Her er de beste kameraappene der ute for Android og iPhone som vil få frem det beste i smarttelefonfotografiene.

De beste kameraappene for Android og iPhone

Annonse Hver smarttelefon har en kamera-app med noen ganske grunnleggende funksjoner inkludert som standard. Imidlertid har ikke standard kameraapper det fulle sett med funksjoner du måtte ønske eller trenger. Noe som kan være en skuffelse for seriøse smarttelefonfotografer. Lås opp det gratis juksearket for iPhone og iPad-snarveier nå! Dett

Annonse

Hver smarttelefon har en kamera-app med noen ganske grunnleggende funksjoner inkludert som standard. Imidlertid har ikke standard kameraapper det fulle sett med funksjoner du måtte ønske eller trenger. Noe som kan være en skuffelse for seriøse smarttelefonfotografer.

Lås opp det gratis juksearket for iPhone og iPad-snarveier nå!

Dette vil registrere deg på vårt nyhetsbrev

Skriv inn låsen for e-post

Heldigvis er det nok av alternative kameraapper til smarttelefonen din, men hvilken er den beste kameraappen for deg personlig? For å hjelpe deg med å begrense søket, her er de beste kameraappene for Android og iPhone du kan installere akkurat nå.

1. Kamera + 2

Camera + var høydepunktet for iOS-kamerautskiftningsapper, men det er nå blitt fullstendig ombygd og relansert som den fantasifulle tittelen Camera + 2.

Du kan la ting være på automatisk, eller du kan ta kontroll med manuelle innstillinger for fokus og eksponering, lukkerhastighet og ISO-innstillingene. Du kan også lagre bildene dine i RAW-filformatet, noe som gir deg maksimal kvalitet for fotoredigering senere.

Camera + 2 har nesten for mange funksjoner å nevne. Tilfeldige brukere trenger ikke å bekymre deg, for du har mye å jobbe med, med grunnleggende redigeringsverktøy som beskjæring og bildefiltre lett tilgjengelig. Du kan også raskt se på alle bildene dine i Lightbox-området, som synkroniseres til iCloud-lagringen.

Hvis du eier en iPhone 11, kan du selvfølgelig hoppe over tredjeparts kameraapper som Camera + 2.

Last ned : Camera + 2 for iOS ($ 2, 99)

2. Cymera

Cymera prøver ikke å konkurrere med noen av de kraftige fotograferingsappene. Den er utelukkende rettet mot tilfeldige brukere som bare vil jazz sine bilder litt opp, med over 100 selfie-filtre, varierte fotograferingsmodus og automatisk retusjeringsverktøy som tilbys. Du har syv forskjellige linsealternativer å velge mellom, så vel som noen av de mer grunnleggende redigeringsfunksjonene som fjerning av røde øyne.

For nybegynnere eller uformelle fotografer er dette bra, siden det ikke er behov for å bli fast i mange funksjoner du sannsynligvis ikke vil bruke. Du har også innebygd delingsfunksjoner for raskt å laste opp bildene dine til sosiale medienettverk som Instagram, så det er en god app for sosiale medier.

Last ned : Cymera for Android | iOS (Gratis, kjøp i appen tilgjengelig)

3. Manuell

Manuell kamera-app fotoskjermer

Hvis du er en iPhone-bruker som leter etter et minimalistisk grensesnitt med pro-nivå-funksjoner, bør du se på Manual. Ledetråden heter - det er en app designet for tilpasning, så dette er ikke en app som tilfeldige brukere bør tenke på å bruke.

Fotografer kan justere innstillinger manuelt ikke er vanligvis tilgjengelige i de fleste kameraapper, inkludert lukkerhastighet, fokus og eksponering. Hvis du vil forbedre fotograferingen ytterligere, lar Manual deg lagre i RAW-format for å gi deg den beste fotokvaliteten, noe som er nyttig når du lærer å redigere i Photoshop Lær bilderedigering i Photoshop: Få det grunnleggende ned på en time Lær bilderedigering i Photoshop: Få det grunnleggende ned på en time. Photoshop er et skremmende program - men med bare en time kan du lære alt det grunnleggende. Ta et bilde du vil redigere, og la oss komme i gang! Les mer .

Du har også integrert grunnleggende histogrammer og fotokart i søkeren når du komponerer bildene dine. Et overordnet-tredjedels rutenettoverlegg kan hjelpe deg med å komponere det perfekte fotografiet. Hvordan komponere et fotografi: 5 essensielle regler å følge Hvordan komponere et fotografi: 5 essensielle regler å følge Hvis du vil bli skikkelig god til fotografering, er det noen viktige regler rundt bildesammensetning som du bør vurdere. Her er fem av de viktigste. Les mer hver gang du skyter.

Last ned : Manual for iOS ($ 3, 99)

4. Kamera FV-5

Camera FV-5 er en annen kamera-app for Android som er rettet mot det profesjonelle fotograferingsmarkedet. Den kommer enten som en gratis eller en betalt app, med den betalte versjonen som gir deg tilgang til høyere kameraoppløsninger og støtte for RAW.

Med kamera FV-5 har fotografer DSLR-lignende manuelle kontroller ved fingertuppene. Alle fotografiske innstillinger i Camera FV-5 er justerbare, inkludert eksponering, ISO, lysmåling, hvitbalanse, lukkerhastighet og til og med programmodus. Søkeren viser også nyttige EXIF-data, for eksempel eksponeringstid, blenderåpning og f-stop.

Når du vil ta fantastiske utelivsbilder, er det en lang eksponeringsmodus i Camera FV-5 som gjør det mulig. Du kan til og med ta tidstidsvideoer. Alle bilder tatt med Camera FV-5 kan lagres som JPG, ekte 16-bits RAW DNG eller tapsfri PNG-format.

Last ned : Camera FV-5 Lite for Android (gratis)
Last ned: Camera FV-5 for Android ($ 3.95)

5. Halide kamera

Halide Camera App Photo Shooting Screens

Som du kan forvente av en app utviklet av tidligere Apple- og Twitter-utviklere og designere, er Halide Camera kraftig, funksjonell og fremfor alt intuitiv.

Halide fokuserer på gestkontroll for å gjøre det enklere for brukerne å ta bildene sine. Når du sveiper med hånden, kan du endre eksponering og bytte til manuell fokusering. Det er en helautomatisk opptaksmodus, men du kan også endre lukkerhastighet, ISO og hvitbalanse manuelt.

Du har dybdevisualisering (takket være Halides dybde-toppverktøy) og en levende dybdekartvisning som hjelper deg med fotokvalitet. Halide-grensesnittet er bygget med iPhone X i tankene, noe som gir deg portrettmodusbilder og enhånds kontroller.

Last ned : Halide Camera for iOS ($ 5, 99)

6. VSCO

VSCO Camera App Photo Shooting Screens

VSCO er en av de beste alt-i-ett-kamera-appene for Android og iOS. Den har en ganske minimalistisk kameramodus, men den er fullpakket med kraftige funksjoner under. Smarttelefonfotografer kan ta bilder i RAW-modus. Du kan også justere ISO, hvitbalanse og eksponering manuelt.

Et årlig abonnement på $ 19.99 gir deg tilgang til hundrevis av forhåndsinnstillinger for forbedringer (bare 10 er gratis tilgjengelig). Du får også mer avanserte redigeringsverktøy tilgjengelig for deg hvis du abonnerer, inkludert mer detaljerte fargejusteringer.

Appen er bygd rundt sitt fotosamfunn, hvor du kan dele bildene dine, dele tips og ta del i fotoutfordringer. Det er den perfekte appen for fotohobbyister som vil dele innholdet med andre.

Last ned : VSCO for iOS | Android (gratis, abonnement tilgjengelig)

7. ProCam 6

ProCam Camera App Photo Shooting Screen

En kamera-app handler ikke bare om fotografering. Du vil kanskje ha en app som kan ta videoer av høy kvalitet. Derfor bør iOS-brukere se på å installere ProCam 6.

Det er den sveitsiske hærens kniv av iOS-kamera-apper. Den inkluderer alt du trenger for fotografering, for eksempel natt- og burst-modus, sakte lukkerverktøy, portrettmodus og til og med 3D-bilder. Du har også et komplett sett med videooppretting og redigeringsfunksjoner, med opptil 4K ultra HD med 60 fps videooppløsning, videostabilisering og en lydmåler på skjermen for å sjekke mikrofon-nivåene.

Du trenger ikke en egen fotoredigeringsapp med ProCam 6, da den kommer med en fullstendig bilderedigeringssuite.

Last ned : ProCam 6 for iOS ($ 5, 99)

8. Camera MX

Camera MX er et bevis på at du ikke trenger å betale for å finne gode kameraapper på Android.

Den har et rent grensesnitt som ikke overkompliserer ting med innstillinger, så det er ideelt for tilfeldige brukere. Du kan ta bilder og videoer, samt lage "Live Shots", som ligner på Live Photos-funksjonen på iOS-enheter, som kombinerer bilder med en liten video for å skape bevegelse.

"Shoot-the-Past" burst-modus lar deg sjekke ut tatt bilder som fant sted før du til og med har trykket på utløserknappen. Du kan sette videoopptak på pause for å bruke sanntidskutt, samt forhåndsvisningseffekter på alle bilder mens du tar bilder. Du kan også gjøre endringer i selve appen, takket være Camera MXs fotoredigeringsverktøy.

Last ned : Camera MX for Android (gratis, kjøp i app tilgjengelig)

9. ProShot

ProShot er en annen kamera-app for Android og iOS som ønsker å gjøre smarttelefonen din til et DSLR-kamera til en brøkdel av prisen.

Akkurat som en ekte DSLR, gir ProShot brukerne forskjellige konfigurasjonsmoduser, inkludert manuell og automatisk, samt flere programmerbare modus for spesialistskudd. Du har kontroll over fokus og eksponering, i tillegg til lukkerhastighet, ISO-innstillinger og hvitbalanse. Du har også innstillingshjul som hjelper deg med å gjenskape DSLR-opplevelsen.

Videoopptak er mulig med ProShot også, opptil 4K oppløsning. Burst-modus og time-lapse-modus kan hjelpe deg med å fange øyeblikk raskt. ProShot fanger opp i RAW-format slik at alle data er intakte for etterbehandling i Photoshop.

Last ned : ProShot for iOS ($ 4.99) | Android ($ 3, 99)

10. Åpne kameraet

Det er mange åpen kildekode-apper på Android 12 Beste gratis og åpen kildekode Android-apper 12 Beste gratis og åpen kildekode Android-apper Er du en open source-entusiast? Da vil du elske disse appene for Android-telefonen eller nettbrettet. Les mer for brukere som ikke vil kjøpe (eller ikke tror på å bruke) betalte apper, og Open Camera er en av dem. Ettersom den er åpen kildekode, har appen ingen kjøp i appen, ingen annonser og er helt gratis å bruke.

Det leveres med bevegelseskontroller, GPS-merking og autostabilisering. Det er også avanserte funksjoner, som HDR-forbedringer, manuell fokusering og dynamisk rekkeviddeoptimalisering. Appen lar deg også ta bilder i RAW-formatet.

Det er ikke bare for bilder, ettersom appen støtter både standard og tidsforløpende videooppretting. Den har også støtte for eksterne mikrofoner, så vel som videooppløsninger opp til full HD.

Last ned : Åpent kamera for Android (gratis)

Gjør deg til en bedre smarttelefonfotograf

Standard kamera-appen på smarttelefonen din kan være OK, men du kan lade kvaliteten på fotografiet ditt ved å installere en (eller flere) av kameraappene som vi har nevnt ovenfor, og disse viktige mobilappene for fotografer.

Det er viktig å huske at selv om disse kamera-appene gir deg kraftige verktøy og total kontroll, må du fremdeles lære de viktigste fotograferingstipsene for nybegynnere 7 nøkkelfotograferingstips for absolutte nybegynnere 7 nøkkelfotograferingstips for absolutte nybegynnere Disse fotograferingstipsene vil hjelpe tar du bedre bilder, enten du er nybegynner eller har trening allerede. Les mer for å hjelpe deg med å ta bedre bilder. Heldigvis er det noen enkle måter du kan forbedre fotograferingen på hvis du er interessert i å mestre kunsten.

Utforsk mer om: Android-apper, iOS-apper, smarttelefonfotografering.