Trenger du et open source verktøy for spillutvikling?  Her er 10 grunner til at Godot Engine kan være akkurat det du ser etter.

10 grunner til å bruke Godot Engine for å utvikle ditt neste spill

Annonse Spillutvikling er mer tilgjengelig enn noen gang. Mange verktøy er gratis, og en eksplosjon av online tutorials gjør spilloppretting til noe enhver kan gjøre. Unity og Unreal Engine er de store navnene i spillutviklingen. De er begge gratis å bruke, men de er ikke slutten på historien. Godot er en gratis, åpen kildekode-spillutviklingsplattform. Her

Annonse

Spillutvikling er mer tilgjengelig enn noen gang. Mange verktøy er gratis, og en eksplosjon av online tutorials gjør spilloppretting til noe enhver kan gjøre.

Unity og Unreal Engine er de store navnene i spillutviklingen. De er begge gratis å bruke, men de er ikke slutten på historien. Godot er en gratis, åpen kildekode-spillutviklingsplattform. Her er ti grunner til at Godot kan være perfekt for ditt neste spill

1. Godot er bra for programmerere

Godot-logoen, komplett med vennlig robot ansikt
Nesten alle spillutviklingsmiljøer er avhengige av programmeringskunnskap, men noen er mer egnet for de som kommer fra programmeringsbakgrunn. Godot er et perfekt eksempel på et verktøy laget for programmerere.

Godot API avslører nesten alle deler av motoren, og det er sjelden å finne funksjoner som ikke er direkte tilgjengelige med kode. Godot får ros for sin fantastiske dokumentasjon og brukervennlighet fra et kodingsperspektiv.

2. Godot har et dedikert språk

Et eksempel på GDScript, Godot på motorspråket

Godot-motoren kommer med et programmeringsspråk kalt GDScript. For noen er dette en umiddelbar avkjøring. Ofte er interne språk enten unødvendige eller lite gjennomtenkte.

GDScript kom som et resultat av interntesting av Godot-teamet. I stedet for å lage et nytt språk for det, kom GDScript gjennom iterasjon gjennom andre språk som Python og Lua. Ingen av disse språkene fungerer helt slik de vil, så teamet opprettet GDScript for å være like lesbart som Python, men likevel beholde viktige elementer for utvikling som streng skriving, bedre redigeringsintegrasjon og mer enkle optimaliseringer for hastighet.

Mange utviklere som starter med Godot, blir seg overrasket over hvor raskt språket er å plukke opp. Hvis det å lære et nytt språk ikke er på listen din, er det imidlertid et alternativ.

3. Godot støtter flere språk

Å velge et spillutviklingsmiljø betyr ofte å velge et programmeringsspråk. Uansett hvor behagelig du er på ditt foretrukne språk, hvis utviklingsverktøyene du trenger ikke støttes, sitter du igjen med lite valg.

Godot støtter for øyeblikket direkte C ++, C # og GDScript. De jobber også med VisualScript, et kodefri node-basert programmeringssystem som ligner på Unreal Engineers Blueprint-system.

4. Godot støtter språkbinding

Hvis de offisielt støttede språkene fremdeles ikke passer, har du fortsatt alternativer. GDNative API gjør at andre språk kan bindes direkte til Godot-motoren. Dette gir tilgang til Godot API på et språk du ønsker.

Foreløpig er det eksperimentelle bindinger for Go, R, Nim, Rust og Ruby. Gitt Godots omdømme blant programmerere og kravet om at flere språk skal legges til, kan du forvente at denne listen vil vokse raskt!

5. Node-systemet

Et diagram som viser et nodetre i Godot
De fleste spillmotorer bruker scener, vanligvis for å representere et nivå i et spill. Objekter finnes innenfor denne scenen. I Unity er dette GameObjects, i Unreal Engine er de skuespillere.

I Godot er en scene en samling noder. Hver node er et enkelt objekt, og hver node kan arve fra hvilken som helst annen. En gruppe noder kalles en scene. Scener kan også arve fra hverandre, så lenge de har en felles rotnode.

Godots nodesystem gir en annen tilnærming til å jobbe med objekter, som kan ta litt tid å forstå (og er utenfor rammen for denne artikkelen å forklare i detalj her). De som mestrer det, verdsetter det som et intuitivt og utvidbart designverktøy.

6. Godot støtter 2D- og 3D-spillutvikling

Godots verktøy for å lage scener i 2D-modus.

Godot støtter opprettelsen av både 2D- og 3D-spill. Indieutviklere som lager 2D-spill, elsker arbeidsflyten som Godot gir. I stedet for pseudo 2D (en 3D-verden representert i to dimensjoner), fungerer Godot i et faktisk 2D-rom uttrykt i piksler. Dette forenkler enormt 2D-spilloppretting og optimalisering.

3D-støtte er nyere og henger fortsatt etter Unreal Engine and Unity. Likevel, med mindre du bygger et AAA-spill med topp grafikk, vil du ikke komme til noen begrensninger ved å bruke Godot.

Godot har spesialiserte noder for både 2D og 3D, med noen designet for å fungere i begge deler, og støtte for 2.5D kommer snart.

7. Godot er åpen kildekode

Godot er åpen kildekode-programvare. Redaktøren og alle verktøyene som er knyttet til den, faller inn under MIT-lisensen. Godot er gratis, og du eier alt som er opprettet med det.

Godot-prosjektets open source-natur gjør det også veldig utvidbart. Hvis du er en programmerer som jobber med plattformen og finner noe som ikke er implementert eller ikke fungerer slik du vil, kan du endre det!

Godot er full av samfunnsutviklede verktøy, og mange brukere legger til unike elementer til motoren som en del av utviklingen av spillene sine.

8. Godot har sin egen IDE

Godot er i motor IDE
Godot har en innebygd IDE. Selv om det kanskje ikke kommer med noen av de kjøligere funksjonene til andre IDE-er, som VSCodes Live Share-funksjon, er den ideell for bruk med Godot.

Selvfølgelig er du ikke bundet til å bruke IDE-en i motoren og kan bruke favoritt-IDE eller tekstredigerer Tekstredaktører vs. IDE-er: Hvilken er bedre for programmerere? Tekstredaktører vs. IDEer: Hvilken er bedre for programmerere? Det kan være vanskelig å velge mellom en avansert IDE og en enklere tekstredigerer. Vi tilbyr litt innsikt for å hjelpe deg med å ta den avgjørelsen. Les mer for programmering i Godot.

9. Godot er lett

Godot standard kjørbar er litt over 60MB og krever ikke installasjon. Bare last ned, pakke ut og gå. Ved siden av den lille filstørrelsen er motoren i seg selv komfortabel på systemer med lavere kraft.

Et sjelden bøyende, men kjempeflott faktum er at Godot-motoren er et Godot-spill. Dette betyr at all ytelse i motoren reflekterer ytelsen til ferdige prosjekter laget med den.

10. Godot Is Cross Platform

Godot er tilgjengelig for PC, Mac og Linux

Godot er virkelig plattform, med utviklere på Mac, Windows og Linux. Mange alternative verktøy er designet med ett operativsystem (OS) i tankene og får problemer når de blir portert til andre.

Selv om det er ukjent om Godot er plattform etter design, rapporterer brukere på hver plattform en lignende opplevelse, og alle Godot-spill bygger for flere miljøer. Godot har også en serverbygging, spesielt for hosting av flere spill.

Det er til og med en Raspberry Pi-versjon i verkene, noe som unødvendig å si begeistrer oss!

Hva er Godot ikke bra for?

Så langt har du sett mange gode grunner til å bruke Godot, men hvem er ikke det for? Godot kommer ikke til å produsere den neste AAA-blockbusteren, men det er ikke det som motoren retter seg mot.

Kanskje mer kritisk for Indie-utviklere er det faktum at det for øyeblikket ikke er noen direkte måte å produsere Godot-spill for konsoller. Dette ligger i det faktum at verktøyene for å publisere til konsoller er lukket kildekode og flyr i møte med Godots forpliktelse til åpen kildekode.

Når det er sagt, er det tredjepartsverktøy i utvikling for å tillate publisering på konsoller, og gitt Godots økende bruk ser det ut til at konsolmulighetene vil fortsette å vokse.

Frihet til å lage spill med Godot

Godot er gratis og åpen kildekode, og for noen mennesker er dette nøkkelen. Et verktøy for åpen kildekodeutvikling er en perfekt sammenkobling for de som bryr seg om open source spill og programvare generelt.

Godot er et fantastisk alternativ, men det er kanskje ikke noe for deg. Heldigvis er det mange alternativer der ute for de som ønsker å lage sine egne spill!

Og hvis du ønsker å fordype deg i andre typer apputvikling, slik kan du lage din egen, selv-vert-lese-det-senere-app. Hvordan lage en egen, privat vert-det-senere-app Hvordan lage din egen Privat selv-vert-lese-det-senere-app Vil du beholde hvert bokmerke du bryr deg om offline? Vi viser deg hvordan du oppretter ditt eget, åpen kildekode, selvhostede webarkiv. Les mer .

Utforsk mer om: Spillutvikling, Godot Engine, Open Source.