Imponert av Linux, vil involvere deg, men har ingen programmeringsevner?  Slik bidrar du til Linux uten koding.

6 måter du kan bidra til Linux

Annonse Linux er ikke som kommersielle operativsystemer. Navnet er like mye en kortfattet art for et bestemt samfunn som det er et spesifikt stykke kode. I den gratis programvaren verden er du ikke begrenset til å være forbruker av favorittappene og -grensesnittene dine. Du kan ta del i å opprette dem, og du trenger ikke å være en utvikler for å gjøre det. De st

Annonse

Linux er ikke som kommersielle operativsystemer. Navnet er like mye en kortfattet art for et bestemt samfunn som det er et spesifikt stykke kode. I den gratis programvaren verden er du ikke begrenset til å være forbruker av favorittappene og -grensesnittene dine. Du kan ta del i å opprette dem, og du trenger ikke å være en utvikler for å gjøre det.

De største og minste prosjektene kan bruke en hjelpende hånd. Her er måter du kan engasjere deg og gjøre en forskjell på.

1. Gi tilbakemelding

Purismeansatt som ber om tilbakemeldinger fra samfunnet

Gratis programvareprosjekter behandler ikke brukere som forbrukere, så de kan ikke overvåke salget. De fleste prøver heller ikke å spore oppførselen din. Så utviklerne vet ikke hva brukerne vil med mindre de får tilbakemelding. Du kan hjelpe mye bare ved å snakke og hjelpe prosjekter med å etablere en følelse av retning.

Mens sosiale medier er en måte å bli hørt på, er det miljøet fylt av støy. Mange prosjekter etablerer sine egne samfunn. Purisme har for eksempel et forum for folk som kjøper produktene sine eller bruker PureOS.

Da selskapet bestemte seg for om de skulle bytte fra en rullende utgivelsesmodell til stabile versjoner med lengre støtte, spurte det folk i Purism-samfunnets fora. Selskapet landet til slutt på å misligholde en stabil versjon med et alternativ for rullende utgivelse for de som ønsker nyere programvare.

Oppsøk tilgjengelige veier for ditt valgte prosjekt. Noen ganger er dette et forum. Andre ganger er det en chatgruppe i IRC eller Telegram. Kanskje det er en Gitlab-side. Hvis alt annet mislykkes, finn en e-postadresse.

2. Svar på spørsmål for nye brukere

Be Ubuntu nettsted for å stille og svare på spørsmål

Når folk bytter til Linux for første gang, har de ofte ikke noen, eller hvor som helst, de kan gå til for å få hjelp personlig. I stedet er søkemotorer deres helpdesk.

Disse søkemotorene peker på fora ved siden av spørsmål og svartavler. Et av de mest fremtredende eksemplene er Ask Ubuntu, som folk henvender seg til med konkrete og spesifikke spørsmål. Slike steder kan være enorme ressurser, men det er bare hvis kunnskapsrike mennesker melder seg og tar seg tid til å hjelpe andre.

Du kan være den personen.

Når du deltar i forskjellige diskusjonsgrupper i samfunnet, må du huske å oppføre retningslinjene. Atferden din reflekterer ikke bare deg. Det reflekterer over hele samfunnet og kan virkelig forvandle nye brukere fra et prosjekt.

3. Skriv dokumentasjon

Arch Wiki-side om bidragsyter dokumentasjon

Selv om det er flott å ha brukere som hjelper hverandre, tar ingenting stedet for å ha lettlest offisiell dokumentasjon. Slike guider kan fortelle deg hvordan utviklere har til hensikt å bruke skrivebordet de har levert, hvordan du kan overvinne hindringer og hvilke feil de er klar over.

Dokumentasjon får sjelden søkelyset, men det kan gjøre eller ødelegge opplevelsen din med en gitt Linux-distribusjon. Mange mennesker elsker Arch Linux delvis på grunn av den rene dybden og nytten av ArchWiki. Du kan ofte henvende deg til Arch Wiki for å få hjelp, selv om du aldri har installert Arch. Mange instruksjoner fungerer også for andre distribusjoner.

Apropos Arch, EndeavourOS er et ungt prosjekt som fortsetter arven fra Antergos, en Arch Linux-basert distro som er enklere og raskere å komme i gang. Med så mye som må skje for å starte en ny distro, kan teamet bruke hjelp til å dokumentere hva brukerne trenger å vite.

4. Design ikoner for ditt favoritt skrivebord eller app

Design betyr noe. Hvert par år fornyer store Linux-skrivebordsmiljøer ikontemaene deres i en eller annen form eller på en måte. Typisk gjør designere ikoner mer tydelige, flatere (for å matche designtrender), enklere (for enklere etterlevelse) eller alt det ovennevnte.

Uansett størrelse på et prosjekt, kan de bruke din hjelp.

GNOME, for eksempel, endret ikontemaet i versjon 3.32. En stor motivasjon for opprustningen var å gjøre nye ikoner enklere å lage, som du kan se i GNOME-visuelle designer Jakub Steiners innspilte tale fra GUADEC 2019. Noen apper, slik en gThumb, har ennå ikke et oppdatert ikon. Det er der du kan trå til.

elementaryOS har hatt et relativt konsistent utseende siden starten, selv om temaene ikke har vært uten tweaksene deres. Likevel, med hvert aspekt av det elementære skrivebordet som tilbyr sin egen karakter, er det fortsatt små system- og grensesnittikoner som fremdeles trenger et elementært tilført inntak.

Når du gir deg en hånd for å forme utseendet til et prosjekt, hjelper det å først sette deg inn i de relevante retningslinjene for menneskelig grensesnitt. Forskjellene mellom Linuxs retningslinjer for menneskelige grensesnitt. Forskjellene mellom Linuxs retningslinjer for menneskelige grensesnitt Har noen gang møtt en Linux-app som ser stygg ut og virker ubrukelig? Det er grunnen til at stasjonære datamaskiner har retningslinjer for menneskelig grensesnitt. Windows og macOS har disse retningslinjene. Hva med Linux? Les mer .

5. Test ut ny programvare

GIMP nettsted liste over måter å bli involvert på

Utviklere trenger brukere å prøve ut de nyeste versjonene av programmene sine. Dette er nyttig med dagens stabile versjon, og det er spesielt nyttig med programvare som fremdeles er i pre-release-stadiene.

Gratis programvareutviklere jobber generelt alene eller i små eksterne team. De har ikke tilgang til forskjellige typer maskinvare og kan umulig prøve ut alle de forskjellige Linux-stasjonære konfigurasjonene som finnes.

Ved å teste apper gir du disse utviklerne innsikt i hvordan appene deres kjører på både maskinvaren og valgt desktop-konfigurasjon (Linux-distribusjon / desktop-miljø / skjermserver / osv.). Selvfølgelig får utviklere bare denne innsikten hvis du når ut til dem. Så rapporter feilrapporter, og husk å være høflig når du gjør det.

6. Oversett apper eller forbedrer tilgjengeligheten

Hvis det er en rolle som praktisk talt ethvert prosjekt kan bruke hjelp med, er det oversettelse. Det er fordi selv om et team allerede har dyktige oversettere om bord, er det ingen måte de snakker alle språk. Få utviklere ville ta problem med deg og bruke tid på å gjøre programvaren mer tilgjengelig for folk der du bor.

Dette refererer ikke bare til språk. Utviklere trenger også hjelp til å gjøre programvaren mer tilgjengelig for folk som har vanskeligere for å se eller høre. Noen apper vil ganske enkelt ikke være brukbare under visse omstendigheter, men i andre tilfeller kan en finjustering eller to utgjøre en stor forskjell.

Klar til å hjelpe deg med Linux-utvikling?

Flott! La oss nå handle på den spenningen mens den brenner lyst og varmt. Hvert gratis programvareprosjekt har sin egen foretrukne måte å kommunisere på og forskjellige metoder for å bli involvert, slik at du kan starte med å hoppe til distro, app, tema eller komponentens webside og lete etter instruksjoner om hvordan du kan bidra.

elementært OS tilbyr noen av de mest detaljerte retningslinjene du finner fra en Linux-distro, men de fleste av dem som har eksistert en stund gir instruksjoner om hvordan du kan hjelpe. Det samme er appene. GIMP Project plasserer et menyalternativ øverst på hjemmesiden sin som fører til en liste over hva du kan gjøre.

Merk, kjærlighet til Linux er ikke den eneste grunnen til å engasjere seg. Det er mange andre fordeler med å bidra til open source-prosjekter. Hvorfor bidrar folk til Open Source-prosjekter? Hvorfor bidrar folk til Open Source-prosjekter? Open source utvikling er fremtiden til programvare. Det er flott for brukere fordi open source-programvare vanligvis er tilgjengelig gratis og ofte sikrere å bruke. Men hva tvinger utviklere til å bidra med kode gratis? Les mer .

Utforsk mer om: Linux, Open Source.