Nysgjerrig på DuckDuckGo, men forvirret over hvordan søkemotoren kan forbedre ditt personvern på nettet?  Her er hva du trenger å vite.

Hvordan beskytter DuckDuckGo din personlige informasjon på nettet?

Annonse Du kjenner kanskje DuckDuckGo som den ultimate private søkemotoren. Selv om det er rimelig sant, er det fremdeles viktig å forstå hva som gir DuckDuckGo sitt "Personvern, forenklet" motto. I motsetning til mange andre søkemotorer (ahem, Google), bryr DuckDuckGo seg ikke om din personlige informasjon, som høres ut som enhver websurferes fantasi. Så

Annonse

Du kjenner kanskje DuckDuckGo som den ultimate private søkemotoren. Selv om det er rimelig sant, er det fremdeles viktig å forstå hva som gir DuckDuckGo sitt "Personvern, forenklet" motto.

I motsetning til mange andre søkemotorer (ahem, Google), bryr DuckDuckGo seg ikke om din personlige informasjon, som høres ut som enhver websurferes fantasi.

Så hvordan nøyaktig stopper det å krenke personvernet ditt? Denne innsikten vil gi deg beskjed om de indre funksjonene til DuckDuckGo.

Hva er søkelekkasje?

Når du bruker en typisk søkemotor, avslører hvert klikk et stykke informasjon om deg. Denne nuggeten av personopplysninger blir ikke utgitt til ikke bare søkemotoren, men til alle nettsteder du klikker på på resultatsiden. DuckDuckGo kaller dette fenomenet "søkelekkasje."

Et enkelt søk avslører mer enn bare begrepene du brukte. Nettsteder samler også inn faktorer som brukes til å identifisere deg, for eksempel din IP-adresse og brukeragent.

Den mest omstendelige delen om søkelekkasje er forbindelsen mellom søkeordene dine og din personlige informasjon. Nettsteder vet med andre ord hvem du er og hva du søkte etter.

Hvordan forhindrer DuckDuckGo søkelekkasje?

Heldigvis beskytter DuckDuckGo deg automatisk mot søkelekkasje. Det betyr at du ikke engang trenger å endre brukeragenten eller aktivere privat surfing. Hvordan aktivere privat surfing i nettleseren din Hvordan aktivere privat surfing i nettleseren din Vil du holde din online aktivitet hemmelig? Det beste alternativet er privat surfing, så her kan du aktivere det i hvilken som helst nettleser. Les mer for å søke trygt på DuckDuckGo.

DuckDuckGo dekker sporene dine ved å omdirigere klikkene dine - nettsteder vil ikke vite hvilke søkeord du brukte for å nå dem. Den bruker kryptering som et ekstra lag med sikkerhet, mens den også viser krypterte versjoner av nettsteder i søkeresultater.

DuckDuckGo gir deg muligheten til å bruke POST-forespørsler også. POST-forespørsler stopper søkelekkasjer ved å forhindre at søket ditt vises i nettleseren din helt.

Siden kryptering kan bremse forbindelsen din og bruk av POST-forespørsler kan deaktivere ryggeknappen, kan du velge å slå disse funksjonene av og på ved å gå til Andre innstillinger> Personvern . Den krypterte versjonen er som standard på, men du må slå av GET-forespørsler hvis du vil aktivere POST-forespørsler.

DuckDuckGo Personverninnstillinger Søkemotor

Hvordan håndterer DuckDuckGo søkehistorikk?

Alle har noe rart i søkehistorien, og det gjenspeiler (vanligvis) ikke hvem du er som person. Likevel, du vil ikke at noen dykker ned i dypet av historien din - ikke engang søkemotorer.

Når du sammenligner DuckDuckGo med Google DuckDuckGo mot Google: Den beste søkemotoren for deg DuckDuckGo vs. Google: Den beste søkemotoren for deg DuckDuckGo er den personvernfokuserte søkemotoren du har lett etter. Men hvordan holder funksjonene opp mot Google Søk? Les mer og andre populære søkemotorer, det er en stor forskjell når det gjelder søkehistorikkpolicyer. Typiske søkemotorer lagrer ikke bare søkehistorikken din, men holder også oversikt over tid og dato for søkene, brukeragenten, IP-adressen og til og med kontoinformasjonen din (hvis du er logget inn på et nettsted). Dette gjør at personopplysningene dine er utsatt for eksponering.

Datainnbrudd, sikkerhetshull og tilfeldige lekkasjer kan alle sette din personlige informasjon i fare. Men det er ikke alt; Det er noen ganger lovlig at søkemotorer avslører søkehistorikken for lovhåndhevelse.

Ta en titt på Googles policy for å avsløre søkehistorikken din for juridiske formål:

Regjeringen trenger juridisk prosess - for eksempel stevning, rettskjennelse eller ransakelse - for å tvinge Google til å avsløre brukerinformasjon. Unntak kan gjøres i visse nødstilfeller, selv om ikke regjeringen selv kan tvinge Google til å avsløre noe.

Selv om Google bare vil sende dine personlige opplysninger til rettshåndhevelse når det er en garanti, kan den fortsatt avsløre dataene dine hvis det er en grunn til å tro at du er en trussel mot offentlig sikkerhet. Husk at Google ikke trenger å holde rede på dine personlige data - det gjør det bare.

På den annen side er det umulig å hente søkehistorikken og andre personlige data fra DuckDuckGo. Siden DuckDuckGo ikke samler inn informasjon om søkehistorikken din i utgangspunktet, trenger du ikke å bekymre deg for å ha et spesifikt søk tilknyttet IP-adressen din.

Hva slags informasjon samler DuckDuckGo?

Mens DuckDuckGo ikke lagrer din personlige informasjon i informasjonskapsler, bruker den fortsatt informasjonskapsler for å lagre eventuelle endringer i innstillingene dine.

DuckDuckGo bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over de siste søkene dine i rullegardinmenyen for smell.

DuckDuckGo Bangs private søkemotor

Hvis du ikke har hørt om DuckDuckGos smell, er de snarveier som umiddelbart fører deg til bestemte nettsteder. Selv om DuckDuckGo lagrer søkene dine, er det ingen måte å si at det var du som utførte dem.

Du kan tenke deg selv: "Hvis DuckDuckGo ikke samler inn personopplysninger, hvordan kan de lage annonser og tjene penger?" DuckDuckGo samler bare anonyme produktinformasjon og jobber med tilknyttede nettsteder som ikke krever dine personlige data.

DuckDuckGo gjør det klart at det ikke lagrer dine personlige data på serverne. All informasjonen din forblir på datamaskinen din.

Tips for sikrere surfing på DuckDuckGo

1. Installer DuckDuckGo mobilappen

Last ned DuckDuckGo mobilappen hvis du vil ha privat surfing mens du er på farten. Akkurat som skrivebordsversjonen lagrer DuckDuckGo-appen ingen av dine personlige opplysninger og forhindrer nettsteder fra å spore deg.

Både appen og desktop-versjonen klassifiserer hvert nettsted basert på personvern. Et nettsteds karakter vil vises i venstre side av nettstedets nettadresse i nettleseren din. Klikk på karakteren, så ser du hvor mange sporer DuckDuckGo blokkerte, hvis tilkoblingen er kryptert, og hvilken type personvernpraksis nettstedet har.

Appen har også en "burn" -funksjon. Klikk på det lille brannikonet øverst i nettleseren, og DuckDuckGo vil slette de åpne fanene og dataene dine permanent.

Last ned : DuckDuckGo Privacy Browser for Android | iOS (gratis)

2. Installer Tor

Å bruke DuckDuckGo skjuler ikke identiteten din helt på nettet, ettersom nettsteder fremdeles kan se IP-adressen din. For å skjule IP-adressen din, må du bruke en proxy som Tor.

Mange mennesker kombinerer Tor med DuckDuckGo for å få en mer privat søkeopplevelse.

Tor privat nettleser DuckDuckGo søkemotor

Last ned : Tor for Windows | Mac (gratis)

3. Invester i et virtuelt privat nettverk (VPN)

Selv om Tor og DuckDuckGo vil skjule søkehistorikken og IP-adressen din fra nettsteder, kan den fremdeles ikke beskytte deg fullstendig mot internettleverandøren din. For total sikkerhet må du investere i et VPN.

Sjekk listen vår over de beste VPN-tjenestene De beste VPN-tjenestene De beste VPN-tjenestene Vi har satt sammen en liste over det vi anser som de beste VPN-tjenesteleverandørene (Virtual Private Network), gruppert etter premium, gratis og torrentvennlig. Les mer for å komme i gang.

DuckDuck Ikke se bort fra viktigheten av personvernet ditt

Big Brother overhenger av søkehistorien vår, enten vi liker den eller ikke. Det var ille nok å la foreldrene våre se over skulderen vår mens vi brukte datamaskinen som barn. Nå kan vi fremdeles ikke unnslippe den konstante nosinessen.

Heldigvis eliminerer DuckDuckGo den irriterende tredjepartsviseren og holder dataene våre trygge. Er du interessert i å lære mer om DuckDuckGo? Sjekk ut disse DuckDuckGo-søketipsene som hver student kan bruke 10 Essential DuckDuckGo-søketriks for hver student 10 Essential DuckDuckGo-søketriks for hver student Det er mange grunner til å velge en søkemotor som DuckDuckGo over Google. Studentene vil finne disse grunnene og tipsene overbevisende. Les mer .

Utforsk mer om: DuckDuckGo, Search Leakage.