Moza Air 2 er tung og mangler reisebarbarhet, men den er godt designet og gir god ytelse.  Det er et utmerket valg for å få mest mulig verdi per dollar brukt på en prosumer gimbal.

Moza Air 2 gjennomgang: The Best Value Gimbal for Videography Entusiasts

Annonse Vår dom av Moza Air 2 : Moza Air 2 er tung og mangler reisebarbarhet, men den er godt designet og gir god ytelse. Det er et utmerket valg for å få mest mulig verdi per dollar brukt på en prosumer gimbal.9 10 Hvis du vil ta bilder av smørsmitte, har du to praktiske alternativer: enten kjøpe et fluidstativvideo-stativ til stasjonære panner og tilter, eller kjøpe en gimbal-stabilisator for å fange bevegelse uten rister eller bobber. Gimbals

Annonse Vår dom av Moza Air 2 :
Moza Air 2 er tung og mangler reisebarbarhet, men den er godt designet og gir god ytelse. Det er et utmerket valg for å få mest mulig verdi per dollar brukt på en prosumer gimbal.9 10

Hvis du vil ta bilder av smørsmitte, har du to praktiske alternativer: enten kjøpe et fluidstativvideo-stativ til stasjonære panner og tilter, eller kjøpe en gimbal-stabilisator for å fange bevegelse uten rister eller bobber.

Gimbals kostet en gang en arm og et bein hvis du ville ha en som var verdt å bruke. Nå? Du kan få tak i profesjonell kvalitet til under 1000 dollar - eller i tilfelle av Moza Air 2, bare 599 dollar . Sammenlign det med hovedkonkurransen, DJI Ronin-S ($ 749) og Zhiyun Crane 3 LAB ($ 899).

Denne gimbalen har noen få små påfall, men for hva du får for prisen er Moza Air 2 en absolutt stjele. Her er et dyptgående blikk, takket være Gudsen Moza. Merk at jeg brukte en Panasonic G85 med 12-35mm f / 2.8-linse og en Canon 60D med Sigma 17-50mm f / 2.8-objektiv for denne vurderingen.

Moza Air 2: Spesifikasjoner

  • Gimbal lengde: 470 mm
  • Gimbal vekt: 1, 6 kg (1, 6 kg)
  • Maks belastningsvekt: 4, 2 kg
  • Batterier: 4 x 2500 mAh (Type 18650)
  • Batterilevetid: 16 timer
  • Ladetid: 5 timer
  • Power DC OUT: 2.0mm 7.8V, 5.5mm 12V
  • Power DC IN: 5, 5 mm 16V
  • Datatilkoblinger: Bluetooth 4.0 BLE / 2.4GHz Wi-Fi / USB-C
  • Offisielt støttede kameraer: Canon 1D-serien, 5D-serien, 6D, 60D, 7D, 70D og 750D / Nikon D800 / Panasonic GH3, GH4 og GH5 / Sony a6000, a6300, a7R, a7R II, a7S, a7S II, RX100, FS5 / Blackmagic Design CC og PCC / Fujifilm X-T20, X-T2, X-Pro2 / Leica M10

Moza Air 2: Hva er inkludert?

Moza Air 2 Gimbal standard pakkeinnhold

Med tanke på den lave prisen på Moza Air 2, ventet jeg at standardpakken skulle snuble på alt utover selve gimbalen. Vel, jeg tok feil - og overrasket positivt. Her er alt inkludert i boksen:

  • Moza Air 2 gimbal
  • Stativ stativ (håndtak festet)
  • 4 oppladbare batterier (Type 18650)
  • 4-spalt intelligent batterilader
  • 2 hurtigutløserplater (med 1/4-tommers og 3/8-tommers festeskruer)
  • 2 stigerørsplater
  • 1 linsestøttefeste
  • 2 følg fokusstøtter
  • Ladekabel: USB-C
  • Kontrollkabler: Micro-USB, Mini-USB, Remote
  • Kabellagringskasse

Den andre hurtigutløserplaten endte opp med å bli en enorm bekvemmelighet, noe som gjorde at jeg kunne bytte gimbal mellom kameraene i løpet av få sekunder, sparer for litt mindre balansering på grunn av vektforskjellen i mine to kameraoppsett.

Ekstra Moza-tilbehør som ikke er inkludert i standardpakken:

  • iFocus trådløst linsekontrollsystem
  • Underslung minihåndtak
  • Varm skofeste
  • Montering av osteplate
  • Profesjonell kameraryggsekk
  • Motekamera-ryggsekk
  • Hard beskyttelsesetui

Moza Air 2: Byggekvalitet

Moza Air 2 Gimbal Build Quality

Jeg elsker hvordan Moza Air 2 føles i hånden. Den er solid og robust og virker som den tåler en god mengde banking, selv i hendene på noen ganske klønete. Rett ut av boksen får du øyeblikkelig den følelsen av heft — nok til at den kan takle noen alvorlige skader hvis den blir utøvd som et våpen. (Ikke gjør det.)

Det føles definitivt som noe du har betalt gode penger for. Selv om det ikke er helt metall, ville jeg ikke klandre deg hvis du trodde det var. Knappene, skiven og sperrene er solide og godt laget, og forsikrer meg om at denne tingen ikke vil falle fra hverandre selv under en større nyttelast. I uken med testing fryktet jeg ikke en gang for utstyret.

Kort fortalt holder Moza Air 2 opp som et kvalitetsprodukt med fantastisk konstruksjon.

Moza Air 2: Design

Første ting først: ingen montering kreves!

Den første Moza Air hadde en designfeil i stillingen til rullemotoren, som blokkerte utsikten til kameraets bakskjerm. Moza Air 2 løser problemet ved å ta en side ut av Ronin-Ss lekebok og sette rullemotoren på skrå, og gi en fri utsikt til kameraets bakskjerm fra nesten hvilken som helst vinkel.

Moza Air 2 Gimbal bakre kameravisning

Selve holderen er vel, romslig. Den huser min Canon 60D med plass til overs (Panasonic G85 på disse bildene). Vær imidlertid advart hvis kameraets underside holder er for langt til venstre - som tilfellet er med Canon 60D - fordi rullearmen trenger å strekke seg ganske mye for å kompensere for balanse, og den ekstra forlengelsen kan føre til at den bank inn i panarmen, som sett i oppsettet mitt nedenfor:

Moza Air 2 Gimbal Roll Arm Knock

Så langt montering går, er det smertefritt. De medfølgende 1/4-tommers og 3/8-tommers skruene lar deg montere nesten hvilket som helst kamera, og de medfølgende stigerørplatene er nyttige for massive linser. Selve gimbal har to andre 1/4-tommers fester for eksternt tilbehør: en på bunnen av håndtaket og en bak grepet:

Moza Air 2 Gimbal Grip Mount

Og balansering? Ingen klager fra meg. Det tar deg noen minutter første gang, men det er ingen steder i nærheten av frustrerende. Jeg elsker den geniale utformingen av å ha hurtigutløserplaten montert på en egen grunnplate: du justerer grunnplaten for balanse, og hurtigutløserplaten glir av og på uten å måtte balanseres på nytt hver gang:

Moza Air 2 Gimbal hurtigutløserplate

Det er en hard lås på rullemotoren som er flott for trygghet når du lar gimbal stå stående på stativfestet, men jeg skulle virkelig ønske at de andre motorene hadde harde låser for ekstra trygghet når de pakker den bort for å reise:

Moza Air 2 Gimbal Roll Motor Hard Lock

Moza Air 2 føles bra å holde, med håndtaket er lite nok til å gripe hele veien, men stort nok til at hånden min ikke blir sår over tid. Håndtaket er dekket av et gummiaktig gripemateriale, og formen på håndtaket er mer av et avrundet rektangel enn en sylinder, som begge gir komfort ved lang bruk:

Moza Air 2 Gimbal håndtaksmateriale

Det er ikke noe nyskapende eller forferdelig ved plasseringen av joysticken, knappene og skiven - de tjener ganske enkelt deres formål. Jeg personlig fant joysticken litt for langt fra grepet, noe som gjorde det vanskelig å nå uten å støtte gimbalen med den andre hånden. Knappene er ikke enkle å bruke under enhåndsbetjening, men det er et problem som deles av de fleste enhåndsgimbals, ikke bare Moza Air 2:

Moza Air 2 Gimbal joystick-knapper Layout

Til slutt har vi plasseringen av ladeportene og kontrollporten, som begge gir perfekt mening for meg. De medfølgende kontrollkablene er ganske korte, men gitt hvordan kontrollporten er plassert inne i holderen, er det egentlig ikke noe problem. Når det gjelder ladeportene? De er akkurat der du forventer at de skal være: rett ved siden av monteringsportene for eksternt tilbehør.

Moza Air 2: Brukervennlighet

Moza Air 2 er tung. Gimbalen alene er litt over 3 kg, noe som ikke høres ut som mye - men du må ta faktor i kameraet, linsen, eksternt tilbehør og sannsynligheten for at du løper rundt med det i flere timer om gangen. Legg merke til at lignende gimbals er enda tyngre (DJI Ronin-S er litt over 4 kg), men ikke undervurder den utholdenheten du trenger for dette.

OLED-skjermen er grunnleggende, men den får jobben gjort. Kanskje litt vanskelig å se i direkte sollys, men helt greit for innendørs skudd. Jeg synes ikke skjermen var vanskelig å se mens jeg opererte gimbalen. Når det gjelder innstillingsmenyen, er den lagt ut på en intuitiv måte, men noen av menyelementnavnene kan være vanskelige å tyde, gitt den begrensede mengden skjermplass. (Hint: Les manualen!)

Moza Air 2 Gimbal OLED-menyskjerm

Moza Air 2 selger seg selv som å ha 8 gimbal-modus, men det er litt misvisende. Virkelig betyr det bare at hver av de tre aksene - panne, vippe og rulle - kan være i låsemodus eller følgemodus. Totalt antall lås og følg-kombinasjoner? Yup, 8. Heldigvis er det ganske enkelt å bytte lås og følg for hver akse. Enkeltklikk på joysticken for å veksle panellås; dobbeltklikk på joysticken for å veksle rullelås; og trippelklikk joysticken for å veksle vippelås.

Utløserknappen er den mest nyttige knappen på Moza Air 2. Uansett hvilken "gimbal-modus" du er i, kan du trykke og holde inne avtrekkeren for å midlertidig låse retningen til kameraet. Så snart du slipper, går aksene tilbake til gjeldende låse- eller følgestatus. Den sirkulære skiven lar deg raskt endre følgefølsomheten til alle tre aksene, som er en hendig snarvei fordi denne innstillingen ellers ligger begravet under flere menyklikk - ikke morsomt når du er i midten av et raskt tempo.

Moza Air 2 Gimbal utløserknapp

Utløserknappen har også to andre funksjoner: du kan dobbeltklikke på den for å øyeblikkelig sentrere kameraets orientering til horisontnivå, og du kan tredoble klikke på den for å snurre plass i holderen til selfie-modus. (Men med tanke på hvor tungt det er, er det kanskje ikke den smarteste ideen å prøve å selfie-vlog med denne gimbalen.)

Men Moza Air 2 inkluderer to situasjonsmodi som du kan finne nyttige avhengig av hva du skyter: Sport Gear Mode (ultrahøy følsomhet på panoramotoren for å fange raskt) og Inception Mode (der du holder gimbalen som en lommelykt og kameraet ruller 360 grader).

Moza Air 2 Gimbal batterirom

Batterisituasjonen på Moza Air 2 er love-it-or-hate-it. Å fjerne batterier fra kroppen kan være smertefullt hvis du bruker denne tingen hver eneste dag, men med 16 timers batterilevetid er det vanskelig å klage. Noen foretrekker kanskje designet til DJI Ronin-S og det innebygde batteriet som lades ved hjelp av en USB-kabel, men fordelen her er at du kan kjøpe et hvilket som helst antall sikkerhetskopieringstype 18650-batterier og bytte dem inn etter behov.

I virkeligheten er Moza Air 2 det beste fra begge verdener: hvis batteriene dine dør og du går tom for reservedeler, kan du fremdeles holde gimbal-drevet gjennom USB-C-porten ved å koble til en strømbank (forutsatt at strømbanken kan gi nok juice).

Moza Air 2 Gimbal USB-C-port

Jeg elsker hvor nybegynnervennlig Moza Air 2 er. Det er en funksjon som heter Auto-Tune som kjører nyttelasten gjennom noen raske tester på hver akse for å bestemme de optimale effektinnstillingene for hver motor for den aktuelle nyttelasten. For en gimbal nybegynner som har flere kameraer eller oppsett å veksle mellom, er dette super praktisk.

Til slutt har gimbal muligheten til å lagre og laste inn tre forskjellige innstillingskonfigurasjoner. Helst ville det være nærmere 10 lagringsspor, men tre er bedre enn ingenting.

Moza Air 2: mobilapp

Moza Air 2 Gimbal mobilapp fjernkontroll

Hvis du er som meg og du har et kamera som ikke offisielt støttes av Moza Air 2, kan det være lurt å installere Moza Master-appen som kobles trådløst til gimbal via Bluetooth. Ved hjelp av appen kan du fjernstyre alle tre aksene, justere gimbal-innstillingene på en enklere måte og ett-trykk re-center eller sleep.

Hvis du har et kamera som er offisielt støttet, kan appen også starte og stoppe opptaket, justere kamerainnstillinger som blenderåpning / ISO / lukkerhastighet, og for speilfrie kameraer kan du se en direkte innmating av hva søkeren ser.

I tillegg tilfører Moza Master-appen muligheten til å gjøre Motionlapse, Timelapse og Variable-Speed ​​Timelapse. Disse er alle plassert under Creative Video-delen, og alle disse modusene krever et offisielt støttet kamera med en fungerende kontrollkabel. Som sådan kunne jeg ikke teste dem ut.

Totalt sett er appen fin å ha og enkel å navigere, men til slutt unødvendig hvis du ikke planlegger å skyte timelapse-video. Den ene andre bruksaken jeg kan tenke på? Du kjører gimbalen i en scene med høy action, mens en assistent kontrollerer den eksternt. Utover det vil du overleve uten appen, ikke noe problem.

Kanskje en fremtidig oppdatering vil snu ting.

Last ned: Moza Master for Android | iOS (gratis)

Moza Air 2: Final Tankes

Jeg har egentlig bare to klager:

For det første er selve gimbalen stille som en mus, men noen få ganger vibrerte den som gal da skruen som holder kameraet mitt til hurtigutløsningsplaten løsnet. Det er sannsynligvis brukerfeil, så jeg vil ikke telle det mot det, men det er overraskende når det skjer.

For det andre, hvis du snurrer eller vinkler gimbalene rundt for raskt mens du bruker, "klikker" motorene noen ganger på plass og forårsaker rykkete opptak. Imidlertid bør du virkelig ikke utføre så raske bevegelser med en gimbal likevel, så det er ikke en avtale-bryter. (Merk at det ikke skjer i Sport Gear Mode så vidt jeg kan si.)

Totalt sett er Moza Air 2 godt designet og ekstremt brukbar ... i korte utbrudd. Selv om den er lettere enn DJI Ronin-S og Zhiyun Crane 3 LAB, vil den fremdeles sette en belastning på armene, skuldrene og ryggen. Planlegg å innlemme et treningsregime i rutinen din hvis du tenker å kjøpe en.

Ville jeg brukt denne gimbalen når jeg reiser? Kun til profesjonell bruk. Selv om du sannsynligvis kan passe den inn i en bærepose (den vil definitivt passe i en innsjekket veske), vil den ta mye plass selv når den er konfigurert til å være så tett og flat som mulig. Det er ingen måte å bryte det ned ytterligere. Og ikke glem: det er tungt!

Men hvis du er i markedet for en gimbal og det eneste du bryr deg om er verdi per dollar, sliter jeg med å tenke på en konkurrent som tilbyr alt som så givende og rimelig som Moza Air 2. Jeg anbefaler det på det sterkeste.

Delta i konkurransen!

Moza Air 2 Gimbal Giveaway

Utforsk mer om: DSLR, Filmmaking, MakeUseOf Giveaway, Video Editing.