Hvilket Raspberry Pi-prosjekt bør du starte med?  Her er vår oppsummering av de beste Raspberry Pi bruker og prosjekter rundt!

26 Fantastiske bruksområder for en bringebærpi

Annonse Du har tenkt på det en stund, og du har endelig tatt steget: Du har kjøpt en Raspberry Pi. Men hva kan du bruke den til? Denne guiden er tilgjengelig for nedlasting som en gratis PDF. Last ned 26 Awesome Uses for a Raspberry Pi nå . Kopier og del dette med familie og venner. Kan denne lille enheten virkelig fungere som en stasjonær PC? So

Annonse

Du har tenkt på det en stund, og du har endelig tatt steget: Du har kjøpt en Raspberry Pi. Men hva kan du bruke den til?

Denne guiden er tilgjengelig for nedlasting som en gratis PDF. Last ned 26 Awesome Uses for a Raspberry Pi nå . Kopier og del dette med familie og venner.

Kan denne lille enheten virkelig fungere som en stasjonær PC? Som server? Som radiostasjon? Ja det kan det!

For å komme i gang har vi samlet en hel rekke bruksområder til Raspberry Pi, med detaljerte opplæringsprogrammer fra hele MakeUseOf.

Vi antar at du bruker en Raspberry Pi 4, men de fleste av disse prosjektene vil fungere på eldre modeller og til og med Raspberry Pi Zero

1. Bytt ut din stasjonære PC med en Raspberry Pi Bruk Raspberry Pi som en stasjonær PC Bruk Raspberry Pi som en stasjonær PC Det er så mange fantastiske ting du kan gjøre med en Raspberry Pi, fra å kjøre ditt eget romprogram til å bygge en mediesenter. Selv om det tilsynelatende er ment som en kompakt datamaskin som kan ... Les mer

Komplett kontorproduktivitet med en Raspberry Pi

Den enkleste bruken for en Raspberry Pi er som en stasjonær datamaskin.

Sammen med Pi selv, microSD-kortet og strømforsyningen, trenger du en HDMI-kabel og et passende skjerm. Som med en tradisjonell datamaskin, trenger du også et USB-tastatur og mus.

Raspberry Pi 3 og nyere har Wi-Fi og Bluetooth innebygd. Hvis du bruker en eldre modell, trenger du kompatible USB-dongler (sjekk kompatibilitet på elinux.orgs Raspberry Pi Hub). Hvis du foretrekker å bruke Ethernet, er alle Raspberry Pi-modeller (unntatt Pi Zero) imidlertid utstyrt med Ethernet-porter.

Etter at du har installert det foretrukne operativsystemet ditt, vil du finne at LibreOffice er forhåndsinstallert, sammen med Chromium-nettleseren.

Alt du trenger for å kjøre Raspberry Pi som en stasjonær datamaskin Bruke Raspberry Pi som stasjonær PC: 7 ting jeg lærte etter en uke Bruke Raspberry Pi som stasjonær PC: 7 ting jeg lærte etter en uke Kan en beskjeden Raspberry Pi erstatte en stasjonær PC? Jeg brukte syv dager på å skrive og redigere på Pi, med interessante resultater. Les mer !

2. Skriv ut med bringebærpien din Hvordan lage en skriver trådløs Hvordan lage en skriver trådløs Les mer

Gjør din gamle skriver trådløs med en Raspberry Pi

Har du en gammel skriver du virkelig liker å bruke, men som ikke kan kobles til trådløst? Du er sannsynligvis tilbøyelig til å avhende det trygt, men du trenger virkelig ikke gjøre det. Alt du trenger er en Raspberry Pi koblet til hjemmenettverket ditt, og litt utskriftsserverprogramvare.

Dette gjøres ved å installere Samba fildelingsprogramvaren, etterfulgt av CUPS. Det vanlige Unix-utskriftssystemet inneholder drivere for skriveren din og gir en administrasjonskonsoll.

Når dette er satt opp, konfigurerer du Pi slik at datamaskiner i hjemmenettverket ditt får tilgang til skriveren. Det er alt det er å gjøre. Merk at dette virkelig avhenger av at skriveren har en USB-kabel. Hvis ikke, er adaptere tilgjengelige.

3. Legg AirPrint-støtte til din Pi-utskriftsserver Legg til AirPrint-støtte til Raspberry Pi-utskriftsserveren. Legg AirPrint-støtte til Raspberry Pi-utskriftsserveren. Vil du kunne skrive ut fra smarttelefonen eller nettbrettet til den gammeldagse, ikke-trådløse skriver? Med en Raspberry Pi kan du det. Les mer

Prosjektet ovenfor tar bare ting så langt. Det er ideelt for utskrift fra en Windows-, Mac- eller Linux-datamaskin, men hva med nettbrett og telefoner? For det trenger du Air Print-støtte, som kan legges til via et enkelt skript.

Selv om utskrift er tilgjengelig naturlig på iOS-enheter, vil Android-nettbrett og telefoner kreve en dedikert app. De fleste nye skrivere tilbyr støtte for utskrift fra mobile enheter. Med en Raspberry Pi kan du utvide denne funksjonaliteten til eldre skrivere!

4. Klipp ut ledningen med Kodi: Et bringebær Pi mediesenter Installer Kodi for å gjøre bringebærpien din til et hjemmemediasenter Installer Kodi for å gjøre bringebærpien din til et hjemmemediasenter. Hvis du har en bringebærpi, kan du gjøre det til et billig, men effektivt hjemmemediesenter bare ved å installere Kodi. Les mer

Kodi kjører på Raspberry Pi

Det er sannsynlig at hovedbruken for en Raspberry Pi er som et Kodi mediesenter. Flere Kodi builds er tilgjengelige som diskbilder, og OSMC og OpenElec er blant de mest populære.

Hvis du foretrekker å holde Raspberry Pi tilgjengelig for andre prosjekter, kan Kodi ganske enkelt installeres på Raspbian. Det kan også legges til retro-spillsystemer (se nedenfor). Installering av Kodi kommer imidlertid med noen advarsler. Ikke alle tilleggsprogrammer er tilgjengelige, og av de som er, vil mange være ment å streame piratkopiert innhold.

Som sådan anbefaler vi at du bare installerer trygge og lovlige tillegg fra de offisielle Kodi-depotene 7 Sikkerhets- og personvernproblemer som skal tas i betraktning med en Kodi Media Box 7 Sikkerhets- og personvernproblemer som skal tas i betraktning med en Kodi Media Box Når flere og flere gjør det beslutningen om å kansellere kabel-tv-pakker og kutte ledningen, fortsetter Kodi å vokse i popularitet. Men er det så sikkert som du tror? Les mer . Men det slutter ikke der. Som for alle enheter er en Raspberry Pi som kjører Kodi sårbar for noen sikkerhetsproblemer.

5. Sett opp en Retro Gaming Machine Retro Gaming på Raspberry Pi: Forstå ROMs, RetroPie, Recalbox og mer Retro Gaming på Raspberry Pi: Understanding ROMs, RetroPie, Recalbox, and More Raspberry Pi er ideell for å spille klassiske videospill. Slik kommer du i gang med retrospilling på Raspberry Pi. Les mer

En av Raspberry Pis mest populære bruksområder, enheten er ideell som en retro-spillmaskin. Tross alt er den kompakt og kraftig nok til å brukes på flere forskjellige måter. Ikke minst for å passe den som en av de letteste komponentene i en arkademaskin i full størrelse. 7 Fantastiske RetroPie-spillstasjoner du kan bygge i helgen 7 Fantastiske RetroPie-spillstasjoner du kan bygge i helgen. Disse 7 fantastiske RetroPie-spillstasjonene kan alle bygges i en helg med hardt arbeid og en Raspberry Pi. Les mer eller som et Game Boy-kit Slik bygger du en Raspberry Pi Game Boy og hvor kjøper jeg et Kit Hvordan bygger en Raspberry Pi Game Boy og hvor kjøper du et kit Vil du bygge din egen Raspberry Pi Game Boy retro spillkonsoll? Her er tre metoder du kan bruke for å gjøre nettopp det! Les mer !

To hovedalternativer er tilgjengelige for retrospilling, Recalbox og RetroPie. Andre kan brukes, men alle trenger en passende kontroller som trenger en viss innledende konfigurasjon. Mange plattformer kan emuleres, fra klassisk MS-DOS PC-spill til Commodore 64. Mange populære 16-bits spillkonsoller kan også gjenopplives på Raspberry Pi.

6. Bygg en Minecraft-spillserver Slik konfigurerer du en Minecraft-server på Raspberry Pi Hvordan konfigurerer du en Minecraft-server på Raspberry Pi Vil du være vert for din egen Minecraft-server? Raspberry Pi er ideell. Slik konfigurerer du en Minecraft-server på en Raspberry Pi. Les mer

Det stopper ikke med retrospilling. Du vet sikkert at Raspberry Pis standard operativsystem, Raspbian, kommer med en spesiell versjon av Minecraft forhåndsinstallert. Men visste du at Pi-en din kan brukes som spillserver også?

Mest effektivt er Pi-en din en utmerket spillserver for Minecraft, og lar deg spille hvor som helst på hjemmenettverket ditt. Hvis du har flere Raspberry Pis, vil det å ha en som dedikert server gi deg en flott spillopplevelse. Dette fungerer spesielt bra hvis du har mange Minecraft-fans å spille med.

Utover Minecraft kan det imidlertid settes opp andre flerspillernettverk-spill på Raspberry Pi. Åpne kildeporter i Quake, Civilization, Doom og Open TTD kan installeres som spillservere på Raspberry Pi 10-spillservere du kan kjøre på Raspberry Pi 10-spillservere Du kan kjøre på Raspberry Pi Raspberry Pi kan gjøre mange fantastiske ting, hvorav den ene kjøres som en spillserver. Vi viser deg 10 av de beste spillene den kan være vert for. Les mer .

7. Kontroller en robot

Det er så mange robotkontroller Raspberry Pi-prosjekter at det er vanskelig å gjøre opp med et enkelt eksempel. Du kan for eksempel stole på en dedikert robotikkpakke for din Pi, med enhetsbatteriet drevet og brukt til å kommunisere og kontrollere roboten din.

Eller kanskje du foretrekker ditt eget design, bygget av komponenter du allerede eier. Uansett må du ta det riktige valget av Raspberry Pi. Mens Raspberry Pi 4 vil gi deg mer prosessorkraft, er en Pi Zero W mer kompakt. Denne slanke versjonen av Raspberry Pi har trådløs tilkobling ombord, noe som gjør den ideell for lette roboter.

Vil du ha litt inspirasjon? Vårt blikk på film- og TV-roboter som kan bygges med en Raspberry Pi, kan hjelpe. Ellers, hvis du vil komme i gang med en gang, kan du kjøpe bilbilsett på nettet.

SunFounder Model Car Kit SunFounder Model Car Kit Kjøp nå på Amazon 98, 99 dollar

8. Bygg en Stop Motion-kamera Lag en Stop Motion-videorig med en bringebær Pi Lag en Stop-motion-videorig med en bringebær Pi Du trenger ikke high-end utstyr for å lage din egen film: i denne tidsalderen med digitale kameraer med høy oppløsning eller smarttelefoner, kan hvem som helst ta en tur. Les mer

Fantastisk bruk for en Raspberry Pi: stop-motion

Alle elsker stop motion video. Fra Wallace og Gromit til den anerkjente regissøren Terry Gilliams tidlige Monty Pythons Flying Circus-arbeid, klarer det aldri å underholde. Men hvordan gjøres stop motion? Du kan finne ut av det med en Raspberry Pi og en dedikert kameramodul.

Ved hjelp av programmeringsspråket Python, et passende feste (overhead for animasjon av papir fra Gilliam-esque papir, et standard stativ for leire- eller leketøysbasert), og et godt opplyst område, er dette en tidkrevende prosess. Noe øvelse er nødvendig for å få gode resultater, og du må legge til et lydspor.

Du trenger også en brødbrett for å montere en knapp (med mindre du allerede har en passende stempelsknapp som kan kobles til Raspberry Pi's GPIO), og et Python-skript for å knipse hvert bilde.

Raspberry Pi-kameramodul Raspberry Pi-kameramodul Kjøp nå på Amazon $ 24.35

9. Lag en Time Lapse-video 5 måter å bruke Raspberry Pi-kameramodulen for Time-Lapse-fotografering 5 måter å bruke Raspberry Pi-kameramodulen til Time-Lapse-fotografering når den er parret med den populære kameramodulen og det bærbare batteriet, brukes som et surreptitious kamera. Med dette i bakhodet har jeg nylig tatt opp fem fantastiske time-lapse-videoer. Les mer

Å kombinere Raspberry Pi-kameramodulen med et annet skript skaper en annen bruk for Pi-en din: å ta tidstapelfilmer. Dette gjøres ved å ta enkeltbilder med en tidsbestemt forsinkelse.

Hvordan du deretter bruker Raspberry Pi for fotografering av tidsforfall, er opp til deg. Du trenger kanskje en bærbar batteriløsning, og et stativ kan komme til nytte igjen. Denne gangen kan det hende du foretrekker et smarttelefonstativ (klemmen skal passe din Pi-sak perfekt), slik at enheten blir stabil.

Men hva skal du filme? Blomster i hagen, frukt i en skål, mennesker som går forbi ... kanskje skyene på himmelen, eller det skiftende været? Du er bare begrenset av din egen fantasi, og hvor langt du er villig til å reise for å få en god video.

10. kringkaste en Pirate FM-radiostasjon kringkaste din egen FM-radiostasjon, med en Raspberry Pi kringkaste din egen FM-radiostasjon, med en Raspberry Pi Syk av å lytte til bable DJs og ønsker å kringkaste din egen radiostasjon? Raspberry Pi vil komme deg til unnsetning, med sin tidligere ukjente evne til å kringkaste på FM-båndet. Les mer

Lag en radiostasjon med en Raspberry Pi

Har du en melding du vil dele? Trenger du å kommunisere med en gruppe eller et fellesskap av mennesker som ikke har tilgang til internett? Svaret er radio: og Raspberry Pi er i stand til å kringkaste på FM-båndet!

Før du trykker på lenken, er det imidlertid advarsel: kringkasting over FM er ulovlig uten lisens. Heldigvis kan Pi bare kringkaste over kort avstand, så du skal kunne unngå å komme i trøbbel. Dette er virkelig et bevis på konseptprosjekt. Selv om det kan vise seg å være nyttig i en avsidesliggende del av verden, er den uegnet for bybruk.

En bærbar batteriløsning og loddekompetanse Lær hvordan du lodder, med disse enkle tipsene og prosjektene Lær hvordan du lodder, med disse enkle tipsene og prosjektene Er du litt skremt av tanken på et varmt jern og smeltet metall? Hvis du vil begynne å jobbe med elektronikk, trenger du å lære å lodde. La oss hjelpe. Les mer kreves her. All lyd du ønsker å kringkaste, må forhåndsinnlastes til microSD-kortet og spilles av i en loop.

11. Bygg en Raspberry Pi-webserver Hvordan arrangere ditt eget nettsted på en Raspberry Pi Hvordan arrangere ditt eget nettsted på en Raspberry Pi Trenger du å drive et nettsted, men har ikke råd til hostingkostnadene? Bygg din egen LAMP-kompatible webserver med en lavdrevet Raspberry Pi. Les mer

Raspberry Pi 4-brett

En annen fantastisk bruk for en Raspberry Pi er å sette den opp som en webserver. Dette betyr i utgangspunktet at det kan konfigureres til å være vert for et nettsted. Det kan være for eksempel bloggen din.

Flere metoder kan brukes. Du må komme i gang ved å installere riktig programvare: Apache og tilhørende biblioteker. Eller du kan installere en full LAMP-stabel, med PHP og MySQL sammen med Apache. Det er nyttig hvis du også konfigurerer FTP.

Når disse trinnene er fullført, kan du lagre HTML-filer i / www / katalogen, og webserveren er klar. Eller du kan installere noe spesifikt webprogramvare som WordPress.

For å få nettstedet ditt online, trenger du en statisk IP-adresse fra internettleverandøren. Hvis dette er for dyrt, kan du prøve No-IP.com

12. Lag en Twitter-bot Slik bygger du et bilde Tweeting Twitter Bot med Raspberry Pi og Node.js Slik bygger du et bilde Tweeting Twitter Bot med Raspberry Pi og Node.js Kom i gang med Node.js og lag en Twitter-bot som tweets bilder og informasjon med bare en Raspberry Pi! Les mer

Utvikle et bilde som legger ut Twitter-bot med en Raspberry Pi

Twitter er full av tull. Mye av det er høflighet av bots, programmer som er laget med den hensikt å legge ut meldinger. Noen av disse er nyttige; de kan for eksempel være oppdateringer fra favorittnettstedene dine. Mange er imidlertid irriterende eller til og med ubehagelige.

De fleste av disse automatiserte kontoene er bare målrettet spam.

Men det er noen nyttige ting du kan gjøre med en Twitter-bot. I stedet for å bruke en online tjeneste for å publisere disse meldingene, kan du bruke et Python-program på Raspberry Pi. Hvis Pi-en din har en permanent forbindelse til internett, er det mulig å opprette en Twitter-bot.

Du må registrere en Twitter-app via Twitter-nettstedet. Dette gir tilgang til Twitter API, og med noen kode (Python eller Node.js) vil boten din være klar. Alt du trenger å gjøre da er å spesifisere typen innhold som skal tweetes. Dette kan være alt fra CPU-temperatur til et tilfeldig valgt tilbud av dagen eller bare et bilde.

13. Bygge et bevegelsesfangstsikkerhetssystem Bygge et bevegelsesfangstsikkerhetssystem ved hjelp av en bringebærpi Bygge et bevegelsesfangstsikkerhetssystem ved hjelp av en bringebærpi Av de mange prosjektene du kan bygge med Raspberry Pi, er et av de mest interessante og permanent nyttige bevegelsessikringssystemet. Les mer

Hvem har overtredelse på eiendommen din? Hvem tror de kan bryte seg inn på rommet ditt og gå gjennom tingene dine? Og hva gjør de med tannbørsten din?

Den eneste måten å finne svaret på disse spørsmålene er med et slags sikkerhetssystem. Med Raspberry Pi-kameramodulen tilkoblet, eller et generisk USB-webkamera, kan du bygge et bevegelsessikringssystem.

Merk at du vil trenge et microSD-kort (eller USB-lagringsenhet) med høy kapasitet for å lagre opptak fra enheten.

Dette Raspberry Pi-prosjektet kombinerer bevegelsesprogramvaren med uvccapture, et verktøy for å fange opptakene fra webkameraet ditt. Ffmpeg-programvaren brukes også til å administrere bitrate og tidsforløp. Når alt er i gang, kan du forvente at systemet begynner å ta opp hver gang bevegelse blir oppdaget. E-postvarsler kan også konfigureres.

14. Inspirerende digital fotoramme dusjThoughts og EarthPorn: Lag en inspirerende Raspberry Pi fotoramme dusjToughts og EarthPorn: Lag en inspirerende Raspberry Pi fotoramme Les mer

En digital fotoramme drevet av Raspberry Pi

Digital fotorammer utenfor hyllen er attraktive, hvis de er begrenset med plass, lagring og formål. Hva om de kunne gjort mer enn bare å vise favorittbildene dine?

Ved hjelp av denne builden kan du lage en digital fotoramme som gir inspirerende meldinger sammen med bilder av vakre scener. Resultatet er noe som blender blikket mens du virkelig tenker over budskapet. Vi brukte en Raspberry Pi berøringsskjerm for dette prosjektet; ethvert kompatibelt LCD-display skal være egnet.

15. Fotografer Night Sky Pi: The Final Frontier (Det handler om stjerner og ting, se?) Pi: The Final Frontier (Det handler om stjerner og ting, se?) Jeg har prøvd å knipse stjernene og månen - kanskje til og med Aurora Borealis - bruker Raspberry Pi i flere måneder. Nesten hver gang mislykkes, eller returnerer i beste fall utpreget gjennomsnittlige bilder og ... Les mer

Hvis stop motion, time lapse og motion capture-sikkerhet ikke er nok for Raspberry Pis kameramodul, hvorfor ikke prøve noen nattfotografering? For dette trenger du en Raspberry Pi No-IR-kameramodul.

Raspberry Pi No-IR Camera Module Raspberry Pi No-IR Camera Module Kjøp nå på Amazon $ 28.99

Når IR-filteret er fjernet, gir kameraet bedre resultater om natten. Du kan fotografere det som skjer over mens du sover under. Dette gir deg muligheten til å knipse stjerner, meteorer, månen, planeter, til og med UFO-er.

For eksempel kan du bruke tidsforløpsfotografering for å spore stjernenes og månens vei over natten. Eller bruk en lang lukkerhastighet for å få en sporeffekt. Uansett plan for nattfotografering, skal Raspberry Pi passe perfekt til dine behov.

16. Bygge et nettverksovervåkningsverktøy Gjør Raspberry Pi til et nettverksovervåkingsverktøy Gjør Raspberry Pi til et nettverksovervåkingsverktøy Nettverksovervåkingsprogramvare Nagios er rask å installere og enkelt å konfigurere - men sløsing med en full PC. Bringebær Pi til unnsetning. Les mer

Er du interessert i å kunne overvåke enhetene i nettverket ditt? Bekymret for mangel på tilkobling, eller vil du raskt få beskjed når bloggen eller nettstedet ditt er frakoblet?

Svaret er en nettverksovervåkningsløsning. Mens flere er tilgjengelige, er det mest populære Nagios-verktøyet med åpen kildekode, som er enkelt å installere og konfigurere. Når dette er installert, kan du overvåke tid, vise visualisering av enhetene i nettverket ditt og mer.

Tradisjonelt har den blitt installert på Linux-bokser, men det er virkelig sløsing med en full stasjonær PC eller server. Imidlertid er det en ideell bruk for en Raspberry Pi!

Alt du trenger å gjøre er å laste ned Nagios diskbilde og blinke det til Pis SD-kort. For å få de beste resultatene, bruk en Raspberry Pi 2 eller senere for dette prosjektet, da Nagios kan være ressurskrevende.

17. En Raspberry Pi Plex Server Hvordan slå en Raspberry Pi til en Plex Media Server Hvordan slå en Raspberry Pi til en Plex Media Server Slik installerer du Plex Server på en Raspberry Pi, konfigurerer den og starter streaming av filmer, TV-serier, musikk og mer. Les mer

Sett opp Plex-server på en Raspberry Pi

Vi har allerede sett på Kodi som et mediesenter, men det er flere TV-baserte underholdningsprosjekter du kan gjøre med en Raspberry Pi. Kort sagt kan du gjøre din standard, stumme TV til en smart-TV. Som om det ikke var nok, kan du til og med forbedre funksjonene til en eksisterende smart-TV!

For at en TV skal være "smart" skal den kunne spille av medier fra en USB- eller flash-lagringsenhet, streame video fra Netflix Hvordan se Netflix, Amazon Video og Plex med Raspberry Pi Hvordan se Netflix, Amazon Video og Plex Med Raspberry Pi Slik ser du Netflix, Amazon Video og Plex på Raspberry Pi for å gjøre det om til et lovlig streaming-mediesenter! Les mer, YouTube og lignende nettsteder, og tilbyr fjernkontroll. Dette kommer ofte fra en mobil enhet når det gjelder Raspberry Pi-prosjekter. Smarte TV-er bør også tilby nyheter og vær, og PVR-støtte, som en Raspberry Pi kan administrere takket være et USB-TV-kort.

Utover Kodi (eller i forbindelse med det) kan en Raspberry Pi brukes som en Plex-server. Dette betyr at du har en PC eller server som kjører Plex, og bruker en annen enhet for å se media. Den andre enheten kan være en PC, Xbox One eller enda en Pi med RasPlex-programvaren installert. Det er enkelt å surfe på serverens media, slik at du kan glede deg over alle filmer, TV-serier og musikk som er lagret på den.

18. DIY NAS Box Turn Your Raspberry Pi To A NAS Box Turn Your Raspberry Pi into a NAS Box Har du et par eksterne harddisker som ligger rundt og en Raspberry Pi? Lag en billig, nettdrevet nettbasert lagringsenhet ut av dem. Selv om sluttresultatet absolutt ikke vil være like ... Les mer

Vil du lage din egen lokale nettverksstasjon? Det er en god ide å ha en nettverkstilkoblet lagringsenhet, hvis bare for å bla gjennom et mediesenter. Min personlige favorittbruk er som en nettverksstasjon der jeg kan lagre familiebilder.

Personlige NAS-stasjoner er kompakte nok til å gjemmes bort i skap, eller på toppen av garderober. Det samme gjelder Raspberry Pi NAS, en Pi koblet til en ekstern HDD- eller USB-flashlagring. Du kan til og med bruke en SSD-stasjon.

Du kan konfigurere dette manuelt med Samba. Det vil ikke vare lang tid før dataene dine er lagret på hjemmenettverkstasjonen din, noe som frigjør plass på PCen. Bare husk å ta sikkerhetskopi av NAS-stasjonen regelmessig!

19. Et hjemmeautomatiseringssystem med Arduino Hjemmeautomatiseringsguide med Raspberry Pi og Arduino Hjemmeautomatiseringsguide med Raspberry Pi og Arduino Hjemme-automatiseringsmarkedet er oversvømmet av dyre forbrukssystemer, uforenelige med hverandre og kostbare å installere. Hvis du har en Raspberry Pi og en Arduino, kan du i utgangspunktet oppnå det samme ved ... Les mer

Raspberry Pi er en ideell hjerne og grensesnitt for et hjemmeautomatiseringssystem. Kombinert med en Arduino, og som kjører Node.js-appen Heimcontrol, er hjemmeautomasjon muliggjort via noen få fjernstyrte radioaktiverte nettadaptere. Heimcontrol lar deg aktivere eller deaktivere alle enheter som er koblet til adapterne, via Raspberry Pi, med signaler overført av Arduino.

Denne tilnærmingen er best hvis du leter etter en måte å gjøre deg kjent med det grunnleggende om hjemmeautomatisering. Men hva om du vil ha et system som mer eller mindre fungerer med en gang, med smarte hjemme-automatiseringsverktøy osv? Kanskje du bruker utstyr som allerede er i gang i hjemmet ditt?

I dette scenariet er det å slå sammen en Raspberry Pi med OpenHAB Komme i gang med OpenHAB Hjemmeautomatisering på Raspberry Pi Komme i gang med OpenHAB Hjemmeautomatisering på Raspberry Pi OpenHAB er en moden, åpen kildekode-hjemme-automatiseringsplattform som kjører på en rekke maskinvarer og er protokollagnostisk., noe som betyr at den kan kobles til nesten hvilken som helst hjemmeautomatiseringsvare på markedet i dag. Les mer skal fungere perfekt.

20. Bygg en AirPlay-mottaker Gjør en gammel forsterker til en smart, strømende høyttaler med bringebærpi. Gjør en gammel forsterker til en smart, strømførende høyttaler med raspberry Pi. Den endelige, selvstendige musikkstrømningshøyttaleren, med støtte for Spotify, Google Music, SoundCloud og Airplay . La oss gjøre det. Les mer

Det er ikke bare trådløs utskrift som Raspberry Pi takler. AirPlay er også et alternativ, slik at du kan gjøre Raspberry Pi til en smart høyttaler. Vil du streame lyd fra mobilenheten din via en DIY-høyttaler satt opp?

Ved å bruke Pi Music Box dedikerte diskbilde for Raspberry Pi, og koble minicomputeren til en passende høyttaler, kan du også streame lyd direkte fra nettet. Google Music, Spotify, SoundCloud og mange andre tjenester er tilgjengelige.

I tillegg bruker Pi Music Box Spotify Connect, DLNA / OpenHome, BubbleUPnP, har USB-lydstøtte og Raspberry Pi lydkortkompatibilitet.

21. Kontroller en modelljernbane

Takket være forskjellige porter (fra USB til GPIO) kan Raspberry Pi integreres og grensesnitt med mange andre enheter. Et av de mest interessante alternativene er et modelltogsett.

Ville det ikke være kjempebra å kontrollere modelljernbanen din med en Raspberry Pi? Flere prosjekter er utviklet som muliggjør dette. Det er skalerbare prosjekter som kan gjøre alt fra å overvåke posisjonen til tog og justere hastighet, til kontroll av punkter, lys og til og med stemningen i den medfølgende modellbyen.

Videoen er fra Raspberry Pi Model Railway Automation-prosjektet. Finn ut mer på utviklerens prosjektnettsted.

22. Stream live video til YouTube Slik lever du stream til YouTube med en Raspberry Pi Slik leverer du Stream til YouTube med en Raspberry Pi Slik gjør du Raspberry Pi til et bærbart internettilkoblet kamera som kan leve strøm til YouTube! Les mer

Streaming av opptak til YouTube

En annen måte å dra nytte av en Raspberry Pi-kameramodul er å live stream til YouTube.

Dette fungerer med en Raspberry Pi 3 eller nyere. Mens et kompatibelt USB-kamera kan brukes, nytes de beste resultatene med den offisielle enheten.

For å komme i gang med dette prosjektet, trenger du din egen YouTube-kanal som er klar til bruk, og libav-tool-pakken installert. Sjekk den detaljerte opplæringen vår for å streame live video til YouTube fra en Raspberry Pi for full instruksjoner.

23. Lær hvordan du kan komme i gang med skraping på bringebær Pi Komme i gang med skraping på bringebærpi. Vår skrittopplæring lar deg ha det moro med en bringebærpi, selv om du ikke vet hvordan du skal kode. Les mer

Da Raspberry Pi ble lansert i 2012, var et av hovedmålene å få koding av barn. Men det er ikke bare barn som kan lære å kode på en Raspberry Pi. Grown-ups kan også dra nytte av plattformens innebygde kodingsverktøy.

Høres komplisert ut? Det er det ikke. Flere deler av programvaren er tilgjengelig på Raspbian leveres som hjelp til grunnleggende programmering, men det viktigste er Scratch.

Scratch er designet for å imøtekomme alle nivåer, og er et blokkbasert programmeringsverktøy som unngår kompleksiteten ved å legge inn kodelinjer. I stedet drar du ganske enkelt kommandoene på plass. Du kan se effekten av kommandoene dine i kodevisningen og eksportere koden som et program som skal kjøres.

Scratch er enkel nok til å manipulere lys koblet til Pi's GPIO, og kompleks nok til å programmere grunnleggende spill. Her er hva du trenger å vite om å lære å kode med en Raspberry Pi og Scratch.

24. Streaming PC-spill til Raspberry Pi Slik streamer du hvilket som helst PC-spill til TV ved hjelp av en Raspberry Pi Slik streamer du hvilket som helst PC-spill til TV ved hjelp av en Raspberry Pi Ikke begrens deg til å bare streame Steam-spill fra PC til TV. Med en Raspberry Pi kan du streame noe spill installert på datamaskinen --- uten å bekymre deg for Steam Link! Les mer

Stream PC-spill til Raspberry Pi

Tror Raspberry Pi er begrenset til retro videospillemulering? Tenk igjen! Med en Raspberry Pi 2 eller nyere kan du etterligne streamingfunksjonene til Steam Link. Dette betyr egentlig at du kan streame videospill fra PC-en til TV-en via en Raspberry Pi.

I likhet med Steam Link må du sørge for at Raspberry Pi eller PC-en (helst begge deler) er koblet til ruteren din via Ethernet. Dette er fordi hastigheten som kreves for vellykket streaming ikke er mulig med et trådløst oppsett.

I motsetning til Steam Link, kan du imidlertid streame spill som ikke er tilgjengelige på Steam. Vår foretrukne metode for å streame spill til Raspberry Pi bruker et gratis verktøy som heter Parsec. Den tilbyr 60fps videostreaming, ultra-lav latens, og er tilgjengelig for Windows 10, macOS og Linux.

25. Bygge et smart speil 6 beste raspberry Pi-smarte magiske speil-prosjekter du kan lage 6 beste bringebær-pi smarte magiske speil-prosjekter du kan gjøre Disse raspberry Pi-smarte speilene kan fortelle deg tid, dato, vær og mer. Slik bygger du et magisk speil billig. Les mer

Har du noen gang ønsket å fange opp de siste nyhetene, filmtrailere, popvideoer og informasjon om trafikk og vær mens du barberte deg? Svaret er et smart speil, en enhet drevet av en Raspberry Pi.

I utgangspunktet er dette et toveis speil med en spesiell skjerm montert bak glasset. Alle typer speil kan brukes til et smart speilprosjekt; bør du bruke en som passer til dine formål.

26. Spill spill Natively on Raspberry Pi 11 Classic Raspberry Pi-spill du kan spille uten emulatorer 11 Classic Raspberry Pi-spill du kan spille uten emulators. Vil du spille retrospill på Raspberry Pi? Her er de beste klassiske spillene du kan spille uten å trenge en emulator. Les mer

Du kan etterligne klassiske plattformer på en Raspberry Pi, eller du kan streame spill fra en PC.

Men hva med å kjøre spill innfødt?

Noen gode spill kan kjøres på Raspberry Pi uten emulatorer. Et flott eksempel er Doom How to Run Doom on Your Raspberry Pi Without a Emulator How to Doom on Your Raspberry Pi Without a Emulator Det er nå mulig å kjøre FPS klassiske Doom på Raspberry Pi, takket være Chocolate Doom. Vi viser deg alt du trenger å vite. Les mer, som utrolig kan installeres for å kjøre på Raspberry Pi. Andre eksempler inkluderer FreeCiv, Quake III og til og med open source SimCity-klonen, Micropolis.

Hvis du ikke er komfortabel med å sette opp streaming eller emulatorer, kan mange spill installeres på Raspberry Pi

Ditt favoritt Raspberry Pi-prosjekt?

Vi har vist deg en enorm samling av bruksområder for en Raspberry Pi, alt med lenker du trenger for å få disse prosjektene fra bakken.

Er du ny på Raspberry Pi? Før du kommer i gang, må du vite hvordan du installerer et operativsystem på Raspberry Pi. Slik installerer du et operativsystem på en Raspberry Pi. Slik installerer du et operativsystem på en Raspberry Pi. Slik installerer du et operativsystem på bringebæret ditt Pi og hvordan du kloner det perfekte oppsettet for rask gjenoppretting av katastrofer. Les mer .

Utforsk mer om: DIY-prosjektideer, Longform List, Raspberry Pi.