Hvordan strukturere et følgebrev og gjenoppta når du sender via e-post
Annonse
Jobbsøking er liksom jakt på gull. Hvis du spiller kortene dine riktig, kan du slå dem rike og lande en karriere. Hvis du roter deg, kan du sprenge sjansene dine med det selskapet.
Måtene du kan kontakte selskapene du ønsker å jobbe på er mangedoblet, og en av metodene er via e-post. Slik strukturerer du CV og følgebrev for en e-postapplikasjon, slik at du legger din beste fot frem og ikke blåser sjansene dine.
1. Gjør din forskning
Det største du trenger å gjøre før du selv søker, er å gjøre forskningen.
Denne forskningen gjelder selskapet selv og hvordan de vil at du skal sende søknaden din. Noen selskaper tillater deg ikke å søke via e-post, og hvis du prøver den metoden, blir du automatisk avvist.
Når du har funnet ut om du har lov til å sende dem e-post, følger du instruksjonene på den stillingen du har skrevet. Hvis de har rare forespørsler om ordlyden i søknaden din, eller de ber deg om å strukturere emnelinjen din på en viss måte, gjør du det. Hvis de ber deg om å adressere følgebrevet til en bestemt person, gjør det også.
Disse instruksjonene er en test for å se om du følger ordrene ordentlig. De vil også vite om du har et øye for detaljer - begge verdifulle ferdigheter på arbeidsplassen.
2. Emnelinje
Emnelinjen i e-posten din er sannsynligvis en av de viktigste delene av søknaden din. Det kan bety forskjellen mellom selskapet som åpner e-posten eller å tro at det er spam og kaste den ut.
Hvis du ikke har spesifikke instruksjoner for emnelinjen, er det best å ta med en henvisning til det generelle formålet med e-posten din.
I dette eksemplet er noe sånt som “JOBBPLAN: Entertainment Writer” et godt sted å starte. Det er en fin, rask måte å tydelig si hva innholdet i e-posten din handler om. Det er også et bra sted for nøkkelord.
I andre tilfeller sender du en e-post til en delt innboks, men du vet hvem du skal adressere e-posten til. I situasjoner som disse kan du legge til noe som “ATTN: [Sett inn navn]” på begynnelsen av emnelinjen. På den måten vil alle som ser på innboksen, vite hvem de kan videresende til.
3. Introduksjoner
Når du introduserer deg og henvender deg til personen som skal lese søknaden din, er det noen få ting du absolutt trenger for å få rett. Du trenger å:
- Stave navnet eller tittelen riktig.
- Angi riktig "tone" med introduksjonen.
Før du søker, kan du undersøke hvordan selskapets "ansikt" ser ut. Hva slags kultur prøver de å sette ut for verden?
Er de morsomme og uformelle? Er de seriøse? Hvis de er tilfeldige, er det sannsynligvis greit å gå med et enkelt "hei" og henvende seg til ansettelsesansvarlig ved deres fornavn - men bare hvis du vet navnet deres til å begynne med.
Hvis personen du kontakter har en spesifikk tittel de vil bli adressert av, bruk den.
Når selskapet er mer seriøs, kan du bruke “Kjære [sett inn navn]” eller noe lignende. Det skal bemerkes at titler som “Mr.” og “Mrs.” har falt ut av stilen de siste årene, ettersom du ikke alltid kan gjette en persons sivilstand eller kjønn etter online-profilen deres.
Alt dette er å si at når du introduserer deg selv, vil du sørge for at introduksjonen din matcher selskapet på et bedrifts-, kulturelt nivå. Hvis du ikke gjør det, kan det være et rødt flagg at du kan kollidere med arbeidsplassens verdier.
4. Legg følgebrevet i e-postadressen
Når du sender søknaden din via e-post, er det best å legge følgebrevet inn i selve e-postadressen.
Dette skyldes at når du sender en e-post, er e-posten ditt følgebrev. Det er det første ansettelsessjefen vil se, så du må legge din beste fot frem.
En annen grunn til at du bør prøve denne tilnærmingen: du vil ikke at ansettelsesansvarlig skal lese følgebrevet to ganger. Husk at disse menneskene har kort tid.
Hvis de leser en introdusert introduksjon i e-posten din, fulgt av hele følgebrevet i et vedlegg, kan de bli frustrerte. Det er litt for mye overflødighet.
Hvis de ber om at du legger ved en kopi av følgebrevet, følger du imidlertid instruksjonene deres nøyaktig.
5. Hvis du legger ved noe, lager du det til en PDF
Noen selskaper godtar ikke vedlegg, og hvis du legger ved en fil til søknaden din, går den direkte til søppelpost. Hvis et selskap ikke godtar vedlegg, vil de vanligvis gi deg beskjed i selve stillingsannonsen.
Hvis du ikke kan bruke vedlegg, eller hvis du er bekymret for at søknaden din ikke vil gå gjennom disse vedleggene, må du sørge for å oppgi lenker til en online versjon av CVen din, for eksempel LinkedIn-profilen din. Forsikre deg om at ankerteksten du bruker for disse koblingene er beskrivende nok til at folk vet hva de klikker på.
Hvis du kan sende vedlegg, er det vanligvis en sikker innsats å sende vedleggene som PDF-er. De er et veldig universelt filformat som også kan åpnes med en rekke forskjellige programmer og moderne nettlesere. Dette gjør det enkelt for folk å se CV-en din når og hvor de kan.
Bekymret for at du kanskje vil inkludere feil informasjon i vedleggene dine? Her er hva du ikke skal ta med i CVen 10 ting du IKKE bør ta på CVen 10 ting du IKKE bør sette på CVen CVen din er det første glimt av deg som en potensiell arbeidsgiver ser. Gjør ditt første inntrykk perfekt. Her er hva du ikke skal ta på CVen og hvorfor. Les mer .
6. Ikke spam folk
Til slutt, ikke plage folk når du har sendt av gårde. Ikke send dem på e-post med spørsmål om de har lest den ennå. Hvis du gjør det, kan korrespondansen din snart vises som spam.
Noen selskaper sender autosvar for å bekrefte at de har mottatt søknaden din. Andre gjør det ikke.
Noen ganger vil disse selskapene ta lang tid å komme tilbake til deg fordi søknadsprosessen fortsatt er åpen. De svarer kanskje ikke i det hele tatt. Dette er bare spillet.
Hvis selskapet sender deg en e-post tilbake for å stille flere spørsmål - men ikke tilbyr et intervju - være høflig og omgjengelig.
Hvis du svarer på spørsmålene deres, og de ikke sender deg e-post etter flere uker, er det greit å sende en rask e-post med spørsmål om de har flere spørsmål. Du kan også gi dem beskjed om at du fremdeles er tilgjengelig for et intervju.
Hvis selskapet ikke svarer på denne oppfølgingen, eller de svarer negativt, må du ikke sende dem flere e-poster etter dette. Forstå at noen online-applikasjoner ganske enkelt ikke ordner seg. Du kan alltid prøve deg på et annet selskap et annet sted.
E-post med omhu
Å sende en CV via e-post kan være nervepirrende, men hvis du følger disse grunnleggende trinnene, er du på rett vei. I det minste kan du være trygg på at søknaden din blir vurdert ut fra mengden erfaring du har - ikke på noen åpenbar feil i søknaden din.
Leter du etter flere tips om jobbsøking? Her er en liste over vanlige følgebrev feil 7 Online følgebrev feil som vil avspore jobben din Søk 7 online følgebrev feil som vil avspore jobben din Søk følgebrev feil kan avspore jobbsøkingen. Vær oppmerksom på disse kritiske feilene, og finpusse følgebrevet ditt for å unngå dem. Les mer .
Utforsk mer om: Tips om e-post, jobbsøking, gjenoppta.