Enten du er ny på Linux eller er en erfaren bruker, her er den beste Linux-programvaren og appene du bør bruke i dag.

Den beste Linux-programvaren og appene

Annonse Du har byttet fra Windows eller Mac. Du har valgt en Linux-distro, bosatt deg i et Linux-skrivebordsmiljø og lært de grunnleggende Linux-kommandoene. Nå leter du etter applikasjoner å installere. Eller kanskje er du en langvarig Linux-bruker som holder øye med det som er nytt. Vel, du har kommet til rett sted. Lås

Annonse

Du har byttet fra Windows eller Mac. Du har valgt en Linux-distro, bosatt deg i et Linux-skrivebordsmiljø og lært de grunnleggende Linux-kommandoene. Nå leter du etter applikasjoner å installere. Eller kanskje er du en langvarig Linux-bruker som holder øye med det som er nytt. Vel, du har kommet til rett sted.

Lås opp juksearket "Essential Linux Commands" nå!

Dette vil registrere deg på vårt nyhetsbrev

Skriv inn låsen for e-post

Det meste av programvaren nedenfor er gratis og åpen kildekode, og de aller fleste finner du i Linux-pakkehåndterere (for eksempel Ubuntu Software, GNOME Software eller YaST). Imidlertid er noen få av appene proprietære, og en koster til og med en god del penger.

Jump Ahead: Browsere | E-post | Økonomi | Direktemeldinger | Vedlikehold | Media Editors | Mediaspillere | Kontor | Photo Managers | Programmering | Terminaler | Tekstredaktører | virtualisering

Nettlesere lesere~~POS=HEADCOMP

Firefox

Den beste Linux-programvaren og appene BestLinuxApps Firefox

Med den nye Quantum-oppdateringen har Mozilla gitt folk grunn til å sjekke ut Firefox igjen. Spesielt Linux-brukere kan gjerne se støtte for dekorasjoner på klientsiden, noe som gjør at Firefox føler seg mer hjemme i skrivebordsmiljøer som GNOME og Elementary OS Pantheon. Mozilla baker personvernalternativer som ikke følger med Chrome, en av flere grunner til å vurdere å bruke Firefox i stedet 7 grunner til å bytte fra Google Chrome til Mozilla Firefox 7 grunner til å bytte fra Google Chrome til Mozilla Firefox Google Chrome er den mest populære nettleseren, men er det riktig for deg? Her er grunnen til at du kanskje foretrekker Mozilla Firefox. Les mer .

Last ned: Firefox (gratis)

Chrome / Chromium

BestLinuxSoftware-Google-Chrome

Med noen tiltak er Chrome nå kongen av bakken. Nettleseren har blitt så kraftig at du kan kjøpe en Chromebook og gjøre det meste av datamaskinen din uten å trenge en annen app. All denne funksjonaliteten er tilgjengelig på Linux. Du må laste ned Chrome fra Googles nettsted, men du kan laste ned Chromium direkte fra mange Linux-repoer.

Last ned: Chrome (gratis)

Last ned: Chromium (gratis)

Opera

BestLinuxSoftware-Opera

Opera er ikke åpen kildekode, men det er gratis. Du finner ikke nettleseren i distro-reposene dine, men nettstedet tilbyr DEB-er og RPM-er for Linux. Opera er ikke på langt nær så populært som Chrome eller Firefox, men det er den tredje mest vanlige nettleseren du kan installere på Linux-skrivebordet. Og siden Opera fortsetter å trenge måter å differensiere seg på, inneholder den nyeste versjonen en innebygd annonseblokkering og en VPN.

Last ned: Opera (gratis)

Vivaldi

Vivaldi nettleser på Linux

Vivaldi er i likhet med Google Chrome og Opera en proprietær nettleser basert på Chromium. Det kommer fra en medgründer av Opera Software som ble misfornøyd da Opera byttet fra sin egen Presto nettmotor til Chromium. Vivaldi prøver å gjenopplive noen av funksjonene som gikk tapt i den overgangen. Det er et verktøy beregnet på strømbrukere og kommer med flere tilpasningsalternativer enn den typiske nettleseren.

Last ned: Vivaldi (gratis)

Web (Epifany) nettleser

BestLinuxSoftware-Web

Det er ikke mange nettlesere som er eksplisitt utviklet for Linux. GNOME nettleser, også fremdeles som Epiphany, er en av de eldre rundt. Senere versjoner tilbyr den beste integrasjonen du finner med GNOME Shell. Det mangler tilleggsprogrammer som finnes i mainstream-nettlesere, men noen brukere vil like minimalismen, hastigheten og faneisolasjonen som forhindrer at et nettsted som ikke oppfører seg, krasjer hele nettleseren.

Last ned: GNOME Web (gratis)

Falkon

Falkon nettleser for KDE Plasma-skrivebordet

Ingen av de ovennevnte nettleserne ser ganske hjemme på KDE Plasma-skrivebordet. Hvis visuell integrasjon er viktig for deg, så vil jeg foreslå Falkon (tidligere QupZilla). Støtte er kanskje ikke så solid som de ovennevnte nettlesere, men det vil komme deg over det meste av nettet. Med så få Qt-baserte KDE-nettlesere å velge mellom, er det nok å se at Falkon fortsatt er under utvikling.

Last ned: Falkon (gratis)

e-post

Thunderbird

Thunderbird e-postklient på Ubuntu

Thunderbird er e-postklienten fra Mozilla. Selv om den ikke helt har navnet anerkjennelse som Firefox, er den kanskje den andre bare for Outlook i en verden av dedikerte e-postklienter. Dette kryssplattformverktøyet fungerer på samme måte som Linux andre steder, så det er en god sjanse for at nye Linux-brukere vil finne det kjent.

Last ned: Thunderbird (gratis)

Geary

BestLinuxSoftware-Geary

Geary er ikke standard GNOME-e-postklient, men det ser ut som delen. Denne appen kommer fra Yorba, en nå nedslått utvikler av open source-apper som også brakte oss Shotwell-fotosjefen. Elementary Project har siden gaffet Geary og endret navn til Pantheon Mail, men det lover at fremtidige oppdateringer vil forbli kompatible med andre distros.

Last ned: Geary (gratis)

Utvikling

BestLinuxSoftware-Evolution

Evolution er den offisielle e-postklienten til GNOME-prosjektet. Den har vokst lenge i tannen, men med tanke på funksjoner og stabilitet sammenligner Geary ikke helt. Plus Evolution kommer med en innebygd kalender, adressebok og oppgaveliste.

Last ned: Evolution (gratis)

KMail
BestLinuxSoftware-Kmail-KDE

Vil du ha en klient som føler seg hjemme på KDE-skrivebordet? Dette er den. KMail er en del av den større Kontact-pakken Linux Desktop Email Clients Compared: Thunderbird vs. Evolution vs. KMail vs. Claws Mail Linux Desktop Email Clients Compared: Thunderbird vs. Evolution vs. KMail vs. Claws Mail Les mer, men du kan bruke applikasjon uavhengig for en mer lett opplevelse.

Last ned: Kmail (gratis)

Claws Mail

BestLinuxSoftware-ClawsMail

Claws Mail er et godt valg for en lett app som ikke har de tunge avhengighetene som kreves av de fleste av alternativene. Dette gjør at den passer godt på magre stasjonære maskiner som XFCE og LXDE. Med en lang liste over funksjoner, får du beholde det meste av funksjonaliteten du forventer.

Last ned: Claws Mail (gratis)

økonomi

GnuCash

Som navnet antyder, er GnuCash en del av GNU-prosjektet. Det er et gratis og åpen kildekode-alternativ til Intuit Quicken. Appen kan håndtere personlig eller liten virksomhetsregnskap, med muligheten til å importere et antall formater, holde oversikt over aksjene dine og presentere informasjonen din i rapporter og grafer.

Last ned: GnuCash (gratis)

KMyMoney

Hvis du foretrekker Plasma-skrivebordet, vil ikke GnuCash føle seg hjemme. I så fall, sjekk ut KMyMoney. Det er en veletablert app som på samme måte spekket med funksjoner. Oppsettet bringer til og med litt mer farge inn i det som kan være en veldig tørr oppgave.

Last ned: KMyMoney (gratis)

Skrooge

Skrooge er et alternativ for KDE-fans. Hvis KMyMoney ikke importerer de eksisterende filene dine, eller du ikke liker måten den presenterer informasjon på, kan du se på Skrooge. Det kan bare være det du leter etter.

Last ned: Skrooge (Gratis)

Homebank

HomeBank er et GTK-basert verktøy som ikke var designet med noe spesielt skrivebordsmiljø i tankene. Den tilbyr kanskje den enkleste presentasjonen av noen regnskapsapp på denne listen. Det er også tilgjengelig på hvilket operativsystem du vil, så hvis du hopper frem og tilbake mellom PCer og MacBooks, kan dette være veien å gå.

Last ned: HomeBank (gratis)

Direktemeldinger

Pidgin

BestLinuxSoftware-Pidgin

Pidgin er en direktemelding på tvers av plattformer som har eksistert i flere tiår og tiltrukket millioner av brukere. Electronic Frontier Foundation ga Pidgin en perfekt poengsum på sitt sikre meldingskortkort sommeren 2015, slik at du ikke trenger å ha venner spredt over mange meldertjenester for å få denne appen installert.

Last ned: Pidgin (gratis)

Empati

BestLinuxSoftware-Empati

Empati er standardklienten for GNOME. Som et resultat kommer den forhåndsinstallert på mange distros som bruker det stasjonære miljøet. I tillegg til tekst, kan du kommunisere ved hjelp av lyd og video på protokoller støttet av Telepathy-rammeverket.

Last ned: Empathy (gratis)

KDE telepati

BestLinuxSoftware-KDE-Telepati

Dette er KDE-samfunnets nye tilnærming til direktemeldinger. Sammenlignet med andre alternativer, tilbyr KDE Telepathy bedre integrasjon med Plasma-skrivebordet. Den erstatter Kopete, KDEs forrige standard-direktemelding på mange år.

Last ned: KDE Telepathy (gratis)

Vedlikehold

GNOME Tweak Tool

BestLinuxSoftware-GNOME-Tweak-Tool

Til tross for GNOMEs fokus på enkelhet, er skrivebordet veldig tilpassbart. Med den rette kombinasjonen av utvidelser 8 GNOME Shell-utvidelser som forbedrer grensesnittet 8 GNOME Shell-utvidelser som forbedrer grensesnittet Etter å ha brukt GNOME en stund, kan det være lurt å endre et par ting om oversiktsmodus, eller til og med finpusse panelet. Disse åtte utvidelsene hjelper deg med å gjøre akkurat det! Les mer, og noen få ekstra apper, kan du endre mange aspekter av datamaskinens grensesnitt. GNOME Tweak Tool er en av de ekstra appene. Vil du endre skrifter eller slå på utvidelsene du har installert? Dette er stedet å være.

Last ned: GNOME Tweak Tool (gratis)

Unity Tweak Tool

BestLinuxSoftware-Unity-Tweak-Tool

Unity Tweak Tool er en lignende app, men den er designet med Ubuntu sitt Unity-grensesnitt i tankene. Kjernekonseptet er det samme. Last ned denne appen for å redigere virtuelle skrivebord, justere animasjoner og finpusse andre aspekter som Ubuntu ikke lar deg gjøre som standard.

Last ned: Unity Tweak Tool (gratis)

BleachBit

BestLinuxSoftware-BleachBit-Ubuntu

Linux trenger ikke den typen regelmessig systemvedlikehold som Windows krever, men det er tidspunkter der vi kanskje vil gi deler av maskinene våre et kraftvask. BleachBit kan gjøre det. Dette verktøyet sletter filer sikkert og "renser" en stor liste over applikasjoner.

Last ned: BleachBit (gratis)

Media Editors

iver

Frimodighet er et flott sted å starte, men hvis lyd er ditt brød og smør, kan det være lurt å ta steget opp til Ardor. Dette er en fullverdig digital lydarbeidsstasjon beregnet for profesjonell bruk. Ardor er ikke det eneste verktøyet i sitt slag for Linux, men det er tilfeldigvis det grunnlaget andre verktøy som Mixbus er basert på.

Last ned: Ardor (gratis)

Audacity

BestLinuxSoftware-Audacity

Audacity er et populært verktøy for innspilling og redigering av lyd. Vil du spille inn et album eller lage din egen podcast? Audacity er en enkel anbefaling på tvers av Linux, Windows og Mac OS X.

Last ned: Audacity (gratis)

GIMP

BestLinuxSoftware-GIMP

GIMP er den mest modne og funksjonsrike bilderedigereren som er tilgjengelig for alle open source-stasjonære. Det er også den beste gratis applikasjonen i sitt slag på alle operativsystemer. GIMP er et alternativ til PhotoShop, og mer enn i stand til å holde på sitt. Noen mennesker foretrekker kanskje Adobe-grensesnittet, men med tillegg til et enkelt vindusbilde for flere år tilbake, kan GIMP føle seg mer kjent enn du tror.

Last ned: GIMP (gratis)

Krita

Krita-malingsapplikasjon for KDE Plasma-stasjonære

Hvis du er en kunstner som er komfortabel med en pekepenn, er Krita den beste digitale maleri-appen for Linux. Selv om dette programmet teknisk er i stand til å redigere bilder, er det bedre egnet til å hjelpe deg med å gjøre et tomt lerret til et kunstverk. Det er mange børstestiler å jobbe med, og du har friheten til å finpusse dem eller legge til din egen. Til tross for all funksjonaliteten som er pakket inni, er grensesnittet enkelt å dykke i og bruke regelmessig.

Last ned: Krita (gratis)

Openshot

OpenShot er en flott videoredigerer for å lage en hjemmevideo for å forberede en innspilling for YouTube. Den ble først lansert i 2008, men den ble mye bedre etter versjon 2.0. Selv om dette ikke er den typen verktøy du finner i produksjonsstudioer, med 3D-animasjon, kompositt, lydblanding og mer, er det mange avanserte funksjoner for hånden.

Last ned: OpenShot (gratis)

PiTiVi

Vil du bare ha det grunnleggende, for eksempel muligheten til å trimme klipp, sette inn overganger og legge til noen få effekter? PiTiVi har du dekket. Det er ikke veldig avansert, men for hjemmebruk er det et dyktig verktøy.

Last ned: PiTiVi (Gratis)

Kdenlive

Igjen har KDE-prosjektet en egen mulighet. Kdenlive er kraftigere enn PiTiVi, noe som gjør det til et flott alternativ til OpenShot. Start her hvis du bruker et QT-basert skrivebord, selv om du fortsatt vil prøve det selv om du ikke er det.

Last ned: Kdenlive (gratis)

Light

Klar til å bli alvorlig? Lightworks er uten tvil den beste videoredigeringsprogrammet på Linux-skrivebordet. Det er bra nok at flere Hollywood-produksjoner har brukt denne appen til å produsere spillefilmer. Men det koster en stor pris. Pro-versjonen av Lightworks vil koste deg hundrevis av dollar. Heldigvis gir gratisversjonen deg alle de samme verktøyene, så lenge du har det bra med å eksportere til MPEG-4 på 720p.

Last ned: Lightworks (gratis)

Mediaspillere

VLC

BestLinuxSoftware-VLC

Hvis VLC ikke kan spille av filen du vil se, er det en god sjanse for at den ikke kan spilles. Denne appen er så god på jobben at den er en av de første installasjonene du ser på mange Windows-maskiner. Grensesnittet kan føles uoversiktlig eller utdatert, men du vil ikke bli skuffet av funksjonaliteten.

Last ned: VLC (gratis)

GNOME-videoer (Totem)

BestLinuxSoftware-videoer-Totem

Standard videoredigeringsprogram for GNOME-skrivebordet er enkelt av design. Den spiller av alle medieformater som støttes av GStreamer. Alternativene er ikke de mest grundige, men det gjør en god jobb å holde seg utenfor veien slik at du kan fokusere på det du ser på.

Last ned: GNOME-videoer (gratis)

Rhythmbox

Den beste Linux-programvaren og appene BestLinuxSoftware Rhythmbox

Rhythmbox er en klassiker. Hvis du har brukt iTunes, vet du hvordan du navigerer deg rundt i denne one-stop-shopen til en musikkspiller. Få tilgang til biblioteket ditt, lytt til podcast og last ned ny musikk fra Creative Commons nettbutikker. Appen har ikke endret seg mye det siste tiåret, men den får jobben gjennomgående.

Last ned: Rhythmbox (gratis)

Lollypop

Den beste Linux-programvaren og -appene BestLinuxSoftware Lollypop

Mens Rhythmbox ser malplassert ut på et standard GNOME-skrivebord, føler Lollypop seg som hjemme. Den tar design-signaler fra den enkle GNOME Music-spilleren, men den slipper ikke på funksjoner - og viser at å følge GNOME-retningslinjene ikke krever at en app er grunnleggende.

Last ned: Lollypop (gratis)

Amarok

Den beste Linux-programvaren og appene BestLinuxSoftware Amarok

Amarok er juggernaut for KDE-musikkscenen. Den klarer også å pakke de samme funksjonene i Rhythmbox (og mer) uten å se ut som en iTunes-klon. Du kan finjustere grensesnittet grundig og legge til plugins slik at Amarok passer til din smak. Hvis jeg bare kunne anbefale en musikkapp på Linux-skrivebordet, ville dette være det.

Last ned: Amarok (gratis)

Clementine

Clementine henter inspirasjonen fra Amarok of old. På mange år siden debuten har appen vokst til å være egen. I disse dager kan du streame musikk fra en rekke online kilder og kontrollere spilleren ved hjelp av Clementine Android-appen.

Last ned: Clementine (gratis)

Vocal

BestLinuxSoftware-Vocal-Podcasts

Vocal er en podcast-klient utviklet for Elementary OS. Det betyr at det kommer med all den enkelhet og stil som er felles for distro-appene. Programvaren er i en tidlig fase, men dette er en av de mer spennende podcast-relaterte utviklingen Linux har sett siden Miro, som ikke har sett en oppdatering på tre år.

Last ned: Vocal (gratis)

Kontor

Libreoffice

BestLinuxSoftware-Libreoffice

LibreOffice er den beste kontorpakken du kan finne på Linux. Det er så i stand til å ta på seg Microsoft Office De 7 beste gratis Microsoft Office-alternativene De 7 beste gratis Microsoft Office-alternativene Microsoft Office er kongen av kontorpakker, men det betyr ikke at det er det rette for deg. Her er noen andre kontorpakker du kanskje vil like bedre! Les mer om at millioner av mennesker installerer det på Windows. Uten å bruke penger, får du de fleste funksjonene du kan ønske deg og god kompatibilitet med Microsoft Office sine dokumentformater.

Last ned: LibreOffice (gratis)

GNOME-kontor

BestLinuxSoftware-AbiWord

LibreOffice er en massiv suite, så den kan føles tung til tider. GNOME tilbyr en rekke applikasjoner bygget eksplisitt for gratis stasjonære PCer 10 Produktive GNOME Office-apper du trenger på hjemmekontoret 10 Produktive GNOME Office-apper du trenger på hjemmekontoret GNOME Office eksisterer ikke ... eller gjør det det? Disse ti appene danner ikke en sammenhengende kontorpakke, men de kommer nær, og vil sannsynligvis hjelpe deg med å være produktiv fra Linux-skrivebordet. Les mer, og de tar færre systemressurser. Hvis du ikke trenger så mange funksjoner og ikke er så opptatt av å opprettholde kompatibilitet med Microsoft Office, kan du synes du foretrekker AbiWord og Gnumeric fremfor LibreOffice Writer og Calc.

Last ned: GNOME Office (gratis)

Calligra Suite

BestLinuxSoftwrae-Calligra-ord-KDE

Calligra er en kontorpakke som føles hjemme på KDE. Grensesnittet er designet med bredskjermskjermer i tankene, og i likhet med Plasmaskrivebordet som helhet er det veldig tilpassbar. Calligra er ikke så moden som LibreOffice eller GNOME Office, men det er verdt å bruke hvis du foretrekker å følge QT-applikasjoner.

Last ned: Calligra Suite (gratis)

WPS Office

Kanskje du rett og slett vil ha noe som ser ut og føles som Microsoft Office WPS Office for Linux ser bra ut som MS Office, utfører enda bedre WPS Office for Linux ser bra ut som MS Office, fungerer enda bedre Les mer. WPS Office gjør det, og det er tilgjengelig for Linux. Dette er ikke open source-programvare, men for mange Linux-brukere er det ikke alltid en prioritet.

Last ned: WPS Office (gratis)

Scribus

Scribus desktop publiseringsprogramvare på Linux

Når det gjelder publisering av skrivebord, kommer to programvareoppgaver i tankene: Microsoft Publisher og Adobe InDesign. Scribus er et gratis og åpen kildekode-alternativ. Selv om jeg ikke ville betrakte Scribe som intuitiv som Publisher eller InDesign, er den fullt utstyrt og får jobben gjort. Hvis du tar deg tid til å lære Scribus-måten å gjøre ting på, har du et pålitelig programvare for å lage nyhetsbrev, hefter, magasiner og mer.

Last ned: Scribus (gratis)

Photo Managers

digiKam

digiKam programvare for fotostyring som kjører på Linux
Bildekreditt: digiKam

Ikke bare er digiKam det beste fotoadministrasjonsprogrammet som er tilgjengelig for Linux, du kan hevde at det er det beste alternativet på alle stasjonære operativsystemer, periode. Hvis du er en profesjonell fotograf som ønsker å bytte til Linux, er dette stedet å starte. DigiKam vil importere RAW-filer, administrere metadata, bruke koder, lage etiketter og gjøre terabytes av bilder til noe håndterbart. Hele tiden er det enkelt å være tilfeldig for tilfeldige brukere å omfavne.

Last ned: digiKam (gratis)

Gwenview

Den beste Linux-programvaren og appene BestLinuxSoftware Gwenview

Gwenview er standard bildevisning på et KDE Plasma-skrivebord, men det gir også en flott bildebehandler. Du kan bla i mapper og lage enkle redigeringer av filer uten å måtte installere noe ekstra programvare. Takket være det store utvalget av plugins, er det knapt grensen for hva du kan gjøre. Gwenview er overbevisende nok til at du kanskje vil bruke den selv om du ikke er tilhenger av KDE.

Last ned: Gwenview (gratis)

gThumb

Den beste Linux-programvaren og -appene BestLinuxSoftware gThumb

I likhet med Gwenview er gThumb en bildevisning som kan fungere som bildebehandler. Det hender også å være det mest funksjonsrike alternativet som ser hjemme på GNOME-skrivebordet. Det tilbyr en ideell blanding av funksjonalitet og enkelhet som gjør den utmerket til uformell bruk, men det er sannsynligvis ikke den typen programvare du ønsker å bygge en virksomhet med.

Last ned: gThumb (gratis)

Shotwell

Shotwell er den mest enkle fotobehandleren for GTK-baserte stasjonære miljøer. Den importerer bildene dine fra et kamera, gir deg en rekke måter å gruppere dem på, kan bruke koder, åpne RAW-filer og gjøre endringer. Den laster raskere enn digiKam og gir mye av den samme kjernefunksjonaliteten.

Last ned: Shotwell (gratis)

For mer om Linux-fotostyring Hvordan administrere bildene dine på Linux som en proff Hvordan håndtere bildene dine på Linux som en proff Flyttet til Linux, men vet ikke hvordan du administrerer bildene dine? Slik gjør du rede for de viktige fotominnene i Linux. Les mer, sjekk ut vår nyttige guide.

programmering

Formørkelse

BestLinuxSoftware-Eclipse

Eclipse er overgangen til IDE på Linux, men den er mye brukt også på andre operativsystemer. Den har et stort fellesskap og mange plugins. Som et resultat er det en god sjanse for at Eclipse har de funksjonene du trenger.

Last ned: Eclipse (gratis)

Atom

BestLinuxSoftware-Atom

Atom er en tekstredigerer utviklet av GitHub. Målet var å designe en hackbar tekstredigerer for det 21. århundre. Folk har utviklet så mange plugins at Atom lager et flott utviklingsverktøy. Du kan til og med bruke den som en IDE.

Last ned: Atom (gratis)

Geany

BestLinuxSoftware-Geany

Geany er verken tekstredaktør eller fullverdig IDE; det er en koderedigerer Geany - En flott lettvektsredigeringsprogram for Linux Geany - En stor lettvektig koderedigeringsprogram for Linux Overraskende nok tilbyr ikke Linux så mange gode IDE-er (Integrated Development Environments). Jeg tror dette skyldes at tilbake på dagen tok de fleste Linux-programmerere ut gode gamle Notepad (eller gedit i dette tilfellet), og startet ... Les mer. Du kan kompilere og kjøre programvare, se en liste over definerte funksjoner i gjeldende fil og mer.

Last ned: Geany (gratis)

terminaler

GNOME-terminal

GNOME Terminal kommer med GNOME-skrivebordet, så det er den du vil møte på Ubuntu, Debian og Fedora. Heldigvis er det tilfeldigvis et godt verktøy for jobben. Du kan skjule menylinjen, justere skrift- og bakgrunnsfarger (inkludert gjøre vinduet gjennomsiktig og pakke inn tekst på nytt i størrelse).

Last ned: GNOME Terminal (gratis)

konsole

Som standardterminal for KDE, ser Konsole ut i alle KDE-apper som viser sitt eget terminalvindu. Dette integrasjonsnivået mellom apper er en del av det som gjør Plasma-skrivebordet så tiltalende. Det betyr også at det er mindre grunn til å installere Konsole hvis du ikke er så investert i KDE-økosystemet, selv om det er ganske fint å ha splittede terminaler.

Last ned: Konsole (Gratis)

Terminator

Når det er sagt, hvis du virkelig vil se flere terminaler i ett vindu, kan du gjøre det mye bedre enn to. Terminator kan feste fire terminaler i et rutenett. Hvis det ikke er nok til å gi deg hodepine, kan du prøve å doble tallet til åtte. Terminator bryr seg ikke.

Last ned: Terminator (gratis)

Guake

Vil du ikke at terminalen skal innta sitt eget vindu? Eller bretter du bare for å starte en egen app? Uansett kan du kanskje foretrekke Guake, en terminal som faller ned fra toppen av skjermen. Tildel den en tastatursnarvei, og du vil alltid ha en terminal hendig. Når det gjelder navnet? Det er inspirert av Quake, et videospill som lar deg få tilgang til terminalen på denne måten.

Last ned: Guake (gratis)

Yakuake

Yakuake gjør det som Guake gjør, bare for KDE. Du kjenner boret nå. Når du ikke bruker et GTK-basert skrivebord, er det fint å ha et alternativ. Yakuake er en top-down terminal skrevet i QT.

Last ned: Yakuake (gratis)

Tekstredaktører

gedit

BestLinuxSoftware-Gedit

GNOMEs standard tekstredigeringsprogram er en av de mest funksjonsrike tekstredigererne for Linux 7 Beste Linux Tekstredaktører og Gedit Alternativer 7 Beste Linux Tekstredaktører og Gedit Alternativer Bekymret for at Gedit har blitt forlatt av utvikleren? Selv om vi ikke vet hva fremtiden innebærer, bør en av disse syv Linux-tekstredigeringsprogrammene erstatte en passende erstatning. Les mer . Det er også en fin måte å skrive inn grunnleggende notater. Men uansett hvordan du vil bruke den, blir det vår anbefaling.

Last ned: Gedit (gratis)

Kate

BestLinuxSoftware-Kate-KDE

Kate er standard tekstredigerer for KDE-skrivebordsmiljøet, og det er heller ingen slouch. Siden dette er KDE vi snakker om, er mye av den avanserte funksjonaliteten lett å finne i de mange applikasjonsmenyene. I tillegg kan du finjustere grensesnittet til ditt hjerte innhold.

Last ned: Kate (gratis)

Sublime tekst

Ikke alle Linux-applikasjoner er åpen kildekode, og Sublime Text er ett eksempel. Denne proprietære tekstredigereren er tverrplattform, og har fått mange brukere på Windows og macOS. Distraksjonsfri skriving, muligheten til å redigere to filer side om side og et ekspansivt sett med snarveier gjør alle Linux-versjonen like overbevisende som på andre operativsystemer. I tillegg er det et stort utvalg av samfunnsstøttede plugins som kan gjøre opplevelsen til din egen.

Last ned: Sublime Text

virtualisering

VirtualBox

VirtualBox kjører på Linux

Hvis du trenger å fyre opp en virtuell maskin, er Oracle VirtualBox et av de første verktøyene som kommer til hjernen. Hvis du har støtt på dette programmet på Windows, vet du at det også er tilgjengelig på Linux. Det vil også se og føle seg kjent uansett hvilket skrivebordsmiljø du kjører. Det gjør VirtualBox til en enkel anbefaling, selv om det er mye her som førstegangsbrukere sannsynligvis vil synes forvirrende.

Last ned: VirtualBox (gratis)

GNOME-bokser

GNOME Boxes virtualiseringsprogramvare

GNOME Boxes fjerner all forvirring rundt virtuelle maskiner. Alt du trenger å gjøre er å velge hvilken ISO-fil du vil laste inn. Neste ting du vet, det er åpent i et vindu på skrivebordet ditt. GNOME-bokser kommer kanskje ikke med mange alternativer, men det gjør opp for det med hastighet, bekvemmelighet og ren brukervennlighet. Dette er mitt personlige favorittverktøy for jobben.

Last ned: GNOME Boxes (gratis)

Hvor får du enda mer Linux-programvare og -apper

Hvis du leter etter enda flere forslag, kan du sjekke ut disse populære Linux-appstarterne. Vi kan legge mange flere apper til denne listen, og vi har tenkt å gjøre det i fremtiden. Inntil da, hvorfor roper du ikke favorittene dine i kommentarfeltet nedenfor?

Inntil da er det mange flere apper hvor dette kom fra. Bare åpne opp ditt valgte Linux-programbutikk, eller sjekk Flathub eller Snap Store Flathub vs. Snap Store: De beste nettstedene for å laste ned Linux-apper Flathub vs. Snap Store: De beste nettstedene for å laste ned Linux-apper når du vil laste ned Linux-apper, hvordan sammenligner Flathub og Snap Store? Vi pit dem mot hverandre for å finne ut av det. Les mer, og se deg rundt.

Utforsk mer om: Best Of, Desktop Email Client, Linux Desktop Environment, Longform List, Text Editor.