Linux på Mac er mulig, men hva er de beste distriktene?  Denne artikkelen dekker Linux-smaker som passer for en Mac eller Macbook.

De 6 beste Linux-distristrene du kan installere på din Mac

Annonse Tro det eller ei, Apple-maskinvare er populær blant mange Linux-brukere. Selv langvarige Mac-brukere føler seg noen ganger som en endring, og selv om Windows 10 er et alternativ, kan Linux også friske opp arbeidsstasjonen din. Men med så mange forskjellige versjoner av Linux tilgjengelig, kan det være vanskelig å vite hvor jeg skal starte. Svar

Annonse

Tro det eller ei, Apple-maskinvare er populær blant mange Linux-brukere. Selv langvarige Mac-brukere føler seg noen ganger som en endring, og selv om Windows 10 er et alternativ, kan Linux også friske opp arbeidsstasjonen din.

Men med så mange forskjellige versjoner av Linux tilgjengelig, kan det være vanskelig å vite hvor jeg skal starte. Svaret vil avhenge av ferdighetsnivået ditt, hva du verdsetter fra et operativsystem og hva du skal bruke datamaskinen til.

Så her er noen forskjellige distribusjoner for den Linux-nysgjerrige Mac-brukeren.

1. Ubuntu

Dette er en skjermdumping av Ubuntu Desktop

Du kan kalle det kjedelig, men Ubuntu er lett den mest tilgjengelige smaken av Linux der ute 10 Nye Linux Ubuntu 19.04-funksjoner og hvordan du bruker dem 10 Nye Linux Ubuntu 19.04-funksjoner og hvordan du bruker dem Vil du prøve ut de nye Linux Ubuntu-funksjonene? Ta en kopi av Ubuntu 19.04 og stropp deg inn. Her er hva du skal se etter. Les mer . Den andre grunnen til at jeg anbefaler det fremfor alt annet, er at det er en av de mest støttede versjonene av Linux når det gjelder driverstøtte.

For Apple-brukere betyr det at all maskinvaren deres (inkludert den ofte problematiske trådløse adapteren) skal fungere rett ut av boksen. Det er ikke nødvendig å grave ut en Ethernet-adapter og jakte på nettet etter en Wi-Fi-driver som fungerer.

Ubuntu er også godt ivaretatt når det gjelder programvarestøtte, med et rikt arkiv av programvare innebygd rett i basisinstallasjonen. OS føles som om det ble bygget med den hensikt å bryte ned mange av barrierer som gjør operativsystemet uoverkommelig for mange, og akkurat som macOS er det massevis av god programvare inkludert for å komme i gang.

Du må også vurdere Ubuntu GNOME hvis du liker utseendet til GNOME-skrivebordsmiljøet og ikke er for opptatt av den siste og beste utgivelsen. Den offisielle GNOME-utgivelsen av Ubuntu er for tiden rundt et år utdatert, men det ser ut og føles mer som MacOS-grensesnittet Mac-eiere er vant til.

Last ned: Ubuntu

2. elementært OS

Dette er en skjermdumping av elementært OS

Hvis du vurderer å prøve ut Linux på MacBook og verdsette stasjonær estetikk fremfor alt annet, kan elementært OS kanskje bare være billetten. macOS-brukere vil umiddelbart føle seg hjemme siden skrivebordsmiljøet deler mye til felles med Apples eget operativsystem.

Nederst på skjermen finner du en dock, ikke ulik den som finnes i macOS. Øverst på skjermen er elementarys menylinje, og det er et Spotlight-lignende søkegrensesnitt for å starte apper, få tilgang til innstillinger og kjøre kommandoer fra en tekstmelding.

AppCenter er den grunnleggende OS-ekvivalenten til Mac App Store (selv om mange andre distribusjoner har et lignende system), med innebygd støtte for betaling-hva-du-vil-programvarebidrag til støtte for utviklere. Teamet bak OS oppmuntrer til og med til et bidrag ved nedlasting.

Til og med systemikonene har den lyse, fargerike Apple-gløden. Programvarestøtte er også bra, med alt som er bygget for Ubuntu 16.04 LTS som kan arbeide med elementært OS 0.4 "Loki." Støtte på netthinnevisning er bra, selv om den trådløse adapteren og MacBook-webkameraet ditt kanskje krever litt driverjakt.

Last ned: elementært OS

3. Manjaro

Dette er en skjermdumping av Manjaro Linux

Arch Linux er kjent blant Linux-entusiaster for sin hastighet og ytelse. Skal du installere Arch Linux? 10 grunner til arch-Based Distros Bør du installere Arch Linux? 10 grunner til Arch-Based Distros Arch Linux er et av de mest populære Linux-operativsystemene rundt. Her er grunnen til at du bør bruke Arch-baserte Linux-distroser. Les mer, men det viktigste publikummet er de mer erfarne brukerne der ute. Basert på Arch prøver Manjaro å tilby de mange fordelene som har gjort Arch sitt rykte i en brukervennlig pakke.

Det gjør dette ved å bygge videre på den kraftige Arch Linux-kjernen, med tilgang til Arch User Repository, og den samme rullende utgivelsesutviklingsmodellen. Men Manjaro holder hånden din så mye som mulig, inkludert en enormt forenklet installasjonsprosess og forhåndsinstallerte kodeker for enkel avspilling av media.

Blant de fremtredende funksjonene er muligheten til å oppdage datamaskinens maskinvare, med automatisk installasjon (der støttes) av programvare og drivere for ditt bestemte system. Dette er spesielt nyttig for Mac-brukere, der det kan være vanskelig å få støtte for drivere. Det er også tilgang til Manjarospesifikke programvarelager for å sikre at programvaren er stabil og testet før du installerer den.

Det er fire offisielle smaker av Manjaro som bruker tre separate skrivebordsmiljøer: Xfce (for eldre maskiner), KDE, GNOME og en arkitektversjon for tilpassede oppsett. Du kan også laste ned Community Editions, inkludert en som bruker Chrome-lignende vindusansvarlig Budgie. Det er et blomstrende brukerstøtteforum i tilfelle du blir sittende fast, og vektleggingen av brukervennlighet er virkelig forfriskende.

Last ned: Manjaro

4. Lubuntu

Dette er en skjermdumping av Lubuntu, en lett Ubuntu-smak

Har du en knusende gammel MacBook? Kanskje Apple har sluttet å støtte maskinen din, og du er ikke så begeistret for det. Er din Mac enda crustier enn det? De av dere som fremdeles gynger PowerPC-maskinvare kan gi nytt liv med riktig distribusjon.

Lubuntu er et solid valg. Det er en uskam lettvektsversjon av Ubuntu som bruker det minimale LXDE-skrivebordsmiljøet The Best Lean Linux Desktop Environment: LXDE vs. Xfce vs. MATE The Best Lean Linux Desktop Environment: LXDE vs. Xfce vs. MATE fremskynde ting mye. Her ser vi på tre alternativer: LXQt, Xfce og MATE. Les mer . I stedet for den vanlige Ubuntu-prisen er en pakke med lignende lette applikasjoner med svært lave maskinvarekrav.

På toppen av dette blir den ofte oppdatert med 32-bit og 64-bit versjon tilgjengelig for de fleste PC-er som er bygget i løpet av de siste 15 årene. Det er også PowerPC LTS (langsiktig støtte) for eldre Mac-modeller, og en Raspberry Pi-optimalisert versjon også.

Hvis du vil gjøre din aldrende gamle Mac om til noe nyttig som tekstbehandler, filserver eller enkel nettleser til kontorbruk, kan du gi Lubuntu en virvel. Kompatibilitet med Ubuntu-programvare og maskinvareoptimaliseringer gjør det til et godt valg for nybegynnere.

Hvis du gynger en gammel PowerPC Mac og leter etter noe annet, kan du sjekke Linux på PowerPC Mac Facebook-gruppen.

Last ned: Lubuntu

5. Ubuntu Studio

Dette er en skjermdumping av Ubuntu Studio

Hvis du først bruker Mac-en din til kreative bestrebelser, er det fornuftig å velge en kreativ Linux-distribusjon. Ubuntu Studio er fokusert på å lage kunst, enten det er musikk og lyd. De beste gratis musikkproduksjonsappene for Linux for beats, loops, innspillinger De beste gratis Linux Music Production-appene for Beats, Loops, Recordings Linux har kraftige musikkproduksjonsapper for både nybegynnere og profesjonelle. . Her er alt du trenger for Linux-musikkproduksjon! Les mer, grafisk design og fotografering, videografi eller publisering. Ja, det er en annen smak av Ubuntu, men en som inneholder massevis av verktøy for å komme i gang raskt.

Selv om du kunne spore opp og installere alle disse verktøyene på praktisk talt hvilken som helst versjon av Linux, inkluderer Ubuntu Studio dem utenfor boksen. For lydarbeid er det den utmerkede Audacity for enkel lydredigering, den omfattende digitale lydarbeidsstasjonen Ardor, og lydforsinkelse med lav latens og MIDI-løsning JACK klar til å rokke ut av boksen.

Hvis du er en kunstner, kan du komme i gang med et kraftig 3D-modelleringsverktøy Blender, vektorgrafikk arbeidshest Inkscape, Photoshop alternativ GIMP Slik bytter du fra Photoshop til GIMP: 5 trinn for å lette overgangen Hvordan bytte fra Photoshop til GIMP: 5 trinn for å lette overgangen Hvis du vurderer å dumpe Photoshop til fordel for GIMP, vil denne artikkelen hjelpe deg med å gjøre overgangen. Les mer, og grafikkbrett-klar malerverktøy MyPaint. Fotografer kan redigere RAW-bildene sine ved hjelp av Darktable og deretter administrere dem i et Shotwell-bibliotek.

Enkel videoredigerer Openshot er også inkludert, sammen med video powerhouse FFMPEG for konvertering, dekoding, koding, muxing og avspilling av praktisk talt alle videoformater under solen. Det hele er sikkerhetskopiert med LibreOffice 3, PDF-opprettingsverktøy Scribus, og open source eBook-app Caliber.

Som med andre Ubuntu-utgivelser, er den kompatibel med Ubuntu's uslåelige arkiv for programvare. Hvis du leter etter noe lignende, men ikke har lyst på Ubuntu, kan du sjekke Fedora's Design Suite.

Last ned: Ubuntu Studio

6. AVLinux

AVLinux

AVLinux er rettet mot produsenter av multimediainnhold som ønsker å redigere video eller lage musikk på sine Linux-systemer. I motsetning til Ubuntu Studio, er AVLinux basert på Debian og leveres med en tilpasset kjerne designet med lydproduksjon med lav latens i tankene.

Ideen er å skvise så mye ytelse ut av datamaskinen din som mulig, og det er grunnen til at utviklere valgte et endret lettvekt Xfce skrivebordsmiljø. Dette er en distribusjon som ofrer alt i navnet for å redusere belastningen på datamaskinen din fra å bare kjøre OS.

Som et resultat er det superbarben, selv om det kommer med en smattering av audiovisuelle verktøy. Disse inkluderer Ardor for å lage musikk, Audacity for enkel lydredigering, Guitarix for simulering av gitarforsterker og open source trommemaskin Hydrogen. Du finner også videoverktøy som Blender, Cinellerra, Kdenlive og Openshot installert, sammen med LibreOffice, Firefox og GIMP.

Interessant nok anbefaler den legendariske lydkonsollprodusenten Harrison fra Nashville, Tennessee AVLinux for bruk med deres Mixbus digitale lydarbeidsstasjon. Regner med å jakte på drivere (avhengig av maskinvare) hvis du velger AVLinux.

Last ned: AVLinux

Slik starter du Linux på din Mac

Det er mye enklere å installere Linux på Mac-en din enn det var, siden du ikke lenger trenger å åpne opp Terminal og opprette installasjonsmediet ved å bruke ledetekstmeldinger. Bare last ned USB-bildet du ønsker, ta tak i en ekstra USB-stasjon (pass på at det ikke er noe i det du vil beholde) og last ned Etcher.

Etcher USB Drive Creator

Denne fantastiske delen av åpen kildekode-programvare lar deg lage en oppstartbar USB-stasjon med ditt valg av Linux-distribusjon på den i rundt tre klikk. Velg Linux-bildet ditt, velg riktig tommelstasjon og klikk på Flash! å komme i gang.

Start datamaskinen på nytt og hold alternativtasten mens den starter. Velg USB-stasjonen du opprettet fra listen (unngå Macintosh HD), og vent til det valgte operativsystemet starter opp. De fleste live-distribusjoner inkluderer installasjonsveivisere enten i bootloader eller OS selv for å installere Linux permanent. Du kan deretter gå et skritt foran og få Linux til å se ut som macOS med noen få enkle justeringer.

Disse Linux-distribusjonene er ikke de eneste alternative operativsystemene for din Mac 8 Alternative operativsystemer for din Mac (som faktisk fungerer) 8 Alternative operativsystemer for Macen din (som faktisk fungerer) Hele kampen mot Windows vs. Mac vs. Linux er uten betydning. nå. La oss prøve noe nytt, ikke sant? Les mer . Hvis Mac-maskinen din har nok strøm, kan du kjøre noen av dem helt fint under VirtualBox på toppen av det eksisterende macOS-oppsettet ditt hvis du vil!

Utforsk mer om: GNOME Shell, Linux, Linux Distro, Linux Elementary, Lubuntu, LXDE, Ubuntu.