Bluetooth har utviklet seg de siste 20 årene, og det du trodde du visste om det, er galt.  La oss fjerne disse Bluetooth-mytene.

5 vanlige Bluetooth-myter som du trygt kan ignorere nå

Annonse I noen tid nå har Bluetooth vært den foretrukne teknologien for trådløs sammenkobling av to dingser, og med årene har vi sett det forandre seg og bli bedre og bedre i prosessen. Likevel, dessverre, fortsatt noen gamle skolemyter om det. Det er på tide å busse dem. Dagens Bluetooth er forskjellig fra Bluetooth for mange år siden. Her er

Annonse

I noen tid nå har Bluetooth vært den foretrukne teknologien for trådløs sammenkobling av to dingser, og med årene har vi sett det forandre seg og bli bedre og bedre i prosessen. Likevel, dessverre, fortsatt noen gamle skolemyter om det. Det er på tide å busse dem.

Dagens Bluetooth er forskjellig fra Bluetooth for mange år siden. Her er de vanligste misoppfatningene som folk fremdeles har, og hva du bør vite i stedet.

1. "Aktivering av Bluetooth dreper batteriets levetid"

Å holde Bluetooth slått på dreper ikke batteriets levetid

I de tidlige dagene av smarttelefoner, ja, ved å holde Bluetooth slått på førte det til at batteriets levetid ble redusert. Det er fordi når tilkoblingen din var på, ville den aktivt se etter enheter å tilpasse seg til enhver tid.

Men det er en smarttelefonmyte du nå kan glemme. Med de nye Bluetooth-standardene som starter med versjon 4 og utover, fikk vi noe som heter Low Energy (LE) -modulen.

LE-moduler bruker forskjellige teknologier for på lignende måte å søke etter Bluetooth-enheter i nærheten uten å ta like mye strøm som de tidligere versjonene av Bluetooth .

Tilsvarende, når en tilkobling er opprettet, vil en LE-enhet ikke trekke betydelig strøm når data ikke overføres. Hvis du for eksempel har paret smarttelefonen din med et par flotte Bluetooth-hodetelefoner, trekker den ikke strøm når du ikke spiller en sang.

Som et resultat har Bluetooth LEs samlede strømforbruk blitt senket med halvparten eller mer. Der den klassiske Bluetooth ville bruke 1W, ville Bluetooth LE bruke mellom 0, 01 og 0, 5 W. En massiv forbedring.

Overbevist? Nå kan du sjekke ut måter å få mer ut av Bluetooth på Android 7 spennende måter å få mer ut av Bluetooth på Android 7 Spennende måter å få mer ut av Bluetooth på Android Bluetooth er ikke bare for å koble tilbehør til telefonen din. Her er noen andre kule bruksområder for Bluetooth på Android. Les mer !

2. "Bluetooth er dårlig for helsen din"

Bluetooth er ikke dårlig for helsen din

På dette tidspunktet er det ingen solid enighet om hvorvidt stråling fra mobiltelefoner er helseskadelig. Imidlertid vet vi en ting sikkert: Visse Bluetooth-hodesett er definitivt mye tryggere for deg.

Stråling handler om strøm og Bluetooth utmerker seg i den forbindelse. Bluetooths maksimale effekt for en klasse 1-enhet er 100 mW (milliwatt) strøm, og det gjør det sjelden.

Faktisk har de fleste Bluetooth-enheter du bruker maksimalt 1 mW strøm. På den annen side fungerer standardtelefoner med 1 000 mW eller 2 000 mW når du bruker 3G- eller 4G-tjenester.

Så nei, Bluetooth er kanskje ikke helt trygt, men å bruke et Bluetooth-headset er bedre for eksponeringen din for stråling enn en smarttelefon. Du kan tydeligvis ikke slippe unna å ha en telefon med deg i denne tiden, så hvis du er litt på vakt mot strålingskonsekvensene, kan du få et Bluetooth-headset.

3. "Bluetooth fungerer bare i små rom"

Bluetooth fungerer i store rom og på tvers av mellomrom

Fungerer Bluetooth-smarttelefonen din bare over et kort område? Sannsynligvis ja. Men det du kanskje ikke vet, er at Bluetooth har tre klasser, og driftsavstanden til Bluetooth avhenger av hvilken klasse enheten faller inn i:

  • Bluetooth Class 3-enheter har en rekkevidde på mindre enn 10 meter.
  • Bluetooth Class 2-enheter har en rekkevidde på rundt 10 meter.
  • Bluetooth Class 1-enheter har en rekkevidde på rundt 100 meter.

Generelt får du bare Bluetooth Class 1 på enheter som har sin egen strømkilde eller har en betydelig strømenhet, for eksempel stasjonære datamaskiner eller høyttalere som krever elektrisk tilkobling. De fleste smarttelefoner og nettbrett bruker Bluetooth Class 2 eller 3.

Men selv da er 10 meter den teoretiske avstanden de sikter til. Uten forstyrrelser, som vegger, vil du oppdage at det noen ganger strekker seg lenger enn det.

4. “Ikke-oppdagbar Bluetooth er sikker”

Bluetooth-sikkerhet er kompleks, noe som gjør den ikke-oppdagbar er ikke en løsning

Nei! Nei nei nei! Bluetooth-teknologi har aldri hatt et stort rykte for sikkerhet, men de nyere versjonene har plugget mange hull og hull. Hoved blant disse mytene er at hvis du angir enheten din som ikke-oppdagbar, kan andre med ondsinnet hensikt ikke finne den, og du vil være trygg.

Det er ikke sant i det hele tatt.

Bluetooth Device Address (BDA) er kanskje skjult i ikke-synlig modus, men hackere har blitt kloke av det i løpet av årene. Skannere og snifferenheter kan fremdeles finne din BDA og infiltrere den selv når den ikke kan oppdages. (Og selvfølgelig når du kobler enheter, for eksempel å konfigurere Bluetooth på Windows 7. Slik konfigurerer du Bluetooth for en Windows 7-PC. Slik konfigurerer du Bluetooth for en Windows 7-PC. Trenger du å bruke Bluetooth med Windows 7? Slik konfigurerer du Bluetooth, gjøre enheter synlige og par dem til PC-en din Les mer eller bruk Bluetooth på Windows 10 Slik slår du på eller fikser Bluetooth på Windows 10 Slik slår du på eller fikser Bluetooth på Windows 10 Trenger du å koble en Bluetooth-enhet med Windows 10? Her hvordan du slår på Bluetooth på Windows 10 og feilsøker eventuelle problemer. Les mer, du må gjøre enhetene dine synlige.)

De største skyldige i denne infiltrasjonen er standard passord 7 passord feil som vil sannsynligvis få deg hacket 7 passord feil som vil sannsynligvis få deg hacket De verste passordene i 2015 har blitt utgitt, og de er ganske bekymringsfulle. Men de viser at det er helt avgjørende å styrke de svake passordene dine, med bare noen få enkle justeringer. Les mer som brukes på de fleste Bluetooth-enheter: 0000 eller 1234. På grunn av dette kan nesten hvem som helst koble seg til Bluetooth-enheten når du har adressen din.

Dette enkle, ulogiske systemet er årsaken bak de fleste tilfeller av avlytting og Bluejacking (koble til en telefon for å sende spam) på Bluetooth-enheter. Så det første du trenger å gjøre akkurat nå, er å gå til telefonens Bluetooth-innstillinger og endre passordet til en sikker firesifret PIN-kode.

Hvis du virkelig er bekymret for et angrep mot skadelig programvare via Bluetooth, må du holde forbindelsen AV AV i stedet for ikke å oppdage. Bluetooth kan ikke infiltreres hvis den er av.

5. "Bluetooth forstyrrer Wi-Fi"

Bluetooth forstyrrer ikke Wi-Fi

Som de fleste andre trådløse teknologier bruker Bluetooth 2, 4 GHz radiofrekvensen for å sende og motta data. Det er den samme frekvensen som brukes fra alt fra Wi-Fi-nettverket til mikrobølgeovnen.

Så naturlig nok er den første tanken at Bluetooth-tilkoblingens stabilitet og hastighet avhenger av hvilke andre enheter som kjører i nærheten, og om de kringkaster data på nevnte trådløse frekvenser.

Vel, ikke helt.

Bluetooth bruker noe som kalles adaptiv frekvenshopping, og dette har virkelig forbedret seg med Bluetooth 5.0 Bluetooth 5: Hva er nytt og hva er bra? Bluetooth 5: Hva er nytt og hva er bra? Den siste versjonen av Bluetooth er kunngjort og vil være full av forbedringer og nye funksjoner. Her er alt du trenger å vite om det. Les mer . La oss bryte det ned for å forstå hva den gjør nøyaktig.

2, 4 GHz-frekvensen er et bånd som går fra 2400 MHz til 2, 483, 5 MHz. Bluetooth bruker to kanaler, som hver overvåker 50% av båndet. Signalet "hopper" raskt fra en fri frekvens til en annen, og sikrer dermed at det ikke blir forstyrret av andre enheter som prøver å bruke det båndet.

Sluttresultatet er at mens andre trådløse tilkoblinger kan søke å bruke den samme frekvensen som Bluetooth bruker, holder den supersnelle adaptive hoppingen forbindelsen din stabil uten fall i hastighet.

Lær mer om Bluetooth

Kort sagt er Bluetooth en praktisk og trygg teknologi for å koble til enheter trådløst. Bruk dem gjerne, spesielt med Bluetooth 5.0-dingser, uten å bekymre deg for mye om batterilevetiden.

Slike myter og feilinformasjon sprer seg bare når du ikke vet nok om et emne. Hvis du er i tvil om Bluetooth, har vi svar på de vanligste Bluetooth-spørsmålene.

Klar til å kjøpe det Bluetooth-tastaturet til din telefon eller nettbrett De 5 beste Bluetooth-tastaturene for smarttelefoner og nettbrett De 5 beste Bluetooth-tastaturene for smarttelefoner og nettbrett Øk din mobilproduktivitet med disse Bluetooth-tastaturene som gjør det enkelt og raskere å skrive på smarttelefoner. Les mer nå? Ta en titt på listen over de beste før du kjøper.

Utforsk mer om: Bluetooth, Debunking Myter, hodetelefoner, helse, smarttelefonsikkerhet.