Noen ganger går jobbsøket bare ikke bra.  Disse tipsene vil hjelpe deg med å fortsette jobben på jakt når alt suger.

5 avgjørende tips for å få jobbsøkingen tilbake på sporet

Annonse Noen ganger - til tross for dine beste intensjoner - går ikke din jakt bra. Uansett hvor mye arbeid du legger ned i eller hvor forberedt du er, fortsetter du å slå veisperring etter veisperring. Vekten av den feilen spiser deg, både i økonomisk stabilitet og selvtillit. Jeg har vært der selv med jobbsøkene mine, og det er ikke morsomt. Men d

Annonse

Noen ganger - til tross for dine beste intensjoner - går ikke din jakt bra. Uansett hvor mye arbeid du legger ned i eller hvor forberedt du er, fortsetter du å slå veisperring etter veisperring. Vekten av den feilen spiser deg, både i økonomisk stabilitet og selvtillit.

Jeg har vært der selv med jobbsøkene mine, og det er ikke morsomt. Men du må hente deg igjen og komme deg tilbake i salen, for hvis du ikke gjør det, er det eneste andre alternativet å være arbeidsledig.

Slik fortsetter du jobbsøkingen når alt suger.

1. Gjenta

Hva du skal gjøre når jobbsøket ditt suger inn gruppen

Det første du vil gjøre er å ta en kort pust i bakken for helsen din og hodet.

Dette kan være vanskelig når jobbsøkingen tynger deg, men du trenger tid til å gruppere deg og finne ut hvor søket ditt svikter. Det er ingen vits i å kaste deg mot en ordspråklig mur uten overskudd.

I løpet av denne pausen, sov litt mer, gjør noen avslappende aktiviteter og snakk med vennene dine. Elendighet elsker selskap, som de sier, og hvis vennene dine jobber med å søke også, vil de vite hvor tøft det er. De vil være i stand til å sympatisere med deg uten å pusse bort bekymringene dine for prosessen.

Hvis vennene dine ikke søker, vil de være dine største cheerleaders. I begge tilfeller kan det hende at vennene dine kan oppdage en feil i applikasjonen du ikke har funnet ennå - spesielt fordi du prøver å finne arbeid i samme bransje. De kan ha kontakter som kan knytte deg til de rette menneskene i de rette selskapene, eller tips om jobbsøking i seg selv.

Et av de beste verktøyene for jobbsøking på nettet er å finne søkemotorer tilpasset dine interesser. Ta en titt på artikkelen vår om de beste måtene å bruke faktisk til jobbjakt. Den beste måten å søke etter jobber ved å bruke faktisk den beste måten å søke etter jobber ved å bruke faktisk Jobbsøking kan være utmattende. Faktisk er.com et utrolig nyttig verktøy som kan hjelpe deg med å maksimere din jakt på jobben. Les mer .

2. Jakten på ressurser

Hva du skal gjøre når jobbsøket ditt suger ressurser til å hjelpe

Mens du tar denne korte pausen, kan du se etter ressurser i jakt på jobb som er i ditt område: de kan støtte deg når ting blir tøft.

Disse ressursene har ofte form av et arbeidskontor, der du potensielt har tilgang til karriererådgivere, gratis wi-fi, skrivere, interne stillinger, gratis eller betinget opplæring, gjenoppretter skrivekurs og økonomisk støtte.

Noen ganger er det dette tankegangen om at hvis du trenger "hjelpen" fra et av disse kontorene, har du mislyktes. Det burde imidlertid ikke være, da denne ideen om å mislykkes ikke kunne være lenger fra sannheten.

Disse arbeidskontorene er der for å gi deg strukturert veiledning under en komplisert, tidkrevende prosess. Jeg har brukt en før, og da jeg gjorde det, gjorde det jobbsøkingen så mye enklere. Tenk på dem som mentorer.

Du kan også finne flere ressurser på nettet. Hvis du leter etter et sted å starte søket, er det vanligvis myndighetsdrevne eller myndigheter ved siden av regjeringen som sammenstiller lenker hvor du kan finne arbeid. De viser også trinnene du kan ta hvis du er kvalifisert for ekstra hjelp.

Hvis du er i USA og leter etter et sted å begynne, er det CareerOneStop og Finn en jobb hos USAGov. Hvis du er kanadisk, er det Jobbanken.

3. Se på midlertidig arbeid

Hva du skal gjøre når jobbsøket ditt suger, finner midlertidig arbeid

Noe av det uunngåelige som kommer fra en veldig lang jobbjakt er den økonomiske belastningen. Uansett hvor mye penger du har spart, eller hvor mye støtte du har fra familien, vil midlene dine begynne å bli tørre.

Den truende gjeldsangsten kan være skremmende. Vedvarende angst i lav grad for mangel på penger kan gjøre det vanskelig å sove eller spise. Dette kan gjøre at du presterer dårligere under intervjuer. Det er en ondskapsfull syklus.

For å takle denne økonomiske belastningen kan du prøve å undersøke vikarer.

Dette arbeidet trenger ikke å være i ditt felt eller på heltid, eller til og med over minstelønn, selv om en høyere lønn ville vært fin. Målet er å ganske enkelt finne noe som hjelper deg å betale regningene og lar deg jobbsøking på kveldstid og i helgene.

Hvis og når du begynner på en vikarjobb, kan det føles frustrerende. Vikararbeidet er sannsynligvis ikke det du ønsker på lang sikt.

Det vil imidlertid hjelpe deg fordi det vil lindre noe av det økonomiske stresset. Det kan også motivere deg til å finne den jobben du virkelig ønsker å gjøre.

Ressurser du kan bruke:

  • Faktisk
  • Linkedin
  • ZipRecruiter
  • SimplyHired

Dette er en ikke-uttømmende liste over nettsteder for jobbsøking som viser vikarer. Hvis du vil finne noe som er mer spesifikt for hvor du bor, anbefaler vi å gjøre et raskt Google-søk på ditt eget sted. Det er en god sjanse for at du finner tjenester som er lokale i ditt område.

4. Legg igjen en dag i uken for deg

Hva du skal gjøre når jobbsøket ditt suger fritid for deg

En av de viktigste årsakene til at folk blir utbrent på jobbsøk - spesielt hvis søkene fortsetter for alltid - er "slipe". Hvis du gjør det samme hver dag, hele dagen, i flere måneder - eller til og med år - kan det være nok til å få en person til å fortvile.

Du blir mentalt og fysisk utmattet.

En måte å unngå denne utbrenningen på er å spare minst en dag i uken for deg selv. Gjør morsomme ting på denne dagen for å lade opp og gi deg en pause, enten det er å trene, lese bøker, henge med venner og familie eller se på Netflix. Sky er grensen så lenge det er innenfor budsjettet.

Denne "fritiden" kan føles merkelig med det første. Hjernen din kan prøve å lure deg til å føle deg skyldig når du tar litt tid for deg selv.

Ved å ha denne vanlige pausen, vil du imidlertid føle deg mer uthvilt. Du vil også kunne prestere bedre de dagene du jakter. Behandle det som en belønning som du gir deg selv etter en lang uke med jobb på jobbsøkingen.

5. Ikke sammenlign deg med andre

Hva du skal gjøre når jobbsøket ditt suger, vær vennlig mot deg selv

Til slutt - og dette er ekstremt viktig for din mentale helse - ikke sammenlign deg med andre.

Dette kan virke som altfor emosjonelle råd sammenlignet med de andre elementene på denne listen, men å forstå at alle har en annen vei til sysselsetting er avgjørende for å lykkes.

Et godt eksempel på denne tankegangen er når du og klassekameratene dine uteksamineres fra universitet eller høyskole. Når du er ferdig, vil alle du kjenner jobbe jakt, og noen mennesker får de drømmejobbene raskere. Det er veldig vanskelig å ikke tenke "hvorfor ikke meg?"

Jeg vet at jeg gjorde det.

Denne angsten blir forsterket av det faktum at vi lever i en tidsalder med overmettelse på sosiale medier. Hvis noens liv er fantastisk, vil du se det. Men suksessen deres er ikke din suksess, og det endrer ikke det faktum at alles vei er deres egen.

Hold øynene opp for ditt eget papir og hvordan din egen reise får deg til å føle deg. Ha et internt barometer for å lykkes. Du vil være lykkeligere med deg selv når du fokuserer på din personlige transformasjon, i stedet for en vilkårlig, ekstern markør for suksess satt av andre.

Lykke til på jobbsøkingen

Disse tipsene er utviklet for å hjelpe deg hvis jobbjakten din går dårlig. Når det er sagt, kan de også fungere bra hvis du bare begynner. Det er bedre å unngå utbrenthet før den starter.

Ser du etter mer praktiske tips for hvordan du kan øke sjansene dine for å lande en jobb? Ta en titt på veiledningen vår om hvordan du oppretter en CV fra bunnen av ved hjelp av Canva Hvordan lage en CV fra skraping ved hjelp av Canva Hvordan lage en CV fra skraping ved hjelp av Canva I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du lager et CV ved hjelp av Canva og lage din CV skiller seg ut fra mengden. Les mer .

Utforsk mer om: Karrierer, Jobbsøking, Fortsett.