Mobilspill på en iPhone eller iPad har aldri vært bedre.  Her er flere fantastiske måter å glede seg over spill på iOS.

5 iPhone- og iPad-spillalternativer for å lade opp hvordan du spiller

Annonse IPhonen din er alltid i lommen når du vil spille et spill for å drepe noen minutter. Men liker du faktisk mobilspillene du spiller? Fra freemium-tull som gjør at du betaler eller venter timer, til elendige spill som ikke er morsomme i utgangspunktet, har iOS-spill noen problemer. Men hvis du vet hvor du skal lete, er det en skattekule av flott spillinnhold tilgjengelig for din iPhone eller iPad. D

Annonse

IPhonen din er alltid i lommen når du vil spille et spill for å drepe noen minutter. Men liker du faktisk mobilspillene du spiller?

Fra freemium-tull som gjør at du betaler eller venter timer, til elendige spill som ikke er morsomme i utgangspunktet, har iOS-spill noen problemer. Men hvis du vet hvor du skal lete, er det en skattekule av flott spillinnhold tilgjengelig for din iPhone eller iPad.

Det har aldri vært en bedre tid for iOS-spill

Apple så aldri ut til å holde spill som en prioritet på tvers av noen av sine plattformer. Dette har alltid vært spesielt sant for iOS. Alt har imidlertid endret seg med utgivelsen av iOS 13.

I det siste kunne du bruke en kontroller med iPhone eller iPad, men det fungerte bare med sertifiserte Made for iPhone (MFi) modeller. På grunn av dette gadd få spill å støtte kontrollører.

Nå kan du koble PlayStation 4 eller Xbox One-kontrollere, noe som betyr at du ikke trenger en spesifikk kontroller for iOS. Vi har en guide til sammenkobling av kontrollere med iOS 13 Slik kobler du en spillkontroller til din iPad eller iPhone Slik kobler du en spillkontroller til din iPad eller iPhone. Slik kobler du en PS4 eller Xbox One-kontroller til iPhone, pluss det beste alternativet spillkontrollere for iOS. Les mer for å hjelpe deg i gang.

Det er imidlertid ikke alt. Med ankomsten av iOS 13 tok Apple enda et stort skritt fremover i spill på alle plattformene sine. La oss se på det og andre viktige alternativer som gjør iOS-spill bedre enn noen gang.

1. Apple Arcade

Apple Arcade representerer selskapet dykkende for å støtte spill på plattformene. For en månedlig avgift får du tilgang til et helt bibliotek med spill. Disse er tilgjengelige på din iPhone eller iPad, så vel som på din Apple TV eller en Mac som kjører macOS Catalina eller nyere.

Alle disse spillene har kontrollerstøtte på macOS eller Apple TV. Og selv om ikke alle av dem jobber med kontrollere på iOS, gjør de aller fleste av dem det. Spill spenner fra den sprø What the Golf? å arkade perler som Chu Chu Rocket! Univers til mer alvorlige spill som Overland.

I ukene etter utgivelsen ankom en håndfull nye spill regelmessig på tjenesten. Enda bedre, dette er frittstående spill uten betalte utvidelser eller kjøp i appen.

Apple Arcade koster $ 4, 99 per måned som, i det minste akkurat nå, virker som en anstendig verdi. Det er ingen forpliktelser, så du kan kansellere når du vil. Kom i gang med den gratis månedlige prøveperioden for å bestemme om tjenesten er noe for deg.

Besøk: Apple Arcade

2. Steam Link

Initiering av Steam Link

Valves Steam Link har vært tilgjengelig på Android i noen tid nå. Valve planla å bringe appen til iOS samtidig; men etter en forsinkelse på omtrent et år, var det lett å tvile på om det noen gang ville dukke opp.

Etter det som virket som for alltid, er Steam Link nå tilgjengelig for iOS. Akkurat som den fysiske Steam Link-enheten, lar dette deg streame PC-spill til din iPhone eller iPad. Du bør ikke stole på å spille spill utenfor hjemmet ditt, men hvis du vil sparke tilbake på sofaen med Stellaris, er dette en fin måte å gjøre det på.

Å komme i gang med Steam Link er enkelt. Last ned appen, så er du noen få enkle skritt unna. For mer detaljerte instruksjoner, se vår guide for å få Steam Link-appen i gang. Instruksjonene fokuserer på Android, men prosessen er veldig lik på iOS.

Last ned: Steam Link (gratis)

3. PS4 Remote Play

De fleste anser ikke PlayStation Vita som en lysende stjerne i Sonys maskinvareoppstilling, men den hadde en stor fordel: Remote Play. Dette lar deg spille PS3 og PS4-spill på Vita som om de var håndholdte titler. Sony har erkjent hvor kult dette er, siden selskapet har brakt Remote Play ikke bare til Windows og Mac, men også mobile enheter.

Du kan bruke PS4 Remote Play-appen med berøringsskjermkontroller, men du vil ha bedre resultater hvis du bruker en kontroller. PS4-eiere har allerede en DualShock 4, så du trenger ikke å bekymre deg for å kjøpe annen maskinvare.

Å bruke en iPad er ideell for dette, ettersom en større skjerm vil fungere bedre. Fortsatt er det å bruke en iPhone akseptabelt, spesielt hvis du bare bruker den som en ledsager-app. Som du forventer vil en rask og stabil Wi-Fi-tilkobling gi de beste resultatene her.

Jeg har brukt dette ganske mye siden utgivelsen av iOS 13, og det fungerer overraskende bra. Det føles rart å spille Destiny 2 på en iPad, men det er praktisk hvis noen andre bruker TV-en din PS4 er koblet til.

Last ned: PS4 Remote Play (gratis)

4. Retro spillsamlinger

Sonic the Hedgehog hovedskjerm

Hvis du ikke vil streame konsoll- eller PC-spill eller registrere deg for Apple Arcade, sitter du ikke fast og spiller gratis-til-lek-mareritt. Du kan finne noen anstendige versjoner av klassiske spill som er tilgjengelige på din iPhone eller iPad også.

SNK, Sega og andre selskaper har gjort enkeltspill - eller i noen tilfeller samlinger av spill - tilgjengelig på mobile plattformer. På Segas App Store-side kan du laste ned Sonic the Hedgehog og andre kjente Genesis-spill, mens flere av SNKs Metal Slug-titler er tilgjengelige i en enkelt samling.

De fleste av disse spillene støtter MFi-kontrollere, så med iOS 13 fungerer de også med PS4- eller Xbox One-kontrollerne.

Last ned: Sonic The Hedgehog Classic (gratis)
Last ned: Gunstar Heroes Classic (gratis)
Last ned: Metal Slug Pack ($ 7.99)

5. Jailbreaking og Emulatorer

Spillemulering er et av områdene der Android-brukere har en fordel i forhold til iPhone-eiere. På Android har du et utvalg av forskjellige emulatorer i Google Play Store, og du kan alltid laste mer om du ønsker.

Teknisk sett er emulatorer tilgjengelige via Apple App Store, men disse kjører bak retrospillene nevnt over. Hvis du vil ha full tilgang til emulatorer slik at du kan kjøre spillet du ønsker, må du jailbreak iPhone.

Apple gjør det ikke enkelt å jailbreak iPhone, fordi selskapet ikke vil at du skal gjøre det. Dette er også utenfor rammen av denne artikkelen, ettersom endringer i iOS ofte gjør jailbreak-metoder foreldet. Likevel, hvis du har en gammel iPhone du vil gjøre om til en spillmaskin, er dette verdt å huske på.

Vil du ikke jailbreak? Prøv løsningsmetodene i vår guide til emulering av retrospill på din iPhone Slik spiller du Pokemon & Emulerer andre spill på din iPhone eller iPad Slik spiller du Pokémon og emulerer andre spill på din iPhone eller iPad Pokémon GO har gitt Nintendos franchise en ny leiekontrakt av livet, men det er ikke den eneste måten du kan spille Pokemon på din iPhone. Les mer .

Fremtiden til iOS-spill: Færre iOS-spill?

Hvis alternativene vi har sett på her beviser noe, er det at mer og mer spill beveger seg inn i skyen. Med kommende plattformer som Microsofts Project xCloud, er det sannsynlig at vi får se mer av dette. Den gode nyheten for mobilspilling er at dette sannsynligvis vil resultere i mer spill av konsollkvalitet i lommene.

For flere utmerkede titler, sjekk ut de beste offline spillene for iPhone og iPad De 12 beste offline spillene for iPhone og iPad å spille uten data eller Wi-Fi De 12 beste offline spillene for iPhone og iPad å spille uten data eller Wi-Fi her er de beste offline spillene for iPhone og iPad. Hvem sier du internettilgang for å spille spill på iOS-enheten din? Les mer .

Utforsk mer om: Game Streaming, Mobile Gaming, PlayStation 4, Retro Gaming, Steam Link.