Rotten Tomatoes er mer enn dens Tomatometer-rangeringer.  La oss se på syv funksjoner på nettstedet som fortjener et nytt blikk.

7 nyttige råtne tomater har funksjoner utover tomatometervurderinger

Annonse Rotten Tomatoes er hovedsakelig kjent for sine “Tomatometer” -vurderinger for filmer og TV-serier, en prosentandel som viser hvor mange godkjente kritikere som ga en “positiv anmeldelse” av tittelen. For de fleste av oss er dette den eneste virkelige grunnen til at vi i det hele tatt besøker nettstedet. Men det

Annonse

Rotten Tomatoes er hovedsakelig kjent for sine “Tomatometer” -vurderinger for filmer og TV-serier, en prosentandel som viser hvor mange godkjente kritikere som ga en “positiv anmeldelse” av tittelen. For de fleste av oss er dette den eneste virkelige grunnen til at vi i det hele tatt besøker nettstedet.

Men det er flere andre funksjoner på Rotten Tomatoes du kanskje vil sjekke ut. Uansett hvordan du føler for Tomatometeret og dets effektivitet som et mål på filmer og TV-serier (hva er det beste nettstedet for filmvurderinger? IMDb vs. Rotten Tomatoes vs. Metacritic: Hvilken er best? IMDb vs. Rotten Tomatoes vs. Metacritic: Hvilket er best? IMDb, Rotten Tomatoes og Metacritic er de tre mest populære klassifiseringssidene for filmer, men de er ikke alle like. Les mer), du vil sikkert finne minst en av følgende funksjoner som er nyttige og verdt prøver.

1. Filmer på teatre

råtne tomater har filmer i teatre

En av de beste funksjonene til Rotten Tomatoes er muligheten til å spore tilgjengeligheten av filmer i kinoer - ikke bare hva som allerede er ute, men hvilke filmer som presterer best og hvilke filmer som kommer snart.

Åpningen denne uken-siden er en fin måte å velge hva du vil se i løpet av de neste ukene, mens siden Coming Soon er best for å planlegge flere måneder og lage din ønskeliste over hvilke filmer du skal se (se tips nr. 4 nedenfor) .

Og så er det Top Box Office-siden for nylig utgitte filmer som fremdeles spiller på kinoer.

En annen bemerkelsesverdig side er Weekend Earnings, som sporer boksens ytelse til nylig utgitte filmer. Det er en flott måte å oppdage sovende treff som ellers kan ha flydd under radaren din.

2. Filmer på DVD og streamingtjenester

råtne tomater har filmer på streaming

I tillegg til filmer på kinoer, sporer Rotten Tomatoes DVD-utgivelsesdatoene og streaming-utgivelsesdatoene for filmer.

Top DVD & Streaming-siden er hovedsiden du bruker, som er den beste måten å bla gjennom de mest severdige DVDene og streaming av filmer. Du kan imidlertid også bruke siden Nye utgivelser for nye DVD- eller streaming-debuter og siden Kommer snart for å planlegge visningsmånedene fremover.

Merk: Du må klikke på hver enkelt film for å se hvilke strømmetjenester som støtter den filmen, og mange av streamingalternativene blir betalt. Vanlige strømningsalternativer inkluderer iTunes, FandangoNow og Vudu. Hvis du vil ha alternativer, kan du se på listen over de beste nettstedene for gratis streaming av filmer. De beste nettstedene for gratis filmstrømming De beste nettstedene for gratis filmstrømming Hvis du vil se filmer lovlig og gratis, har du mange alternativer på nettet. Her er de beste gratis streamingtjenestene for filmer ... Les mer.

3. Billetter og visningstider

råtne tomater har billetter og showtimes

Hvis du besøker den enkelte siden for en film som for øyeblikket er ute på kinoer, kan du se under billetter og showtider for å se hvilke teatre i nærheten som spiller den filmen. Forsikre deg om at du klikker på Endre plassering og angir postnummeret for å få nøyaktige resultater.

Eller du kan bruke siden Billetter og visningstider til å velge hvilken som helst dato (i dag eller i fremtiden), hvilke filmer som for øyeblikket spilles, og ethvert sett teatre som er i nærheten av ditt sted. Klikk på en av de oppførte tidspunktene for å sjekke ut og kjøpe billetter.

Alt dette muliggjøres av at Rotten Tomatoes ble kjøpt ut av Fandango allerede i 2016, noe som ga sanntids tilgang til Fandangos enorme database med kinoer og for tiden spiller film. Hvorfor bruke Moviefone eller Yahoo Movies? Dette har raskt blitt min favorittmetode for å finne showtimer og kjøpe billetter.

4. Vil du se og ikke interessere deg

råtne tomater har lyst til å se og ikke være interessert

I følge Box Office Mojo slippes over 600 filmer hvert år i USA og Canada. Det kan være tøft å holde rede på dem alle, spesielt når så mange av dem er av høy kvalitet og er verdt å se på.

Det er der funksjonen Want to See er nyttig. (Du må opprette en Rotten Tomatoes-konto for å begynne å bruke den.) Hver gang du går til den enkelte siden for en film som ennå ikke er utgitt, vil du kunne klikke på knappen Vil du se for å legge til den filmen til listen din. Bryr du deg ikke om filmen? Du kan klikke på Ikke interessert i stedet.

Deretter, i din personlige profil, kan du se alle filmer du vil se og ikke interessere deg alle på ett sted. Det er en fin og uanstrengt måte å holde seg oppdatert på kommende filmutgivelser. (IMDb har en lignende overvåkningsliste-funksjon! 7 IMDb-funksjoner du kan ha oversett 7 IMDb-funksjoner du kan ha oversett. Det er mye mer å IMDb enn rangeringer og cast-lister. Her er noen nyttige IMDb-funksjoner du kanskje har gått glipp av. Les mer)

5. Filmsamlinger

råtne tomater har samlinger

Når du ser på den enkelte siden i en film som er en del av en serie, vil du legge merke til litt tekst som sier “Del av samlingen” og en Vis samling- knapp. Dette er en rask måte å se alle film- og TV-programtittler som tilhører den aktuelle franchisen.

råtne tomater har franchise

Dette er en praktisk måte å oppdage relaterte filmer og serier du kanskje har savnet. Det er også en enkel måte å holde seg oppdatert på kommende franchisefilmer og TV-serier. Mens få franchisetakere er like store som Marvel Cinematic Universe (vist i eksemplet ovenfor), er det fremdeles nyttig for de mindre.

6. Trailere

råtne tomater har trailere

Rotten Tomatoes er et av de bedre nettstedene du kan bruke hvis du vil holde deg oppdatert på de nyeste filmtrailerne. Det er faktisk en side som er helt dedikert til dette formålet.

Gå over til toppen av filmtraileren, som er delt inn i seks seksjoner:

  1. Åpning i teatre
  2. Topp Box Office-filmer
  3. Kommer snart til teatre
  4. Filmer på Netflix
  5. Topp utleie / streaming
  6. Nye utgivelser på DVD / streaming

Filmen på Netflix-delen er spesielt kjent fordi det kan være vanskelig å finne gode filmer å se på Netflix. Heldigvis kan du bare se alle trailere på denne Rotten Tomatoes-siden og laste opp de som fanger din interesse.

7. Nyheter og intervjuer

råtne tomater inneholder nyheter og intervjuer

Den siste store funksjonen til Rotten Tomatoes er News, men det er litt misvisende fordi det ikke akkurat er nyheter. Snarere, hvis du går over til nyhetssiden, vil du hovedsakelig finne "toppliste" redaksjonelt innhold. Dette kan være en fin måte å finne nye filmer og TV-serier å se på, men ikke gå inn på det og forventer bransjens nyheter.

Nyhetsseksjonen har mange kolonner, inkludert kritikernes konsensus, fem favorittfilmer, nå streaming og foreldreveiledning.

Men kanskje den mest interessante spalten er Video Interviews, hvor du kan finne eksklusive videointervjuer med regissører, skuespillere og andre involvert i filmskapingsindustrien. Mens kolonnen beskrives som "ukentlig", har tempoet gått litt av i det siste - men det er nok av interessant innhold å skure gjennom i arkivene.

Hvordan finne filmer du vil like å se på

På slutten av dagen har Rotten Tomatoes et virkelig formål: å hjelpe deg med å bestemme om en film er verdt din tid og penger. Tomatometer-rangeringene er nyttige for det, og alle disse andre funksjonene kan skyve deg mot en film du vil like.

Men Rotten Tomatoes har sine grenser, og det er derfor du bør sjekke ut disse filmanbefalingens nettsteder. 5 Filmanbefalingssteder for å finne nye filmer å se på eller streame 5 filmanbefalingssteder for å finne nye filmer du kan se eller streame Hvis du er i humør en film i stedet for et TV-show, vil disse anbefalingssidene hjelpe deg med å finne det riktige valget. Les mer . Hvis du spesielt leter etter filmer på Netflix, kan du se artikkelen vår om hvordan du finner filmer du kan se på Netflix Hvordan finne Netflix-filmer du vil elske Hvordan finne Netflix-filmer du vil elske Netflix har et stort bibliotek med innhold. Derfor trenger du å vite hvordan du finner filmer du garantert vil elske. Heldigvis for deg denne artikkelen er full av tips. Les mer .

Utforsk mer om: Filmanbefalinger, Filmanmeldelse, Filmtrailer.