er lett å tro at fingeravtrykket ditt, hvis du er unikt for deg, ville være uknuselig av noen. Imidlertid har flere forskere og hackere funnet ut måter å komme seg rundt fingeravtrykssensoren på. 5 måter hackere omgå fingeravtrykkskannere (hvordan beskytte deg selv) sikre? Tenk igjen! Her er 5 måter fingeravtrykksskannere kan hackes. Les mer .

Tilbake i 2013 tok Tysklands Chaos Computer Club et høyoppløselig bilde av et fingeravtrykk fra glass og brukte det til å lage en latexreproduksjon av utskriften som kunne lure sensoren.

Det er sannsynlig at andre metoder er der ute som har blitt mindre godt publisert.

Når skal du låse ved å bruke PIN-koder

Et eksempel på å legge inn en PIN-kode i en smarttelefon
Bildekreditt: appleboy / DepositPhotos

PIN-koder er ikke så avanserte som fingeravtrykksskannere, men de er til stede på hver smarttelefon. De har tålt tidstesten og opprettholdt sin posisjon innen smarttelefonsikkerhet av en god grunn.

Fordelene med PIN-koder

Fordelene med PIN-koder avhenger av telefonen. For eksempel hadde iPhone-en i sentrum av FBI / Apple-spyttet (den som tilhørte Syed Farook, en av San Bernadino-skytterne), en sikkerhetsfunksjon aktivert som slettet innholdet på telefonen etter 10 feilforsøk med PIN-koden.

Hvis du har noe slikt på telefonen, må alle som prøver å slå seg inn, måtte ha noen gode gjetninger for at det skal fungere. Hvis ikke, er de ute av lykken med mindre de kan hacke det på en annen måte.

I motsetning til et fingeravtrykk, kan PIN-koder endres. Hvis noen opprettet en gjenskapt modell av trykket ditt, er det ikke mye du kan gjøre for å beskytte deg selv. Så snart en PIN-kode er kompromittert, kan du stille inn en ny og glemme det gamle nummeret.

Ulempene med PIN-koder

Uten ekstra sikkerhetsfunksjoner er å sprekke en PIN-kode bare et spørsmål om tid. Det kan være veldig lang tid, men med et uendelig antall gjetninger, vil enhver person eller datamaskin til slutt få det.

Det er bare så mange forskjellige fire- eller seksnummer-PIN-koder du kan opprette. Mønsterlåser er sterkere enn PIN-koder i denne forbindelse, men dessverre viste forskning at mønsterkoder ikke er veldig sikre. Ny forskning viser at Android-lås opp mønstre suger. Ny forskning viser at Android. Låser opp. Mønstre suger. Hvis du låser opp Android-håndsettet ditt med et mønster, bør du vurdere å bruke en PIN-kode i stedet. Fordi ny forskning viser at opplåsningsmønstre for Android virkelig ikke er sikre. Les mer .

Selv med beskyttelse mot et gjetteangrep for brute-force, kan noen være i stand til å komme seg inn hvis de er veldig motiverte. Det var et hack for iPhone som slo den av etter en feil PIN-kode, slik at telleren med feil gjetning ikke økte. Dette angrepet utnyttet en gammel feil, og ville ikke fungere lenger, men det viser at intet system er perfekt.

Poenget er imidlertid at noen kan tenke seg PIN-koden din, mens ingen kan gjette fingeravtrykket ditt. Hvis en tyv stjal en telefon uten brute-force PIN-beskyttelse, vil de til slutt knekke den; det er imidlertid ikke så rent snitt hvis det er låst med et fingeravtrykk.

Hvordan telefonlås for fingeravtrykk er underlagt domstolsavgjørelser

Om du velger et fingeravtrykk eller en PIN-kode (eller til og med begge deler) for å beskytte telefonen, avhenger også av hvem du vil holde deg utenfor.

Hvis du ikke vil at en tilfeldig fremmed skal plukke telefonen opp fra bordet på en kaffebar og få tilgang til den, fungerer begge deler helt fint, og et fingeravtrykk kan fungere bedre. Enten av metodene bør holde nysgjerrige blikk mens du går gjennom måtene å finne den tapte eller stjålne telefonen. 2 enkle måter å gjenopprette en tapt eller stjålet Android-telefon. 2 enkle måter å gjenopprette en tapt eller stjålet Android-telefon. Disse metodene kan hjelpe deg med å finne tapt eller stjålet Android-telefon eller nettbrett. Les mer .

Men hvis du er bekymret for myndighetens tilgang til telefonen din, kan det være lurt å vurdere på nytt. Dommere i USA har generelt slått fast at å gi fra seg en PIN-kode eller et passord kan være et brudd på den femte endringen, men fingeravtrykk er det ikke.

Hvis telefonen din blir undersøkt av domstolen, kan en dommer beordre deg til å låse den opp med fingeravtrykket ditt. Hvis du vil begrense kunnskapen om hva du gjør med NSA og holde den lokale politiavdelingen ute, er det lurt å låse telefonen din med en PIN-kode.

Naturligvis vil lovene variere avhengig av landet, men det er sannsynlig at politistyrker og andre statlige organisasjoner vil presse på for retten til å låse opp mistenkte telefoner med en rettskjennelse, spesielt hvis de blir satt i en situasjon som den som FBI fant seg selv inn med Farooks iPhone.

Den beste låsemetoden for smarttelefoner

For de aller fleste mennesker vil et fingeravtrykk være den sikrere veien å gå. Selv med 10-forsøk på sletting-funksjonen er slått på, er det mulig - men usannsynlig - at noen kan gjette PIN-koden din.

Uten 10-forsøkssletting er PIN-koden din utsatt for brute-force-angrep Hva er brute Force Attacks og hvordan kan du beskytte deg selv? Hva er brute Force Attacks, og hvordan kan du beskytte deg selv? Du har sikkert hørt uttrykket "angrep mot brute force". Men hva betyr det egentlig? Hvordan virker det? Og hvordan kan du beskytte deg mot det? Her er hva du trenger å vite. Les mer som til slutt vil sprekke den. Til sammenligning er det umulig å brute-force et fingeravtrykk.

Selv om du bestemmer deg for å holde deg med en PIN-kode, er det svært usannsynlig at du vil få et angrep. Å bryte en PIN-kode kan være langt, vanskelig og dyrt, og mange hackere vil kanskje ikke bry seg med mindre du er en høyt profilert borger. Selv om fingeravtrykk er tryggere, er det ingenting i veien med å bruke en PIN-kode.

Hvis du derimot er i USA, og du er bekymret for at regjeringen kommer inn på telefonen din, kan det være lurt å holde seg med en PIN-kode. Hvis du er aktivist, journalist eller noen andre som kan ha sensitiv kontaktinformasjon eller kommunikasjon på telefonen din, vil loven være på din side hvis et medlem av rettshåndhevelsen ber deg om å låse den opp.

Fingeravtrykk kontra PIN-koder: Det er opp til deg

Fingeravtrykk og PIN-koder har sine fordeler og ulemper. Selv om utskrifter er den sikrere metoden for telefonen din, betyr det ikke at PIN-koder er smarttelefonekvivalensen til å forlate inngangsdøren ulåst. Begge er solide valg, og det kommer til hva du vil fra telefonen din for å bestemme hva som er best for deg.

Hvis du bruker en iPhone og bestemmer deg for å holde fast ved fingeravtrykket, er her noen apper du kan låse med Touch ID og Face ID 8 iPhone-apper du kan låse med Touch ID eller Face ID 8 iPhone-apper du kan låse med Touch ID eller Face ID Her er 8 iPhone-apper, inkludert WhatsApp og Dropbox, du kan låse ved å bruke Touch ID eller Face ID for å få ekstra sikkerhet. Les mer .

Utforsk mer om: Fingeravtrykk, låseskjerm, passord, smarttelefonsikkerhet.