Hvis du bare kan kjøpe en bit videosett til alle DSLR-behovene dine, burde dette være det.

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab

Annonse Vår dom av Zhiyun Crane 3 LAB : Selv om det unike bakhåndterte designet er tungt, gjør det enkelt å holde i tillegg til å fjerne behovet for inversjon ved undergangsskyting. Batteriene varer hele dagen, og den innebygde trådløse HDMI-overføringen til ZYPlay-appen er fantastisk. Hvis du bare kan kjøpe en bit videosett til alle DSLR-behovene dine, burde dette være det. 10 10 Zh

Annonse Vår dom av Zhiyun Crane 3 LAB :
Selv om det unike bakhåndterte designet er tungt, gjør det enkelt å holde i tillegg til å fjerne behovet for inversjon ved undergangsskyting. Batteriene varer hele dagen, og den innebygde trådløse HDMI-overføringen til ZYPlay-appen er fantastisk. Hvis du bare kan kjøpe en bit videosett til alle DSLR-behovene dine, burde dette være det. 10 10

Zhiyun dominerer allerede gimbalmarkedet på alle nivåer. Crane 2 ble ansett for å være den beste DSLR-gimbalen av videografer over hele verden. Crane 3 er en radikal redesign, men den er en absolutt vinner. Dette er den viktige delen av settet for videografer overalt.

Bli med mens vi ser nærmere på, og på slutten av dette har vi et komplett sett for å gi til en heldig leser!

Zhiyun Crane 3 Spesifikasjoner og priser

Inne i hovedboksen finner du:

 • Crane 3 LAB gimbal body
 • Stativhåndtak
 • Rask frigjøringsplate, med linsestøtte
 • Tre oppladbare 18650 litiumionbatterier
 • Batterilader, med to mikro-USB-innganger for raskere lading
 • Hardshell kabelsak
 • HDMI- og kameratilkoblingsledninger for forskjellige typer kameraer

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal content
Forundre deg over hvor vakkert dette er lagt ut!

Merket er også bærevesken, laget av forsterket isopor. Det er tøft nok å ta ut og om, selv om jeg ikke ville prøve å legge inn innsjekket bagasje som den er. Den er i stand til å lagre både kjernesettet, så vel som de to servomotorene, telefonmonteringen og et ekstra sett med batterier (ikke inkludert).

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal tomme mellomrom i bæreveske
Bærevesken inneholder mellomrom for følgefokus og større zoom-servo, samt telefonmontering, slik at alt kan pakkes pent sammen uten å trenge flere poser med biter.

Pakken kommer med kameratilkoblingsledninger for nesten alle slags kameraer der ute. Nøyaktig hva som kan kontrolleres kommer til å avhenge av merke og modell, men hvis kameraet ditt er kompatibelt på noen måte, eller støtter HDMI-ut, kan du være sikker på at kablene til dette er inkludert.

zhiyun crane 3 inkluderte tilkoblingsledninger
Kabler, kabler overalt!

Kjernesettet koster rundt $ 900, selv om $ 1200 Creators-pakken gir bedre valuta for pengene hvis du spiller for å kjøpe tilleggsutstyr. Den fullstendige Creators-pakken inkluderer:

 • Lett servo med etterfokus
 • Sterk zoomeservo
 • Overfør telefonholder
 • monopod
 • Kamerabelt

Hver servo inneholder to gummihjul som kan festes til linsen din, en USB-C tilkoblingsledning og rør for å montere servoen på hurtigutløseren.

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal servoboks

Vi ble sendt Creator-pakken til gjennomgang minus monopod og belteklips. Imidlertid forholder alle kjernefunksjonene som er referert til i denne gjennomgangen den viktigste Crane 3 LAB. Telefonfestet er en bekvemmelighet, og ikke strengt tatt nødvendig for å bruke fjernkontrollens appfunksjoner eller den trådløse HDMI-overføringen.

Uten et kamera montert, veier det grunnleggende Crane 3 LAB-settet rundt 4, 1 kg. Det er mye, og etter de første 30 minuttene jeg testet enheten, følte jeg allerede smerten. Hyppige pauser er nødvendige, men det er ikke et problem siden håndtaket nyttig fungerer som solide stativben. I tillegg hjelper den unike designen av Crane 3 til å dempe vektproblemet. De tre 18650-batteriene gir rundt 8 hele timers bruk. Så hvis du er bekymret for batteriets levetid, ikke vær det. Energien din går tom før batteriene går!

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal follow focus dial

Zhiyun hevder motorene i Crane 3 har 100% mer dreiemoment enn de i Crane 2, mens de er 50% roligere. Jeg kan absolutt ikke høre dem, og det ekstra dreiemomentet betyr større nyttelast enn tidligere modeller også.

Bakre bærearm

Det unike og kanskje min favorittfunksjon, Crane 3 har grodd frem en ikke-avtakbar arm som strekker seg bak på enheten - de fleste gimbals velger en enkel monopod-lignende stangkonstruksjon. Det er ikke ergonomisk å holde en pinne. Crane 3 LAB er derimot veldig behagelig å holde tohånds, til tross for at den faktisk er tyngre enn konkurrenter.

Den andre fordelen er at det gjør det mulig for deg å bytte til underliggende modus uten problemer for fotografering i lav vinkel, uten å trenge å utføre en vanskelig "inversjon". Den er perfekt balansert for å holde enhånds i denne modusen. Jeg kan ikke forstå hvor enkelt og nyttig dette er!

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal underlung

Oppsett og balansering

Det er fire punkter som må balanseres når du setter opp gimbalene for hver bruk. Hver akse kan låses individuelt for å hjelpe dette, via en lett å finne rød sperre. Vippeaksen skal være balansert med både kameraet som peker fremover og oppover (derav fire punkter for å balansere totalt). Å balansere er en ganske skremmende prosess første gang du gjør det, men du blir raskt vant til det, og bør være håndterlig på 5 minutter eller så.

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal låse akse

Husk at servomotorer (og til og med kablene) vil påvirke tyngdepunktet, så disse bør monteres før du utfører balansering. Jo bedre balansert gimbal er, desto mindre arbeid vil servoen trenger å gjøre for å motvirke bevegelse, og desto mer krafteffektiv blir det. Jeg vil foreslå å utføre balansering uten noe vedlagt de første gangene, mens du blir vant til prosessen.

Fotograferingsmodus

Den beste måten å forstå disse opptaksmodusene hvis du ikke er kjent, er å se gjennomgangsvideoen, men her er en tekstfordeling.

 • PF (Pan Follow) : standardmodus fordi den er den mest brukte. Vippeaksen er låst (kontrollerbar med joysticken), mens paneaksen følger jevn bevegelse.
 • F (Full følg) : både panne- og vippeaksen følger din bevegelse. Rotasjonen er låst.
 • L (Lås) : ellers kjent som “kyllinghode” -modus, der alle akser er helt låst, uavhengig av bevegelse. Kameraet holder seg bare rett i en retning.
 • POV (Point of View / Roll Follow) : såkalt fordi det etterligner det menneskelige synspunktet, og er derfor egnet for film fra første person. Denne modusen er veldig lik Full Follow, bortsett fra at rotasjonsaksen er tillatt i 45 grader til venstre og høyre, akkurat som et menneskehode kan.
 • Vortex : dobbelttrykk på FOV-knappen for å gå inn i Vortex-modus, noe som er like sinnssykt som det høres ut. Gimbalen peker kameraet umiddelbart oppover. Juster holdningen slik at den peker fremover, og gimbal-joysticken gir full 360-graders kontinuerlig rotasjon.
 • Gå (“Crazy Dog”) : Hold nede Go-knappen og hold den inne for å midlertidig aktivere Crazy Dog-modus, der både panne- og vippeaksen jobber med overdrive for å følge bevegelsene dine mye raskere enn normalt.

Det er mange knapper på Crane 3, og det vil ta en god stund å lære dem!

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal håndtakskontroller

ZYPlay-app og trådløs HDMI-overføring

Forutsatt at kameraet ditt støtter HDMI-ut, inkluderer Zhiyun Crane 3 Lab en annen dreperfunksjon: innebygd trådløs overføring med full HD-kvalitet til ZYPlay-appen på smarttelefonen. Gitt hvor mye en ekstern skjerm med et trådløst overføringssystem kan koste, tilfører dette en enorm mengde verdi.

Et utvalg av forskjellige HDMI-kabler er inkludert i pakken som passer til alle større kameraer. Kameraet ditt kan variere, men prosessen på min Panasonic GH4 var et enkelt tilfelle av plug and play. Plugg kabelen inn, åpne ZYPlay-appen, vent 30 sekunder på at den kobles til, så har du en sekundær søker.

zhiyun crane 3 gimbal - app
Trådløs HD-sending fra min Panasonic GH4 i aksjon. Alle kontroller fra gimbal, inkludert zoom og følgefokus, dupliseres her. Og appen legger til sporing av objekter.

Dette er veldig nyttig, spesielt når du prøver å filme vanskelige vinkler som ellers ville være umulige å se søkeren på kameraet. Og selv om du kan se det uten problemer, er det flott å ha den større skjermen på en smarttelefon, i tillegg til å kunne vinkle den vekk fra solen.

For å lette den trådløse HDMI-overføringen til smarttelefonen din inneholder Creators pakke et vakkert laget telefonbeslag som skrues på siden av gimbalen; enten ved siden av de bakre kontrollene eller nede ved hjelp av fokuseringshjulet. Det er også tilgjengelig separat, men vet at det bare er en bekvemmelighet og ikke nødvendig å bruke den innebygde HDMI-transmisjonen - det er ingen kretser inni den for å aktivere funksjoner. Hvis du vil plassere gimbal og bruke appen for fjernkontroll eller ha noen andre i nærheten for å se handlingen, er det bra også. Når telefonen ikke er i bruk, kan telefonlåsen låses opp og brettes sammen, klar til å klikke på plass igjen når det trengs uten å fjerne det fra gimbalen.

ZYPlay-appen fungerer imidlertid ikke bare som en ekstern søker: den gir også full kontroll over alle eksterne kamerafunksjoner kameraet støtter, så vel som følgefokus og zoom-servokontroller hvis de er montert på gimbal og gimbal joystick. Og med telefonens prosessorkraft legger den til sporing av objekter. Bare trykk på sporingsknappen nede til venstre, og dra rundt objektet du vil spore.

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal en annen vinkel servo

Generelt syntes jeg ZYPlay-appen var pålitelig, det eneste unntaket var når en firmwareoppdatering ble funnet og jeg ikke kunne se noen måte å ignorere den. I starten av et skudd var dette irriterende. Prosessen var automatisk, men treg, og krevde en omstart av gimbalen. Utenom det var tilkoblingen til gimbal feilfri, og HDMI-overføring var plug and play - men kameraets merke og modell kan variere, så sjekk kompatibilitetstabellene før du kjøper.

Fjernkontroll

Ligger rundt baksiden av gimbalen er et komplett sett med knapper og menyer for å justere forskjellige parametere for kameraet ditt, forutsatt at kameraet ditt begge støtter fjernkontroll, og at du har koblet kontrollkabelen. Dette er et annet tilfelle der støtte vil variere betydelig etter kameramerket og modell. I mitt tilfelle støttet Panasonic GH4 bare kontrollen av lukkerknappen – ISO-justering, valg av modus, alt som måtte gjøres på kameraet. Det støttet også fokusvalg, men siden jeg for det meste skyter inn VFR høye bildefrekvenser, var ikke autofokus uansett tilgjengelig. Igjen: sjekk kompatibilitetstabeller hvis dette er viktige funksjoner for deg. Mangelen på kontrollgjennomgang føltes ikke som et stort tema for meg, men følelsen din kan være annerledes. Generelt har Sony og Canon-kameraer mer kontrollstøtte, men kan enten kreve ytterligere trinn for HDMI-overføring, eller kanskje ikke støtter den funksjonen i det hele tatt.

Det ene DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal focus servo

Bør du kjøpe Zhiyun Crane 3 Lab?

Zhiyun Crane 3 Lab er uten tvil den beste DSLR-videografen som er rundt. Den håndterer det største av kameraer og det største av linser - opptil 10 kg. Men det er ikke bare den kraftigste ennå. Det bakre håndtaket er unikt, mer komfortabelt for tohåndsbruk, og gjør fotografering av undergangen til en lek.

Hvis du bare skal kjøpe en bit kit til din DSLR-videoopptakssekk for å håndtere et stort utvalg av skudd og gi deg en profesjonell fordel, bør dette absolutt være den.

One DSLR-tilbehøret du bør kjøpe: Zhiyun Crane 3 Lab zhiyun crane 3 gimbal oversikt

Takket være Zhiyun, har vi et komplett sett (som gjennomgått) til en heldig leser: Crane 3 Lab-gimbal, en av hver servo og en telefonholder. Skriv inn under for din sjanse til å vinne denne fantastiske prisen, og lykke til!

Delta i konkurransen!

Zhiyun Crane 3 Lab & Accessories Giveaway

Utforsk mer om: DSLR, Filmmaking, MakeUseOf Giveaway, Spill inn video, Slow-Motion Video.